Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Piegus wrote:A próbowałaś sałatki curry? Od razu mi przyszła na myśl, bo jest bardzo prosta i pyszna.
Składa się z gotowanego kurczaka, ryżu, ananasa i kukurydzy. Plus oczywiście majonez, curry i inne przyprawy. Sama bym zjadła
Znam ją ale nie mam ochoty, chociaż też bardzo lubię, chyba zrobię z tortellini
U mnie już skwar, rano poszłam oddać mocz do badania to była masakra.
Mi nogi też nie puchną, ale tak jak mnk jak dłużej postoje to bolą strasznie. Megi trzeba było siedzieć na L4 i się byczyć(jak Ja)
-
megi mi tez puchnie ale glownie jedna, tylko ze ja zaobserwowalam ze po nocy mi zszeszla opuchlizna z nogi za to codziennie rano mam popuchniete oczy jak zaba:) i zaczely mnie lapac skurcze lydek w nocy. masakra tak mnie zlapalo dzsisiaj ze mam zakwas teraz na tej nodze;/
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKASIAG24 mojej koleżance też puchła bardziej jedna noga.
Co do skurczy to pamiętam doskonale z pierwszej c. jaki to ból. Budziłam tym małża: otwiera oczy, a ja z nogą w górze i klepię łydkę z całej siły żeby przeszło. Myślał że se jaja robię.
Weź magnez. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRewelka hehehe zazdraszczam:) ja niestety nie umiem w domu siedziec, do tej pory caly czas pracowalam oprocz ostatnich 3 tyg bo brzusio bolal i nie chcialam ryzykowac. Za tydzien w piatek ide na urlop i we wrzesniu bede na pewno na l4 chociazby po to aby wszystko juz skompletowac itd. A jak bedzie w pazdzierniku to nie wiem bo moge miec pierdolca i wrocic do pracy. Ciesze sie ze przechodze ta ciaze tak praktycznie super i moge normalnie funkcjonowac. Tylko teraz te stopy.....bola jak diabli. Skurcze tez mnie lapia, maz to oczy zamyka bo tak mi palce wykreca na stopach. Biore magnez mam nadzieje ze pomoze.
Ja 1 stycznia koncze 30 lat wiec bedzie nas kilka:) -
Mama-julka wrote:KASIAG24 mojej koleżance też puchła bardziej jedna noga.
Co do skurczy to pamiętam doskonale z pierwszej c. jaki to ból. Budziłam tym małża: otwiera oczy, a ja z nogą w górze i klepię łydkę z całej siły żeby przeszło. Myślał że se jaja robię.
Weź magnez.
ja stekam jak przy porodzieakurat dzisiaj bylam w nocy sama ale jak jestem z moim to widze strach w oczach i pytanie co jest? chyba mysli ze rodze
Ola_45 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Podczytuję was cały czas, ale przez te upały nie mam sily się nawet odzywać. Byliśmy w zeszły weekend na weselu i tak się przegrzałam, że jeszcze dochodzę do siebie. Ja niestety własna DG więc na L4 nie idę , bo nie mogę sobie pozwolić na taką przerwę w pracy ze względu na klientów . Niestety coraz bardziej odczuwam kręgosłup nie wiem jak to będzie do końca. W poniedziałek idę na test obciążenia glukozą - miałam iść jutro ale zorientowałam się, że jutro święto,więc zostaje poniedziałek , bo w środę mam wizytę . Tym razem wizyta z USG , bo będzie sprawdzane czy torbielki się wchłonęły - mam nadzieję, że tak.
Co do wagi to mam 3 kilo na plusie, ale brzuch rośnie. I zgadzam się z mam Julka 30tka w tym roku to jeszcze nie 30tkaja skończyłam 35 w maju i też się zastanawiam jak to będzie z wracaniem do formy po ciąży , tak więc będzie nas kilka
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
Oj dziewczyny, ja też jestem 5kg do przodu. co prawda bez problemu mieszcze się we wszystkie ubrania sprzed ciąży i zupełnienie nie wiem gdzie to 5 kg jest. brzuszek powoli się pojawia, chociaż kuzynka powiedziała, ze nadal wygladam jakbym się jedynie najadła. Cycki mam za to ogromne...
-
Dziewczyny ratujcie
czy moge jakos odgrzac wczorajsze puree czy jest ono juz tylko do wyrzucenia?
nigdy tego nie robilam ale 4 tydzien siedze na kuchni w pracy zeby sie nie przemeczac:D i wczoraj byl obiad i zostalo tego puree od groma i nie wiem czy to sie da jakos odratowac zeby dac to ludziom do jedzenia czy nie bardzo...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeż się boję glukozy, szczególnie że mam problem z wymiotami. Jak tylko poczuję głód w żołądku to od razu mnie mdli i zbiera na wymioty... wtedy muszę cokolwiek przegryźć...
Ja robię często prostą, szybką i tanią sałatkę ziemniaczaną
Ziemniaki ugotowane w mundurkach, ogórek konserwowy, natka pietruszki, majonez, odrobina musztardy, sól i pieprz. Pyyycha!
Jutro wesele, yhh, jestem przerażona..Kika428 lubi tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:Siedzę nad moimi kartami ciąży i wychodzi na to, że porównując tygodnie ciąży to jestem teraz o kilo cięższa niż przy pierwszej.
Wczoraj się ważyłam u mamy i okazało sie, że waga u gina nie oszukiwała - jestem 5 kilo do przodu!
Martosza83, sądząc po Twoim niku twierdzę, że jesteś trochę młodsza ode mnie. Nie martw się, będziemy dwie trzydziestki - oponiaczki walczące z nadwagą. Pamietam że po pierwszej trwało to pół roku, ale chodzilam na siłkę. A teraz jak będzie? Przykro mi przyznać Tobie racje, że to jest kwestia wieku :'(
Mama-julka....przykro..przykrp toż to prawda...ale tak to jest jak sie zabiera za dzieci na stare lata jak to sie moja Pani Ginekolog smieje......
no coz...trzeba bedzie albo walczyc...albo pokochac siebie:) -
Hej dziewczynki
Zieloneoliwki ją też jutro na wesele - będziemy się kisic razem
Ja zaraz gotuje pomidorowke bo nawet mi się jeść nie chce w te upały a co dopiero stac przy garach
A to my z Antonim wkraczamy w 25Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:40
aannkkaa, ZieloneOliwki, Madzisek, emilka24, kwiatakacji, Ola_45, MeGi2986, bella88, Kika428, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny