Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    dla nas tez tym bardziej, ze musze dac etz przyjaciolce na cywilny, pewnie sie zapozycze ehhh
    Ja się nie chcę zapożyczać, bo to trzeba będzie oddać. A nie chcę jeść suchego chleba tylko dlatego, że włożyłam w kopertę więcej niż mogłam.
    Powiem Ci, że u nas goście którzy byli zaproszeni tylko na uroczystość do urzędu nie dawali nam kopert- dostaliśmy kwiaty, książki, komplety pośceli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    ZieloneOliwki uważam że powinno się dawać tyle na ile nas stać. Ja też byłam w takiej sytuacji gdzie rodzice robili Nam wesele i się absolutnie nie obrażałam jak dostałam w kopercie 150 zł a wiem od kogo bo koperta podpisana była. Także chyba to kwestia charakteru pary młodej.Moja bratowa jest często w takiej sytuacji, że po prostu kasy nie ma na wesele do kogoś to nie idzie bo wie, że będzie w rodzinie obgadana. Teraz też jest w ciąży i powiedziała, że źle się czuje i nie poszła no ale u Ciebie to naprawdę bliska rodzina.
    Gdyby nie to, że to bliska rodzina to nawet bym się nie zastanawiała i po prostu nie poszła. Z drugiej strony- skoro zazwyczaj daje się te 400zł, to chyba nie powinni się obrazić za to, że my będąc w takiej sytuacji damy te 100zł mniej...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Zielone Oliwki, daj mniej. Młodym przede wszystkim zależy na tym, żeby goście się pojawili. Nikt nie robi wesela dla kasy. A jeśli się obraża to bym się nimi zupełnie nie przyjmowała, bo to znaczy, że są tak pazerni, że szkoda nerwów.

Obrazić się nie obrażą, będą się uśmiechać, a gadać za plecami...

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Gdyby nie to, że to bliska rodzina to nawet bym się nie zastanawiała i po prostu nie poszła. Z drugiej strony- skoro zazwyczaj daje się te 400zł, to chyba nie powinni się obrazić za to, że my będąc w takiej sytuacji damy te 100zł mniej...?

Jasne, że się nie powinni obrazić. Jeśli się obrażą to będzie to świadczyć tylko o nich samych. Ja bym na Waszym miejscu dała mniej jeśli prezentów nie chcą i poszła.

Matleena lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dużo ludzi, dużo emocji, koperty zejda na dalszy plan...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Powiedzcie- podpisujecie się zawsze? Wkładacie kartki w koperty, czy na kopercie? Bo z różnymi opiniami się spotykam- niektórzy się nie podpisują.

W moich stronach zazwyczaj się kopert nie podpisuje.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w naszej rodzinie wesele będzie w styczniu. Ja z małym dzieckiem na reku pewnie tez się nie wybiorę, a moja mama jest chrzestną panny młodej. Nie zastanawiam się czy mi to wybaczą czy nie po prostu miesiąc po porodzie bedę miała inne wydatki i inne sprawy na głowie.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    W moich stronach zazwyczaj się kopert nie podpisuje.
    O, no właśnie. My też się raczej nie podpisywaliśmy. A teraz mama mi mówi że trzeba się podpisać, bo pomyślą że w ogóle od nas koperty nie dostali :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    w naszej rodzinie wesele będzie w styczniu. Ja z małym dzieckiem na reku pewnie tez się nie wybiorę, a moja mama jest chrzestną panny młodej. Nie zastanawiam się czy mi to wybaczą czy nie po prostu miesiąc po porodzie bedę miała inne wydatki i inne sprawy na głowie.
    W takiej sytuacji też bym nie poszła, tym bardziej że noworodka nie zostawiłabym na tak długo z kimś innym niż ze samą sobą ;)
    Ale teraz czuję się dobrze, brzuchem jeszcze nie zmiotę wszystkiego ze stołu, to moja najbliższa rodzina, a mamy ją niewielką- więc doszłam do wniosku że wypada iść.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się podpisuje koperty :) nie przejmuj się tak, nigdy wszystkim nie dogodzisz. My też proailismy o kasę i mielismy wierszyk no ale to dlatego że mieliśmy w planach zakup mieszkania no i wiadomo jak to jest, nie mieliśmy nic swojego bo mieszkalismy w wynajętym.

A to my dziś przed wizyta kończymy 22 tydzień jut

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:39

KASIAG24, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, bella88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    U nas też się podpisuje koperty :) nie przejmuj się tak, nigdy wszystkim nie dogodzisz. My też proailismy o kasę i mielismy wierszyk no ale to dlatego że mieliśmy w planach zakup mieszkania no i wiadomo jak to jest, nie mieliśmy nic swojego bo mieszkalismy w wynajętym.

A to my dziś przed wizyta kończymy 22 tydzień jutro zaczynamy 23 :) wow !

To co innego:) Oni mają mieszkanie, choć sprzętów nie mają, dlatego też dziwi mnie że nie chcą prezentów. Ja dostałam na swoim cywilnym, mówiłam co mi było potrzebne i jestem mega zadowolona, bo też wynajmujemy i pewnie nie prędko byłoby mni stać na mikrofalówkę, sokowirówkę czy blender. A dla dziecka taki sprzęty jak znalazł!;)

Brzusio piękny, ale ja w porównaniu z Tobą to jak szafa trzydrzwiowa wyglądam :P

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Accik gdzie masz brzuch?:P Ja podobno też mam mały tak przynajmniej wszyscy mówią ale ile większy od Twojego:) Ciesz się przynajmniej jest Ci lekko:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:45

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

A to my dziś przed wizyta kończymy 22 tydzień jutro zaczynamy 23 :) wow !123pls7.jpg

jej ale jestes szczuplusienka, pozazdroscic, ja wyciagnelam gacie wczoraj z worka, ktore opdlozylam w lutym bo byly za wielkie i spadaly mi z tylka a dzisiaj ledwie z nie weszlam :O zalamka :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:45

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki, akcje typu "zastaw się a pokaż się" są przeze mnie absoutnie znienawidzone :-)
    Nikt o normalnym poziomie inteligencji nie powinien się obrazić, a poza tym 200 zł od młodego małżeństwa, które krocia nie zarabia, dopiero się urządza i oczekuje właśnie dziecka to nie jest wcale mała kwota.
    Nie masz się absolutnie czym przejmować. Idź i baw się dobrze :-D

rewelka, Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam takiego bebena, ze w kochaniu mi przeszkadza :D nie wiem jak ja to przezyje :P

Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    jej ale jestes szczuplusienka, pozazdroscic, ja wyciagnelam gacie wczoraj z worka, ktore opdlozylam w lutym bo byly za wielkie i spadaly mi z tylka a dzisiaj ledwie z nie weszlam :O zalamka :P

Szczuplusienka ? Nie chcesz wiedzieć ile wazę :P
    W sumie to dalej się nie czuje jakbym w ciąży była przez ten brzuch chociaż mały wierzga tam jak szalony :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam za rady, jakoś mi lepiej. Pchełka- dziękuję Ci baaardzo, podniosłaś mnie na duchu! <3
    Każdy grosz teraz to dla nas bardzo dużo, ale ktoś kto żyje z pieniędzy rodziców, a za swoje pensje zwiedza świat może tego nie zrozumieć. Włożymy jak damy radę 300zł, ładną kartkę, książkę już kupiłam, tylko dedykację muszę wynaleźć i nie będę się stresować bo najważniejsza jest teraz dzidzia:) Te 300zł to już łóżeczko dla dzidziusia by było, całe szczęście że mamy wsparcie od rodzeństwa i rodziców :)

Macie pomysł, jak urządzić kącik dla dzidziusia? Mieszkamy w kawalerce i niestety nie będziemy mieć pokoju dla dziecka, ale chciałabym żeby miał choć swój kącik. Pomalować ścian nie możemy za bardzo, ani położyć tapety w kąciku. Może jakiś kolorowy plakat w antyramie? :) Półka z pluszakami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:56

Nadulka lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zamierzacie zaopatrzyc sie w poduszkę do spania? Lub mamy małych szkrabów używałyście takiego sprzętu w poprzedniej ciaży? Sprawdza się to?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ