X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaniebieska może za zamiast basenu wystarczy duża miska. Masz takie maluszki:-)

0d1ydqk3167dk83a.png

Aniołek 5*6*28.05.14

• rewelka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam porównanie w necie i tanio :) właśnie gazetki sklepowe przeglądałam i zauważyłam a w Lidlu będą od 17-08 ubrania dziecięce :) i pościel, same poszewki bez wypełnienia.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:07

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Posegregowałam sobie dziś rozmiarowo ubranka, mam nadzieję,że dobrze, bo na większości ubranek (dostaliśmy dużo) są poobcinane metki a ja jeszcze nie mam oka do rozmiarów ;)

Ją to się tak tematem przejęłam, że porownywałam jedno ubranko do drugiego i mam poukładane od najmniejszego;-)
    0d1ydqk3167dk83a.png

Aniołek 5*6*28.05.14

• Acikk Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w lidlu będzie 68 szt za 3 dyszki

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka co używała tych biedronkowych to mówiła że paczka 70 szt to na tydzień jej szła na początku :P ale nie wiem no to by było 10 na dobę hmm niech mamusie się wypowiedza :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik cos pewnie kolo tego, siostra przy blizniakach miesiecznych zuzywa ok 25 pieluch na dobe. Do tej pory w kazda pieluszke robia kupke, przynajmniej u nich jest tak ze kazde pierdniecie wiaze sie z kleksem na pieluszce, a taka trzeba zmienic, zeby sie nie odparzyla. A te z lidla to pampersa?

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Ja też ledwo żyję przyklejona do wiatraczka...
    W sobotę kupiłam na olx fotelik maxi cosi z bazą isofix i to we wzorze który mi się od dawna podobał za 430zł :) czekam teraz z niecierpliwością na kuriera. W carrefour ostatnio kupowaliśmy 10 paczek pampers 1 (2-5kg) dla bliźniaków znajomych z czego dwie paczki sobie zostawiłam. Orientujecie się ile trzeba mieć tych pampersików jedynek ?? W opakowaniu są chyba 43szt. Nie wiem jak duży synuś się urodzi i ile ba start potrzebuję tych najmniejszych
    Tinusia więcej tych małych nie kupuj, ja zurzylam może jedną paczkę (mała Urodziła się 3500) w razie czego będziesz mogła potem dokupić ale generalnie dosyć szybko wchodzi się na dwójki.

1usap07w9hybl9h9.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a rozglądałyście się za łóżeczkami, macie już jakieś wybrane? :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Tinusia więcej tych małych nie kupuj, ja zurzylam może jedną paczkę (mała Urodziła się 3500) w razie czego będziesz mogła potem dokupić ale generalnie dosyć szybko wchodzi się na dwójki.

Właśnie tak że oglądam w necie że jedynki są malusie. Z tego co sobie przypominam wcale ich nie używaliśmy, zaczęliśmy od razu od dwójek.
    0d1ydqk3167dk83a.png

Aniołek 5*6*28.05.14

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ją to się tak tematem przejęłam, że porownywałam jedno ubranko do drugiego i mam poukładane od najmniejszego;-)
    0d1ydqk3167dk83a.png

Aniołek 5*6*28.05.14

też tak zrobiłam ;) i nawet sobie tabelkę rozmiarów niemowlaczków wydrukowałam ;)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam szło około 12 szt pampersów na dobę, a jedynki na krótko starczyły, także zapasy to warto z 2 i 3 robić.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    rany aliss tak daleko masz lekarza??

trzymam kciuki za udana wizyte!

U mnie to jest tak, że lekarza prowadzącego mam na miejscu ale z racji tego, że mam przypadek zespołu Downa w rodzinie, to jestem objęta "pakietem" badań prenatalnych, czyli pierwsze usg z testem pappa na początku ciąży i potem drugie usg połówkowe. No i moja gin na te badania prenatalne skierowała mnie aż do Poznania bo tam najbliżej jest lekarz, który ma certyfikat do wykonywania takich badań.

Tak więc dzisiaj byliśmy na tym drugim usg-połówkowym w Poznaniu. Z maluszkiem wszystko w porządku a to, że nie czuje jeszcze ruchów (22 tydzień) to podobno normalne, bo w przypadku mojego łożyska (na przedniej ścianie i w dodatku bardzo nisko osadzone) mam jakby poduszkę amortyzującą ruchy :) Tak więc mam dalej cierpliwie czekać. Dla mnie najważniejsze że wszystkie parametry jak na ten tydzień ciąży są prawidłowe. No i Adaś jest stu-procentowym Adasiem a w brzuchu pływa jak szalony :)

Mama-julka, Madzisek, Flakonik lubią tę wiadomość

• anjaniebieska Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Anjaniebieska może za zamiast basenu wystarczy duża miska. Masz takie maluszki:-)

0d1ydqk3167dk83a.png

Aniołek 5*6*28.05.14

Nie mamy miski ;) dziwne ale tylko wiaderko, pewnie jak się Maluszek urodzi to wróci wanienka ;)

c55fcsqvpjqh5h2e.png
    dqprj44jnr1dy8hj.png
    wniduay39sxul8lh.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lidla też pampers i się bardziej opłaca :) oby tylko były :p
    Mi się wydaje że 1 to jedna paczka później jest 3-6 kg a tak jak patrzę to maluchy rodzą się zazwyczaj około 3 kg.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    dziewczyn y jaki kolor bucikow polecacie do tej mojej sukienki seledynowej maxi?? bo widzialam piekne zielone szpileczki, ale wygladalabym jak zaba cala na zielono :D

granat :) podobają mi się takie zestawienia :)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej☺nie odzywalam sie jakis czas bo padl mi internet.Dzis wizytowalam, oprocz licznych fosforanow w moczu i niskiego cisnienia wszystko jest ze mna w porzadku.Dostalam Furagin i robione globulki.Jutro mamy wreszcie usg polowkowe,wiec trzymajcie kciuki!Pozdrawiam Was wszystkie,jak tylko bede miala dostep do swiata to wszystko nadrobie

Madzisek, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss na pewno niejedna by chciała mieć taką poduszkę ;-) Później jak będą dzieciaczki zapodawać kopniaczki w żebra by była jak znalazł.

Cieszę się że z synkiem wszystko oki:-)
    0d1ydqk3167dk83a.png

Aniołek 5*6*28.05.14

alisss871 lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ