Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasiaG, przecież Ty zgrabna laseczka jesteś. Nie wynajduj sobie nadwagi
ZieloneOliwki, słusznie, idź i szalej (oczywiście ostrożnie)
Lips, przy wspólnym mieszkaniu musisz mieć swoje zdanie. To nie tak, że wszyscy myśą, że jesteś najgorsza. Do tej pory znali Cię jako pokorną owieczkę, a tu nagle postanowiłaś zadbać o swoje prawa, rodzinę i terytoriumMuszą się przyzwyczaić po prostu. Dotrzecie się na nowo. Jesteś na dobrej drodze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Ponowię pytanie, bo gdzieś zaginęło
Jak można fajnie urządzić kącik dla dziecka? Nie mamy dla dzidziusia pokoju, więc chcę urządzić mu jakiś ładny kącik przy łóżeczku
Chodzi Ci o kwestie ozdobne czy bardziej jak urządzić, czyli szafy, komódki itp? -
nick nieaktualnyAcikk wrote:Haha no nie z kamieniami
nawet koszulkę że spania ściągam i stanik do ważenia żeby było mniej haha
Zieloneoliwki a czemu nie możecie tam pomalowac albo tapety dać ? -
stars2345 wrote:Wczesniej tak nie miałam, nawet wczoraj leżałam to.mnie bolalo i poszłam o 21 żeby się nie męczyć, dzis rano bylo okej ale teraz siedzę w pracy i jak chodzę do toalety to mnie boli wlasnie.
ja bym obstawiala jakies wiazadla, ze sie rozciaga i stad ten bol przy chodzeniu, ale jak nie ustapi i bedzie Cie martwil to moze warto skonsultowac to z lekarzemstars2345 lubi tę wiadomość
-
ZieloneOliwki wrote:Teoretycznie możemy, ale wolelibyśmy nie, po przeznaczymy niestety tylko kawałeczek pokoju na kącik, a jak dojdzie do czego że będziemy musieli się wyprowadzać to trzeba będzie odmalować cały pokój właścicielom.
my tez wynjamujemy mamy 2 pokoje my dosc przestrzenny a cora ma mniejszy pokoik, i tez malenstwo bedzie u nas przy lozku planuje zamontowac lozeczko z baldachimem, jeszcze zastanawiam sie na plozami do niegoale nie bede nic malwoac kombinowac dzidziol i tak malenki wystarczy mu lozeczko, a w przyszlosci pewnie beda dziewczyny dzieliy razem pokoj
cora mnie juz pytala czy beda mialy takie lozko pietrowe
-
nick nieaktualnyPchełka wrote:Chodzi Ci o kwestie ozdobne czy bardziej jak urządzić, czyli szafy, komódki itp?
ale wtedy już nic na tej ścianie nie zawieszę, a może jakaś półka będzie potrzebna. Kącik będzie typowo w rogu pokoju
Wyczytałam że dobrze jest oddzielić taki kąt parawanem albo zasłonką na sznurku, tylko jak to zrobić żeby estetycznie i ładnie wyglądało ?
Bo parawan za dużo miejsca zajmie a w kawalerce każdy centymetr się liczy;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKASIAG24 wrote:my tez wynjamujemy mamy 2 pokoje my dosc przestrzenny a cora ma mniejszy pokoik, i tez malenstwo bedzie u nas przy lozku planuje zamontowac lozeczko z baldachimem, jeszcze zastanawiam sie na plozami do niego
ale nie bede nic malwoac kombinowac dzidziol i tak malenki wystarczy mu lozeczko, a w przyszlosci pewnie beda dziewczyny dzieliy razem pokoj
cora mnie juz pytala czy beda mialy takie lozko pietrowe
Ja chcę żeby dzidzia chociaż kącik swój miała;)
Kupować dywanik, czy wstrzymać się póki nie podrośnie? Na podłodze mamy panele:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Chodzi mi o to żeby dzidzia miała kolorowo, a w swoim kąciku będzie miała łóżeczko i komodę. Myślałam o tym żeby powiesić antyramę z plakatem takie jak są w leroy merlin np
ale wtedy już nic na tej ścianie nie zawieszę, a może jakaś półka będzie potrzebna. Kącik będzie typowo w rogu pokoju
Wyczytałam że dobrze jest oddzielić taki kąt parawanem albo zasłonką na sznurku, tylko jak to zrobić żeby estetycznie i ładnie wyglądało ?
Bo parawan za dużo miejsca zajmie a w kawalerce każdy centymetr się liczy;)
A może zamiast zasłonki, zróbcie baldachim, nawet taki montowany od sufitu. -
nick nieaktualny
-
ZieloneOliwki wrote:Ja się nie chcę zapożyczać, bo to trzeba będzie oddać. A nie chcę jeść suchego chleba tylko dlatego, że włożyłam w kopertę więcej niż mogłam.
Powiem Ci, że u nas goście którzy byli zaproszeni tylko na uroczystość do urzędu nie dawali nam kopert- dostaliśmy kwiaty, książki, komplety pośceliWyjdzie Ci najtaniej, a oni na 100% będą zadowoleni. Ja też wolałam kase w prezencie, dostaliśmy jeden prezent własnie blender itd w komplecie, i jestm mega zadowolona bo pewnie też bym sobie prędko takiego zestawu nie zafundowała. I w ogóle się nie przejmuj, obecność jest najważniejsza i żebyscie się dobrze bawili.
7w3d 💔 -
a co do gotowania co się lubi u mnie dziś cukinia nadziewana mięskiem mielony z warzywami, zapiekana pod serem żółtym
mniami już czekam na męża żeby ją upiec
kasiorki u nas teraz też mało, bo wszystko (dołownie) idzie na dom i końca nie widać. Nawet głupie farby kosztują kupe kasy a tu wszystko trzeba pomalować , najpierw grunt a pitem ze 2 razy chociażeh ale coraz bliżej do celu
ZieloneOliwki lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:a co do gotowania co się lubi u mnie dziś cukinia nadziewana mięskiem mielony z warzywami, zapiekana pod serem żółtym
mniami już czekam na męża żeby ją upiec
kasiorki u nas teraz też mało, bo wszystko (dołownie) idzie na dom i końca nie widać. Nawet głupie farby kosztują kupe kasy a tu wszystko trzeba pomalować , najpierw grunt a pitem ze 2 razy chociażeh ale coraz bliżej do celu
mniammm! Jak robisz tą cukinię? Uwielbiam takie rzeczy, wrzuć przepis:)