WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Dzieki dziewczyny za porade. Macie racje trzeba myslec pozytywnie:) Jade po wozek:)
    pochwal się jak wrócisz zdjęciami :) ja kupiłam wózek dopiero w 8 miesiącu ale nie ze względu na przesądy tylko brak czasu, ale generalnie uważam, że najlepiej do końca 7 msc warto mieć już większość wyprawki bo nigdy nic nie wiadomo.

7w3d 💔
  • lips Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro się wybieram po wózek. Mam nadzieję że będzie godny uwagi bo musze 80 km dojechać a to sporo jednak.

JA takie twardnienie brzucha mam po stosunku i wygląda to bardzo podobnie jak na zdjęciu. I co myślicie że to jest niebezpieczne dla dziecka ? Muszę dopytać lekarza

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • mami3108 Znajoma

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie wczoraj na wizycie dokladnie byl 23t4d:) nie wiem jak wkleic suwak, napiszcie jak:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 19:12

w57vpc0znd8a64qf.png
  • mami3108 Znajoma

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan doktor powiedzial ze moja kruszynka rozwojowo jest starsza dwa tygodnie takze duza z niej dziewczynka:)))

Mama-julka, emilka24, Pchelkaa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

w57vpc0znd8a64qf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Utworzyłam ze strony suwaczki.pl. Potem skopiuj adres HTML i wklej na wiadomość ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mami musisz wejsc w ustawienia, potem zakladka spolecznosc i tam jest pole "twoj podpis na forum" i tam wklejasz kod bbcode :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Nie chcę się chwalić, ale też młodo wyglądam :-D Ostatnio dawali mi 26 lat!

Ja mam 26 lat a dają mi 16!!! i wcale mi się to nie podoba! szczególnie teraz, jak z brzuszkiem idę. Wszyscy się patrzą i pewnie myślą sobie: " gówniara zaszła w ciążę". Zawsze sobie kładę rekę na brzuchu i bije im światłem z obraczki po oczach :D

Marta0912, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Ja mam 26 lat a dają mi 16!!! i wcale mi się to nie podoba! szczególnie teraz, jak z brzuszkiem idę. Wszyscy się patrzą i pewnie myślą sobie: " gówniara zaszła w ciążę". Zawsze sobie kładę rekę na brzuchu i bije im światłem z obraczki po oczach :D

Madzia ja mam podobnie, ale mam 23 i tez czasem czuje jakby patrzyli na mnie jak na 15stke nawet jak mam makeup :) bo podobno mam buzke okraglutka ;p ale obraczke zaloze dopiero, a wlasciwie juz we wtorek, brrr ale mam stresaaa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:

No i niech się patrzą :) A Ty "drażnij" ich a co :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 21:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:

I tak będziesz miała cały czas.
    To było trochę ponad 10 lat temu, kupowałam piwo i musiałam pokazać dowód, ale się wkurzyłam wtedy.
    PS. Niepełnoletni za zgodą też mogą wziąć slub, hi hi. To obrączka Ci nie pomoże ;-)

rewelka lubi tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:18

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve 84 nie jesteś sama. Mam do założenia "na dół" cztery ciemne rzeczy, a w krótkich spodenkach które muszę nosić w te upały nie zapinam jednego guzika by się nie dusić.
    Czekam na jesień.

• mami3108 Znajoma

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pomoc:)

w57vpc0znd8a64qf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w szpitalu to chyba nerki. Stan podgoraczkowy mamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszyłyście :P

Też się już w nic nie mieszczę i też chodzę w dwóch sukienkach na zmianę, z których już za chwilę wyrosnę. Nie mam żadnych krótkich spodenek, jedynie dwie pary długich leginsów, w których nie da się chodzić w taki upał... W bluzki na szczęście jeszcze wchodzę, ale co z tego jak nie mam dołu :D Też już czekam na jesień, przynajmniej w leginsach będę mogła chodzić... chociaż wtedy to pewnie nie będę miała na górę żadnego długiego rękawa :D a zima? co z kurtką? Ja stwierdziłam, że kupować nie będę, bo bez sensu wydać kupę kasy na kurtkę w której wyjdę kilka razy. I będę chodzić w swoich rozpietych a pod nią ubiorę jakiś gruby sweter i szalik.

A tak my wyglądamy w 23 tygodniu :) Cycki mi tak urosły... ostatnio byłam po nowy stanik, bo sie nie mieszcze w żadnen i bylam w szoku! zawsze kupowałam A75 a teraz zmieściłam się dopiero w B85 :D

445358976b2f8ab9med.jpg

aannkkaa- daj znać co i jak i trzymajcie się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 00:06

kwiatakacji, MeGi2986, Madzisek, Pchelkaa, emilka24, Marta0912, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa 3majcie sie cieplo, oby wszystko bylo ok:*

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa trzymajcie się mocno i dawaj znać jak z wami.
    Ślicznie macie dziewczyny brzuszki :) takie ciążowe bo mój to bardziej spasiony cały cas z fałdką po środku :P ja co do ciuchów to na górę mam spory zapas po schudnięciu gorzej z dołem :p i też czekam na chłodniejsze dni żeby leginsy założyć :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew i mocz pobrana czekamy na wyniki i obchód.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa, dostaniesz leki i będzie dobrze. Trzymam kciuki za Was :-)

• lips Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [
    aannkkaa- daj znać co i jak i trzymajcie się![/QUOTE]

Ja raptem kilka dni temu kupiłam kurtkę zimową na olx (35 stopni a ja kurtkę kupuje :) ), dałam 80 zł i jest super. Ciążówka z H&M. Jak urodzę i schudnę to ją sprzedam za 50 i dużo na tym nie stracę. Ja też nie mam w czym chodzić. Mam 2 sukienki (które i tak już się podnoszą z przodu i wyglądam jak mała dziewczynka) i jedne dresowe spodenki. Ale nie będę nic kupować bo to bez sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:54

atdc3e5eao0yqv5p.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ