Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:Posegregowałam sobie dziś rozmiarowo ubranka, mam nadzieję,że dobrze, bo na większości ubranek (dostaliśmy dużo) są poobcinane metki a ja jeszcze nie mam oka do rozmiarów
Ją to się tak tematem przejęłam, że porownywałam jedno ubranko do drugiego i mam poukładane od najmniejszego;-)
Aniołek 5*6*28.05.14 -
nick nieaktualnyAcik cos pewnie kolo tego, siostra przy blizniakach miesiecznych zuzywa ok 25 pieluch na dobe. Do tej pory w kazda pieluszke robia kupke, przynajmniej u nich jest tak ze kazde pierdniecie wiaze sie z kleksem na pieluszce, a taka trzeba zmienic, zeby sie nie odparzyla. A te z lidla to pampersa?
-
Tinusia wrote:Ja też ledwo żyję przyklejona do wiatraczka...
W sobotę kupiłam na olx fotelik maxi cosi z bazą isofix i to we wzorze który mi się od dawna podobał za 430złczekam teraz z niecierpliwością na kuriera. W carrefour ostatnio kupowaliśmy 10 paczek pampers 1 (2-5kg) dla bliźniaków znajomych z czego dwie paczki sobie zostawiłam. Orientujecie się ile trzeba mieć tych pampersików jedynek ?? W opakowaniu są chyba 43szt. Nie wiem jak duży synuś się urodzi i ile ba start potrzebuję tych najmniejszych
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:Tinusia więcej tych małych nie kupuj, ja zurzylam może jedną paczkę (mała Urodziła się 3500) w razie czego będziesz mogła potem dokupić ale generalnie dosyć szybko wchodzi się na dwójki.
Właśnie tak że oglądam w necie że jedynki są malusie. Z tego co sobie przypominam wcale ich nie używaliśmy, zaczęliśmy od razu od dwójek.
Aniołek 5*6*28.05.14 -
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Ją to się tak tematem przejęłam, że porownywałam jedno ubranko do drugiego i mam poukładane od najmniejszego;-)
Aniołek 5*6*28.05.14
też tak zrobiłami nawet sobie tabelkę rozmiarów niemowlaczków wydrukowałam
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKASIAG24 wrote:rany aliss tak daleko masz lekarza??
trzymam kciuki za udana wizyte!
U mnie to jest tak, że lekarza prowadzącego mam na miejscu ale z racji tego, że mam przypadek zespołu Downa w rodzinie, to jestem objęta "pakietem" badań prenatalnych, czyli pierwsze usg z testem pappa na początku ciąży i potem drugie usg połówkowe. No i moja gin na te badania prenatalne skierowała mnie aż do Poznania bo tam najbliżej jest lekarz, który ma certyfikat do wykonywania takich badań.
Tak więc dzisiaj byliśmy na tym drugim usg-połówkowym w Poznaniu. Z maluszkiem wszystko w porządku a to, że nie czuje jeszcze ruchów (22 tydzień) to podobno normalne, bo w przypadku mojego łożyska (na przedniej ścianie i w dodatku bardzo nisko osadzone) mam jakby poduszkę amortyzującą ruchyTak więc mam dalej cierpliwie czekać. Dla mnie najważniejsze że wszystkie parametry jak na ten tydzień ciąży są prawidłowe. No i Adaś jest stu-procentowym Adasiem a w brzuchu pływa jak szalony
Mama-julka, Madzisek, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHeeej☺nie odzywalam sie jakis czas bo padl mi internet.Dzis wizytowalam, oprocz licznych fosforanow w moczu i niskiego cisnienia wszystko jest ze mna w porzadku.Dostalam Furagin i robione globulki.Jutro mamy wreszcie usg polowkowe,wiec trzymajcie kciuki!Pozdrawiam Was wszystkie,jak tylko bede miala dostep do swiata to wszystko nadrobie
Madzisek, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny