X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    mniammm! Jak robisz tą cukinię? Uwielbiam takie rzeczy, wrzuć przepis:)
    podsmażam cebule, paprykę czerwoną, pieczarki, kukurydzę (z puszki) z mięsem mielony, dodaje przyprawy do smaku trochę soli pieprzu czosnku, kto co lubi i na koniec trochę ketchupu żeby się połączyło w całość. Cukinie na pół kroję wzdłuż, łyżką środek wydłubuje ten z pestkami i wkładam farsz tak z górką i na to ser żółty i do piekarnika :) ja bardzo lubię , piekę około 20-30 min, w zależności od wielkości i ilości cukinii :)

Pchełka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do farszu możesz dodać co lubisz, ja dodaje co akurat mam :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Mi też ostatnio doskwierają różne bóle brzucha - nie skurcze , tylko tu boli tam boli, ale zauważyłam też , że mi się troszkę brzuch podniósł więc może to właśnie od tego. Niestety od paru dni boli mnie brzuch po jedzeniu - muszę się położyć bo inaczej nie dam rady - jak tak dalej pójdzie to za tydzień na weselu siostry ani nie pojem ani się nie pobawię.

Co do wesel, to my rok temu robiliśmy swoje wesele i czasem jak wiedziałam, że ktoś ma nieciekawą sytuację finansową , a widziałam , że się "postawił" w kopercie to mi aż głupio było. My postawiliśmy się rodzinie i zaprosiliśmy na wesele tylko tych , których chcieliśmy ( mamy kontakt, lubimy itp.) i ważne dla nas było żeby te osoby przyszły nawet bez niczego. Dlatego Zielone Oliwki włóż 200 zl w kopertę i bawcie się dobrze. Ja akurat się nie przejmuję tym co ktos powie , więc wogóle bym się nie zastanawiała.

My wynajujemy dwupokojowe mieszkanie - całkiem spore ,ale nie plaujemy narazie większych zmian w związku z dzidziusiem - kupimy komodę z przewijakiem do sypialni i kosz mojżesza, który potem zamienimy na łóżeczko i tyle. Jakoś mi się nie wydaję , żeby dziecku zależało na specjalnie ładnym kąciku :)

Acikk masz malutki brzuszek , ale podejrzewam ,że jesteś wysoka stąd to 75 kg :) Mój wydaję mi się wielki na codzień , dopóki nie zobaczę go na zdjęciu i wtedy widać , że brzuch ale jak na ciążowy to ciągle mały.

No i zgodnie z rozpiską inso - mam juz 6 miesiąc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna- tą cukinie pieczesz ze skórką? W jakiej temperaturze?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    justyna- tą cukinie pieczesz ze skórką? W jakiej temperaturze?
    tak, ze skórką, temp 160 - 180st, ser żółty możesz położyć np po 15 min pieczenia żeby się nie przypalił, bo potrafi :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jutro zrobię, ale mi smaka narobiłaś!! :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Co do wesel, to my rok temu robiliśmy swoje wesele i czasem jak wiedziałam, że ktoś ma nieciekawą sytuację finansową , a widziałam , że się "postawił" w kopercie to mi aż głupio było. My postawiliśmy się rodzinie i zaprosiliśmy na wesele tylko tych , których chcieliśmy ( mamy kontakt, lubimy itp.) i ważne dla nas było żeby te osoby przyszły nawet bez niczego. Dlatego Zielone Oliwki włóż 200 zl w kopertę i bawcie się dobrze. Ja akurat się nie przejmuję tym co ktos powie , więc wogóle bym się nie zastanawiała.

Jakoś mi się nie wydaję , żeby dziecku zależało na specjalnie ładnym kąciku :)
    Widzisz, to zupełnie inne charaktery ludzi są... :)

A co do kąciku, to dziecku nie, ale mi zależy żeby miał dziecięcy kącik, taki typowo "swój" choć troszkę;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz waga będę się martwić po ciazy bo teraz i tak nic z nią nie zrobie przecież nie będę się odchudzac biegać też nie pojde :P

Ja koncze herbatke i smigam na spotkanie z synusiem :):)

ZieloneOliwki, Nadulka, KASIAG24 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No coz waga będę się martwić po ciazy bo teraz i tak nic z nią nie zrobie przecież nie będę się odchudzac biegać też nie pojde :P

Ja koncze herbatke i smigam na spotkanie z synusiem :):)
    Ja cały czas powtarzam że dobrze że rodzę w grudniu, bo do wakacji będę mogła mieć już talię osy i pokazać się w bikini:P

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tez sobie to powtarzam a poza tym teraz prowadze typowo siedzący tryb życia a przy dziecku nie da rady więc może jakos poleci :D mój mąż tylko chodzi i mówi że będę taka seksiii mamuskaaa :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jest jeden plus :D wreszcie mam cycki :D

justyna14, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Tak, tez sobie to powtarzam a poza tym teraz prowadze typowo siedzący tryb życia a przy dziecku nie da rady więc może jakos poleci :D mój mąż tylko chodzi i mówi że będę taka seksiii mamuskaaa :P
    Mój się śmieje że ciągle coś jem, ale ja mu pokażę! Też siedzę w domu, na zwolnieniu, więc prócz zakupów i sprzątania ruchu mam mało. Ale jak dziecko da popalić to będę laska na wakacje ;) Damy radę, będziemy wszystkie seksi mamuśkami na lato! Nasz grudniowy poród to wielka zaleta ;)

Moje cycki urosły co prawda o rozmiar, ale i tak ich nie lubię :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 14:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

A co do kąciku, to dziecku nie, ale mi zależy żeby miał dziecięcy kącik, taki typowo "swój" choć troszkę;)

Nie , no pewnie, jak ktos ma do tego chęci i zmysł czemu nie. Mi się podobają kąciki dziecięce i pewnie jak będziemy na swoim to dzidzia, będzie miała pokój, kącik typowo pod nią, ale w wynajmowanym mieszkaniu nie chce mi się robic zachodu - tym bardziej , że mam dwie lewe ręce do tego :)

Na temat cycków się nawet nie wypowiem, ostatnio podczas chwili uniesień mój mąż romantycznie wypalił " Ale masz wielkie cycki " - moje już 3 rozmiary w górę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 14:10

ZieloneOliwki, Pchełka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji- niech się cieszy, bo być może to jedyny moment kiedy na takie wielkie patrzy :D moje urosły, ale ja ich nie lubię. Nie podobają mi się i najchętniej bym sobie sztuczne zrobiła:P

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    kwiatakacji- niech się cieszy, bo być może to jedyny moment kiedy na takie wielkie patrzy :D moje urosły, ale ja ich nie lubię. Nie podobają mi się i najchętniej bym sobie sztuczne zrobiła:P

jakbym siebie slsyzala, ja mam male z rozstepami z poprzedniej ciazy, etraz troszeczke urosly ale w staniki dalej sie mieszcze z przed ciazy wiec rewelacji to nie ma :D mam malo sterczace sutki, przy pierwszej corce wlasnie z tego powodu przestalam karmic tzn nawet dobrze nie zaczelam bo nie umiala ich lapac, a nikt mi nie pomogl ,no i teraz moj tez ostatnio mowil ze mam malo wystajace i ciekawe czy dziecko sobie da rade, ale juz mam nakladki i jeszcze podobno dobrze jest przedc karmieniem laktatorem recznym je troche wyciagnac , wiec bede wlaczyc tym razem... mam nadzieje, ze sie uda i bede karmila piersia :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    jakbym siebie slsyzala, ja mam male z rozstepami z poprzedniej ciazy, etraz troszeczke urosly ale w staniki dalej sie mieszcze z przed ciazy wiec rewelacji to nie ma :D mam malo sterczace sutki, przy pierwszej corce wlasnie z tego powodu przestalam karmic tzn nawet dobrze nie zaczelam bo nie umiala ich lapac, a nikt mi nie pomogl ,no i teraz moj tez ostatnio mowil ze mam malo wystajace i ciekawe czy dziecko sobie da rade, ale juz mam nakladki i jeszcze podobno dobrze jest przedc karmieniem laktatorem recznym je troche wyciagnac , wiec bede wlaczyc tym razem... mam nadzieje, ze sie uda i bede karmila piersia :-)
    sutki to chyba mam normalne jakieś takie, ale nie lubię kształtu swoich piersi. Każda z nich żyje własnym życiem i w ogóle jakieś takie brzydkie są.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie dosc, ze ksztaltu nie lubie chociaz dwioe sa w miare takie same to jeszcze mnie troche te sutki zaczynaja martwic, ze znowu bedzie powtorka z rozrywki . tez mowilam, ze sobie zrobie cycki to moj prawie mnie zabil wzrokiem, powiedzial, ze absolutnie, ze to co mam mu odpowiada i mam sobie to wybic z glowy :P a prawda ejst taka, ze umarl by z zazdrosci jakbym miala cyce jak donice, bo to taki zazdrosnik jest :)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bedzie tylko taki kącik dla maluszka w naszym pokoju. W tym momencie mamy dla nas 2 sporo miejsca ale jak dojdzie łózeczko to nie wiem czy będzie gdzie przejśc wogóle... Kupiłam już w jysku taką małą białą komódkę z koszami, do tego będzie białe łóżeczko i przede wszystkim postawie na jakąś fajną pościel .tzn. nie typowe dziecięce wzory typu niebieskie misie tylko jakieś wzory graficzne najlepiej w fajnych kolorach np szaro-żółte (chyba sama uszyję ). DO tego jakieś fajne naklejki na ścianę. No i jeszcze planuję uszyć kocyki Minky jak juz wybiore kolory żeby mi pasowały :) jeden z wypełnieniem a drugi cienki na wiosne-lato :)

http://pokoik-dziecka.art-madam.pl/ochraniacz-na-lozeczko-przescieradlo,127896,732
    np. taki styl pościeli mi się podoba

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips- bardzo fajna ta pościel:) Mi podoba się taka: http://www.mamaija.pl/gluck-posciel-haftowana-marine-4-elementowa-baldachim-woal,d3693.html oczywiście nie za taką cenę, będę szukać czegoś podobnego;)

Ja upatrzyłam w Ikei białą komodę, bo musimy kupić jak najbardziej pakowny mebel:) A łóżeczko będzie też białe, z szufladą na dole. Chętnie bym kupiła naklejki, ale chciałabym sprawdzone- takie które nie odchodzą ze ścianą ;)

Żebym ja miała maszynę, to bym szyyyyła, a tak... zazdroszczę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 14:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    a ja nie dosc, ze ksztaltu nie lubie chociaz dwioe sa w miare takie same to jeszcze mnie troche te sutki zaczynaja martwic, ze znowu bedzie powtorka z rozrywki . tez mowilam, ze sobie zrobie cycki to moj prawie mnie zabil wzrokiem, powiedzial, ze absolutnie, ze to co mam mu odpowiada i mam sobie to wybic z glowy :P a prawda ejst taka, ze umarl by z zazdrosci jakbym miala cyce jak donice, bo to taki zazdrosnik jest :)
    moja jedna ejst trochę mniejsza od drugiej, ale gdyby były kształtne, to jeszcze. A tak, jakieś takie płaskie :D Ale co poradzić, trzeba z tym żyć;)

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ