Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny bYlam wczoraj na usg i bedzie chlopczyk
maly Maksiu
byl bardzo ruchliwy, tanczyl breakdance stawal na glowie ale nie chcial za bardzo buzki pokazac
wazy 438gram pani doktor stwierdzila ze duzy, wod plodowych tez mam duzo, przeplywy ok i wszystko ok
jestem bardzo zadowolona tEraz moge zaczac kupowac
przytylam narazie tylko 2 kg
justyna14, Pchełka, Madzisek, pati_zuzia, bella88, Nadulka, kwiatakacji, Karola1990, MeGi2986, Eve_84, Piegus, Oluniaaa, Pchelkaa, Flakonik, ZieloneOliwki, KASIAG24 lubią tę wiadomość
Maksymilian
-
hej
gratuluję udanych wizyt
Mój maluszek całą noc mnie kopie, co się przebudzam na siusiu to czuje kopniaczki i teraz też jak siedze to czuję i nawet już widzę na sukience , że widać te kopniaczkiczekam jeszcze 20 dni na usg
ciekawe ile moja kruszynka będzie ważyć.
Pościel piękna, też taką zamówię chybaPchełka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Jej dziewczyny jak mi się dzisiaj w głowie kręci
rano jak wstałam na siusiu to dwie minuty trzymałam się szafy zanim doszłam do siebie na tyle żeby móc pójść do ubikacji. Teraz też siedzę na kanapie o świat mi wiruje
masakra jeszcze nigdy tak nie miałam
-
Hej
My tez w piatek byliśmy na wizycie i wszystko jest super, moje wyniki super i u maluszka wszystko w porządku siedzi sobie głową w dół i w szoku bylam jak wysoko już tym USG jechała żeby zmierzyc mu kość udowaważy już 420 g ale w końcu to już 23 tydzień
Byłam wczoraj na spacerku z koleżanką której malutka urodziła się 8 stycznia i już jest w taka fajna, kontaktową i wogole przeraża mnie to że w grudniu pewnie już będzie biegać nasz się dopiero urodzi a będą teoretycznie w jednym wieku
P.S. nie polecam wózka na 3 kołachbella88, Madzisek, alicja_, pati_zuzia, Pchełka, MeGi2986, Eve_84, Flakonik, ZieloneOliwki, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny:)
Trochę się nie odzywałam, ale to za sprawą ślubu i podróży poślubnej:)
Jeżeli chodzi o ruchy to ja mam łożysko na przedniej ścianie, ale jestem szczupła w miarę i ruchy czuję dość mocno cały dzień z małymi przerwami. Nawet przyszły tatuś jak przyłozy ręke to już czuje.
Moja dzidzia tydzień temu miała 375g - więc chyba będzie mała kruszynka.
Gratuluję wszystkich udanych wizyt!
Madzisek, kwiatakacji, pati_zuzia, bella88, Karola1990, Pchełka, MeGi2986, Eve_84, Flakonik, ZieloneOliwki, Nadulka lubią tę wiadomość
-
Ala ogromne gratulacje
my jutro mamy pierwszą rocznicę ślubu ale ja zawsze się starałam ale tym razem powiedziałam że nic nie wymyślam
niech mój się trochę wysili
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 11:45
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie do dziewczyn które zamawiały do kuchni panel szklany. Lepiej wstawić przed zamontowaniem kuchni czy można później??
A co do tych poduszek z allegro to właśnie też miałam zamówić ale przeczytałam opinie że to wypełnienie styropianowe jest wnerwiające i głośne. Czy którejś już ta poducha doszła i może się wypowiedzieć? Bo w sumie fajna sprawa i naprawdę by się już przydała ale nie wiem jak to w praktyce wygląda
Czy Wam też już jest tak ciężko? Bo ja już narzekam a to dopiero 6 miesiąc... To co dopiero będzie w 9...
Gratuluje udanych wizyt
Alicja - brałaś ślub tylko cywilny czy też kościelny? - Gratulacje -
bella88 wrote:Mam pytanie do dziewczyn które zamawiały do kuchni panel szklany. Lepiej wstawić przed zamontowaniem kuchni czy można później??
A co do tych poduszek z allegro to właśnie też miałam zamówić ale przeczytałam opinie że to wypełnienie styropianowe jest wnerwiające i głośne. Czy którejś już ta poducha doszła i może się wypowiedzieć? Bo w sumie fajna sprawa i naprawdę by się już przydała ale nie wiem jak to w praktyce wygląda
Czy Wam też już jest tak ciężko? Bo ja już narzekam a to dopiero 6 miesiąc... To co dopiero będzie w 9...
Gratuluje udanych wizyt
Alicja - brałaś ślub tylko cywilny czy też kościelny? - Gratulacje
MI powiedzieli, że szkło między szafki wstawia się jak już będzie kuchnia zamontowana. Czyli jest to ostatni etap:) I ja też tak będę u siebie robiła:)bella88 lubi tę wiadomość
-
kochane, a powiedzcie mi czy warto kupować monitor oddechu ? Zastanawiam się nad nim, ale to dość duży wydatek
bo oprocz tego chciałabym mieć niane elektryczną z obrazem plus dodatkowo monitor oddechu (jest w pakiecie z nianią elekt.), ale że ten bajer swoje kosztuje to się zastanawiam czy się w ogóle opłaca.
Łóżeczko i maleństwo od samego początku będzie spało w osobnym pokoikuw zasadzie tuż obok.
-
A tak rośniemy:) 23 tydzień
http://zapodaj.net/139de166c8706.jpg.html
Z bałaganem w tle;P ale cóż kto ciężarnej zabroni:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 14:29
MeGi2986, bella88, kwiatakacji, Nadulka, KASIAG24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeja wszystkim:)
Kate4 3maj się cieplutko, wracajcie szybko do domku. 3mam kciuki żeby wkońcu wszystko wróciło do normy.
Pchełka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:*
Alicja wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:*
Pisałyście o nawilżaczach powietrza, moja znajoma ma taki: http://www.ceneo.pl/10982222
Jest z niego bardzo zadowolona i sami też szukamy czegoś w tym stylu.
My wczoraj byliśmy w agata meble i wybraliśmy meble do pokoju dziecka:) miała być szafa zabudowana, ale ostatecznie wybraliśmy szafę narożną, dostawkę i komodę.
Odebrałam też wyniki moczu i zdziwiłam się, bo kolor moczu był brązowy, ale leukocyty mam sporadyczne, a wcześniej miałam 3-5, bakterie nieliczne więc antybiotyk zadziałał. W środę mam wizytę i zobaczymy co lekarz powie na ogół badania. Z krwi natomiast mam RBC, HGB i HCT poniżej normy, więc może jakieś witaminki mi potrzebne.
Poza tym gratuluje wszystkim udanych wizyt:) -
nick nieaktualnybella88 wrote:
Gratuluje udanych wizyt
Bella ja czuje sie rewelacyjnie! Tak jak pierwsza polowa ciazy byla mega meczaca prawie caly czas lezalam tak teraz ani mdlosci ani dusznosci zawrotow glowy, bolow- skurczy brzucha itp:-) wreszcie moge cieszyc sie ciazajedynie kopniaczki malenstwa czuje ale to akurat bardzo uspokaja
Ala gratuluje:-)
-
bella88 wrote:Mam pytanie do dziewczyn które zamawiały do kuchni panel szklany. Lepiej wstawić przed zamontowaniem kuchni czy można później??
Gratuluje udanych wizyt
Alicja - brałaś ślub tylko cywilny czy też kościelny? - Gratulacje -
Pchelkaa wrote:Bella ja czuje sie rewelacyjnie! Tak jak pierwsza polowa ciazy byla mega meczaca prawie caly czas lezalam tak teraz ani mdlosci ani dusznosci zawrotow glowy, bolow- skurczy brzucha itp:-) wreszcie moge cieszyc sie ciaza
jedynie kopniaczki malenstwa czuje ale to akurat bardzo uspokaja
Może tak narzekam bo znowu dla mnie pierwsza połowa była rewelacyjnaTeraz brzuch coraz większy i coraz mi ciężej. Zawsze byłam szczupła i ten brzuszek zaczyna mi troszkę przeszkadzać. Jakoś nie mogę się do niego przyzwyczaić hehe... W nocy się budzę żeby się przekręcić, jest mi duszno, niewygodnie, czuje się taka ociężała, muszę uważać podczas seksu na brzuch bo czuje dyskomfort, bolą mnie plecy, ciągnie mnie wszystko i wogóle
oj chyba mnie jakiś dołek łapie
jedyny plus to tak jak mówisz że czuć kopniaczki i one naprawdę potrafią wynagrodzić ten cały trud. Kobiety naprawdę muszą się bardzo poświęcać...
-
iNso87 wrote:Bella u mnie jednak bedzie panel szklany zamiast tapety i szkla. Z tym,ze u mnie bedzie trzeba podzielic to na kawalki,u Ciebie jak jest mozliwosc to mow,ze chcesz jedna dlugosc panela,ladniej to wyglada. No i szafki i wszystko mam juz wstawione i czekam na ten panel.
Panel szklany lepiej wygląda właśnie. A mogę wiedzieć gdzie zamawialiście? To ogarnę to jak już będę miała kuchnie wstawioną to będę wiedziała dokładne wymiary. Miałaś jakieś wycięcia pod gniazdka? No i u mnie będzie jeden cały panel bo mała kuchnia. -
nick nieaktualny
-
bella88 wrote:Panel szklany lepiej wygląda właśnie. A mogę wiedzieć gdzie zamawialiście? To ogarnę to jak już będę miała kuchnie wstawioną to będę wiedziała dokładne wymiary. Miałaś jakieś wycięcia pod gniazdka? No i u mnie będzie jeden cały panel bo mała kuchnia.
i wyszlyby zeby i zle mogliby wtedy wyciac i by cos potem moglo nie pasowac. No i zamawialismy tylko jeden kawalek szkla hartowanego przy plytce bo i tak jest to podzielone na czesci wiec reszte wzielismy zwykle szkol ktore wychodzilo o 50-100zl tansze za m2. Tak,mialam jedno wyciecie pod gniazdko. No i jak wyzej to nie chodzi o to,ze kuchnia jest mala czy duza bo i na duzej mozna jeden plat dac szkla:)
-
Dla mnie ciąża jest łaskawa od samego początku. Raz jedyny miałam mdłości w jeden dzień, ale nie wymiotowałam ani razu. Teraz też czyję się zupełnie "nieciazowo"
Wiem że to dopiero pół ciązy i wszystko się może pozmienaić ale jak narazie ciaza mi służy
Mam tylko taki mały problem intymny. Na wardze sromowej od wewnątrz wyszedł mi taki dość duży bolący wyprysk (z białym czubkiem). Nie wiecie co to moze być ? Co na to stosować?