Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanie takie z innej beczki,ktora ma gaz w domu i w jakiej firmie ma zalozony? I jak dużo płacicie? Ja musze wybrać sprzedawcę gazu tj firme i nie wiem jaka..dostałam strone z 46 firmami i nie wiem,bo u mnie gaz zawsze był już w czynszu a tu się przyszlo oddzielnie wybierac i placic.. i jestem zielona:|
-
nick nieaktualnyMonitory oddechu mają tak zróżnicowane ceny, że nie mam pojęcia jaki miałabyum wybrać, gdybym się w ogóle miała zdecydować...
Co do kłucia w piersi to ja od bodajże 12go tygodnia tak mam, nie wiem dlaczego, ale odkąd zaczęłam smarować się kremem do piersi dla ciężarnych to kłuje mnie znacznie rzadziej. Ale ogólnie bardzo odczuwają ciążę moje piersi, bo są okropnie wrażliwe, bolące i swędzące.
Z tego wszystkiego zapomnieliśmy z mężem o naszej rocznicy związku, która była wczorajWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 10:23
-
iNso87- ja się nie znam. U nas gaz tylko z butli.
Bąbel od wczoraj harcuje cały czas, ja nie wiem czy on w ogóle nie odpoczywa? Wczoraj w ciągu dnia kopał, gdy położyłam się na chwile kopał jak szalony. gdy kładłam się spać nie moglam korzystać z laptopa bo ten aż podskakiwał, w nocy gdy wróciłam z rytualnego siku to samo, a zgadnijcie co poczułam jako pierwsze po przebudzeniu do pracy?
Teraz też siedzę w biurze, a maluch nie daje mi spokoju... Co z niego wyrośnie;)balbo, Madzisek lubią tę wiadomość
-
Asiowa wrote:iNso87- ja się nie znam. U nas gaz tylko z butli.
Bąbel od wczoraj harcuje cały czas, ja nie wiem czy on w ogóle nie odpoczywa? Wczoraj w ciągu dnia kopał, gdy położyłam się na chwile kopał jak szalony. gdy kładłam się spać nie moglam korzystać z laptopa bo ten aż podskakiwał, w nocy gdy wróciłam z rytualnego siku to samo, a zgadnijcie co poczułam jako pierwsze po przebudzeniu do pracy?
Teraz też siedzę w biurze, a maluch nie daje mi spokoju... Co z niego wyrośnie;)
no to dobrze, ze ruchliwy ma jeszcze sporo miejsca zeby sobie brykac
ja fajnie czuje ruchy, ale glownie jak sie klade albo siedze, i to ze pojedzeniu bardziej aktywne jest dziecko sie sprawdza, zawsze zjem obiadek po pracy klade sie i po chwili mala buszuje, zauwazylam, ze to9 samo jest jak mam pelny pecherztatus jeszcze nie poczul kopniaczkow, ale mysle, ze to juz na tygodniach bedzie
-
Śmieje się ze mnie, że mam taki mały brzuszek, a jak końcem sierpnia wróci do domu to już bede wielką bambaryłą;p, Ja się oczywiście oburzam, bo chciałabym mieć tylko brzuszek i to nie duży, a on mi na to, ze on by chciał abym miała taaaaaki duży balon. bo to jedyny okres w życiu, w którym bezkarnie mogę mieć własnie taaaaki wielki:). Męzczyźni wariują
-
nick nieaktualny
-
iNso87 wrote:Ja czuje delikatne rozpychanie od srodka i tylko to
czasem slysze jakies babelki a na falujący brzuszek musze jeszcze poczekać i wyraźne ruchy
Mój też jeszcze nie faluje. Może 2 razy zaobserwowałam coś innego niż zwykłe pulsowanie moich tetnic brzusznych, ale póki co kopniaki odczuwalne na zewnatrz nie sa aż takie częste. Z drugiej strony ja tez za bardzo nie mam czasu aby lezeć i patrzeć czy co się z nim dzieję, więc moze mam mylne pojęcie:D -
Asiowa to ja wlasnie wcxzoraj jak lezalam po jedzonku i nagle takiego kopnioora dostalam wyraznego i mowie do mojego poloz reke moze poczujesz jak sie wierci, no ale gdzie tam, jak tylko lape poloozyl to koniec wiercenia byl
mowi, ze grzeczna ta corusia bedzie
taaaaaa juz to widze heh
Inso ja czuje wyrazne ruchy ale nie sa czeste, dopiero jak odpoczywam po pracy najczesciej wieczorkiem sie uaktywnia mala, nie moge sobnie skojarzyc kiedy widac na brzuchu jak sie dzicko rozpycha, chyba jakos po 30 tc?? -
Hej,
Ja to już widzę i czuje od 19 tyg ciąży jak się wierci, z tygodnia na tydzień coraz silniej, mimo łożyska na przedniej ścianie, no ale ja prawie nie mam tłuszczu na brzuchu. Czasem jak mocno kopie to aż mi słabo bo to bardzo widać ;P Najmniej miłe jest jak się obraca, wtedy czuje typowo, że tam się coś skręca i wygina. To takie dziwne uczucie, no ale czekam zawsze na te kopniaki codziennie, w sumie to cały czas ;P
Od kilku dni męczy mnie wieczorami zgaga - chyba obiło mi się o oczy tu na forum, że można brać rennie tak?
No i jadłabym cały czas, choć nie w dużych porcjach, bo jak "pożre" wtedy czuję że żołądek mi uciska na przeponę i nie mogę usiąść - tylko leżeć albo stać. Później męczą mnie wzdęcia i mam wrażenie, że brzuch mi rozerwie.
Dzisiaj przyjeżdża mój B z pracy - a pracuje w delegacjach, więc widzimy się tylko od piątku do niedzieli. Ciężko jest mi jak wyjeżdża, no ale coś za coś. Martwię się tylko czy zdąży na poród, jak to będzie z baby blues u mnie, czy sobie dam rade sama z małą w tygodniu. I w ogóle nachodzą mnie ostatnio często pytania, dziesiątki, setki pytań jak to będzie...
Wiem, że są tu dziewczyny, które mają też mężów wyjazdowych - jak sobie radzicie?
KASIAG24 wrote:Asiowa to ja wlasnie wcxzoraj jak lezalam po jedzonku i nagle takiego kopnioora dostalam wyraznego i mowie do mojego poloz reke moze poczujesz jak sie wierci, no ale gdzie tam, jak tylko lape poloozyl to koniec wiercenia bylmowi, ze grzeczna ta corusia bedzie
taaaaaa juz to widze heh
Inso ja czuje wyrazne ruchy ale nie sa czeste, dopiero jak odpoczywam po pracy najczesciej wieczorkiem sie uaktywnia mala, nie moge sobnie skojarzyc kiedy widac na brzuchu jak sie dzicko rozpycha, chyba jakos po 30 tc?? -
nick nieaktualnylips wrote:Dziewczyny polecacie moze jakieś leginsy ciążowe ? chodzi mi o czarne, przede wszystkim takie które nie będą prześwitywać i nie bedą się kulkować. Nie chce kupować na ślepo na allegro bo wiadomo jak to bywa.
Kupiłam dwie pary legginsów ciążowych na allegro, za 18,99zł i jestem zadowolona bardzo, tylko, że jeszcze ich nie prałam więc nie jestem w stanie powiedzieć jakie będą później. Ale nie wyglądają na takie, które miałyby się rozciągnąć -
nick nieaktualny
-
Ja juz po połówkowym. Dzidzia zdrowa
Bedzie dziewczynka. Wazy 328 g. Malenka jest, a ja juz 6 kg na plusie w 22 tc.
Bylam w Kappahlu - sa sliczne pajacyki rozmiar 56. Za 35 pln mozna miec 4 sztuki. polecam, bo jakosc super, a jest teraz oferta wez 2 zaplac za 1.Madzia890722, Evka, kwiatakacji, Madzisek, Karola1990, bella88, MeGi2986, Flakonik lubią tę wiadomość
-
Madzia890722 dasz link do tych legginsów?
aha w kappahlu kupilam tez 2 sukienki, w sam raz na ciąze, po 35 pln sztuka. ciesze sie ogromnie, bo w zeszlym tygodniu pojechalam kawal drogi do Huppy Mum i wrocilam z niczym. A tu w zwyklym sklepie udalo mi sie za smieszna cene kupic bardzo ladne dlugie sukienki -
nick nieaktualnyakira wrote:Madzia890722 dasz link do tych legginsów?
http://allegro.pl/leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-rozm-s-i4894410337.html
ja mam szare(widać w awatarku kawałek) i czarnenie prześwitują
z tych szarych jestem bardzo zadwolona, nie ma w nich tak gorąco jak w czarnych
Evka, akira lubią tę wiadomość
-
Madzia890722 wrote:http://allegro.pl/leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-rozm-s-i4894410337.html
ja mam szare(widać w awatarku kawałek) i czarnenie prześwitują
z tych szarych jestem bardzo zadwolona, nie ma w nich tak gorąco jak w czarnych
Ty S ki a ja juz wskoczylam na XL bo mnie gniecie w brzuchu panel -
nick nieaktualnyEvka wrote:Madzia890722 a powiedz mi ile masz wzrostu? jak u nich z długością?
ja mam 160cm, ale troszkę mam pomarszczone. Skorzystałam trochę na tych leginsach, bo mieli jakiś błąd w szyciu i przyszły mi te czarne za krótkie, ale napisałam do nich i wysłali mi nowe no i mam teraz 3 pary za dwiea te za krótkie noszę jako 3/4
panel rośnie razem z brzuchem
jeszcze mam dość dużo luzu
tam jest tabelka z wymiarami;)
nigdy jakoś nie przepadałam za leginsami, ale teraz nie zamieniłabym na żadne inne spodnie, bo są tak wygodne! jedyny mankament to taki, że jak są upały to ten panel na brzuchu jego uciążliwy, bo się tak poci...no,ale teraz już spodni bez panelu nie dam rady włożyćWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 14:20
Evka lubi tę wiadomość