WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    ja też mam pieska z włosami :) przed porodem popiore wszystko z sypialni i postaram się go tam nie wpuszczać ale nie wiem czy da rade :)

Jestem zdania żeby nie bronić pieskowi do czego jest przyzwyczajony bo będzie zazdrosny... Jeśli np teraz śpi z wami w sypialni to mu tego nie broń tylko np naucz go nie wskakiwac na łóżko, chodź ja mojego traktowałam tak samo na ile się dało oczywiście... A mały im bardziej poznawał świat to miał frajdę z pieska a i nie bałam się ze piesek coś mu zrobi bo różne słyszałam przypadki...

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)
    Czytam Was od samego początku, codziennie i wreszcie postanowiłam zadebiutować :)Jestem w 20-stym tygodniu ciąży. To moja pierwsza ciąża więc uczę się wszystkiego od początku.
    Termin porodu mam wstępnie na 21 grudnia i jest to termin wyłącznie na podstawie USG, ponieważ zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek hormonalnych a w takim przypadku termin porodu wg OM nie jest brany pod uwagę.
    Także w grudniu mam nadzieję być szczęśliwą mamą synka-Adasia :)
    Mam już za sobą badanie prenatalne i niestety pierwszą wizytę w szpitalu z powodu krwawienia. Przyczyną jest łożysko przodujące, zakrywające ujście macicy i w dodatku na przedniej ścianie :/ Ale walczę z tym problemem i jestem dobrej myśli :) Adaś waży już 300 g, co jest dobrym znakiem w przypadku problemów z łożyskiem a ja wreszcie uwierzyłam że donoszę tą ciążę.
    Pozdrawiam Was wszystkie :)

kwiatakacji, pati_zuzia, MeGi2986, Madzisek, moni1403, Nadulka, ZieloneOliwki, KASIAG24, bella88, Piegus, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kolejna mamusiu:) spokojnej ciaży i zdrowka dla Was:)

Kurde ktora to godzina, a ja oczy mam jak 5 zł, a rano znow jak neptyk. Dzisiaj jade skontrolowac mocz i krew. Mam nadzieje ze pozbylam sie juz bakterii.

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:49

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przepraszam, że tak długo się nie odzywałam ;)

Wczoraj miałam połówkowe, wszystko jest w porządku, maluszek waży 300g i w końcu poznaliśmy płeć - dziewczynka :D

Nadulka, MeGi2986, moni1403, justyna14, Pchełka, Madzisek, pati_zuzia, ZieloneOliwki, KASIAG24, bella88, kwiatakacji, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:44

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Hej. Jak bierzecie magnez, ja biorę magne b6, teraz mi się kończy i sie zastanawiam czy kupic ten sam czy może jakiś inny.
    Ja kupiłam inny tańszy :-) i ma wiecej tabl. Bo aż 100 skład ten sam :-)

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Hej. Jak bierzecie magnez, ja biorę magne b6, teraz mi się kończy i sie zastanawiam czy kupic ten sam czy może jakiś inny.
    ja biorę Chela Mag B6 - 20 pln za 60 tabletek. Kapsułki powlekane, wiec dobrze sie polyka :)

stars2345 lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:49

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    A jak się nazywa?
    MagnezB6 Optimal tylko tabl. nie są powklekane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 08:47

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Można kupić zwykły odciagacz nawet za 10 zł żeby się pozbyć pokarmu.
    uzywałas takiego? bo ja tak, sine sutki po nim miałam. Ja w pierwszej ciąży też laktator kupiłam dpiero po porodzie i teraz wiem, że to był błądd, bo już w szpitalu był mi potrzebny, miałam taką nadprodukcję mleka że szok, a mały na początku wiele nie potrzebował, a sory ręczne ściąganie bez wprawy to katorga a nie ulga, zwłaszcza jak cycki i sutki bolą. Ale oczywiście każdy robi jak uważa, ja nikogo nie namawiam, piszę tylko jak było u mnie.

KASIAG24 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi daj znać jak tam Twoje wyniki, ja czekam do poniedziałku na wyniki posiewu i znów jakieś leki. Oby tym razem skuteczne.

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    uzywałas takiego? bo ja tak, sine sutki po nim miałam. Ja w pierwszej ciąży też laktator kupiłam dpiero po porodzie i teraz wiem, że to był błądd, bo już w szpitalu był mi potrzebny, miałam taką nadprodukcję mleka że szok, a mały na początku wiele nie potrzebował, a sory ręczne ściąganie bez wprawy to katorga a nie ulga, zwłaszcza jak cycki i sutki bolą. Ale oczywiście każdy robi jak uważa, ja nikogo nie namawiam, piszę tylko jak było u mnie.

Moja bratowa używała i nie miała problemów, a wręcz sobie chwaliła.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam dokładnie coś takiego
    http://www.aptekagemini.pl/odciagacz-pokarmu-sanity-lux.html

jest szklany, mąż mi go kupił sam w aptece bo nie dostał laktatora a w szpitalu był tylko elektryczny, więc położne zasugerowały żeby jednak ręczny kupić, bo po elektrycznym to nie dojade do ładu z nadprodukcją a tak to sobie ściągne ręcznie ile chce. No i dostał coś takiego tylko na już, w szpitalu to położne się ze mnie śmiały jak im to pokazałam i że nic z tym zrobić nie mogę, a sutki to od pierwszego użycia sine były. Nikomu nie polecam. W koncu mąż pojechał 20 km do apteki innej gdzie był laktator aventu dostępny od ręki i ulga nieziemska.

To z mojego doświadczenia. A ten "odciągacz" trzymam sobie jako pamiątke dla śmiechu a nie użytku.

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna pamiętam że moja mama miała coś takiego :) i ściągała bo siostra tylko z butelki jadła :) dawała radę tym ściągać ale strasznie długo to trwało :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja pisząc o odciąganiu ręcznym, miałam na myśli odciąganie ręczne a nie odciąganie odciągaczem ręcznym.
    W szpitalu położne na pewno pokażą Wan jak to robić i jest to moi zdaniem najlepszy sposób ściągania nadmiaru pokarmu.
    Natomiast jeśli ktoś chce regularnie ściągać pokarm to podejrzewam, że najlepszy będzie elektryczny laktator ale nie znam się na nich absolutnie ;-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja laktatora kupować narazie nie zmierzam, w szpitalu pogadam sobie z położną laktacyjną czy będzie mi potrzebny ze względu na to, że małą karmiłam tylko półtorej miesiąca (pokarm już mi zanikał) to czy w przypadku małej ilości pokarmu nie wiem czy mi się on wogóle przyda. Chodzi o to że nie wiem czy przy małej ilości laktator coś wogóle da czy jak ma zaniknąć to i tak zaniknie i nawet latktator nie pomoże czy jednak warto wtedy piersi dodatkowo stymulować.

Pchełka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    ja laktatora kupować narazie nie zmierzam, w szpitalu pogadam sobie z położną laktacyjną czy będzie mi potrzebny ze względu na to, że małą karmiłam tylko półtorej miesiąca (pokarm już mi zanikał) to czy w przypadku małej ilości pokarmu nie wiem czy mi się on wogóle przyda. Chodzi o to że nie wiem czy przy małej ilości laktator coś wogóle da czy jak ma zaniknąć to i tak zaniknie i nawet latktator nie pomoże czy jednak warto wtedy piersi dodatkowo stymulować.

Madziu, no właśnie. Trzeba brać pod uwagę również opcję, że będzie się miało mało pokarmu a nie tylko tę, że za dużo.
    Ale masz 100% racji z tym, żeby poradzić się położnej laktacyjnej i ona najlepiej podpowie ;-)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie zamierzam wcześniej kupować nic do ściągania pokarmu.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mix owczarka niemieckiego i też chcę chować dziecko ze zwierzętami, więc absolutnie nie będę oddzielać go od dziecka, bo tak jak ktoś napisał- pies zrobi się zazdrosny. A pisałam już, że mi teraz pies sierść zmienia na zimę i wychodzą jej wielkie kłęby i nie jestem w stanie nic zrobić- latam z odkurzaczem i mopem codziennie:)

Dziewczyny, mam dylemat, doradźcie coś bo zwariuję... Idziemy na to wesele 15go sierpnia. To za dwa tygodnie już. Pomijam fakt że w żadnej sukience się sobie nie podobam, ale jest też kwestia koperty. Panna Młoda to moja bliska rodzina- siostra cioteczna, ale nie mamy jakoś specjalnie dobrego kontaktu. Ile włożyć w kopertę? Mieliśmy nie iść, bo zwyczajnie nie mamy kasy, ale wszyscy stwierdzili że się obrażą. To Rodzina która ma kasę, zazwyczaj wkładaliśmy 400zł, ale teraz nie mamy tyle... Wstydzę się za to włożyć mniej, bo później będzie gadanie... Jesteśmy w ciężkiej sytuacji finansowej, wynajmujemy mieszkanie bo nie mamy własnego. Nasze pensje też są śmieszne, więc po opłaceniu wynajmu i rachunków pozostaje nam zaledwie jedna wypłata bliska najniższej krajowej, a nie ukrywam że najważniejsze jest teraz dziecko i wydatki z nim związane. Rodzice Panny Młodej chyba zdają sobie sprawę że nam się nie przelewa, ale nie wiem jak zareagują... Co byście zrobiły na moim miejscu? Czy będąc w takiej sytuacji obraziłybyście się na gości, gdyby nie zwróciłoby się Wam za talerzyk? Może lepiej nie iść wcale? Jeśli iść to ile włożyć w kopertę? Normalnie spać nie mogę przez to wesele... :(

dodam jeszcze że Para Młoda nie chce prezentów, tylko pieniądze, co ujęli na zaproszeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 10:08

‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ