WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    i jak sytuacja?

witam się w kolejnym tygodniu :) oby do przodu :) dwa dni teraz mam męża w domu, więc mnie trochę przy małym odciąży :) ale powiem Wam, że choć z dzieckiem jest ciezko, to nie wyobrażam sobie, żeby teraz żyć bez tych małych rączek ciągnących mnie co rano za włosy, albo bez tej miny psotnika jak coś spsoci :) macierzyństwo to super sprawa :)
    miłego dnia
    O ja znam tez mine psotnika u nas Gabrys jeszcze stanie nad tym co nsszponcil I wymachuje raczkami I wyjasnia I mowi ooo a przed cisza jakby dziecka nie bylo. I tez sobie nie wyobrazam,zeby go nie bylo zwlaszcza,ze ja ciagle jestem z nim bo tu nie mam komu go zostawic o tak o,zebym ja miala wolne,zreszta I przez to wlasnie tez nie chce,chyba sie uzaleznilam :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Czy któraś z Was jeszcze nie czuje ruchów? :(

Ja też nadal czekam na ruchy. Niby u lekarza wszystko ok, usg prawidłowe, Adaś rośnie ale ja nadal ruchów nie czuje a wybiło mi już 21+5 :/ mam łożysko na przedniej ścianie i lekarze tym tłumaczą brak ruchów no ale ile można czekać, poza tym niektóre dziewczyny z łożyskiem na przedniej ścianie czują już w 16-17
    tyg.
    No ale cóż, staram się nie panikować i spokojnie czekać, czasami coś mi tam popływa w brzuchu ale bardzo rzadko.
    Lekarze się śmieją, że za jakiś czas to będę się modlić żeby ruchy ustały ;-)

Dziewczyny a jak to jest z tym twardnieniem brzucha? Czy przy twardnieniu brzuch boli? Ja mam ogólnie cały czas brzuch twardszy niż zwykle i bardziej napięty ale to normalne w ciąży. Boje się tylko że nie rozpoznam jak mi totalnie stwardnieje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss oj rozpoznasz twardnienie :-) brzuch sie napina jakby skurcz wszedl. Cos takiego jak w lydke tylko w brzuch, to nie boli az tak ale czuje sie wyraznie i jest takie nie mile

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj to chyba rzeczywiście rozpoznam bez problemu, chociaż mam nadzieję że nie będę musiała tego doświadczać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankaa, jeśli się nie odzywasz to chyba pojechałaś do szpitala? Daj znać jak najszybciej.

Zieloneoliwki poczułam ruchy tak na 100% na początku 17tyg., ale wydaje mi się że czułam takie przelewanie i plywanie od 12tyg.

Marta0912 widziałam wczoraj Twoje łóżeczko na żywo, ładniejsze niż na zdjęciu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:02

Marta0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zuzia to powodzenia w losowaniu:)
    My dzis od rana w kuchni, idziemy popoludniu do znajomych wiec ja szykuje salatke, malz piecze chlebek i zostanie pozniej tylko kielbaske upiec w piwie mmmm:)
    Zycze Wam milego dzionka kochane:)

Aaaa i wiecie co, codziennie po pracy lezalam z nogami w gorze bo opuchniete mialam i obolale a pozniej jak na zlosc lapaly mnie skurcze stop i lydek i ciezko bylo mi zasnac bo bolaly. A wczoraj po prostu juz bylam zmeczona po pracy i przelezalam wieczor normalnie, bez podniesionych nog, tylko je oszczedzalam i nie chodzilam juz i wiecie ze pierwszy taz zasnelam bez bolu, bez skurczy a dzisiaj mialam mniej opuchniete nogi niz ostatnio po przebudzeniu. Nie wiem czemu tak ale od razu jak czlowiek wyspany to wiecej energii:)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja Olka urodziłam jak miałam 27 lat, to wszyscy ginekolodzy się cieszyli, że choć jedna na porodówce przed 30 a teraz mam 28 skonczone i drugie w drodze. Ja zawsze chciałąm dzieci przed 30, bo jak przeliczam kiedy moje pierwsze dziecko będzie miało 18 lat to ja już i tak stara będę a chcę doczekać wnuków :)

a o ciążę zaczęliśmy się starać ja miałam 25 lat ale się zeszło :/
    to chyba troche tak jak u nas... zaczelismy starac sie w kwietniu a dopiero w grudniu miałam 24, teraz mam nadziej, że urodze w swoje 26 ur :P
    ciekawe czy ja tez po roku bede miała drugie ;p
    wiem że to dobry pomysł ale nie wiem czy dam rade z firmą :(

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/05675088110671258347_thumb.jpg

Tak u mnie wyglada to twardnienie brzuch twardy jak kamien i czasem nawet pobolewa :\ ale z szyjka jest wszystko ok. dodam, ze normalnie gdy leze jest prawie plaski..wtedy to znieksztalcil sie niesamowicie

Mama-julka lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzadko bywam na forum... gdzie Flakonik? na wakacjach?

mi sie tez wydaje jak za duzo chodzę że twardnieje ale usiąde na tapczanie i jest miękki... nie chce ani lekceważyć ani panikować

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją nie mogę, spojrzałam na kalendarz Belly i pokazuje że zaczął się 6 m-c! Jestem przerażona bo teraz z górki, nie?

To może teraz ja. Z pierwszym synem udało nam się za pierwszym razem. W zeszłym roku to była wpadka i nawet nie zdążyłam ochłonąć, i się nacieszyć, a już poroniłam.

Odczekaliśmy trzy miesiące bo po pierwszej @ nie miałam odwagi i zaczęliśmy starania. Okazało sie, że nie będzie tak łatwo. To zrobiłam badania horm., wszystko ok, a ciąży nie ma. W między czasie obserwacja cyklu i wszystko też dobrze. Jak w lutym mi się spóźniała to byłam pewna że już jest. Potem od gina dostałam tabletki na policystyczne jajniki, a nie mam tego i gdy już odpuściłam bo myślałam że jestem za stara, to zaszłam. To był szok.

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam dzis swietny wozek na tablicy. Naprawde super okazja.... ale tak jakos nie wiem czy nie jest jeszcze za wczesnie na takie kupno. Jak myslicie? Tez jestescie przesadne?

emilka24 lubi tę wiadomość

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:

mi sie tez wydaje jak za duzo chodzę że twardnieje ale usiąde na tapczanie i jest miękki... nie chce ani lekceważyć ani panikować
    to skurcze BH bo one własnie są bezbolesne, i przy zmianie pozycji ustępują, tzn macica cwiczy do porodu - to dobrze, też mam od jakiś 2 tyg

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kontaktowałam się z moim ginem i szybka nocna wizyta badal szyjkę wszystko jest dobrze kazał lykac nospe i magnez i dużo odpoczywać :)

Pchelkaa, Mama-julka, MeGi2986, kwiatakacji, Madzisek, Madzia890722 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    http://iv.pl/images/05675088110671258347_thumb.jpg

Tak u mnie wyglada to twardnienie brzuch twardy jak kamien i czasem nawet pobolewa :\ ale z szyjka jest wszystko ok. dodam, ze normalnie gdy leze jest prawie plaski..wtedy to znieksztalcil sie niesamowicie
    mi to wygląda jakby dziecko sie dupką lub głową wypychało a nie twardnienie brzucha, przy twardnieniu brzuch się nie uwypukla tak bardzo tylko spina. Także myślę, że to charcuje Twoje maleństwo

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Znalazlam dzis swietny wozek na tablicy. Naprawde super okazja.... ale tak jakos nie wiem czy nie jest jeszcze za wczesnie na takie kupno. Jak myslicie? Tez jestescie przesadne?

Wiesz ja z natury jestem ostrozna ale wozek juz kupilam bo tez byla okazja na olx. Prawda jest taka ze nie wiesz jak bedziesz sie czula w listopadzie czy grudniu a teraz juz polowa sierpnia wiec to nie jest az tak wczesnie. Ja wychodze z zalozenia ze co ma byc to bedzie. Nie dopuszczam do siebie mysli ze mogloby nagle cos sie stac:)

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Ja juz kupilam wozek. Ja uwazam ze poki masz czas i sile to nie masz sie nad czym zastanawiac zwlaszcza ze tak jak mowisz to fajna okazja. Pozniej nie wiesz czy bedziesz miala sile zeby jezdzic i ogladac wozki:)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za porade. Macie racje trzeba myslec pozytywnie:) Jade po wozek:)

MeGi2986, emilka24, Pchelkaa, justyna14 lubią tę wiadomość

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mi to wygląda jakby dziecko sie dupką lub głową wypychało a nie twardnienie brzucha, przy twardnieniu brzuch się nie uwypukla tak bardzo tylko spina. Także myślę, że to charcuje Twoje maleństwo

Wlasnie wtedy brzuszek mi sie strasznie napial i rozbolal, musialam sie polozyc i jakos mi sie tak znieksztalcil, troche sie zmartwilam, ale troszke polezalam, przespalam sie uspokoilam sie i przeszlo, bo mialam wtedy ciezki dzien.. a moze akurat w tamtym momencie maly sie wypial

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:

Flakonik byla w tygodniu i pisala ze korzysta ze swoim z ostatnich tygodni bycia we dwoje :-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 na pewno jak jesteś bardziej zmęczona to i brzuszek bardziej odczuwasz, ale jak Cie to martwi bardzo, bo teraz jest inaczej niż np kilka dni temu to skonsultuj to z lekarzem, bo lepiej czasem panikować na darmo niż coś ważnego zlekceważyć. Takie jest moje zdanie, a Twój spokój to spokój dzidzi.

7w3d 💔
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ