X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    na L4 ide od 1 listopada
    co za glupoty pisza w tej gazecie ;/

same głupoty, ja tez prowadze DG- na L4 jestem o 08.07 i z tego co się dowiadywałam moge isc na macierzyński bez problemu:) dodatkowo siostra prowadziła tez DG i jest teraz na macierzyńskim:)

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Nie mam w domu nospy:/ a tu żadnej apteki nie ma d miasta trzeba jechać oszaleje zaraz IDE może cieply prysznic wziąć.. sama nie wiem co mam robić

a to mozna ciepły prysznic na skurcze? tak się robi przy porodach ale nie wiem czy po to zeby bol zmniejszyc czy przyspieszyc akcje. a moze paracetamol?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja cos dodam od siebie. Mam 29 lat o dzidzie staralismy sie 2 lata, bedac w sumie w zwiazku bez slubu. Za bardzo nie chcialam go brac bo obydwoje jestesmy po przejsciach i tak jakos....w tym roku zapisalismy sie do in vitro i stwierdzilam ze fajnie byloby zaczac od stworzenia rodziny. Wiec w styczniu zaplanowalismy slub na 30 kwietnia. 17 kwietnia dowiedzialam sie ze jestem w ciazy:) to w sumie moja 3 ciaza, ale 2 wczesniej poronilam. Teraz czekam z niecierpliwoscia na pojawienie sie Franka. Mam obawy czy sobie poradzimy i sprostamy tym wszystkich schizom ktore pojawiaja sie na swiecie, ale najwazniejsze to aby byl zdrowy.

Jesli chodzi o ruchy to ja czasem czuje tylko laskotanie, raz mialam taki naprawde aktywny dzien ze czulam chyba kopniaki. Dalej czekam na konkretne ruchy.

Pchelkaa, kwiatakacji, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiem czy można ciepla kapiel czy nie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam parę razy skurcze bo napinal się brzuch i bol okresowy ale przchodzilo a teraz tępy bol caly czas...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    a gdzie zamawiałaś?:) jaki kolor i ilosć? ja póki co ogądałam je, ale musze zamówić:)

Zamówiłam tutaj http://allegro.pl/show_item.php?item=5596172146
    20 sztuk i dokladnie ten zestaw:) dostawa szybka, towar super:) jeszcze nie skladalismy ale jak tylko to zrobimy to wrzuce fotke. Chcialam stonowane kolory zebym mogla je jeszcze wykorzystac pozniej np w salonie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Dziś miałam parę razy skurcze bo napinal się brzuch i bol okresowy ale przchodzilo a teraz tępy bol caly czas...

kurcze, ból jak na @ nie jest dobry. Sama jestes w domu/mieszkaniu?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie ile nas tutaj tyle historii :) mi sie też podobają te cotton balls i chyba zakupie :)

Aaankkka to nie dobrze może lepiej udać się na IP?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrazu na ip...

Mnie gin uczulila, ze w razie czestych twardnien brzucha jechac odrazu na ip, a nie mowiac juz o bolach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to pęcherz bo chce mi się siku i po 2 kropelki robię

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, chyba lepiej tego nie lekceważyć ,:/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa jedź może lepiej na IP. Zjadają cie i jeżeli to nic złego to poprostu odeślą do domu a ty będziesz spokojniejsza. I zaopatrz się przy okazji w nospe. Koniecznie daj znać jak sytuacja

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bym jechała od razu na IP skoro tyle czasu ból sie utrzymuje. Mam nadzieje ze to nic groźnego, czekam na info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 23:31

• mami3108 Znajoma

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie:) dzidzia wazy 762g i zostaje córcia na 100% :))) pozatym wszystko wporzadku takze ciesze sie jak nie wiem co:)))milutkiego dnia Kochane:*

kwiatakacji, Madzisek, MeGi2986, emilka24, Mama-julka, bella88 lubią tę wiadomość

w57vpc0znd8a64qf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za 2tyg skoncze 32 lata I zarowno o Gabrysia jak I Maksia staralismy sie 3 miesiace.
    Wiesz co Myszata nie dziwie sie,ze takie mialas mysli jak sie dowiedzialas o ciazy. Jak nam sie udalo z pierwszym dzieckiem mimo ze planowane I decyzja dobrze przemyslana I w pelni swiadoma to jak zobaczylam pozytywny test to naszly mnie watpliwosci czy to dobry czas I decyzja itd. Drugiej ciazy nie moglam sie doczekac,kiedy zaczniemy sie starac I tez mialam rozne mysli,radosc pomieszana ze strachem. Musze powiedziec,ze po narodzinach mojego synka poczulam sie spelniona I chyba pierwszy raz na wlasciwym miejscu :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Może to pęcherz bo chce mi się siku i po 2 kropelki robię
    i jak sytuacja?

witam się w kolejnym tygodniu :) oby do przodu :) dwa dni teraz mam męża w domu, więc mnie trochę przy małym odciąży :) ale powiem Wam, że choć z dzieckiem jest ciezko, to nie wyobrażam sobie, żeby teraz żyć bez tych małych rączek ciągnących mnie co rano za włosy, albo bez tej miny psotnika jak coś spsoci :) macierzyństwo to super sprawa :)
    miłego dnia

Pchelkaa, pati_zuzia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) mysle ze kazda miala mysli czy to dobry czas na dziecko, ale ja uwazam ze nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko, taiego spokojnego na 100%, zawsze a to praca, a to studia, albo budowa czy duzy kredyt na mieszkanie i strach czy uda Nam sie utrzymac dziecko, zeby niczego mu nie zabraklo.

Mami a ktory tc u Ciebie? :-)

Aannkkaa jak sie czujesz?

rewelka, pati_zuzia, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka i jak tam?? daj jakis znak..

Mami wrzuc sobie suwaczek bedzie nam latwiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny troche sie martwie, bo strasznie malo jadam a maluszek potrzebuje odpowiednej dawki witamin i innych skladnikow, a ja poprostu juz sama nie wiem na co mam ochote, mimo tego, ze lodowka zawsze pelna... w wiekszosci mam ochote na slodkie, na nabial, malo miesa i warzyw, owoce owszem, ale tez bez szalenstw.. i pewnie stad ta anemia

I jeszcze jedno mam ogrooomgo stresa przed wtorkiem :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki ja wstaje powoli a wlasviwie to maz tel mnie obudzil. Moje dziecko jeszcze spi,ale pewnie zaraz prydepcze jak uslyszy moje krzatanie :) musze zaraz wstawic jakas zupine I cos na drugie szybkiego,zeby mezus mial jak przyjdzie na przerwe a my z malym idziemy na taki jakby festyn charytstywny w sklepie rodzicow mojego nylego szefostwa,bedzie Elza I Olaf haha... I kupilam losy wiec trzymajcie kciuki,zebysmy cos wygrali ;)

‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ