WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    mniammm! Jak robisz tą cukinię? Uwielbiam takie rzeczy, wrzuć przepis:)
    podsmażam cebule, paprykę czerwoną, pieczarki, kukurydzę (z puszki) z mięsem mielony, dodaje przyprawy do smaku trochę soli pieprzu czosnku, kto co lubi i na koniec trochę ketchupu żeby się połączyło w całość. Cukinie na pół kroję wzdłuż, łyżką środek wydłubuje ten z pestkami i wkładam farsz tak z górką i na to ser żółty i do piekarnika :) ja bardzo lubię , piekę około 20-30 min, w zależności od wielkości i ilości cukinii :)

Pchełka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do farszu możesz dodać co lubisz, ja dodaje co akurat mam :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Mi też ostatnio doskwierają różne bóle brzucha - nie skurcze , tylko tu boli tam boli, ale zauważyłam też , że mi się troszkę brzuch podniósł więc może to właśnie od tego. Niestety od paru dni boli mnie brzuch po jedzeniu - muszę się położyć bo inaczej nie dam rady - jak tak dalej pójdzie to za tydzień na weselu siostry ani nie pojem ani się nie pobawię.

Co do wesel, to my rok temu robiliśmy swoje wesele i czasem jak wiedziałam, że ktoś ma nieciekawą sytuację finansową , a widziałam , że się "postawił" w kopercie to mi aż głupio było. My postawiliśmy się rodzinie i zaprosiliśmy na wesele tylko tych , których chcieliśmy ( mamy kontakt, lubimy itp.) i ważne dla nas było żeby te osoby przyszły nawet bez niczego. Dlatego Zielone Oliwki włóż 200 zl w kopertę i bawcie się dobrze. Ja akurat się nie przejmuję tym co ktos powie , więc wogóle bym się nie zastanawiała.

My wynajujemy dwupokojowe mieszkanie - całkiem spore ,ale nie plaujemy narazie większych zmian w związku z dzidziusiem - kupimy komodę z przewijakiem do sypialni i kosz mojżesza, który potem zamienimy na łóżeczko i tyle. Jakoś mi się nie wydaję , żeby dziecku zależało na specjalnie ładnym kąciku :)

Acikk masz malutki brzuszek , ale podejrzewam ,że jesteś wysoka stąd to 75 kg :) Mój wydaję mi się wielki na codzień , dopóki nie zobaczę go na zdjęciu i wtedy widać , że brzuch ale jak na ciążowy to ciągle mały.

No i zgodnie z rozpiską inso - mam juz 6 miesiąc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna- tą cukinie pieczesz ze skórką? W jakiej temperaturze?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    justyna- tą cukinie pieczesz ze skórką? W jakiej temperaturze?
    tak, ze skórką, temp 160 - 180st, ser żółty możesz położyć np po 15 min pieczenia żeby się nie przypalił, bo potrafi :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jutro zrobię, ale mi smaka narobiłaś!! :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Co do wesel, to my rok temu robiliśmy swoje wesele i czasem jak wiedziałam, że ktoś ma nieciekawą sytuację finansową , a widziałam , że się "postawił" w kopercie to mi aż głupio było. My postawiliśmy się rodzinie i zaprosiliśmy na wesele tylko tych , których chcieliśmy ( mamy kontakt, lubimy itp.) i ważne dla nas było żeby te osoby przyszły nawet bez niczego. Dlatego Zielone Oliwki włóż 200 zl w kopertę i bawcie się dobrze. Ja akurat się nie przejmuję tym co ktos powie , więc wogóle bym się nie zastanawiała.

Jakoś mi się nie wydaję , żeby dziecku zależało na specjalnie ładnym kąciku :)
    Widzisz, to zupełnie inne charaktery ludzi są... :)

A co do kąciku, to dziecku nie, ale mi zależy żeby miał dziecięcy kącik, taki typowo "swój" choć troszkę;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz waga będę się martwić po ciazy bo teraz i tak nic z nią nie zrobie przecież nie będę się odchudzac biegać też nie pojde :P

Ja koncze herbatke i smigam na spotkanie z synusiem :):)

ZieloneOliwki, Nadulka, KASIAG24 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No coz waga będę się martwić po ciazy bo teraz i tak nic z nią nie zrobie przecież nie będę się odchudzac biegać też nie pojde :P

Ja koncze herbatke i smigam na spotkanie z synusiem :):)
    Ja cały czas powtarzam że dobrze że rodzę w grudniu, bo do wakacji będę mogła mieć już talię osy i pokazać się w bikini:P

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tez sobie to powtarzam a poza tym teraz prowadze typowo siedzący tryb życia a przy dziecku nie da rady więc może jakos poleci :D mój mąż tylko chodzi i mówi że będę taka seksiii mamuskaaa :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jest jeden plus :D wreszcie mam cycki :D

justyna14, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Tak, tez sobie to powtarzam a poza tym teraz prowadze typowo siedzący tryb życia a przy dziecku nie da rady więc może jakos poleci :D mój mąż tylko chodzi i mówi że będę taka seksiii mamuskaaa :P
    Mój się śmieje że ciągle coś jem, ale ja mu pokażę! Też siedzę w domu, na zwolnieniu, więc prócz zakupów i sprzątania ruchu mam mało. Ale jak dziecko da popalić to będę laska na wakacje ;) Damy radę, będziemy wszystkie seksi mamuśkami na lato! Nasz grudniowy poród to wielka zaleta ;)

Moje cycki urosły co prawda o rozmiar, ale i tak ich nie lubię :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 14:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

A co do kąciku, to dziecku nie, ale mi zależy żeby miał dziecięcy kącik, taki typowo "swój" choć troszkę;)

Nie , no pewnie, jak ktos ma do tego chęci i zmysł czemu nie. Mi się podobają kąciki dziecięce i pewnie jak będziemy na swoim to dzidzia, będzie miała pokój, kącik typowo pod nią, ale w wynajmowanym mieszkaniu nie chce mi się robic zachodu - tym bardziej , że mam dwie lewe ręce do tego :)

Na temat cycków się nawet nie wypowiem, ostatnio podczas chwili uniesień mój mąż romantycznie wypalił " Ale masz wielkie cycki " - moje już 3 rozmiary w górę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 14:10

ZieloneOliwki, Pchełka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji- niech się cieszy, bo być może to jedyny moment kiedy na takie wielkie patrzy :D moje urosły, ale ja ich nie lubię. Nie podobają mi się i najchętniej bym sobie sztuczne zrobiła:P

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    kwiatakacji- niech się cieszy, bo być może to jedyny moment kiedy na takie wielkie patrzy :D moje urosły, ale ja ich nie lubię. Nie podobają mi się i najchętniej bym sobie sztuczne zrobiła:P

jakbym siebie slsyzala, ja mam male z rozstepami z poprzedniej ciazy, etraz troszeczke urosly ale w staniki dalej sie mieszcze z przed ciazy wiec rewelacji to nie ma :D mam malo sterczace sutki, przy pierwszej corce wlasnie z tego powodu przestalam karmic tzn nawet dobrze nie zaczelam bo nie umiala ich lapac, a nikt mi nie pomogl ,no i teraz moj tez ostatnio mowil ze mam malo wystajace i ciekawe czy dziecko sobie da rade, ale juz mam nakladki i jeszcze podobno dobrze jest przedc karmieniem laktatorem recznym je troche wyciagnac , wiec bede wlaczyc tym razem... mam nadzieje, ze sie uda i bede karmila piersia :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    jakbym siebie slsyzala, ja mam male z rozstepami z poprzedniej ciazy, etraz troszeczke urosly ale w staniki dalej sie mieszcze z przed ciazy wiec rewelacji to nie ma :D mam malo sterczace sutki, przy pierwszej corce wlasnie z tego powodu przestalam karmic tzn nawet dobrze nie zaczelam bo nie umiala ich lapac, a nikt mi nie pomogl ,no i teraz moj tez ostatnio mowil ze mam malo wystajace i ciekawe czy dziecko sobie da rade, ale juz mam nakladki i jeszcze podobno dobrze jest przedc karmieniem laktatorem recznym je troche wyciagnac , wiec bede wlaczyc tym razem... mam nadzieje, ze sie uda i bede karmila piersia :-)
    sutki to chyba mam normalne jakieś takie, ale nie lubię kształtu swoich piersi. Każda z nich żyje własnym życiem i w ogóle jakieś takie brzydkie są.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie dosc, ze ksztaltu nie lubie chociaz dwioe sa w miare takie same to jeszcze mnie troche te sutki zaczynaja martwic, ze znowu bedzie powtorka z rozrywki . tez mowilam, ze sobie zrobie cycki to moj prawie mnie zabil wzrokiem, powiedzial, ze absolutnie, ze to co mam mu odpowiada i mam sobie to wybic z glowy :P a prawda ejst taka, ze umarl by z zazdrosci jakbym miala cyce jak donice, bo to taki zazdrosnik jest :)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bedzie tylko taki kącik dla maluszka w naszym pokoju. W tym momencie mamy dla nas 2 sporo miejsca ale jak dojdzie łózeczko to nie wiem czy będzie gdzie przejśc wogóle... Kupiłam już w jysku taką małą białą komódkę z koszami, do tego będzie białe łóżeczko i przede wszystkim postawie na jakąś fajną pościel .tzn. nie typowe dziecięce wzory typu niebieskie misie tylko jakieś wzory graficzne najlepiej w fajnych kolorach np szaro-żółte (chyba sama uszyję ). DO tego jakieś fajne naklejki na ścianę. No i jeszcze planuję uszyć kocyki Minky jak juz wybiore kolory żeby mi pasowały :) jeden z wypełnieniem a drugi cienki na wiosne-lato :)

http://pokoik-dziecka.art-madam.pl/ochraniacz-na-lozeczko-przescieradlo,127896,732
    np. taki styl pościeli mi się podoba

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips- bardzo fajna ta pościel:) Mi podoba się taka: http://www.mamaija.pl/gluck-posciel-haftowana-marine-4-elementowa-baldachim-woal,d3693.html oczywiście nie za taką cenę, będę szukać czegoś podobnego;)

Ja upatrzyłam w Ikei białą komodę, bo musimy kupić jak najbardziej pakowny mebel:) A łóżeczko będzie też białe, z szufladą na dole. Chętnie bym kupiła naklejki, ale chciałabym sprawdzone- takie które nie odchodzą ze ścianą ;)

Żebym ja miała maszynę, to bym szyyyyła, a tak... zazdroszczę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 14:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    a ja nie dosc, ze ksztaltu nie lubie chociaz dwioe sa w miare takie same to jeszcze mnie troche te sutki zaczynaja martwic, ze znowu bedzie powtorka z rozrywki . tez mowilam, ze sobie zrobie cycki to moj prawie mnie zabil wzrokiem, powiedzial, ze absolutnie, ze to co mam mu odpowiada i mam sobie to wybic z glowy :P a prawda ejst taka, ze umarl by z zazdrosci jakbym miala cyce jak donice, bo to taki zazdrosnik jest :)
    moja jedna ejst trochę mniejsza od drugiej, ale gdyby były kształtne, to jeszcze. A tak, jakieś takie płaskie :D Ale co poradzić, trzeba z tym żyć;)

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ