WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ubraniami tez ciezko :-( w dodatku mam zalobe po tesciu, wiec przynajmniej pierwszy miesiac chcialabym na ciemno chodzic ale jest bardzo ciezko, mam jedna dluga spodnice w gumke i jednq krotkie spodenki ciemno brazowe- ciazowe, do tego dwie ciemne bluzki. Z kolorowych rzeczy troche lepiej, mam 3 sukienki ktore kupilam na czas ciazy i z 5 bluzek ale z dolem kiepsko, jedynie leginsy, a taki upal:-S na jesien mam taka narzutke z zeszlego roku w kolorze amarantowym- ona jest bez zapiecia ale taka obszerna, a na zime chce kupic plaszczyk taki polarowy zawiazywany w pasie (jak ktoras ogladala "Przyjaciolki" to Inga miala taki), zaloze go tez po ciazy. Tak pomyslalam ze na wszystkich swietych brzuszek bedzie duzy, a mamy duzo bliskich na cmentarzu, wiec trzeba bedzie sie cieplo ubrac

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa, w ciazy czesto zdarzaja sie problemy z nerkami, dostaniesz pewnie antybiotyk, polezysz kilka dni i tyle. Oby z malenstwem bylo wszystko ok.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    A my odpoczywamy po weselu w pokoju hotelowym :P wszystko mnie boli bo oczywiscie nawet w szostym miesiacu musielismy byc krolami danceflooru i zamykac impreze :P mam nadzieej ze malemu to nie zaszkodzi teraz kopie jak szalony pewnie nie podoba mu sie ze sie noe ruszam :P kurdr to juz trzecie nasze weseel w dwupaku maly chyba bedzie tanczyl zanim bedzie chodzil:D

Mama-julka, Marta0912, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl obchód ale wyników jeszcze nie ma póki co luteina 3x2tabletki pod język.Czekamy na popoludniowy obchód. Oby bylo dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mi to wygląda jakby dziecko sie dupką lub głową wypychało a nie twardnienie brzucha, przy twardnieniu brzuch się nie uwypukla tak bardzo tylko spina. Także myślę, że to charcuje Twoje maleństwo

To co pokazała myszata to jest właśnie typowe stawianie macicy. Miałam takie same jak wyądowałam w szpitalu, a KTG w momencie wypychania tej dużej kuli pokazywało wysoki skurcz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Byl obchód ale wyników jeszcze nie ma póki co luteina 3x2tabletki pod język.Czekamy na popoludniowy obchód. Oby bylo dobrze

Trzymam kciuki!

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę Was nadrobić :P Na forum ostatnio rzadko bywam, przez te upały to nie mam siły na nic, ani sprzątać, ani gotować, nawet apetytu mi brak, tylko ciągle pić mi się chce. Pisałyście o twardnieniu brzucha, ja tak mam najczęściej jak wybiore się na spacer, ledwo ide, czuje taki dyskomfort i nadęty twardy brzuch, ale żadna kula mi nie wychodzi, jak miałam taką kule to wiem że to malutka sie tak rozpychała, bo czułam nawet w tym miejscu tylko twarde i jak zaczyna kopać jak trzymałam rękę i wlasnie za kazdym razem gdy widziałam kule to było dziecko, a jak mialam te skurcze BH to twardniał cały brzuch i robił się większy,pełniejszy. :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózków, wstępnie mam wybrany, tylko teraz trzeba pieniążek uzbierać :P
    Ale zakochałam się w tym wózku <3 kolor turkusowy mi się widzi jak w tej miniaturce :-)

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=6629&%3CosCsid%3E

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    No to mnie pocieszyłyście :P

Też się już w nic nie mieszczę i też chodzę w dwóch sukienkach na zmianę, z których już za chwilę wyrosnę. Nie mam żadnych krótkich spodenek, jedynie dwie pary długich leginsów, w których nie da się chodzić w taki upał... W bluzki na szczęście jeszcze wchodzę, ale co z tego jak nie mam dołu :D Też już czekam na jesień, przynajmniej w leginsach będę mogła chodzić... chociaż wtedy to pewnie nie będę miała na górę żadnego długiego rękawa :D a zima? co z kurtką? Ja stwierdziłam, że kupować nie będę, bo bez sensu wydać kupę kasy na kurtkę w której wyjdę kilka razy. I będę chodzić w swoich rozpietych a pod nią ubiorę jakiś gruby sweter i szalik.

A tak my wyglądamy w 23 tygodniu :) Cycki mi tak urosły... ostatnio byłam po nowy stanik, bo sie nie mieszcze w żadnen i bylam w szoku! zawsze kupowałam A75 a teraz zmieściłam się dopiero w B85 :D

445358976b2f8ab9med.jpg

aannkkaa- daj znać co i jak i trzymajcie się!

Śliczny brzusio :)

Też się boję w co się zmieszczę za jakiś czas ;)Jak na razie daję radę ;) ale w ciągu jednego tygodnia już widzę różnicę ;)
    Wstawię zdjęcie, które robiłam wczoraj

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e28a5d2aed8fa7a.html

kwiatakacji, Madzia890722 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    To co pokazała myszata to jest właśnie typowe stawianie macicy. Miałam takie same jak wyądowałam w szpitalu, a KTG w momencie wypychania tej dużej kuli pokazywało wysoki skurcz.

To mnie nastraszylas :( ale wystepuja ostatnio coraz rzadziej i mam nadzieje, ze tak zostanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 13:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzuch twardnieje, czasami też mam taki kamień, ale nie aż tak widoczny jak na zdjęciu, które któraś z Was wrzuciła. Najaczęściej jak za dużo chodzę albo się przemęczę. Ostatnio mam dość często takie napięcie całego brzucha, które po około 30 sekundach puszcza. Może to są te skurcze Braxtona, lekarka mi mówiła, że jestem szczupła więc mogę je mocniej odczuwać. Już dwa razy z powodu tego napinania byłam na IP, ale za każdym razem wszystko jest ok i ktg niczego nie wykazuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912- pięknie wyglądasz! No i zazdroszczę Ci, ze masz dzinsy, w które się mieścisz!

Teraz widzę, że czarny naprawdę wyszczupla :P jak ubieram czarną bluzkę to mi wszyscy mówią,że jakiś taki mały mam ten brzuch... :P

Macie tez taką wyraźną tą brązową linię na brzuchu? śmieszne to jest :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ta linie, ale delikatnie widoczna :p

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Marta0912- pięknie wyglądasz! No i zazdroszczę Ci, ze masz dzinsy, w które się mieścisz!

Teraz widzę, że czarny naprawdę wyszczupla :P jak ubieram czarną bluzkę to mi wszyscy mówią,że jakiś taki mały mam ten brzuch... :P

Macie tez taką wyraźną tą brązową linię na brzuchu? śmieszne to jest :D

Dzinsy mam na gumce więc dają radę, kupiłam je jakoś miesiąc temu w tally weil, a najśmieszniejsze jest to, że są w rozmiarze 34 ;)Chociaż w te sprzed ciążowe jeszcze też wchodzę,są delikatnie elastyczne więc dlatego. No, a już o niektórych ubraniach mogę zapomnieć. Część już wyniosłam. Może za rok się przydadzą, o ile wrócę do formy ;)

A co do linii na brzuchu to robi mi się pod pępkiem i powyżej też ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja mam taka kreske bardzo wyrazna juz :-)

Ja jak mam skurcz to mi brzuch poprostu twardnieje ale nie zmienia ksztaltu- poywierdzone na ktg. A jak Mala sie wypina to wlasnie takie wypuklosci sie pokazuja :-) smiesznie to wyglada :-)
    Piekne brzuszki macie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj mi sie taki dziwny robi... jak na tamtej fotce, tez myslalam, ze moze maly sie wypina, ale Alicja pisze, ze tez jej sie tak znieksztalcal przy skurczach... malego tez nie czulam jak mialam takie napiecia. staram sie liczyc dziennie takie skurcze, narazie jest mniej niz 10 dziennie... W razie czego mam isc na ip

• anjaniebieska Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Witam sie w 25 tygodniu :)
    Witam nowe mamusie które jeszcze dołączyly.
    Staralam sie byc w miare na biezaco ale nie mialam czasu pisac bo ciagle gdzies jezdzimy. Korzystamy jeszcze na maxa z ostatnich chwil razem w dwójke :D

Mama-julka, emilka24, anjaniebieska na kiedy macie terminy? bo chce uzupelnić liste ;)

O dzięki że zapytałaś bo nie widziałam jak to znaleźć. Mam na 21 grudnia :)

Flakonik lubi tę wiadomość

c55fcsqvpjqh5h2e.png
    dqprj44jnr1dy8hj.png
    wniduay39sxul8lh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwalę. 24t6d
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c6fc42486b8.jpg

Marta0912, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiat akcji ile Malenstwo wazy? :-) malutki brzusio masz, ale pewnie nie duzo przytylas

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytyłam 3 kilo (6.5 od najniższej wagi w ciąży). Mała ważyła 380 gram w 20t2d. W środę mam wizytę i mam nadzieję , że zmierzą maluszka.
    A jutro glukoza :/

‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ