WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    A próbowałaś sałatki curry? Od razu mi przyszła na myśl, bo jest bardzo prosta i pyszna. :) Składa się z gotowanego kurczaka, ryżu, ananasa i kukurydzy. Plus oczywiście majonez, curry i inne przyprawy. Sama bym zjadła :D

Znam ją ale nie mam ochoty, chociaż też bardzo lubię, chyba zrobię z tortellini :)

U mnie już skwar, rano poszłam oddać mocz do badania to była masakra.

Mi nogi też nie puchną, ale tak jak mnk jak dłużej postoje to bolą strasznie. Megi trzeba było siedzieć na L4 i się byczyć :) (jak Ja)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi mi tez puchnie ale glownie jedna, tylko ze ja zaobserwowalam ze po nocy mi zszeszla opuchlizna z nogi za to codziennie rano mam popuchniete oczy jak zaba:) i zaczely mnie lapac skurcze lydek w nocy. masakra tak mnie zlapalo dzsisiaj ze mam zakwas teraz na tej nodze;/

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za: L4, L4 i potem znów L4... ;-)

rewelka lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki z tym chudnięciem po trzydziestce nie będziecie same :P ja 3 września kończę 30 :P i drugiego malucha chciałam właśnie do trzydziestki :P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 mojej koleżance też puchła bardziej jedna noga.
    Co do skurczy to pamiętam doskonale z pierwszej c. jaki to ból. Budziłam tym małża: otwiera oczy, a ja z nogą w górze i klepię łydkę z całej siły żeby przeszło. Myślał że se jaja robię.
    Weź magnez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek, taka trzydziestka to żadna trzydziestka :-P Jakaś naciągana ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka hehehe zazdraszczam:) ja niestety nie umiem w domu siedziec, do tej pory caly czas pracowalam oprocz ostatnich 3 tyg bo brzusio bolal i nie chcialam ryzykowac. Za tydzien w piatek ide na urlop i we wrzesniu bede na pewno na l4 chociazby po to aby wszystko juz skompletowac itd. A jak bedzie w pazdzierniku to nie wiem bo moge miec pierdolca i wrocic do pracy. Ciesze sie ze przechodze ta ciaze tak praktycznie super i moge normalnie funkcjonowac. Tylko teraz te stopy.....bola jak diabli. Skurcze tez mnie lapia, maz to oczy zamyka bo tak mi palce wykreca na stopach. Biore magnez mam nadzieje ze pomoze.

Ja 1 stycznia koncze 30 lat wiec bedzie nas kilka:):)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    KASIAG24 mojej koleżance też puchła bardziej jedna noga.
    Co do skurczy to pamiętam doskonale z pierwszej c. jaki to ból. Budziłam tym małża: otwiera oczy, a ja z nogą w górze i klepię łydkę z całej siły żeby przeszło. Myślał że se jaja robię.
    Weź magnez.

ja stekam jak przy porodzie :D akurat dzisiaj bylam w nocy sama ale jak jestem z moim to widze strach w oczach i pytanie co jest? chyba mysli ze rodze :D

Ola_45 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Podczytuję was cały czas, ale przez te upały nie mam sily się nawet odzywać. Byliśmy w zeszły weekend na weselu i tak się przegrzałam, że jeszcze dochodzę do siebie. Ja niestety własna DG więc na L4 nie idę , bo nie mogę sobie pozwolić na taką przerwę w pracy ze względu na klientów . Niestety coraz bardziej odczuwam kręgosłup nie wiem jak to będzie do końca. W poniedziałek idę na test obciążenia glukozą - miałam iść jutro ale zorientowałam się, że jutro święto,więc zostaje poniedziałek , bo w środę mam wizytę . Tym razem wizyta z USG , bo będzie sprawdzane czy torbielki się wchłonęły - mam nadzieję, że tak.

Co do wagi to mam 3 kilo na plusie, ale brzuch rośnie. I zgadzam się z mam Julka 30tka w tym roku to jeszcze nie 30tka :) ja skończyłam 35 w maju i też się zastanawiam jak to będzie z wracaniem do formy po ciąży , tak więc będzie nas kilka :)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:18

l22ntv73ogvn473k.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, ja też jestem 5kg do przodu. co prawda bez problemu mieszcze się we wszystkie ubrania sprzed ciąży i zupełnienie nie wiem gdzie to 5 kg jest. brzuszek powoli się pojawia, chociaż kuzynka powiedziała, ze nadal wygladam jakbym się jedynie najadła. Cycki mam za to ogromne...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie :D czy moge jakos odgrzac wczorajsze puree czy jest ono juz tylko do wyrzucenia?:D nigdy tego nie robilam ale 4 tydzien siedze na kuchni w pracy zeby sie nie przemeczac:D i wczoraj byl obiad i zostalo tego puree od groma i nie wiem czy to sie da jakos odratowac zeby dac to ludziom do jedzenia czy nie bardzo...:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk- zapiekanke ziemniaczana mozesz z tego zrobić.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !:*
    Tak mówicie o jedzonku i wgl ze sama muszę cos zrobić i chyba będzie to sałatka z zupek chińskich która strasznie uwielbiam!:*
    Jeszcze pytanko 6msc to jak będę np. w 23t5d czyli 24 tydzień czy jak ?:*

• mnk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa za duzo osob do wykarmienia na zapiekanke:D i do tego mam
    Hakkbollury wiec raczej zapiekanka do tego nie pasuje:D ale wiecie. Na najprostrze rozwiazania najciezej wpasc, przeciez moge po prostu to do garnka i na malym ogniu grzac nie

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję glukozy, szczególnie że mam problem z wymiotami. Jak tylko poczuję głód w żołądku to od razu mnie mdli i zbiera na wymioty... wtedy muszę cokolwiek przegryźć...

Ja robię często prostą, szybką i tanią sałatkę ziemniaczaną:)
    Ziemniaki ugotowane w mundurkach, ogórek konserwowy, natka pietruszki, majonez, odrobina musztardy, sól i pieprz. Pyyycha!

Jutro wesele, yhh, jestem przerażona..

Kika428 lubi tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Siedzę nad moimi kartami ciąży i wychodzi na to, że porównując tygodnie ciąży to jestem teraz o kilo cięższa niż przy pierwszej.

Wczoraj się ważyłam u mamy i okazało sie, że waga u gina nie oszukiwała - jestem 5 kilo do przodu!

Martosza83, sądząc po Twoim niku twierdzę, że jesteś trochę młodsza ode mnie. Nie martw się, będziemy dwie trzydziestki - oponiaczki walczące z nadwagą. Pamietam że po pierwszej trwało to pół roku, ale chodzilam na siłkę. A teraz jak będzie? Przykro mi przyznać Tobie racje, że to jest kwestia wieku :'(

Mama-julka....przykro..przykrp toż to prawda...ale tak to jest jak sie zabiera za dzieci na stare lata jak to sie moja Pani Ginekolog smieje......

no coz...trzeba bedzie albo walczyc...albo pokochac siebie:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Zieloneoliwki ją też jutro na wesele - będziemy się kisic razem :)

Ja zaraz gotuje pomidorowke bo nawet mi się jeść nie chce w te upały a co dopiero stac przy garach :P

A to my z Antonim wkraczamy w 25

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:40

aannkkaa, ZieloneOliwki, Madzisek, emilka24, kwiatakacji, Ola_45, MeGi2986, bella88, Kika428, Flakonik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk jaki mały brzuszek...

Martosza83 będę walczyć! Opony nie lubię :-P

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja w 22 tygodniu:) a w środku Lilka:)
    IMAG0365.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 13:53

Madzisek, emilka24, kwiatakacji, KASIAG24, MeGi2986, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ