WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny bYlam wczoraj na usg i bedzie chlopczyk :) maly Maksiu :) byl bardzo ruchliwy, tanczyl breakdance stawal na glowie ale nie chcial za bardzo buzki pokazac :( wazy 438gram pani doktor stwierdzila ze duzy, wod plodowych tez mam duzo, przeplywy ok i wszystko ok :) jestem bardzo zadowolona tEraz moge zaczac kupowac :) przytylam narazie tylko 2 kg

justyna14, Pchełka, Madzisek, pati_zuzia, bella88, Nadulka, kwiatakacji, Karola1990, MeGi2986, Eve_84, Piegus, Oluniaaa, Pchelkaa, Flakonik, ZieloneOliwki, KASIAG24 lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) gratuluję udanych wizyt :)
    Mój maluszek całą noc mnie kopie, co się przebudzam na siusiu to czuje kopniaczki i teraz też jak siedze to czuję i nawet już widzę na sukience , że widać te kopniaczki :) czekam jeszcze 20 dni na usg :) ciekawe ile moja kruszynka będzie ważyć.

Pościel piękna, też taką zamówię chyba :)

Pchełka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny jak mi się dzisiaj w głowie kręci :-( rano jak wstałam na siusiu to dwie minuty trzymałam się szafy zanim doszłam do siebie na tyle żeby móc pójść do ubikacji. Teraz też siedzę na kanapie o świat mi wiruje :-( masakra jeszcze nigdy tak nie miałam :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My tez w piatek byliśmy na wizycie i wszystko jest super, moje wyniki super i u maluszka wszystko w porządku siedzi sobie głową w dół i w szoku bylam jak wysoko już tym USG jechała żeby zmierzyc mu kość udowa :) waży już 420 g ale w końcu to już 23 tydzień :)
    Byłam wczoraj na spacerku z koleżanką której malutka urodziła się 8 stycznia i już jest w taka fajna, kontaktową i wogole przeraża mnie to że w grudniu pewnie już będzie biegać nasz się dopiero urodzi a będą teoretycznie w jednym wieku :(
    P.S. nie polecam wózka na 3 kołach :D

bella88, Madzisek, alicja_, pati_zuzia, Pchełka, MeGi2986, Eve_84, Flakonik, ZieloneOliwki, Nadulka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Trochę się nie odzywałam, ale to za sprawą ślubu i podróży poślubnej:)
    Jeżeli chodzi o ruchy to ja mam łożysko na przedniej ścianie, ale jestem szczupła w miarę i ruchy czuję dość mocno cały dzień z małymi przerwami. Nawet przyszły tatuś jak przyłozy ręke to już czuje.

Moja dzidzia tydzień temu miała 375g - więc chyba będzie mała kruszynka.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!

Madzisek, kwiatakacji, pati_zuzia, bella88, Karola1990, Pchełka, MeGi2986, Eve_84, Flakonik, ZieloneOliwki, Nadulka lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja gratulacje :*
    Mam nadzieję że wreszcie jesteś spokojna :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ogromne gratulacje :-) my jutro mamy pierwszą rocznicę ślubu ale ja zawsze się starałam ale tym razem powiedziałam że nic nie wymyślam :-) niech mój się trochę wysili :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 11:45

alicja_ lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które zamawiały do kuchni panel szklany. Lepiej wstawić przed zamontowaniem kuchni czy można później?? :)

A co do tych poduszek z allegro to właśnie też miałam zamówić ale przeczytałam opinie że to wypełnienie styropianowe jest wnerwiające i głośne. Czy którejś już ta poducha doszła i może się wypowiedzieć? Bo w sumie fajna sprawa i naprawdę by się już przydała ale nie wiem jak to w praktyce wygląda :)

Czy Wam też już jest tak ciężko? Bo ja już narzekam a to dopiero 6 miesiąc... To co dopiero będzie w 9...

Gratuluje udanych wizyt :)

Alicja - brałaś ślub tylko cywilny czy też kościelny? - Gratulacje :)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które zamawiały do kuchni panel szklany. Lepiej wstawić przed zamontowaniem kuchni czy można później?? :)

A co do tych poduszek z allegro to właśnie też miałam zamówić ale przeczytałam opinie że to wypełnienie styropianowe jest wnerwiające i głośne. Czy którejś już ta poducha doszła i może się wypowiedzieć? Bo w sumie fajna sprawa i naprawdę by się już przydała ale nie wiem jak to w praktyce wygląda :)

Czy Wam też już jest tak ciężko? Bo ja już narzekam a to dopiero 6 miesiąc... To co dopiero będzie w 9...

MI powiedzieli, że szkło między szafki wstawia się jak już będzie kuchnia zamontowana. Czyli jest to ostatni etap:) I ja też tak będę u siebie robiła:)

bella88 lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, a powiedzcie mi czy warto kupować monitor oddechu ? Zastanawiam się nad nim, ale to dość duży wydatek :/ bo oprocz tego chciałabym mieć niane elektryczną z obrazem plus dodatkowo monitor oddechu (jest w pakiecie z nianią elekt.), ale że ten bajer swoje kosztuje to się zastanawiam czy się w ogóle opłaca.

Łóżeczko i maleństwo od samego początku będzie spało w osobnym pokoiku :) w zasadzie tuż obok.

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak rośniemy:) 23 tydzień:)

http://zapodaj.net/139de166c8706.jpg.html
    Z bałaganem w tle;P ale cóż kto ciężarnej zabroni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 14:29

MeGi2986, bella88, kwiatakacji, Nadulka, KASIAG24 lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja wszystkim:)

Kate4 3maj się cieplutko, wracajcie szybko do domku. 3mam kciuki żeby wkońcu wszystko wróciło do normy.

Pchełka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:*

Alicja wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:*

Pisałyście o nawilżaczach powietrza, moja znajoma ma taki: http://www.ceneo.pl/10982222
    Jest z niego bardzo zadowolona i sami też szukamy czegoś w tym stylu.

My wczoraj byliśmy w agata meble i wybraliśmy meble do pokoju dziecka:) miała być szafa zabudowana, ale ostatecznie wybraliśmy szafę narożną, dostawkę i komodę.

Odebrałam też wyniki moczu i zdziwiłam się, bo kolor moczu był brązowy, ale leukocyty mam sporadyczne, a wcześniej miałam 3-5, bakterie nieliczne więc antybiotyk zadziałał. W środę mam wizytę i zobaczymy co lekarz powie na ogół badania. Z krwi natomiast mam RBC, HGB i HCT poniżej normy, więc może jakieś witaminki mi potrzebne.

Poza tym gratuluje wszystkim udanych wizyt:)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:04

MeGi2986, Karola1990, Eve_84, bella88, Madzisek, kwiatakacji, Flakonik, Nadulka lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:

Bella ja czuje sie rewelacyjnie! Tak jak pierwsza polowa ciazy byla mega meczaca prawie caly czas lezalam tak teraz ani mdlosci ani dusznosci zawrotow glowy, bolow- skurczy brzucha itp:-) wreszcie moge cieszyc sie ciaza :-) jedynie kopniaczki malenstwa czuje ale to akurat bardzo uspokaja :-)

Ala gratuluje:-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:

Bella u mnie jednak bedzie panel szklany zamiast tapety i szkla. Z tym,ze u mnie bedzie trzeba podzielic to na kawalki,u Ciebie jak jest mozliwosc to mow,ze chcesz jedna dlugosc panela,ladniej to wyglada. No i szafki i wszystko mam juz wstawione i czekam na ten panel.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Bella ja czuje sie rewelacyjnie! Tak jak pierwsza polowa ciazy byla mega meczaca prawie caly czas lezalam tak teraz ani mdlosci ani dusznosci zawrotow glowy, bolow- skurczy brzucha itp:-) wreszcie moge cieszyc sie ciaza :-) jedynie kopniaczki malenstwa czuje ale to akurat bardzo uspokaja :-)

Może tak narzekam bo znowu dla mnie pierwsza połowa była rewelacyjna :P Teraz brzuch coraz większy i coraz mi ciężej. Zawsze byłam szczupła i ten brzuszek zaczyna mi troszkę przeszkadzać. Jakoś nie mogę się do niego przyzwyczaić hehe... W nocy się budzę żeby się przekręcić, jest mi duszno, niewygodnie, czuje się taka ociężała, muszę uważać podczas seksu na brzuch bo czuje dyskomfort, bolą mnie plecy, ciągnie mnie wszystko i wogóle :P oj chyba mnie jakiś dołek łapie :/ jedyny plus to tak jak mówisz że czuć kopniaczki i one naprawdę potrafią wynagrodzić ten cały trud. Kobiety naprawdę muszą się bardzo poświęcać...

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Bella u mnie jednak bedzie panel szklany zamiast tapety i szkla. Z tym,ze u mnie bedzie trzeba podzielic to na kawalki,u Ciebie jak jest mozliwosc to mow,ze chcesz jedna dlugosc panela,ladniej to wyglada. No i szafki i wszystko mam juz wstawione i czekam na ten panel.

Panel szklany lepiej wygląda właśnie. A mogę wiedzieć gdzie zamawialiście? To ogarnę to jak już będę miała kuchnie wstawioną to będę wiedziała dokładne wymiary. Miałaś jakieś wycięcia pod gniazdka? No i u mnie będzie jeden cały panel bo mała kuchnia.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny:*

bella88 - brałam tylko cywilny :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Panel szklany lepiej wygląda właśnie. A mogę wiedzieć gdzie zamawialiście? To ogarnę to jak już będę miała kuchnie wstawioną to będę wiedziała dokładne wymiary. Miałaś jakieś wycięcia pod gniazdka? No i u mnie będzie jeden cały panel bo mała kuchnia.
    Najpierw poszlismy do czterech firm ale w kazdej wychodzilo z grafika 750-850zl za m2.. a u Nas jest ponad 2m2. Akurat rozmawialismy o tym przy znajomym ktory konczyl montowac kuchnie i zadzw do typa co robi takie rzeczy i u niego wyszlo Nam 1300zl za wszystko... a w tych firmach wyszlo by leciutko 2000zl.. takze roznica wielka. Wiem,ze lepiej wyglada ale u nas odcinek 2,60m2 trzeba bylo podzielic na chyba 3-4 czesci bo nasze szafki wiszace maja pod spodem dluzsze boki tzn front jest przedluzony od spodu bo tak sie otwiera te szafki palce wkladasz od spodu z dolu,nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi ;) i wyszlyby zeby i zle mogliby wtedy wyciac i by cos potem moglo nie pasowac. No i zamawialismy tylko jeden kawalek szkla hartowanego przy plytce bo i tak jest to podzielone na czesci wiec reszte wzielismy zwykle szkol ktore wychodzilo o 50-100zl tansze za m2. Tak,mialam jedno wyciecie pod gniazdko. No i jak wyzej to nie chodzi o to,ze kuchnia jest mala czy duza bo i na duzej mozna jeden plat dac szkla:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ciąża jest łaskawa od samego początku. Raz jedyny miałam mdłości w jeden dzień, ale nie wymiotowałam ani razu. Teraz też czyję się zupełnie "nieciazowo" :) Wiem że to dopiero pół ciązy i wszystko się może pozmienaić ale jak narazie ciaza mi służy :) :)

Mam tylko taki mały problem intymny. Na wardze sromowej od wewnątrz wyszedł mi taki dość duży bolący wyprysk (z białym czubkiem). Nie wiecie co to moze być ? Co na to stosować?

atdc3e5eao0yqv5p.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ