Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:i jak sytuacja?
witam się w kolejnym tygodniuoby do przodu
dwa dni teraz mam męża w domu, więc mnie trochę przy małym odciąży
ale powiem Wam, że choć z dzieckiem jest ciezko, to nie wyobrażam sobie, żeby teraz żyć bez tych małych rączek ciągnących mnie co rano za włosy, albo bez tej miny psotnika jak coś spsoci
macierzyństwo to super sprawa
miłego dniajustyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Czy któraś z Was jeszcze nie czuje ruchów?
Ja też nadal czekam na ruchy. Niby u lekarza wszystko ok, usg prawidłowe, Adaś rośnie ale ja nadal ruchów nie czuje a wybiło mi już 21+5mam łożysko na przedniej ścianie i lekarze tym tłumaczą brak ruchów no ale ile można czekać, poza tym niektóre dziewczyny z łożyskiem na przedniej ścianie czują już w 16-17
tyg.
No ale cóż, staram się nie panikować i spokojnie czekać, czasami coś mi tam popływa w brzuchu ale bardzo rzadko.
Lekarze się śmieją, że za jakiś czas to będę się modlić żeby ruchy ustały
Dziewczyny a jak to jest z tym twardnieniem brzucha? Czy przy twardnieniu brzuch boli? Ja mam ogólnie cały czas brzuch twardszy niż zwykle i bardziej napięty ale to normalne w ciąży. Boje się tylko że nie rozpoznam jak mi totalnie stwardnieje... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnkaa, jeśli się nie odzywasz to chyba pojechałaś do szpitala? Daj znać jak najszybciej.
Zieloneoliwki poczułam ruchy tak na 100% na początku 17tyg., ale wydaje mi się że czułam takie przelewanie i plywanie od 12tyg.
Marta0912 widziałam wczoraj Twoje łóżeczko na żywo, ładniejsze niż na zdjęciu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:02
Marta0912 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati zuzia to powodzenia w losowaniu:)
My dzis od rana w kuchni, idziemy popoludniu do znajomych wiec ja szykuje salatke, malz piecze chlebek i zostanie pozniej tylko kielbaske upiec w piwie mmmm:)
Zycze Wam milego dzionka kochane:)
Aaaa i wiecie co, codziennie po pracy lezalam z nogami w gorze bo opuchniete mialam i obolale a pozniej jak na zlosc lapaly mnie skurcze stop i lydek i ciezko bylo mi zasnac bo bolaly. A wczoraj po prostu juz bylam zmeczona po pracy i przelezalam wieczor normalnie, bez podniesionych nog, tylko je oszczedzalam i nie chodzilam juz i wiecie ze pierwszy taz zasnelam bez bolu, bez skurczy a dzisiaj mialam mniej opuchniete nogi niz ostatnio po przebudzeniu. Nie wiem czemu tak ale od razu jak czlowiek wyspany to wiecej energii:)pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:ja Olka urodziłam jak miałam 27 lat, to wszyscy ginekolodzy się cieszyli, że choć jedna na porodówce przed 30 a teraz mam 28 skonczone i drugie w drodze. Ja zawsze chciałąm dzieci przed 30, bo jak przeliczam kiedy moje pierwsze dziecko będzie miało 18 lat to ja już i tak stara będę a chcę doczekać wnuków
a o ciążę zaczęliśmy się starać ja miałam 25 lat ale się zeszło
ciekawe czy ja tez po roku bede miała drugie ;p
wiem że to dobry pomysł ale nie wiem czy dam rade z firmąjustyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://iv.pl/images/05675088110671258347_thumb.jpg
Tak u mnie wyglada to twardnienie brzuch twardy jak kamien i czasem nawet pobolewaale z szyjka jest wszystko ok. dodam, ze normalnie gdy leze jest prawie plaski..wtedy to znieksztalcil sie niesamowicie
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJą nie mogę, spojrzałam na kalendarz Belly i pokazuje że zaczął się 6 m-c! Jestem przerażona bo teraz z górki, nie?
To może teraz ja. Z pierwszym synem udało nam się za pierwszym razem. W zeszłym roku to była wpadka i nawet nie zdążyłam ochłonąć, i się nacieszyć, a już poroniłam.
Odczekaliśmy trzy miesiące bo po pierwszej @ nie miałam odwagi i zaczęliśmy starania. Okazało sie, że nie będzie tak łatwo. To zrobiłam badania horm., wszystko ok, a ciąży nie ma. W między czasie obserwacja cyklu i wszystko też dobrze. Jak w lutym mi się spóźniała to byłam pewna że już jest. Potem od gina dostałam tabletki na policystyczne jajniki, a nie mam tego i gdy już odpuściłam bo myślałam że jestem za stara, to zaszłam. To był szok. -
ania14 wrote:rzadko bywam na forum... gdzie Flakonik? na wakacjach?
mi sie tez wydaje jak za duzo chodzę że twardnieje ale usiąde na tapczanie i jest miękki... nie chce ani lekceważyć ani panikować7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
myszata92 wrote:http://iv.pl/images/05675088110671258347_thumb.jpg
Tak u mnie wyglada to twardnienie brzuch twardy jak kamien i czasem nawet pobolewaale z szyjka jest wszystko ok. dodam, ze normalnie gdy leze jest prawie plaski..wtedy to znieksztalcil sie niesamowicie
7w3d 💔 -
nick nieaktualnypuli27 wrote:Znalazlam dzis swietny wozek na tablicy. Naprawde super okazja.... ale tak jakos nie wiem czy nie jest jeszcze za wczesnie na takie kupno. Jak myslicie? Tez jestescie przesadne?
Wiesz ja z natury jestem ostrozna ale wozek juz kupilam bo tez byla okazja na olx. Prawda jest taka ze nie wiesz jak bedziesz sie czula w listopadzie czy grudniu a teraz juz polowa sierpnia wiec to nie jest az tak wczesnie. Ja wychodze z zalozenia ze co ma byc to bedzie. Nie dopuszczam do siebie mysli ze mogloby nagle cos sie stac:) -
puli27 wrote:Znalazlam dzis swietny wozek na tablicy. Naprawde super okazja.... ale tak jakos nie wiem czy nie jest jeszcze za wczesnie na takie kupno. Jak myslicie? Tez jestescie przesadne?
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:mi to wygląda jakby dziecko sie dupką lub głową wypychało a nie twardnienie brzucha, przy twardnieniu brzuch się nie uwypukla tak bardzo tylko spina. Także myślę, że to charcuje Twoje maleństwo
Wlasnie wtedy brzuszek mi sie strasznie napial i rozbolal, musialam sie polozyc i jakos mi sie tak znieksztalcil, troche sie zmartwilam, ale troszke polezalam, przespalam sie uspokoilam sie i przeszlo, bo mialam wtedy ciezki dzien.. a moze akurat w tamtym momencie maly sie wypial -
nick nieaktualnyania14 wrote:rzadko bywam na forum... gdzie Flakonik? na wakacjach?
mi sie tez wydaje jak za duzo chodzę że twardnieje ale usiąde na tapczanie i jest miękki... nie chce ani lekceważyć ani panikować
Flakonik byla w tygodniu i pisala ze korzysta ze swoim z ostatnich tygodni bycia we dwoje -
ania14 na pewno jak jesteś bardziej zmęczona to i brzuszek bardziej odczuwasz, ale jak Cie to martwi bardzo, bo teraz jest inaczej niż np kilka dni temu to skonsultuj to z lekarzem, bo lepiej czasem panikować na darmo niż coś ważnego zlekceważyć. Takie jest moje zdanie, a Twój spokój to spokój dzidzi.7w3d 💔