WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Oj dziewczyny ja to będę chyba rekordzistką tutaj pod względem wieku :p Mi 9 grudnia wybije 35 lat ;)

Rocznik 80? Jeśli tak to jesteśmy w tym samym wieku tylko ja z maja :)

Marta0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo jakie piekne macie brzuszki!!!! Ja jjuz tez mam pokaźny, zrobie fotke to wrzuce:)
    Wkoncu w domu i weekend wolny:)
    Dzisiaj przyszly mi lampki cotton balls do Frania pokoju, juz nie moge sie doczekac az maz zamontuje;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

Tak magiczny rocznik 80 :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Mi 22 lipca wybilo 35 ale wcale sie staro nie czuje :-)

Marta0912, kwiatakacji, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pomyslcie,ze 5 moich szkolnych kolezanek tylko z podstawowki ,z ktorymi mam kontakt nagle zapragnely dzidziusia.Ja rodze jako ostatna z nich:-) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Mi 22 lipca wybilo 35 ale wcale sie staro nie czuje :-)

Ja czuję się na 25 lat :)
    Będziemy sexi mamy po 30 ;) A tak serio to wiek wiekiem... Widziałam ostatnio taką kobietę na pewno była już po 50-tce a figurę miała super no i ogólnie z twarzy taka zadbana.
    My będziemy miały taką większą motywację do powrotu do formy, żeby pokazać otoczeniu... ;) Myślę, że dziecko też da mi "siłę" do działania

kwiatakacji, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję wieku. Bardziej otoczenie - 35 lat pierwsze dziecko , bla bla bla. Wcześniej nie chciałam. Teraz nas zaskoczyło, że się udało od razu i jest ok :)

Marta0912, Mama-julka lubią tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:03

Marta0912, kwiatakacji, rewelka, MeGi2986, Madzisek, aannkkaa, emilka24, alicja_, Pchelkaa, maya34 lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja też nie czuję wieku. Bardziej otoczenie - 35 lat pierwsze dziecko , bla bla bla. Wcześniej nie chciałam. Teraz nas zaskoczyło, że się udało od razu i jest ok :)
    Otoczenie potrafi być że tak powiem mało delikatne. Nie ma się co przejmować :) U mnie bardziej było tak, że jeszcze przed ciążą była taka "presja" otoczenia. Przyznam, że było to trochę dołujące, zwłaszcza, że sama też czułam że już nie mogę tego odwlekać, a jeszcze do tego jak czytałam jak wiele młodszych dziewczyn długo nie może zajść w ciążę to kompletnie mnie to przybijało. Na szczęście udało się za pierwszym podejściem :)Może to też styl życia mój i mojego partnera spowodował, że tak szybko spełniło się marzenie. Oboje pilnujemy tego co jemy. On nigdy nie palił, ja też. Alkohol bardzo sporadycznie. Zresztą sam ma większego bzika na punkcie zdrowej żywności niż ja ;)Jeszcze do tego mieszkamy na wsi, a rodzice prowadzą gospodarstwo więc dostęp do zdrowego jedzenia mamy. No i chyba też los tak chciał :)
    ale mi "epopeja" wyszła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Oj dziewczyny ja to będę chyba rekordzistką tutaj pod względem wieku :p Mi 9 grudnia wybije 35 lat ;)

To jestem zaraz po Tobie, z lutego 81 ;-)
    Ale się trzydziestek zebrało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 18:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne macie te brzuszki Jak patrzę na brzuszek belli to się zastanawiam jak będzie wyglądał w 9 miesiącu ;D Mój jest raczej mały ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik nie nabijaj się, ja mam też taki jak Bella :-)

Pchelkaa, Marik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto mów wielki brzuch :) A co do wieku to pierwsze dziecko rodziłam mając 36 lat, a teraz mam 37. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 22:31

Mama-julka, Madzisek, aannkkaa, emilka24, Marta0912, MeGi2986, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    To jestem zaraz po Tobie, z lutego 81 ;-)
    Ale się trzydziestek zebrało...

No my też pózno zdecydowalismy sie na dziecko...mam 32 lata....najpierw chcielismy troche popracować...troche nacieszyc sie sobą i zyciem..zaczerpnac ciut stabilizacji....potem mój doktorat....a jak sie obudzilismy to ja mialam 31 lat...i tak jak mówicie....ta presja otoczenia...

ale z jednej strony...spokojniejsi jacys jestemy:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje tu najmlodsza bo w dzien matki skonczylam 22 lata:D
    Dziewczyny a macie jakiegos sprawdzonego sprzedawce na allegro do zamawiania ciążowych ciuchów? Bo chcę skorzystać póki znajoma w polsce jest i kupic ze dwie czy trzy pary spodni z panelem I chciałabym kogoś sprawdzonego już jak macie:D

alicja_ lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a my w sumie nie planowalismy jeszcze dziecka :) ale z racji tego że w zeszłym roku zdiagnozowali u mnie pco to po ślubie po prostu przestalismy się zabezpieczać i zdalismy się na los :) a że na czytałam si e historii że potem po 5 lat się staraja ludzie i stymulacje i bóg wie co... To stwierdziłam że przynajmniej jakcjuz będę bardzo pragnęła to będę wiedziała że iles tam czasu się nie udawało :) no ale się udało dość szybko w sumie :D cieszę się że tak wyszlo, że nie musialam przechodzić przez "staranie się o dziecko" liczenie owulacji i płacz przy każdym okresie..

Cchoc przyznam szczerze że wogole się nie cieszylam i był płacz nad dwoma kreskami :P

Marta0912, kwiatakacji lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda historia jest inna ale wszystkie mamy ogromne szczęscie b nosimy pod sercem dziecko... To moje pierwsza ciąza, mam 26lat i wcześniej myślałam że gładzenie się po brzuchu to takie zwracanie na siebie uwagi. A teraz wiem że tak nie jest. Opiekuje się tym moim brzuszkiem tak jak by już nasz synek był z nami, jak bym go nosiła na rękach :) I nie ważne czy mamy po 20 lat czy ponad 30... To jest cud :)

Mama-julka, Madzisek, Marta0912, Pchelkaa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie lips, nie czulam tego jak moj Antoś był dwoma kreskami a potem kropką na USG.. Ale teraz... Cudowne uczucie mieć pod sercem naszego synka który się tam zjawił dzięki naszej miłości :)
    Ja mam 27 lat od przed wczoraj :P więc nie jestem juz podlotkiem :(:P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:18

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączam do grona 30stek ;) Pierwsza ciąża prawie rok wyczekiwana.

‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ