WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Marta- a na kiedy masz termin? Bo albo nie doczytałam, albo nie napisałaś:)
    Witaaamy! :)
    U mnie na każdym usg się waha :) W karcie lekarz zapisał 29.12, a na ostatnim usg wyszło 24.12.2015 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krowy, świnki, całe gospodarstwo domowe u nas... :D Włączcie sobie TVN i zobaczcie co tam jest, dla porównania...

Ja też chodzę tylko w spodniach na gumkę- albo dresy, albo alladynki. Jedne ciążówki przed kolano mam i jedne ciążowe na jesień.

Marta- ja z OM też mam 29.12, z USG 28.12 więc niewielka różnica:) 11go sierpnia idę na połówkowe, więc się okaże czy coś się zmieni jeszcze, czy nie;) 24 to prezent akurat pod choinkę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 16:36

Marta0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Marta- ja z OM też mam 29.12, z USG 28.12 więc niewielka różnica:) 11go sierpnia idę na połówkowe, więc się okaże czy coś się zmieni jeszcze, czy nie;)[/QUOTE]

To idziemy jednakowo. Ciekawe, która pierwsza się "rozpakuje" w starym roku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co do prezentów na ślub to ja zawsze daje kasę do koperty z kartka z życzeniami i zawsze podpisuje - a z zawartością to różnie zależy czy młodzi sami płacą czy rodzice, jedno czy dwudniowe, ale nigdy nie daje bo wypada tylko na tyle na ile mogę sobie pozwolić. Jeśli idziemy do znajomych to pytam ile oni dają i jeśli kwota mi pasuje to staram się dopasować to niej aby tez nie przesadzić w druga stronę.

Zasada jest taka ze jak cie mają obgadac to i tam to zrobią niezależnie ile dasz a przyjaciele nie zapraszają dla kasy tylko dla obecności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 16:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka- nie no pewnie, że mogę sobie pozwolić na to żeby dać i 500zł. Tyle że później zęby w ścianę, remontu nie robię, a wyprawkę skompletuję może w listopadzie. Fizycznie pieniądze mamy, ale w zamian za włożenie w kopertę większej kwoty pewnych rzeczy dość pilnych ze względu na dziecko nie zrobimy/nie kupimy :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Jestem zdania żeby nie bronić pieskowi do czego jest przyzwyczajony bo będzie zazdrosny... Jeśli np teraz śpi z wami w sypialni to mu tego nie broń tylko np naucz go nie wskakiwac na łóżko, chodź ja mojego traktowałam tak samo na ile się dało oczywiście... A mały im bardziej poznawał świat to miał frajdę z pieska a i nie bałam się ze piesek coś mu zrobi bo różne słyszałam przypadki...

mój york już nie jest taki młodziutki, ma 7 lat... spałam z nią za panne a po ślubie jak zrobiliśmy sobie sypialnie to ją oduczyliśmy, przychodzi do nas tylko pod łóżko jak jest burza
    dziewczyny każdej pies jest inny i nie może jedna drugiej dawać "dobrych rad"
    ja np bede bronić wchodzić psu do sypialni bo wystarczy, że ktoś przed domem trzasnie drzwiami od auta a ona już ujada, może to robić wszedzie ale nie obok łóżeczka żeby mi małą obuudzić, na łóżko sypialniane też mi nie będzie wskakiwać, mój york to nie laleczka która wychodzi na spacerki na smyczy 3 razy dziennie po 5 min, spędza godziny sama na podwórku (jak chce wrócić do domu to szczeka pod drzwiami) na podwórku jest kot który ma pchły, wszy, (psikamy go specjalnym sprejem) ma strupy ma uszach i łapach po walkach z innymi kotami i nie wiadomo co za choróbsko możę przywlec, a pies jak jest na podwórku to się bawią razem, w innych pokojach może mieć styczność z dzieckiem ale na pewno nie dam po buzi lizać
    różnie też reaguje na dzieci, praktycznie nia ma styczności z takimi małymi, uwielbia moich bratanków i piszczy z radości jak przyjeżdżają jakby ją kto ze skóry obdzierał ale oni mają po 12 i 17 lat, zdarzyło już jej się 2 razy uszczypnąć dziecko które pierwszy raz widziała u nas w domu a ostatnio zabrałam ja na grila gdzie były 4 dziewczynki w wieku od 4 do 9 lat wszystkie ją na raz głaskały, leżała i nic nie zrobiła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 17:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    menka- nie no pewnie, że mogę sobie pozwolić na to żeby dać i 500zł. Tyle że później zęby w ścianę, remontu nie robię, a wyprawkę skompletuję może w listopadzie. Fizycznie pieniądze mamy, ale w zamian za włożenie w kopertę większej kwoty pewnych rzeczy dość pilnych ze względu na dziecko nie zrobimy/nie kupimy :)

No czyli nie możesz sobie pozwolić bo masz ważniejsze wydatki :) nie przejmuj się tym totalnie - bo jak mają obgadac to I tak obgadaja lub nie zwrócą na to uwagi ciesząc się wasza obecnością :) powiem ci ze na nie pamiętam kto ile dal mi na ślubie z przyjaciół hehe ale od rodziny co do grosza ale tylko od "wojkow" bo kuzynów tez nie kojarzę :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny dzisiaj tyle nadrabiania że hoho :-) flakonik i inne będą miały co robić jak do nas zaglądną. Apropo kontaktowała się któraś może z flakonikiem czy u niej ok? Inne dziewczyny też by się mogły odezwać bo wielu dawno nie było.

Mnie dzisiaj naszła ochota na krokiety i ciasto i zaczęłam tego żałować bo jak weszłam do kuchni o 14 to wyszłam z niej o 18 ale jak Patrzę na to ciasto w piekarniku to aż mi ślinka cieknie.

Wy też tak macie że jak robicie coś w kuchni to maluchy skaczą jak szalone? Mój to mało z brzucha nie Wyskoczy. Nie wiem tylko czy to ma znaczyć "matka pospiesz się go głodny jestem", czy tak mu się zapachy podobają a może będzie kucharzem :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 18:36

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część;)
    Sorry że się nie odzywam ale przez to że cały czas leże w szpitalu już od 2 tyg i jeszcze sobie Polsce może nawet do końca ciąży. Ogólnie to miałam krwawienie, szyjka się skrócila do 2 cm i skurcze mam;( czyli tylko leczenie i leczenie ale nie narzekam bo warto;)

Odezwę się od czasu do czasu;) trzymanie kciuki za nas3;)
    Pozdrowienia dla wszystkich;)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kate. To uwazajcie tam na siebie. Koniecznie do końca już w szpitalu będziecie?

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 masz rację każdy pies jest inny, u moich rodziców jest suczka (jeszcze jak ja byłam młoda to była bo już ma ok 18 lat) i jej nie dam dojść do dziecka, bo nie lubi dzieci, do dorosłych leci i chce aby ją głaskać, a na dzieci warczy od razu, nigdy nie ugryzła ale warczy, a to tylko pies :)
    Z tym, że każdy Pan zna swojego psa i wie na co go stać, więc trzeba słuchać własnego głosu rozsądku :)

Inso ale masz brzucha :)

Zieloneoliwki widziałam trochę w tym TVN i wyłączyłam, nie dla mnie taki temat :\

iNso87, ania14 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ;)

u nas wszystko ok, torbielki byly 3 pozostaly 2, jedna calkowicie sie wchlonela, a te dwie sie pomniejszyly, ale mam radoche ;) nie musze robic amniopunkcji, bo wszystko rozwija sie prawidlowo ;)

ale mnie doktorek skomplementowal :p mowi, ze jakby wszystkie kobiety byly takie szczuple, to o niebo lepiej by sie pracowalo, to mnie dowartosciowalo troche, bo myslalam, ze juz jak slonik wygladam :p

Nadulka, ZieloneOliwki, Madzisek, kwiatakacji, MeGi2986, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

No nie wytrzymałam i jak mąż wrócił z pracy to wyciągnęłam go na zakupy!
    Zrobiłam tą cukinię faszerowaną i powiem Wam, że pychota!! :D Mogłam chwilę dłużej piec, żeby bardziej miękka była, ale i tak niebo w gębie!!

Dzięki Wam za podniesienie na duchu- przestanę się przejmować i dam tyle ile jestem w stanie. Zapożyczać się nie będę:)

ania- doskonale Cię rozumiem, moja sunia jak usłyszy telefon, budzik, domofon, albo dzwonek do drzwi to zaraz zaczyna wyć jak do księżyca... :D

stars- są poplamione, czy zżółknięte od leżenia? Mi na większość plam działa DOMOL w sprayu z ROSSMANNA. Kosztuje niewiele, a na prawdę jak ciuszki poleżą spsikane i wrzucam do pralki to ni ma plam, ostatnio nawet po sosie ze spagetti się doprały na białej bluzce:) A jak nie, to podobno mydełko jest dobre, ale osobiście nie próbowałam:)

justyna14 lubi tę wiadomość

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj powinien mnie ktos przelozyc przez kolano i dac porzadnie w tylek!! Przeczytalam w neci jeden artykul i teraz bardzo tego zaluje!!! Ciagle rycze bo sie boje. Przeczytalam o zatorze plynem owodniowym podczas porodu. Cos strasznego i boje sie teraz o swoje zycie gdy bede rodzic....

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli- najgorsze co możesz zrobić to czytać!!! Ja już przestałam, bo szło zwariować i jedyne co czytam to porady na belly i Was na forum, jak chcesz to czytaj czasopisma dla mam, a nie internet.Jak mam jakiekolwiek wątpliwości to pytam lekarza.

stars- ja te poplamione zamierzam wcześniej spsikać i wrzucić do pralki, a później i tak wszystkie jeszcze raz będę odświeżać, więc nie sądzę żeby po dwóch praniach coś miało zaszkodzić:)

stars2345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Dzisiaj powinien mnie ktos przelozyc przez kolano i dac porzadnie w tylek!! Przeczytalam w neci jeden artykul i teraz bardzo tego zaluje!!! Ciagle rycze bo sie boje. Przeczytalam o zatorze plynem owodniowym podczas porodu. Cos strasznego i boje sie teraz o swoje zycie gdy bede rodzic....
    Ja nie czytam o różnych takich rzeczach bo potem właśnie mam doła, cuda mi do głowy przychodzą. Masakra jednym słowem. Trzeba myśleć pozytywnie. Nie my pierwsze i nie ostatnie, że będziemy rodzić. Trzeba popatrzeć też w ten sposób, że w naszym otoczeniu na ogół nie zdarzają się takie tragedie. Ja nie przypominam sobie, aby któraś z koleżanek miała jakieś takie ogromne problemy. Rodzą zdrowe dzieci,są szczęśliwe. Tego trzeba się trzymać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- będziecie kupować monitor oddechu?
    Te które już są w kolejnej ciąży- używałyście? Macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Oj Kate. To uwazajcie tam na siebie. Koniecznie do końca już w szpitalu będziecie?
    Raczej tak bo z szyjka nieciekawie a w bliźniaczej ciąży nie da się z nią nic zrobić tylko lezenie może pomoc;) dzieki za Troskę;)

‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ