WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    dla nas tez tym bardziej, ze musze dac etz przyjaciolce na cywilny, pewnie sie zapozycze ehhh
    Ja się nie chcę zapożyczać, bo to trzeba będzie oddać. A nie chcę jeść suchego chleba tylko dlatego, że włożyłam w kopertę więcej niż mogłam.
    Powiem Ci, że u nas goście którzy byli zaproszeni tylko na uroczystość do urzędu nie dawali nam kopert- dostaliśmy kwiaty, książki, komplety pośceli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    ZieloneOliwki uważam że powinno się dawać tyle na ile nas stać. Ja też byłam w takiej sytuacji gdzie rodzice robili Nam wesele i się absolutnie nie obrażałam jak dostałam w kopercie 150 zł a wiem od kogo bo koperta podpisana była. Także chyba to kwestia charakteru pary młodej.Moja bratowa jest często w takiej sytuacji, że po prostu kasy nie ma na wesele do kogoś to nie idzie bo wie, że będzie w rodzinie obgadana. Teraz też jest w ciąży i powiedziała, że źle się czuje i nie poszła no ale u Ciebie to naprawdę bliska rodzina.
    Gdyby nie to, że to bliska rodzina to nawet bym się nie zastanawiała i po prostu nie poszła. Z drugiej strony- skoro zazwyczaj daje się te 400zł, to chyba nie powinni się obrazić za to, że my będąc w takiej sytuacji damy te 100zł mniej...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Zielone Oliwki, daj mniej. Młodym przede wszystkim zależy na tym, żeby goście się pojawili. Nikt nie robi wesela dla kasy. A jeśli się obraża to bym się nimi zupełnie nie przyjmowała, bo to znaczy, że są tak pazerni, że szkoda nerwów.

Obrazić się nie obrażą, będą się uśmiechać, a gadać za plecami...

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Gdyby nie to, że to bliska rodzina to nawet bym się nie zastanawiała i po prostu nie poszła. Z drugiej strony- skoro zazwyczaj daje się te 400zł, to chyba nie powinni się obrazić za to, że my będąc w takiej sytuacji damy te 100zł mniej...?

Jasne, że się nie powinni obrazić. Jeśli się obrażą to będzie to świadczyć tylko o nich samych. Ja bym na Waszym miejscu dała mniej jeśli prezentów nie chcą i poszła.

Matleena lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dużo ludzi, dużo emocji, koperty zejda na dalszy plan...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Powiedzcie- podpisujecie się zawsze? Wkładacie kartki w koperty, czy na kopercie? Bo z różnymi opiniami się spotykam- niektórzy się nie podpisują.

W moich stronach zazwyczaj się kopert nie podpisuje.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w naszej rodzinie wesele będzie w styczniu. Ja z małym dzieckiem na reku pewnie tez się nie wybiorę, a moja mama jest chrzestną panny młodej. Nie zastanawiam się czy mi to wybaczą czy nie po prostu miesiąc po porodzie bedę miała inne wydatki i inne sprawy na głowie.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    W moich stronach zazwyczaj się kopert nie podpisuje.
    O, no właśnie. My też się raczej nie podpisywaliśmy. A teraz mama mi mówi że trzeba się podpisać, bo pomyślą że w ogóle od nas koperty nie dostali :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    w naszej rodzinie wesele będzie w styczniu. Ja z małym dzieckiem na reku pewnie tez się nie wybiorę, a moja mama jest chrzestną panny młodej. Nie zastanawiam się czy mi to wybaczą czy nie po prostu miesiąc po porodzie bedę miała inne wydatki i inne sprawy na głowie.
    W takiej sytuacji też bym nie poszła, tym bardziej że noworodka nie zostawiłabym na tak długo z kimś innym niż ze samą sobą ;)
    Ale teraz czuję się dobrze, brzuchem jeszcze nie zmiotę wszystkiego ze stołu, to moja najbliższa rodzina, a mamy ją niewielką- więc doszłam do wniosku że wypada iść.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się podpisuje koperty :) nie przejmuj się tak, nigdy wszystkim nie dogodzisz. My też proailismy o kasę i mielismy wierszyk no ale to dlatego że mieliśmy w planach zakup mieszkania no i wiadomo jak to jest, nie mieliśmy nic swojego bo mieszkalismy w wynajętym.

A to my dziś przed wizyta kończymy 22 tydzień jut

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:39

KASIAG24, Madzisek, kwiatakacji, pati_zuzia, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    U nas też się podpisuje koperty :) nie przejmuj się tak, nigdy wszystkim nie dogodzisz. My też proailismy o kasę i mielismy wierszyk no ale to dlatego że mieliśmy w planach zakup mieszkania no i wiadomo jak to jest, nie mieliśmy nic swojego bo mieszkalismy w wynajętym.

A to my dziś przed wizyta kończymy 22 tydzień jutro zaczynamy 23 :) wow !

To co innego:) Oni mają mieszkanie, choć sprzętów nie mają, dlatego też dziwi mnie że nie chcą prezentów. Ja dostałam na swoim cywilnym, mówiłam co mi było potrzebne i jestem mega zadowolona, bo też wynajmujemy i pewnie nie prędko byłoby mni stać na mikrofalówkę, sokowirówkę czy blender. A dla dziecka taki sprzęty jak znalazł!;)

Brzusio piękny, ale ja w porównaniu z Tobą to jak szafa trzydrzwiowa wyglądam :P

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Accik gdzie masz brzuch?:P Ja podobno też mam mały tak przynajmniej wszyscy mówią ale ile większy od Twojego:) Ciesz się przynajmniej jest Ci lekko:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:45

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

A to my dziś przed wizyta kończymy 22 tydzień jutro zaczynamy 23 :) wow !123pls7.jpg

jej ale jestes szczuplusienka, pozazdroscic, ja wyciagnelam gacie wczoraj z worka, ktore opdlozylam w lutym bo byly za wielkie i spadaly mi z tylka a dzisiaj ledwie z nie weszlam :O zalamka :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:45

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki, akcje typu "zastaw się a pokaż się" są przeze mnie absoutnie znienawidzone :-)
    Nikt o normalnym poziomie inteligencji nie powinien się obrazić, a poza tym 200 zł od młodego małżeństwa, które krocia nie zarabia, dopiero się urządza i oczekuje właśnie dziecka to nie jest wcale mała kwota.
    Nie masz się absolutnie czym przejmować. Idź i baw się dobrze :-D

rewelka, Nadulka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam takiego bebena, ze w kochaniu mi przeszkadza :D nie wiem jak ja to przezyje :P

Nadulka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    jej ale jestes szczuplusienka, pozazdroscic, ja wyciagnelam gacie wczoraj z worka, ktore opdlozylam w lutym bo byly za wielkie i spadaly mi z tylka a dzisiaj ledwie z nie weszlam :O zalamka :P

Szczuplusienka ? Nie chcesz wiedzieć ile wazę :P
    W sumie to dalej się nie czuje jakbym w ciąży była przez ten brzuch chociaż mały wierzga tam jak szalony :D

czarnamaalina lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam za rady, jakoś mi lepiej. Pchełka- dziękuję Ci baaardzo, podniosłaś mnie na duchu! <3
    Każdy grosz teraz to dla nas bardzo dużo, ale ktoś kto żyje z pieniędzy rodziców, a za swoje pensje zwiedza świat może tego nie zrozumieć. Włożymy jak damy radę 300zł, ładną kartkę, książkę już kupiłam, tylko dedykację muszę wynaleźć i nie będę się stresować bo najważniejsza jest teraz dzidzia:) Te 300zł to już łóżeczko dla dzidziusia by było, całe szczęście że mamy wsparcie od rodzeństwa i rodziców :)

Macie pomysł, jak urządzić kącik dla dzidziusia? Mieszkamy w kawalerce i niestety nie będziemy mieć pokoju dla dziecka, ale chciałabym żeby miał choć swój kącik. Pomalować ścian nie możemy za bardzo, ani położyć tapety w kąciku. Może jakiś kolorowy plakat w antyramie? :) Półka z pluszakami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:56

Nadulka lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zamierzacie zaopatrzyc sie w poduszkę do spania? Lub mamy małych szkrabów używałyście takiego sprzętu w poprzedniej ciaży? Sprawdza się to?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ