X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny bYlam wczoraj na usg i bedzie chlopczyk :) maly Maksiu :) byl bardzo ruchliwy, tanczyl breakdance stawal na glowie ale nie chcial za bardzo buzki pokazac :( wazy 438gram pani doktor stwierdzila ze duzy, wod plodowych tez mam duzo, przeplywy ok i wszystko ok :) jestem bardzo zadowolona tEraz moge zaczac kupowac :) przytylam narazie tylko 2 kg

justyna14, Pchełka, Madzisek, pati_zuzia, bella88, Nadulka, kwiatakacji, Karola1990, MeGi2986, Eve_84, Piegus, Oluniaaa, Pchelkaa, Flakonik, ZieloneOliwki, KASIAG24 lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) gratuluję udanych wizyt :)
    Mój maluszek całą noc mnie kopie, co się przebudzam na siusiu to czuje kopniaczki i teraz też jak siedze to czuję i nawet już widzę na sukience , że widać te kopniaczki :) czekam jeszcze 20 dni na usg :) ciekawe ile moja kruszynka będzie ważyć.

Pościel piękna, też taką zamówię chyba :)

Pchełka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny jak mi się dzisiaj w głowie kręci :-( rano jak wstałam na siusiu to dwie minuty trzymałam się szafy zanim doszłam do siebie na tyle żeby móc pójść do ubikacji. Teraz też siedzę na kanapie o świat mi wiruje :-( masakra jeszcze nigdy tak nie miałam :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My tez w piatek byliśmy na wizycie i wszystko jest super, moje wyniki super i u maluszka wszystko w porządku siedzi sobie głową w dół i w szoku bylam jak wysoko już tym USG jechała żeby zmierzyc mu kość udowa :) waży już 420 g ale w końcu to już 23 tydzień :)
    Byłam wczoraj na spacerku z koleżanką której malutka urodziła się 8 stycznia i już jest w taka fajna, kontaktową i wogole przeraża mnie to że w grudniu pewnie już będzie biegać nasz się dopiero urodzi a będą teoretycznie w jednym wieku :(
    P.S. nie polecam wózka na 3 kołach :D

bella88, Madzisek, alicja_, pati_zuzia, Pchełka, MeGi2986, Eve_84, Flakonik, ZieloneOliwki, Nadulka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Trochę się nie odzywałam, ale to za sprawą ślubu i podróży poślubnej:)
    Jeżeli chodzi o ruchy to ja mam łożysko na przedniej ścianie, ale jestem szczupła w miarę i ruchy czuję dość mocno cały dzień z małymi przerwami. Nawet przyszły tatuś jak przyłozy ręke to już czuje.

Moja dzidzia tydzień temu miała 375g - więc chyba będzie mała kruszynka.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!

Madzisek, kwiatakacji, pati_zuzia, bella88, Karola1990, Pchełka, MeGi2986, Eve_84, Flakonik, ZieloneOliwki, Nadulka lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja gratulacje :*
    Mam nadzieję że wreszcie jesteś spokojna :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ogromne gratulacje :-) my jutro mamy pierwszą rocznicę ślubu ale ja zawsze się starałam ale tym razem powiedziałam że nic nie wymyślam :-) niech mój się trochę wysili :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 11:45

alicja_ lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które zamawiały do kuchni panel szklany. Lepiej wstawić przed zamontowaniem kuchni czy można później?? :)

A co do tych poduszek z allegro to właśnie też miałam zamówić ale przeczytałam opinie że to wypełnienie styropianowe jest wnerwiające i głośne. Czy którejś już ta poducha doszła i może się wypowiedzieć? Bo w sumie fajna sprawa i naprawdę by się już przydała ale nie wiem jak to w praktyce wygląda :)

Czy Wam też już jest tak ciężko? Bo ja już narzekam a to dopiero 6 miesiąc... To co dopiero będzie w 9...

Gratuluje udanych wizyt :)

Alicja - brałaś ślub tylko cywilny czy też kościelny? - Gratulacje :)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które zamawiały do kuchni panel szklany. Lepiej wstawić przed zamontowaniem kuchni czy można później?? :)

A co do tych poduszek z allegro to właśnie też miałam zamówić ale przeczytałam opinie że to wypełnienie styropianowe jest wnerwiające i głośne. Czy którejś już ta poducha doszła i może się wypowiedzieć? Bo w sumie fajna sprawa i naprawdę by się już przydała ale nie wiem jak to w praktyce wygląda :)

Czy Wam też już jest tak ciężko? Bo ja już narzekam a to dopiero 6 miesiąc... To co dopiero będzie w 9...

MI powiedzieli, że szkło między szafki wstawia się jak już będzie kuchnia zamontowana. Czyli jest to ostatni etap:) I ja też tak będę u siebie robiła:)

bella88 lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, a powiedzcie mi czy warto kupować monitor oddechu ? Zastanawiam się nad nim, ale to dość duży wydatek :/ bo oprocz tego chciałabym mieć niane elektryczną z obrazem plus dodatkowo monitor oddechu (jest w pakiecie z nianią elekt.), ale że ten bajer swoje kosztuje to się zastanawiam czy się w ogóle opłaca.

Łóżeczko i maleństwo od samego początku będzie spało w osobnym pokoiku :) w zasadzie tuż obok.

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak rośniemy:) 23 tydzień:)

http://zapodaj.net/139de166c8706.jpg.html
    Z bałaganem w tle;P ale cóż kto ciężarnej zabroni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 14:29

MeGi2986, bella88, kwiatakacji, Nadulka, KASIAG24 lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja wszystkim:)

Kate4 3maj się cieplutko, wracajcie szybko do domku. 3mam kciuki żeby wkońcu wszystko wróciło do normy.

Pchełka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:*

Alicja wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:*

Pisałyście o nawilżaczach powietrza, moja znajoma ma taki: http://www.ceneo.pl/10982222
    Jest z niego bardzo zadowolona i sami też szukamy czegoś w tym stylu.

My wczoraj byliśmy w agata meble i wybraliśmy meble do pokoju dziecka:) miała być szafa zabudowana, ale ostatecznie wybraliśmy szafę narożną, dostawkę i komodę.

Odebrałam też wyniki moczu i zdziwiłam się, bo kolor moczu był brązowy, ale leukocyty mam sporadyczne, a wcześniej miałam 3-5, bakterie nieliczne więc antybiotyk zadziałał. W środę mam wizytę i zobaczymy co lekarz powie na ogół badania. Z krwi natomiast mam RBC, HGB i HCT poniżej normy, więc może jakieś witaminki mi potrzebne.

Poza tym gratuluje wszystkim udanych wizyt:)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:04

MeGi2986, Karola1990, Eve_84, bella88, Madzisek, kwiatakacji, Flakonik, Nadulka lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:

Bella ja czuje sie rewelacyjnie! Tak jak pierwsza polowa ciazy byla mega meczaca prawie caly czas lezalam tak teraz ani mdlosci ani dusznosci zawrotow glowy, bolow- skurczy brzucha itp:-) wreszcie moge cieszyc sie ciaza :-) jedynie kopniaczki malenstwa czuje ale to akurat bardzo uspokaja :-)

Ala gratuluje:-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:

Bella u mnie jednak bedzie panel szklany zamiast tapety i szkla. Z tym,ze u mnie bedzie trzeba podzielic to na kawalki,u Ciebie jak jest mozliwosc to mow,ze chcesz jedna dlugosc panela,ladniej to wyglada. No i szafki i wszystko mam juz wstawione i czekam na ten panel.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Bella ja czuje sie rewelacyjnie! Tak jak pierwsza polowa ciazy byla mega meczaca prawie caly czas lezalam tak teraz ani mdlosci ani dusznosci zawrotow glowy, bolow- skurczy brzucha itp:-) wreszcie moge cieszyc sie ciaza :-) jedynie kopniaczki malenstwa czuje ale to akurat bardzo uspokaja :-)

Może tak narzekam bo znowu dla mnie pierwsza połowa była rewelacyjna :P Teraz brzuch coraz większy i coraz mi ciężej. Zawsze byłam szczupła i ten brzuszek zaczyna mi troszkę przeszkadzać. Jakoś nie mogę się do niego przyzwyczaić hehe... W nocy się budzę żeby się przekręcić, jest mi duszno, niewygodnie, czuje się taka ociężała, muszę uważać podczas seksu na brzuch bo czuje dyskomfort, bolą mnie plecy, ciągnie mnie wszystko i wogóle :P oj chyba mnie jakiś dołek łapie :/ jedyny plus to tak jak mówisz że czuć kopniaczki i one naprawdę potrafią wynagrodzić ten cały trud. Kobiety naprawdę muszą się bardzo poświęcać...

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Bella u mnie jednak bedzie panel szklany zamiast tapety i szkla. Z tym,ze u mnie bedzie trzeba podzielic to na kawalki,u Ciebie jak jest mozliwosc to mow,ze chcesz jedna dlugosc panela,ladniej to wyglada. No i szafki i wszystko mam juz wstawione i czekam na ten panel.

Panel szklany lepiej wygląda właśnie. A mogę wiedzieć gdzie zamawialiście? To ogarnę to jak już będę miała kuchnie wstawioną to będę wiedziała dokładne wymiary. Miałaś jakieś wycięcia pod gniazdka? No i u mnie będzie jeden cały panel bo mała kuchnia.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny:*

bella88 - brałam tylko cywilny :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Panel szklany lepiej wygląda właśnie. A mogę wiedzieć gdzie zamawialiście? To ogarnę to jak już będę miała kuchnie wstawioną to będę wiedziała dokładne wymiary. Miałaś jakieś wycięcia pod gniazdka? No i u mnie będzie jeden cały panel bo mała kuchnia.
    Najpierw poszlismy do czterech firm ale w kazdej wychodzilo z grafika 750-850zl za m2.. a u Nas jest ponad 2m2. Akurat rozmawialismy o tym przy znajomym ktory konczyl montowac kuchnie i zadzw do typa co robi takie rzeczy i u niego wyszlo Nam 1300zl za wszystko... a w tych firmach wyszlo by leciutko 2000zl.. takze roznica wielka. Wiem,ze lepiej wyglada ale u nas odcinek 2,60m2 trzeba bylo podzielic na chyba 3-4 czesci bo nasze szafki wiszace maja pod spodem dluzsze boki tzn front jest przedluzony od spodu bo tak sie otwiera te szafki palce wkladasz od spodu z dolu,nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi ;) i wyszlyby zeby i zle mogliby wtedy wyciac i by cos potem moglo nie pasowac. No i zamawialismy tylko jeden kawalek szkla hartowanego przy plytce bo i tak jest to podzielone na czesci wiec reszte wzielismy zwykle szkol ktore wychodzilo o 50-100zl tansze za m2. Tak,mialam jedno wyciecie pod gniazdko. No i jak wyzej to nie chodzi o to,ze kuchnia jest mala czy duza bo i na duzej mozna jeden plat dac szkla:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ciąża jest łaskawa od samego początku. Raz jedyny miałam mdłości w jeden dzień, ale nie wymiotowałam ani razu. Teraz też czyję się zupełnie "nieciazowo" :) Wiem że to dopiero pół ciązy i wszystko się może pozmienaić ale jak narazie ciaza mi służy :) :)

Mam tylko taki mały problem intymny. Na wardze sromowej od wewnątrz wyszedł mi taki dość duży bolący wyprysk (z białym czubkiem). Nie wiecie co to moze być ? Co na to stosować?

atdc3e5eao0yqv5p.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ