Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyania14 wrote:na L4 ide od 1 listopada
co za glupoty pisza w tej gazecie ;/
same głupoty, ja tez prowadze DG- na L4 jestem o 08.07 i z tego co się dowiadywałam moge isc na macierzyński bez problemu:) dodatkowo siostra prowadziła tez DG i jest teraz na macierzyńskim:)ania14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaannkkaa wrote:Nie mam w domu nospy:/ a tu żadnej apteki nie ma d miasta trzeba jechać oszaleje zaraz IDE może cieply prysznic wziąć.. sama nie wiem co mam robić
a to mozna ciepły prysznic na skurcze? tak się robi przy porodach ale nie wiem czy po to zeby bol zmniejszyc czy przyspieszyc akcje. a moze paracetamol? -
nick nieaktualnyTo i ja cos dodam od siebie. Mam 29 lat o dzidzie staralismy sie 2 lata, bedac w sumie w zwiazku bez slubu. Za bardzo nie chcialam go brac bo obydwoje jestesmy po przejsciach i tak jakos....w tym roku zapisalismy sie do in vitro i stwierdzilam ze fajnie byloby zaczac od stworzenia rodziny. Wiec w styczniu zaplanowalismy slub na 30 kwietnia. 17 kwietnia dowiedzialam sie ze jestem w ciazy:) to w sumie moja 3 ciaza, ale 2 wczesniej poronilam. Teraz czekam z niecierpliwoscia na pojawienie sie Franka. Mam obawy czy sobie poradzimy i sprostamy tym wszystkich schizom ktore pojawiaja sie na swiecie, ale najwazniejsze to aby byl zdrowy.
Jesli chodzi o ruchy to ja czasem czuje tylko laskotanie, raz mialam taki naprawde aktywny dzien ze czulam chyba kopniaki. Dalej czekam na konkretne ruchy.Pchelkaa, kwiatakacji, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:a gdzie zamawiałaś?
jaki kolor i ilosć? ja póki co ogądałam je, ale musze zamówić
Zamówiłam tutaj http://allegro.pl/show_item.php?item=5596172146
20 sztuk i dokladnie ten zestaw:) dostawa szybka, towar super:) jeszcze nie skladalismy ale jak tylko to zrobimy to wrzuce fotke. Chcialam stonowane kolory zebym mogla je jeszcze wykorzystac pozniej np w salonie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja za 2tyg skoncze 32 lata I zarowno o Gabrysia jak I Maksia staralismy sie 3 miesiace.
Wiesz co Myszata nie dziwie sie,ze takie mialas mysli jak sie dowiedzialas o ciazy. Jak nam sie udalo z pierwszym dzieckiem mimo ze planowane I decyzja dobrze przemyslana I w pelni swiadoma to jak zobaczylam pozytywny test to naszly mnie watpliwosci czy to dobry czas I decyzja itd. Drugiej ciazy nie moglam sie doczekac,kiedy zaczniemy sie starac I tez mialam rozne mysli,radosc pomieszana ze strachem. Musze powiedziec,ze po narodzinach mojego synka poczulam sie spelniona I chyba pierwszy raz na wlasciwym miejscu -
aannkkaa wrote:Może to pęcherz bo chce mi się siku i po 2 kropelki robię
witam się w kolejnym tygodniuoby do przodu
dwa dni teraz mam męża w domu, więc mnie trochę przy małym odciąży
ale powiem Wam, że choć z dzieckiem jest ciezko, to nie wyobrażam sobie, żeby teraz żyć bez tych małych rączek ciągnących mnie co rano za włosy, albo bez tej miny psotnika jak coś spsoci
macierzyństwo to super sprawa
miłego dniaPchelkaa, pati_zuzia lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
mysle ze kazda miala mysli czy to dobry czas na dziecko, ale ja uwazam ze nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko, taiego spokojnego na 100%, zawsze a to praca, a to studia, albo budowa czy duzy kredyt na mieszkanie i strach czy uda Nam sie utrzymac dziecko, zeby niczego mu nie zabraklo.
Mami a ktory tc u Ciebie?
Aannkkaa jak sie czujesz?rewelka, pati_zuzia, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziewczyny troche sie martwie, bo strasznie malo jadam a maluszek potrzebuje odpowiednej dawki witamin i innych skladnikow, a ja poprostu juz sama nie wiem na co mam ochote, mimo tego, ze lodowka zawsze pelna... w wiekszosci mam ochote na slodkie, na nabial, malo miesa i warzyw, owoce owszem, ale tez bez szalenstw.. i pewnie stad ta anemia
I jeszcze jedno mam ogrooomgo stresa przed wtorkiem :p -
nick nieaktualnyDzien dobry dziewczynki ja wstaje powoli a wlasviwie to maz tel mnie obudzil. Moje dziecko jeszcze spi,ale pewnie zaraz prydepcze jak uslyszy moje krzatanie
musze zaraz wstawic jakas zupine I cos na drugie szybkiego,zeby mezus mial jak przyjdzie na przerwe a my z malym idziemy na taki jakby festyn charytstywny w sklepie rodzicow mojego nylego szefostwa,bedzie Elza I Olaf haha... I kupilam losy wiec trzymajcie kciuki,zebysmy cos wygrali