Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaG, przecież Ty zgrabna laseczka jesteś. Nie wynajduj sobie nadwagi ;-)

ZieloneOliwki, słusznie, idź i szalej (oczywiście ostrożnie ;-) )

Lips, przy wspólnym mieszkaniu musisz mieć swoje zdanie. To nie tak, że wszyscy myśą, że jesteś najgorsza. Do tej pory znali Cię jako pokorną owieczkę, a tu nagle postanowiłaś zadbać o swoje prawa, rodzinę i terytorium :-) Muszą się przyzwyczaić po prostu. Dotrzecie się na nowo. Jesteś na dobrej drodze ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponowię pytanie, bo gdzieś zaginęło ;)
    Jak można fajnie urządzić kącik dla dziecka? Nie mamy dla dzidziusia pokoju, więc chcę urządzić mu jakiś ładny kącik przy łóżeczku :)

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:49

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no nie z kamieniami :D nawet koszulkę że spania ściągam i stanik do ważenia żeby było mniej haha :)

Zieloneoliwki a czemu nie możecie tam pomalowac albo tapety dać ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ponowię pytanie, bo gdzieś zaginęło ;)
    Jak można fajnie urządzić kącik dla dziecka? Nie mamy dla dzidziusia pokoju, więc chcę urządzić mu jakiś ładny kącik przy łóżeczku :)

Chodzi Ci o kwestie ozdobne czy bardziej jak urządzić, czyli szafy, komódki itp?

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-i-do-karmienia-rogal-i5380328267.html

te po 30zł to chyba takie króciutkie?
    tak te male sa po 30 zl

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha no nie z kamieniami :D nawet koszulkę że spania ściągam i stanik do ważenia żeby było mniej haha :)

Zieloneoliwki a czemu nie możecie tam pomalowac albo tapety dać ?
    Teoretycznie możemy, ale wolelibyśmy nie, po przeznaczymy niestety tylko kawałeczek pokoju na kącik, a jak dojdzie do czego że będziemy musieli się wyprowadzać to trzeba będzie odmalować cały pokój właścicielom.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Wczesniej tak nie miałam, nawet wczoraj leżałam to.mnie bolalo i poszłam o 21 żeby się nie męczyć, dzis rano bylo okej ale teraz siedzę w pracy i jak chodzę do toalety to mnie boli wlasnie.

ja bym obstawiala jakies wiazadla, ze sie rozciaga i stad ten bol przy chodzeniu, ale jak nie ustapi i bedzie Cie martwil to moze warto skonsultowac to z lekarzem

stars2345 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Teoretycznie możemy, ale wolelibyśmy nie, po przeznaczymy niestety tylko kawałeczek pokoju na kącik, a jak dojdzie do czego że będziemy musieli się wyprowadzać to trzeba będzie odmalować cały pokój właścicielom.

my tez wynjamujemy mamy 2 pokoje my dosc przestrzenny a cora ma mniejszy pokoik, i tez malenstwo bedzie u nas przy lozku planuje zamontowac lozeczko z baldachimem, jeszcze zastanawiam sie na plozami do niego :) ale nie bede nic malwoac kombinowac dzidziol i tak malenki wystarczy mu lozeczko, a w przyszlosci pewnie beda dziewczyny dzieliy razem pokoj :) cora mnie juz pytala czy beda mialy takie lozko pietrowe :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Chodzi Ci o kwestie ozdobne czy bardziej jak urządzić, czyli szafy, komódki itp?
    Chodzi mi o to żeby dzidzia miała kolorowo, a w swoim kąciku będzie miała łóżeczko i komodę. Myślałam o tym żeby powiesić antyramę z plakatem takie jak są w leroy merlin np :) ale wtedy już nic na tej ścianie nie zawieszę, a może jakaś półka będzie potrzebna. Kącik będzie typowo w rogu pokoju :) Wyczytałam że dobrze jest oddzielić taki kąt parawanem albo zasłonką na sznurku, tylko jak to zrobić żeby estetycznie i ładnie wyglądało ?
    Bo parawan za dużo miejsca zajmie a w kawalerce każdy centymetr się liczy;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki, są fajne naklejki na ścianę, ae nie wiem czy ściągalne są :-/
    Można tez jakiś fajny obraz powiesić :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    my tez wynjamujemy mamy 2 pokoje my dosc przestrzenny a cora ma mniejszy pokoik, i tez malenstwo bedzie u nas przy lozku planuje zamontowac lozeczko z baldachimem, jeszcze zastanawiam sie na plozami do niego :) ale nie bede nic malwoac kombinowac dzidziol i tak malenki wystarczy mu lozeczko, a w przyszlosci pewnie beda dziewczyny dzieliy razem pokoj :) cora mnie juz pytala czy beda mialy takie lozko pietrowe :P
    No tak, Wy macie pokój na przyszłość:) Ja chcę żeby dzidzia chociaż kącik swój miała;)

Kupować dywanik, czy wstrzymać się póki nie podrośnie? Na podłodze mamy panele:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    ZieloneOliwki, są fajne naklejki na ścianę, ae nie wiem czy ściągalne są :-/
    Można tez jakiś fajny obraz powiesić :-)
    Właśnie naklejki były pierwszym pomysłem, ale boję się że odpadną później razem ze ścianą:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Chodzi mi o to żeby dzidzia miała kolorowo, a w swoim kąciku będzie miała łóżeczko i komodę. Myślałam o tym żeby powiesić antyramę z plakatem takie jak są w leroy merlin np :) ale wtedy już nic na tej ścianie nie zawieszę, a może jakaś półka będzie potrzebna. Kącik będzie typowo w rogu pokoju :) Wyczytałam że dobrze jest oddzielić taki kąt parawanem albo zasłonką na sznurku, tylko jak to zrobić żeby estetycznie i ładnie wyglądało ?
    Bo parawan za dużo miejsca zajmie a w kawalerce każdy centymetr się liczy;)

A może zamiast zasłonki, zróbcie baldachim, nawet taki montowany od sufitu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że baldachim nie oddzieli mi tak jakby kącika dziecięcego od reszty pokoju, a jedynie łóżeczko?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no to ciężko bo zaslonka każda będzie wyglądała kiepsko :/ a parawan taki składany jakiś ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja się nie chcę zapożyczać, bo to trzeba będzie oddać. A nie chcę jeść suchego chleba tylko dlatego, że włożyłam w kopertę więcej niż mogłam.
    Powiem Ci, że u nas goście którzy byli zaproszeni tylko na uroczystość do urzędu nie dawali nam kopert- dostaliśmy kwiaty, książki, komplety pośceli :)
    kochana nie słyszałam jeszcze żeby ktoś miał za dużo kompletów pościeli czy ręczników, więc kup ładną pościel, zapakuj i już :) Wyjdzie Ci najtaniej, a oni na 100% będą zadowoleni. Ja też wolałam kase w prezencie, dostaliśmy jeden prezent własnie blender itd w komplecie, i jestm mega zadowolona bo pewnie też bym sobie prędko takiego zestawu nie zafundowała. I w ogóle się nie przejmuj, obecność jest najważniejsza i żebyscie się dobrze bawili.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do gotowania co się lubi u mnie dziś cukinia nadziewana mięskiem mielony z warzywami, zapiekana pod serem żółtym :) mniami już czekam na męża żeby ją upiec :)

kasiorki u nas teraz też mało, bo wszystko (dołownie) idzie na dom i końca nie widać. Nawet głupie farby kosztują kupe kasy a tu wszystko trzeba pomalować , najpierw grunt a pitem ze 2 razy chociaż :/ eh ale coraz bliżej do celu

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o czymś takim: http://www.urzadzamy.pl/galeria/sypialnia-jak-buduar,4348/3309/10079/
    ale żeby to ładnie wyglądało to trzebaby wiercić w suficie, więc odpada.
    No trudno, będziemy myśleć we wrześniu jak skończymy remont przedpokoju :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a co do gotowania co się lubi u mnie dziś cukinia nadziewana mięskiem mielony z warzywami, zapiekana pod serem żółtym :) mniami już czekam na męża żeby ją upiec :)

kasiorki u nas teraz też mało, bo wszystko (dołownie) idzie na dom i końca nie widać. Nawet głupie farby kosztują kupe kasy a tu wszystko trzeba pomalować , najpierw grunt a pitem ze 2 razy chociaż :/ eh ale coraz bliżej do celu

mniammm! Jak robisz tą cukinię? Uwielbiam takie rzeczy, wrzuć przepis:)

‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ