WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lips Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    lips- bardzo fajna ta pościel:) Mi podoba się taka: http://www.mamaija.pl/gluck-posciel-haftowana-marine-4-elementowa-baldachim-woal,d3693.html oczywiście nie za taką cenę, będę szukać czegoś podobnego;)

Ja upatrzyłam w Ikei białą komodę, bo musimy kupić jak najbardziej pakowny mebel:) A łóżeczko będzie też białe, z szufladą na dole. Chętnie bym kupiła naklejki, ale chciałabym sprawdzone- takie które nie odchodzą ze ścianą ;)

Żebym ja miała maszynę, to bym szyyyyła, a tak... zazdroszczę:)

Ja mam takiego starocia ale już nawet spódnice sobie szyłam więc myślę ze z pościelą też bym sobie poradziła. Muszę tylko obliczyć czy nie wyjdzie to drożej niż kupienie jakiegoś zestawu. Takie marynarskie też mi się bardzo podoba z tym ze jak dziecko podrośnie to planujemy go przenieść do inengo pokoju a tam sa takie cytrynowe ściany.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U moich rodziców też stoi taka wielka, stara maszyna, ale nie nadaje się do niczego raczej;)
    Chciałam kupić taką małą na stół, ale nie zdążyłam :D A teraz mamy inne wydatki.

Materiały są dość drogie, chyba że w większej ilości byś kupiła, to wtedy chyba się opłaca:)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips a patrzylas na allegro? Wydaje mi się że takie zygzaki i sowy były na tych aukcjach z dużą ilością wzorów w dobrych cenach.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja od rana latam po spacerach i zakupach,ale stron napisalyscie :D jeju ile musze nadrobić.

Acikk daj tyle ile masz,ale niestety wg mnie tez to zostanie obgadane,chyba,ze nic w kopertę wsadzać nie będziesz tzn zadnej kartki z podpisem,poprostu kase i już. Taka ludzka mentalność,ze zawsze będzie za mało i zawsze obgadają za plecami.
    Co do magnezu to ja biore SlowMag wcześniej z B6 a teraz bez B6 kazal mi brac,60tabsow.
    Co do brzuchow to dziś bylam z Mala u dentysty bo jej dziaslo spuchlo przy mleczaku i pani z recepcji do mnie o to który to już msc? ja mowie,ze zaczelam 6msc a ta do mnie oooo a ja myslalam,ze 8msc,ze zaraz do porodu :| se mysle wtf... :o to ja mam wrazenie,ze mój brzuch jest taki w sam raz bo mi nie uwiera jeszcze a tu ta wypala z takim haslem...
    Co do poduszki to mi tez by się przydala ale postanowiłam nie wydawac 150zl i tez zawijam koldre miedzy nogi ;D

Stars ja jak się nalaze za długo to mnie boli po lewej ale na gorze pod zebrem,normalnie jakby mnie miało rozerwać od srodka..ale mysle,ze to cos w stylu kolki>? nie wiem,odpoczne to przechodzi.

Lips nie jesteś jedna jeśli chodzi o tesciowa i siostrę Meza..mimo,ze z nimi nie mieszkamy to codziennie prawie jest telefon przyjedź bo zrobić trzeba to tamto,bo u jego siostry to i tamto.. ja już mam tego dość od początku i mu o tym mowie i focha strzelam na niego jak ma zamiar się wybrać ale zawsze w domu zostaje. Po prostu Tescia zabrakło i im się wydaje,ze mój Maz jest teraz ich jakas glowa rodziny i ma robic im wszystko w domu mimo,ze siostra ma Meza(lewego ale to już nie nasza wina,wiedzialy galy co braly) i mimo,ze u teściowej wiecznie siedza z dzieciakiem i tam pomieszkują majac swój dom jeszcze..a my tam przyjezdzamy od wielkiego dzwonu..

KASIA ja tez mowilam,ze cos nie tak z ta waga u mego lekarza :PP moja wskazuje 3kg prawie mniej hehehehe

ZieloneOliwki przejrzyj fotki na goglach i wpisz takie haslo jak kacik dla malucha cos znajdziesz na pewno ;)

Co do wagi dziewczyny to ja w porywach tez tak waze jakies 76kg chyba :P stracilam rachubę ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- to nie Acikk tylko ja mam problem z kopertą na wesele;)
    Co do zdjęć to przeglądałam, ale wszystko wygląda tak jakby pokój miał z 50m, albo w ogóle nie jest zaaranżowany, tylko obklejony tapetą.

Nie martw się brzuchem, ja ostatnio byłam w ciucholandzie i dziewczyna obok oglądająca ciuszki dziecęce pyta mnie czy szukam dla chłopca czy dziewczynki, ja mówię że jeszcze nie wiadomo, chwila rozmowy a ona do mnie że już koniec siódmego miesiąca u niej, a ja szczęka w dół, bo miała taki brzuch jak ja teraz praktycznie :D

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Inso- to nie Acikk tylko ja mam problem z kopertą na wesele;)
    Co do zdjęć to przeglądałam, ale wszystko wygląda tak jakby pokój miał z 50m, albo w ogóle nie jest zaaranżowany, tylko obklejony tapetą.

Nie martw się brzuchem, ja ostatnio byłam w ciucholandzie i dziewczyna obok oglądająca ciuszki dziecęce pyta mnie czy szukam dla chłopca czy dziewczynki, ja mówię że jeszcze nie wiadomo, chwila rozmowy a ona do mnie że już koniec siódmego miesiąca u niej, a ja szczęka w dół, bo miała taki brzuch jak ja teraz praktycznie :D
    OO sory zaczytałam się..tyle stron i pomylilo mi się :D
    No i ja pomyslalam,ze do tego dentysty to same chyba super laski z małymi brzuszkami przychodzą a tu taka ja wlazłam krowa już z wielkim brzuchem wg nich :P hehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krowa hahahaha, nie przesadzaj;) U Ciebie już 22 tydzień więc masz prawo mieć duży brzuszek:) Wstaw zdjęcie :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Krowa hahahaha, nie przesadzaj;) U Ciebie już 22 tydzień więc masz prawo mieć duży brzuszek:) Wstaw zdjęcie :)
    Haha no tak :D w sumie cycek dużych nie mam :P wlasnie zrobiłam,zaraz wstawie. Jak patrze na foto to rzeczywiście jakiś duzy ale jak spojrze sama na siebie to tego nie widze wręcz przeciwnie czuje,ze nie mam dużego bo tak jak pisałam wcześniej nie uwiera mi i nie przeszkadza :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:38

ZieloneOliwki, KASIAG24, kwiatakacji, bella88, Karola1990, Madzisek, pati_zuzia, Piegus, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny brzusio :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Witamy kolejna mamusie:) jak Twoje samopoczucie?? Jak maluszek?
    Miło mi dołączyć do Waszego grona :)
    Moje samopoczucie jest bardzo dobre. Fizycznie chyba nawet jeszcze lepsze - nie zapeszając oczywiście ;) To mój pierwszy dzidziuś. Próba starania o niego nie była długa bo w zasadzie za pierwszym podejściem ;) Nie sądziłam, że uda się tak szybko, bo mam swoje lata... (tutaj mogę się przyznać, że w grudniu skończę 35, tak więc stres był:) Nie mniej jednak wszystko na chwilę obecną jest w jak najlepszym porządku. Maleństwo ma się dobrze :). Na ostatniej wizycie tj 23.07.2015 dzidziuś mierzył ponad 12cm. Co do płci to lekarz stwierdził, że jakbym go tak "przycisnęła" to będzie dziewczynka :)
    Kolejna wizyta 18.08.2015

ZieloneOliwki, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Inso, piękny!!
    I powiem Ci że jest niewiele większy od mojego, a zobacz jaka różnica między tygodniami ;) Rano mam malutki, ale wystarczy że coś zjem i robi się balon :D

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta- a na kiedy masz termin? Bo albo nie doczytałam, albo nie napisałaś:)
    Witaaamy! :)

• iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzusio dla mnie tez jest ok ale wiecie co mnie drazni...boczki moje..oooo jak czegos luźnego nie zaloze to tak je chamsko widać jak stoje przodem...nigdy w zyciu samej bokserki nie naloze bo jak zaloze spodnie na gumce to jakas masakra się dzieje:P normalnie pagórki z boku.. a myslalam,ze brzuch wezmie je do siebie na przod ;D a tu lipa zostały,a w pierwszej ciąży ich nie miałam eh i sterczał ladnie tylko brzusio ;:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • KASIAG24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    2912srl.jpg

sliczny brzuszek, widac ze ciazowy nie to co u mnie;p

iNso87, Marta0912 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Brzusio dla mnie tez jest ok ale wiecie co mnie drazni...boczki moje..oooo jak czegos luźnego nie zaloze to tak je chamsko widać jak stoje przodem...nigdy w zyciu samej bokserki nie naloze bo jak zaloze spodnie na gumce to jakas masakra się dzieje:P normalnie pagórki z boku.. a myslalam,ze brzuch wezmie je do siebie na przod ;D a tu lipa zostały,a w pierwszej ciąży ich nie miałam eh i sterczał ladnie tylko brzusio ;:)

tez mam mega boki wywalilo mnie jak nie wiem, ale w pierwszej cioazy tez mnie tak wywalalo na boki :-) do tego brzusio nie rosnie mi taka pileczka tylko takie jojko :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Inso, ja też mam boczki i nawet nie próbuję się wciskać w spodnie sprzed ciąży bo nawet jak mogę w nich oddychać to mi wszystko wypływa :D A większość z Was się mieści we wszystko... :(

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo witamy kurcze,ze tez dolaczaja nowe Mamusie co chwila jeszcze :D już to pisałam wcześniej,ciekawe czy w listopadzie jeszcze jakies dolacza?:D nie ma Flakonika i nie wiadomo już jaka jest aktualizacja w obecnych Mamusiach grudniowych :D ale się prezentow posypie w grudniu :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA a już myslalam,ze to tylko ja mam problem ;P
    ZieloneOliwki ja nie chodze w spodniach sprzed ciąży bo pewnie bym się nie zapiela,u mnie wszystko na gumce alladynki a jesienią mam dżinsy kupione wcześniej na gumce ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Inso, ja też mam boczki i nawet nie próbuję się wciskać w spodnie sprzed ciąży bo nawet jak mogę w nich oddychać to mi wszystko wypływa :D A większość z Was się mieści we wszystko... :(

ja sie juz w zadne spodnie nie mieszcze tylko w getry :D i to jesli ubiore bez panelu wygladam jak spasla swinka a nie ciezarna :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ