WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    To mnie nastraszylas :( ale wystepuja ostatnio coraz rzadziej i mam nadzieje, ze tak zostanie

Kochana tylko że ja je miałam co 1 minutę.
    Jeżeli są rzadkie i nieregularne to wszystko w porządku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji gdzie Ty chowasz tego maluszka ? ;) tez bym chciala taki malusi brzuszek, a ile masz wzrostu?? U mnie z bidą 159 i bioderka mam waskie to brzuchol idzie do przodu :)

Zobaczymy jak bedziemy wygladac w listopadzie :p

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Kochana tylko że ja je miałam co 1 minutę.
    Jeżeli są rzadkie i nieregularne to wszystko w porządku.

U mnie byly co pol godzinki, ale gin mowila, ze to za czesto i jesli to sie powtorzy to do szpitala, ale puki co mam magnez, luteine i jest ok.. i oby tak pozostalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    kwiatakacji gdzie Ty chowasz tego maluszka ? ;) tez bym chciala taki malusi brzuszek, a ile masz wzrostu?? U mnie z bidą 159 i bioderka mam waskie to brzuchol idzie do przodu :)

Zobaczymy jak bedziemy wygladac w listopadzie :p

165 cm więc wielkoludem nie jestem :)
    Tułów mam dość długi( za to niestety nogi krótkie) więc się rozkłada. Boję się tylko, że jak mi wyskoczy brzuch potem to rozstęp na rozstępie będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    165 cm więc wielkoludem nie jestem :)
    Tułów mam dość długi( za to niestety nogi krótkie) więc się rozkłada. Boję się tylko, że jak mi wyskoczy brzuch potem to rozstęp na rozstępie będzie.

Moze tragedii nie bedzie, bo niektore kobietki maja do samego porodu brzuszki malutkie :)

moj juz jak pilka wyglada, a tesciowa i tak nadal twierdzi, ze jestem za chuda i mam maly ten brzuch :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciagle napiety i tez czasami czuje jak się macica stawia. Od tygodnia leżę w szpitalu, biorę nospe i luteinę i jakieś kroplówki. Napięcie nie znika i ktg tez nie wykazuje skurczy. Jakiś dziwny przypadek jestem. Może przez to ze taka chuda jestem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie juz widoczna kreska po calej dlugosci:)

A czy zauwazylyscie jakies zmiany na brodawkach?? U mnie na obu piersiach od wewnetrznej strony pojawily sie srednie ciemno brazowe plamy, nie sa zgrubiałe ale widocznie sie odtozniaja od calosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    I u mnie juz widoczna kreska po calej dlugosci:)

A czy zauwazylyscie jakies zmiany na brodawkach?? U mnie na obu piersiach od wewnetrznej strony pojawily sie srednie ciemno brazowe plamy, nie sa zgrubiałe ale widocznie sie odtozniaja od calosci.

Ja zauwazylam, ze zrobily mi sie ciemne i wieksze :p i obie sa rozne, bo majac 4 latka poparzylam sobie prawa strone klatki piersiowej i brzuszek i zostaly mi blizny, ale to mi raczej nie przeszkodzi w karmieniu, mam nadzieje

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata przykre doświadczenie. Mi te plamy pojawily sie w ciazy. Ogolnie mam cere pelna pieprzykow, ktore wtecz sie namnozyly w ciazy. Jutro sie umowie do dermatologa zeby je zbadal czy nie sa grozne bo niektore wygladaja nieciekawie. I tak sie zastanawiam czy te plamy moglyby poestac pod wzrostem hormonow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też są ciemniejsze i większe. Linię mam dobrze widoczną poniżej pępka , powyżej dopiero się robi.

Ja mam ciągle twardy brzuch, nie umiem rozpoznać stawiania się macicy :/

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji to czekamy na relacjie z glukozy :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez moze w tym, albo nastepnym tygodniu sie wybiore na glukoze- pycha ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja jeszcze nie mam tej ciemnej kreski :D kiedy ona się zazwyczaj pokazuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta kreska to sprawa indywidualna, nie kazda mamusia musi ja miec.u mnie widac, ale bardzo slabo

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwsze ciąży tej kreski nie miałam i teraz tez narazie nie:) a niektórym dziewczynom pojawia się dopiero po porodzie :P

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pisałyście kiedyś że biustonosze do karmienia są brzydkie...
    Zobaczcie sobie te mi się kilka podoba i pewnie się skusze.

https://www.intymna.pl/c1381,2259,0,0,,mama

Mi ubrania też się powoli kończą, całe szczęście że na razie w sumie tylko brzuch do przodu mi rośnie reszta nie :) i zawsze miałam tendencje do kupowania za dużych spodni :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka, te biustonosze są zarąbiste! i nawet takie sexy:) marzy mi się taka bielizna sexy, w tą z przed ciąży nie mieszczę się za bardzo, nie wygodnie mi jest, wolę zwykłe bawełniane gatki i zwykły gładki biustonosz. Nawet mój na to uwagę zwrócił, no ale cóż, wygoda ważniejsza, chociaż przyznam ze jak chce atmosfere podkręcić w sypialni to wciskam się w jakieś koronki. Ciasnawe troszkę ale to przecież i tak tylko na max 30 min i ściągam :D hehehe,

też macie taką ochotę na sex?????

Marta0912, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w swoje z przed ciąży nie zmieszczę za bardzo... Strasznie mi biust urósł ale to na plus :)
    Na intymnej i ceny są dobre, bo jakościowo maja super rzeczy, nie raz kupowałam, w h&m też są biustonosze do karmienia ale te ładniejsze.

Kto planuje jutro nalot na lidla? :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zastanawiam się czy isc do lidla, kupiłabym paczke bodziaków tych mniejszych, ale zastanawiam się czy się pchac tam po body za 18 zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpuszczam lidla bo nie chce sie narazic na poturbowanie przez staruszki;)

Ja w bielizne tylek bym wcisnela. Ale jak juz na cos licze od meza to po prostu smigam nago:)

‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ