Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie z ubraniami tez ciezko
w dodatku mam zalobe po tesciu, wiec przynajmniej pierwszy miesiac chcialabym na ciemno chodzic ale jest bardzo ciezko, mam jedna dluga spodnice w gumke i jednq krotkie spodenki ciemno brazowe- ciazowe, do tego dwie ciemne bluzki. Z kolorowych rzeczy troche lepiej, mam 3 sukienki ktore kupilam na czas ciazy i z 5 bluzek ale z dolem kiepsko, jedynie leginsy, a taki upal:-S na jesien mam taka narzutke z zeszlego roku w kolorze amarantowym- ona jest bez zapiecia ale taka obszerna, a na zime chce kupic plaszczyk taki polarowy zawiazywany w pasie (jak ktoras ogladala "Przyjaciolki" to Inga miala taki), zaloze go tez po ciazy. Tak pomyslalam ze na wszystkich swietych brzuszek bedzie duzy, a mamy duzo bliskich na cmentarzu, wiec trzeba bedzie sie cieplo ubrac
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki!
A my odpoczywamy po weselu w pokoju hotelowymwszystko mnie boli bo oczywiscie nawet w szostym miesiacu musielismy byc krolami danceflooru i zamykac impreze
mam nadzieej ze malemu to nie zaszkodzi teraz kopie jak szalony pewnie nie podoba mu sie ze sie noe ruszam
kurdr to juz trzecie nasze weseel w dwupaku maly chyba bedzie tanczyl zanim bedzie chodzil:D
Mama-julka, Marta0912, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:mi to wygląda jakby dziecko sie dupką lub głową wypychało a nie twardnienie brzucha, przy twardnieniu brzuch się nie uwypukla tak bardzo tylko spina. Także myślę, że to charcuje Twoje maleństwo
To co pokazała myszata to jest właśnie typowe stawianie macicy. Miałam takie same jak wyądowałam w szpitalu, a KTG w momencie wypychania tej dużej kuli pokazywało wysoki skurcz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 12:09
-
nick nieaktualny
-
Nie mogę Was nadrobić
Na forum ostatnio rzadko bywam, przez te upały to nie mam siły na nic, ani sprzątać, ani gotować, nawet apetytu mi brak, tylko ciągle pić mi się chce. Pisałyście o twardnieniu brzucha, ja tak mam najczęściej jak wybiore się na spacer, ledwo ide, czuje taki dyskomfort i nadęty twardy brzuch, ale żadna kula mi nie wychodzi, jak miałam taką kule to wiem że to malutka sie tak rozpychała, bo czułam nawet w tym miejscu tylko twarde i jak zaczyna kopać jak trzymałam rękę i wlasnie za kazdym razem gdy widziałam kule to było dziecko, a jak mialam te skurcze BH to twardniał cały brzuch i robił się większy,pełniejszy.
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
A co do wózków, wstępnie mam wybrany, tylko teraz trzeba pieniążek uzbierać
Ale zakochałam się w tym wózkukolor turkusowy mi się widzi jak w tej miniaturce
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=6629&%3CosCsid%3EAlicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:No to mnie pocieszyłyście
Też się już w nic nie mieszczę i też chodzę w dwóch sukienkach na zmianę, z których już za chwilę wyrosnę. Nie mam żadnych krótkich spodenek, jedynie dwie pary długich leginsów, w których nie da się chodzić w taki upał... W bluzki na szczęście jeszcze wchodzę, ale co z tego jak nie mam dołuTeż już czekam na jesień, przynajmniej w leginsach będę mogła chodzić... chociaż wtedy to pewnie nie będę miała na górę żadnego długiego rękawa
a zima? co z kurtką? Ja stwierdziłam, że kupować nie będę, bo bez sensu wydać kupę kasy na kurtkę w której wyjdę kilka razy. I będę chodzić w swoich rozpietych a pod nią ubiorę jakiś gruby sweter i szalik.
A tak my wyglądamy w 23 tygodniuCycki mi tak urosły... ostatnio byłam po nowy stanik, bo sie nie mieszcze w żadnen i bylam w szoku! zawsze kupowałam A75 a teraz zmieściłam się dopiero w B85
aannkkaa- daj znać co i jak i trzymajcie się!
Śliczny brzusio
Też się boję w co się zmieszczę za jakiś czas ;)Jak na razie daję radęale w ciągu jednego tygodnia już widzę różnicę
Wstawię zdjęcie, które robiłam wczoraj
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e28a5d2aed8fa7a.htmlkwiatakacji, Madzia890722 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:To co pokazała myszata to jest właśnie typowe stawianie macicy. Miałam takie same jak wyądowałam w szpitalu, a KTG w momencie wypychania tej dużej kuli pokazywało wysoki skurcz.
To mnie nastraszylasale wystepuja ostatnio coraz rzadziej i mam nadzieje, ze tak zostanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 13:18
-
nick nieaktualnyMi też brzuch twardnieje, czasami też mam taki kamień, ale nie aż tak widoczny jak na zdjęciu, które któraś z Was wrzuciła. Najaczęściej jak za dużo chodzę albo się przemęczę. Ostatnio mam dość często takie napięcie całego brzucha, które po około 30 sekundach puszcza. Może to są te skurcze Braxtona, lekarka mi mówiła, że jestem szczupła więc mogę je mocniej odczuwać. Już dwa razy z powodu tego napinania byłam na IP, ale za każdym razem wszystko jest ok i ktg niczego nie wykazuje
-
nick nieaktualnyMarta0912- pięknie wyglądasz! No i zazdroszczę Ci, ze masz dzinsy, w które się mieścisz!
Teraz widzę, że czarny naprawdę wyszczuplajak ubieram czarną bluzkę to mi wszyscy mówią,że jakiś taki mały mam ten brzuch...
Macie tez taką wyraźną tą brązową linię na brzuchu? śmieszne to jest -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:Marta0912- pięknie wyglądasz! No i zazdroszczę Ci, ze masz dzinsy, w które się mieścisz!
Teraz widzę, że czarny naprawdę wyszczuplajak ubieram czarną bluzkę to mi wszyscy mówią,że jakiś taki mały mam ten brzuch...
Macie tez taką wyraźną tą brązową linię na brzuchu? śmieszne to jest
Dzinsy mam na gumce więc dają radę, kupiłam je jakoś miesiąc temu w tally weil, a najśmieszniejsze jest to, że są w rozmiarze 34 ;)Chociaż w te sprzed ciążowe jeszcze też wchodzę,są delikatnie elastyczne więc dlatego. No, a już o niektórych ubraniach mogę zapomnieć. Część już wyniosłam. Może za rok się przydadzą, o ile wrócę do formy
A co do linii na brzuchu to robi mi się pod pępkiem i powyżej też -
nick nieaktualnyMadzia ja mam taka kreske bardzo wyrazna juz
Ja jak mam skurcz to mi brzuch poprostu twardnieje ale nie zmienia ksztaltu- poywierdzone na ktg. A jak Mala sie wypina to wlasnie takie wypuklosci sie pokazujasmiesznie to wyglada
Piekne brzuszki macie -
nick nieaktualnyA moj mi sie taki dziwny robi... jak na tamtej fotce, tez myslalam, ze moze maly sie wypina, ale Alicja pisze, ze tez jej sie tak znieksztalcal przy skurczach... malego tez nie czulam jak mialam takie napiecia. staram sie liczyc dziennie takie skurcze, narazie jest mniej niz 10 dziennie... W razie czego mam isc na ip
-
Flakonik wrote:Witam sie w 25 tygodniu
Witam nowe mamusie które jeszcze dołączyly.
Staralam sie byc w miare na biezaco ale nie mialam czasu pisac bo ciagle gdzies jezdzimy. Korzystamy jeszcze na maxa z ostatnich chwil razem w dwójke
Mama-julka, emilka24, anjaniebieska na kiedy macie terminy? bo chce uzupelnić liste
O dzięki że zapytałaś bo nie widziałam jak to znaleźć. Mam na 21 grudniaFlakonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny