WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jakoś wątpię, żeby mi te wydatki się podwoiły, bo od Twoich 6k odliczę 1,5k na wózek, to zostanie 4,5k, np. po co mi kombinezon na jesień, jak urodzę w zime? Laktatora nie uwzględniałam, bo nie wiem czy będzie mi potrzebny, a nawet jeśli to na pewno nie elektroniczny (100 oszczędności minimum, jeżeli bym kupiła laktator a nie zwykły odciągacz, bo raczej mi mleko na wynos potrzebne nie będzie). Wanienki też nie chcę tylko taką gąbkę specjalną do wanny, stelaża to nawet nie miałabym gdzie postawić, co nie zmienia faktu, że równie dobrze można być na stole a nie w stelażu. Przewijak chcę na łóżeczko wiec to koszt ok 35 zł...

Ps. szczepionki to nie wyprawka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 14:18

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Justyna jakoś wątpię, żeby mi te wydatki się podwoiły, bo od Twoich 6k odliczę 1,5k na wózek, to zostanie 4,5k, np. po co mi kombinezon na jesień, jak urodzę w zime? Laktatora nie uwzględniałam, bo nie wiem czy będzie mi potrzebny, a nawet jeśli to na pewno nie elektroniczny (100 oszczędności minimum, jeżeli bym kupiła laktator a nie zwykły odciągacz, bo raczej mi mleko na wynos potrzebne nie będzie). Wanienki też nie chcę tylko taką gąbkę specjalną do wanny, stelaża to nawet nie miałabym gdzie postawić, co nie zmienia faktu, że równie dobrze można być na stole a nie w stelażu. Przewijak chcę na łóżeczko wiec to koszt ok 35 zł...

początek grudnia to nie zima, a cały ostatni grudzień był mega ciepły praktycznie plus 7-12 st C cały czas, więc ja nie widzę mojego brzdąca w takim temp w kombinezonie na zime. Oczywiście szczepionki liczę zupełnie po za tym.
    Ja tak tylko z ciekawości, czy się wyrobisz, daj znać jak już skonczysz kompletwać wszystko :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Obserwuję forum od jakiegoś czasu. Stwierdziłam, że czas najwyższy tutaj dołączyć ;)
    Może się przedstawię. Mam na imię Marta i jestem w 18t3d.
    Pozdrawiam :)

MeGi2986, Misia26, Nadulka, KASIAG24, Karola1990, Pchełka, bella88, ZieloneOliwki, kwiatakacji, Madzisek, Martosza83, mnk, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy kolejna mamusie:) jak Twoje samopoczucie?? Jak maluszek?

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:43

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zastanawilam ostatnio co u niej moze ktoras ma nr tele do Flakonika i moze napisac do niej

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

dobrze rozumie, ze nie kupujesz wogole wanienki? bedziesz kapala w wannie na gabeczce?

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Mam pytanie do dziewczyn, które miały w ciąży bakterię e-coli. Wiem, że Pchełka miała na 100% i leżała w szpitalu z powodu tego dziadostwa... U mnie objawem do wykonania posiewu był częstomocz tzn potrafiłam iść na siusiu 6 razy w ciągu godziny. Podobno tej bakterii mam dużo10^6 na ml moczu... Troszkę mnie to martwi. Czekam na info od lekarza. Chyba od paru dni mam też ból nerki a wcześniej trochę pobolewało ale zwalałam to na zmęczenie...

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja akurat bakteri e coli chyba nie mam nie mialam, ale ostatnie badanie mi zle wyszlo moczu i teraz robilam kolejne za tydzien sie dowiem co i jak, wczoraj mnie bolalo jak sikalam i mialam przez chwile wrazenia jakie ejst przy zapaleniu pecherza,a do tego ten dziwny sluz jak glut pojawia mi sie po sikaniu, no ale zobaczymy....

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Witajcie! Mam pytanie do dziewczyn, które miały w ciąży bakterię e-coli. Wiem, że Pchełka miała na 100% i leżała w szpitalu z powodu tego dziadostwa... U mnie objawem do wykonania posiewu był częstomocz tzn potrafiłam iść na siusiu 6 razy w ciągu godziny. Podobno tej bakterii mam dużo10^6 na ml moczu... Troszkę mnie to martwi. Czekam na info od lekarza. Chyba od paru dni mam też ból nerki a wcześniej trochę pobolewało ale zwalałam to na zmęczenie...

Karola ja lecze wlasnie te dziadostwo. U mnie bylo 10'5 w moczu. Nie mialam na poczatku objawow. Dopiero pozniej popiludniu mialam podwyzszona temp, przy sikaniu ciagnelo mnie kolo pepka. Przyjmowalam keflex przez 7 dni i zrobilam kontrolbie wyniki ale dalej mialam leukocyty i bakterie a moje objawy prawie nie znikly. Teraz przyjmuje furaginum teva i, biore 7 dzien, ale juz po 3 dniach zauwazylam roznice, objawy praktycznie ustaly. Jutro jade zrobic ponownie wyniki moczu.

KasiaG24 u mnie pojawil sie takze sluz, podczas brania jeszcze antybiotyku i chwilami mnie cewka pobolewala. Gin stwierdzil ze doszla mi infekcja grzybiczna ukladu moczowego i smarowalam sie clotrimazolum 3 razy dziennie. Teraz juz tych objawow nie mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mataja.pl/2015/06/musze-to-miec-o-tym-ile-kosztuje-dziecko/
    Dziewczyny polecam do przeczytania.

rewelka, Nadulka lubią tę wiadomość

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Karola ja lecze wlasnie te dziadostwo. U mnie bylo 10'5 w moczu. Nie mialam na poczatku objawow. Dopiero pozniej popiludniu mialam podwyzszona temp, przy sikaniu ciagnelo mnie kolo pepka. Przyjmowalam keflex przez 7 dni i zrobilam kontrolbie wyniki ale dalej mialam leukocyty i bakterie a moje objawy prawie nie znikly. Teraz przyjmuje furaginum teva i, biore 7 dzien, ale juz po 3 dniach zauwazylam roznice, objawy praktycznie ustaly. Jutro jade zrobic ponownie wyniki moczu.

KasiaG24 u mnie pojawil sie takze sluz, podczas brania jeszcze antybiotyku i chwilami mnie cewka pobolewala. Gin stwierdzil ze doszla mi infekcja grzybiczna ukladu moczowego i smarowalam sie clotrimazolum 3 razy dziennie. Teraz juz tych objawow nie mam.

Ja też nie miałam żadnych objawów więc wynik posiewu mnie trochę zszokował. Naczytałam się co to bakteria nieleczona w ciąży może powodować.

Dziewczyny to ja żadnego śluzu nie miałam w moczu.
    Pani z laboratorium powiedziała mi, że tego dziadostwa mam sporo. No nic czekam na info od lekarza co dalej. Dzięki za odpowiedź:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips, zasada jest jedna. U Ciebie rządzisz Ty. To Twój mąż, Twoja rodzina, Twoje dziecko i Twoje MENU ;-)
    Im szybciej zakończysz wspólne gotowanie tym lepiej dla Ciebie i teściów.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) ciężko mi odpowiedzieć na wszystko bo jak czytam to 3 razy zapomnę co chciałam napisać :P
    Ale co do konfliktu z tesciowa - nienawidzę takiego czegoś nie dość że wszystkim gotujesz to jeszcze krytyką ehh... Trudno, gotujesz dla Was tylko i niczym się nie przejmuj :)

A ja jutro zobacze antosia ciekawe ile już wazy mój chłopczyk, nastraszylyscie mnie z tymi witaminam ze wielkiw dzieci sie rodza i i przestałam je brać :P wyniki mam dobre to i chyba małemu nie zaszkodzi ?

Dziewczyny co myslicie o sesjach zdjęciowych tych rodzinnych z brzuszkami i czy bedziecie robić ? Ja bym chciała taka sesje myślę że fajna pamiątka :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hej dziewczynki :) ciężko mi odpowiedzieć na wszystko bo jak czytam to 3 razy zapomnę co chciałam napisać :P
    Ale co do konfliktu z tesciowa - nienawidzę takiego czegoś nie dość że wszystkim gotujesz to jeszcze krytyką ehh... Trudno, gotujesz dla Was tylko i niczym się nie przejmuj :)

A ja jutro zobacze antosia ciekawe ile już wazy mój chłopczyk, nastraszylyscie mnie z tymi witaminam ze wielkiw dzieci sie rodza i i przestałam je brać :P wyniki mam dobre to i chyba małemu nie zaszkodzi ?

Dziewczyny co myslicie o sesjach zdjęciowych tych rodzinnych z brzuszkami i czy bedziecie robić ? Ja bym chciała taka sesje myślę że fajna pamiątka :)
    Ja tez tak przeczytałam wszystko i zapomniałam co napisac miałam e tam :P

Acikk ale kw foliowy bierzesz?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ogólnie naprawde dobrych i wyrozumiałych teściów. Mieszkam z nimi 2 lata i to dopiero pierwszy konflikt. Ale tak jak mi radzicie nie moge ustąpić bo później mi wejdą na głowe. Zresztą nie mam zamiaru po porodzie gotować osobno dla siebie osobno dla reszty. Ja lubie zdrowe, pożywne jedzenie i przeszkadzało mi ze musiałam zawsze odpuszczać i robić "klasykę" żeby zadowolić rodzinę. No nic nie będę juz was zanudzać :) dzięki za rady :)

Pchełka lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips- teraz najważniejsza jesteś Ty! Zaraz po Tobie Twój mąż:) To pod siebie i męża powinnaś gotować, jeśli teściom nie odpowiada to zwyczajnie niech sobie gotują sami i Wy sobie sami :)

• akira Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wyprawki to myslę, że niektórych rzeczy nie warto kupowac przed porodem. Np. laktator moze w ogóle nie być potrzebny, jeśli uda się karmić piersią. To samo tyczy się butelek i smoczków-uspojakaczy, czy tez kupowania mleka. Nie polecam tez łapek niedrapek. Dziecko powinno raczkami manipulowac przy i w buzi. Z rzeczy potrzebnych, to ja na pewno tym razem zaopatrze się w wiekszą ilośc koszul do karmienia. Przy pierwszym porodzie miałam 3 sztuki i to zdecydowanie za mało. Gdy umyłam się i ubrałam po cc to 1sza koszula była już do wyrzucenia.
    Piszecie o malowaniu mieszkań. Nie chcę, zebyście zle to odebraly, ale wdychanie toksyn w ciązy jest bardzo niebezpieczne. Ciezarna absolutnie nie powinna przebywać w czasie malowania w mieszkaniu. wiem, że nie malujecie olejnymi, ale nie ma w 100% bezpiecznych farb.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja tez tak przeczytałam wszystko i zapomniałam co napisac miałam e tam :P

Acikk ale kw foliowy bierzesz?

Czytałam, że kwas foliowy tak naprawdę niezbędny jest do 12tc, bo później już na nic się nie zdaje. Podobno co miał zrobić, to już zrobił w I trymestrze;)

Kava lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Czytałam, że kwas foliowy tak naprawdę niezbędny jest do 12tc, bo później już na nic się nie zdaje. Podobno co miał zrobić, to już zrobił w I trymestrze;)

Dokładnie, też czytałam że rąk naprawdę to najważniejszy jest wręcz przed ciąża i w 1 trym.

Jest ktoś kto nie bierze żadnych witaminek ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ