Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarta0912 wrote:Ja czuję się na 25 lat
Będziemy sexi mamy po 30A tak serio to wiek wiekiem... Widziałam ostatnio taką kobietę na pewno była już po 50-tce a figurę miała super no i ogólnie z twarzy taka zadbana.
My będziemy miały taką większą motywację do powrotu do formy, żeby pokazać otoczeniu...Myślę, że dziecko też da mi "siłę" do działania
Nie chcę się chwalić, ale też młodo wyglądamOstatnio dawali mi 26 lat!
Do nas do sklepu przychodzi mama z córką, nastolatką. Gdyby nie te parę zmarszczek przy oczach u matki, by wyglądały jak siostry.
Na zdjęciu wyglądasz młodziutkoMarta0912 lubi tę wiadomość
-
To my jakoś szybko że wszystkim szaleliśmy
córkę rodziłam po dwóch latach Związku i była to Ciąża planowana
miałam wtedy 25 lat ale ja zawsze chciałam szybko zostać mamą
gdyby nie kredyty to pewnie na drugą fasolkę zdecydowali byśmy się szybciej
a najlepsze jest to że Zaczyna mi po głowie chodzić Trzecie (chyba mi odwaliło)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 20:43
Marta0912, bella88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Ja podejrzewam że mój żyje w bliskiej przyjaźni z moim pęcherzem
bo non stop sikam
ale Rewelka ja ogólnie należe do większych osób więc pewnie dlatego. Gdybym była szczuplutka to pewnie inaczej by to wyglądało
na zdj wyglądasz na szczuplutkąserioo
-
nick nieaktualnyaannkkaa wrote:Hahaha półtora kilograma
Jestem ciekawa czy teraz doktorek zrobi USG szczerze to watpie bo ostatnio robil dokladne połówkowe wiec teraz dupa. Mam wizytę 2 września i będzie to 24t2d mam nadzieje ze dostane skierowanie na glukozę bo większość z was juz po albo maja skierowania a ja jakieś opóźnienie na linii
nie jesteś sama, ja dziś zaczęłam 26 tydz i dopiero dziś dostałam skierowanie -
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Oooo jakie piekne macie brzuszki!!!! Ja jjuz tez mam pokaźny, zrobie fotke to wrzuce:)
Wkoncu w domu i weekend wolny:)
Dzisiaj przyszly mi lampki cotton balls do Frania pokoju, juz nie moge sie doczekac az maz zamontuje;)
a gdzie zamawiałaś?jaki kolor i ilosć? ja póki co ogądałam je, ale musze zamówić
-
ja Olka urodziłam jak miałam 27 lat, to wszyscy ginekolodzy się cieszyli, że choć jedna na porodówce przed 30 a teraz mam 28 skonczone i drugie w drodze. Ja zawsze chciałąm dzieci przed 30, bo jak przeliczam kiedy moje pierwsze dziecko będzie miało 18 lat to ja już i tak stara będę a chcę doczekać wnuków
a o ciążę zaczęliśmy się starać ja miałam 25 lat ale się zeszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 20:57
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyJa też jedna z młodszych- 23 lata;) Chcieliśmy mieć dziecko, ale nie było parcia. Udało się i byłam strasznie niepewna wszystkiego na początku... Teraz już nie mogę się doczekać aż będę miała naszego synka na rękach:) Choć też chciałam być młodą mamą i liczyłam że zajdę w ciążę do 25r.ż, żeby drugie urodzić przed trzydziestką
genoweffa- myślałam że tylko ja w 20 tygodniu mam duży brzuchol... na szczęście nie jestem sama;)
Was też denerwuje otoczenie, szczególnie znajomych/rodziny które w ciągu kilku lat wstecz rodziły dzieci? Boże, jak mnie drażni gadanie 'tego nie kupuj bo ci się nie przyda, po co wydawać pieniądze, a po co ci to, przecież to możesz tak, a nie siak, a ciuszków za dużo, a nie kupuj ciuszków teraz bo pewnie dostaniesz ... " o zgrozo! Kurde, wychodzę z założenia że można coś doradzić, ale takie gadanie jest wkurzające, każdy inaczej żyje i funkcjonuje, wolę mieć więcej ciuszków niż mi brzdąc obesrołek ma ubrudzić i co zrobię? będę prać na biegu...? Dodam że ta właśnie znajoma woziła wory ciuchów do mamy i ta jej prała, prasowała i zawoziła złożone. A ja nie wyobrażam sobie codziennie pralki włączać z małym dzieckiem na ręku...
Już dziś powiedziałam mężowi co myślę. Doszliśmy do wniosku że trzeba przymknąć oko i ucho na to wszystko i że nauczymy się sami na własnych błędach...
Ile paczek pampersów "jedynek" kupujecie? Miałam kupić dwie, góra trzy, to zostałam dziś wyśmiana właściwie że tak mało...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 21:00
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya ja ma 23 lata i to moja pierwsza ciąża:) staraliśmy od końca lipca zeszlego roku. Dużo osób z otoczenia uważało że młoda jestem jak na dziecko, nie wspominając o ślubie który wziełam mając 21 lat;) Bliska rodzina z mojej strony bardzo cieszy się moją ciążą (w rodzinie z mojej strony niektóre siostry cioteczne mają problemy z zajściem bądź utrzymaniem ciąży), a u męża w rodzinie moja ciąża to był szok, dla nich to najpierw studia, kariera, kasa a dopiero później dziecko. A tesciowa to uważa że życie sobie zmarnuje, że pieluchy to tamto i ze bede jeszcze żałowała i narzekała. Dla mnie mąż czy dziecko nie jest przeszkodą do rozwijania się i nie uważam że będę z życia korzystała mniej, wiadomo zmieni się nastawienie, cele, ale poki co myślę że na lepsze;)
Jestem już po wizycie, dziewczynka zostaje dziewczynką, waży 800g, ruchliwy szkrab:) rozmawiałam z lekarzem o bólach i skurczach brzucha, mam brać no spe 3x1 i luteine 2x1 i oszczędzać się. Powiedział że na skurcze przepowiadające to za wcześnie. Jak zapytałam do czego takie skurcze mogą prowadzić to powiedział że do odklejenia łożyska albo do odejścia wód i porodu przedwczesnego, jakby coś się działo niepokojącego to jechać mam na IP. Szyjka zamknięta, długa. AA no i ważę 68,8kg, a w karcie z pierwszej wizyty mam wpisane 60,2kg:O stopy puchną i piekąMadzisek, bella88, MeGi2986, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja mam termin na swoje 26ur 1 grudnia
gdyby udało nam się za 1 razem urodziłabym w wieku 24 lat...
ZieloneOliwki ja poczułam ruchy w 22 tygodniu...
kupiłam sobie dzisiaj gazete M jak Mama i tu jest napisane że kobieta prowadzacym działalność gospodarczą nie przysługuje urlop macierzyński, a mój ksiegowy mówił że przysługuje mi roczny i moge na nim pracowac bez obaw o kontrole
wiecie cos może? -
nick nieaktualnyania14 wrote:ja mam termin na swoje 26ur 1 grudnia
kupiłam sobie dzisiaj gazete M jak Mama i tu jest napisane że kobieta prowadzacym działalność gospodarczą nie przysługuje urlop macierzyński, a mój ksiegowy mówił że przysługuje mi roczny i moge na nim pracowac bez obaw o kontrole
wiecie cos może?
przysługuje Ci urlop macierzynski, kwota zasiłku zależy od wysokosci składek jakie opłacasz. Zgłosiłaś się do chorobowego? jestes na L4? -
nick nieaktualnyania14 wrote:ja mam termin na swoje 26ur 1 grudnia
wiecie cos może?
Teoretycznie wiem że mam jszcze czas, ale i tak się denerwuję...
co do macierzyńskiego zapytaj dziewczyn tu: https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/ciaza-a-wlasna-dzialalnosc-gospodarcza,2253.htmlOlcik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaaa ja tez 23 w lipcu skonczone
dzidzia w ogole nieplanowana, 4 lata sie w ogole nie zabezpieczalismy, bo nie bylo sensu, sprobowalismy raz bez, drugi raz i tak 4 latka minely, no i wstyd sie przyznac, ale w tamtym okresie malo odwiedzalam ginekologa, az pewnego razu sie wkurzylam, bo mialam uporczywe infekcje i tak co miesiac wszystko pieklo i co sie okazalo mialam jakas ostra przewlekla infekcje pochwy i nadzerke, dostalam leki, jakas dziwna kuracja, bo kazdego dnia bralam co innego no i przeszlo... w marcu bralam te leki od poczatku miesiaczki, tydzien kuracji i bach... w kwietniu zaraz po swietach spoznial mi sie okres -mysle sobie, pewnie to przez stres, bo akurat bylam w trakcie zmiany pracy itp no, ale nic bylismy na zakupach w kauflandzie i tam byly testy ale takie najtansze.. wyszedl pozytywny, ale pomyslalam pewnie jakas lipa, to na drugi dzien do apteki po 2 odrazu :p no i kazdy pozytywny... dziewczyny jak ja plakalam... takiego dola mialam, ze nie umieli mnie uspokoic. Ciagle powtarzalam sobie po co mi to dziecko, nie jestem na to gotowa, jeszcze niewystarczajaco sie wyszalalam w zyciu, tyle rzeczy mialam w planach, a moj R oczywiscie mnie uspokajal, szybciej sie z tym pogodzil niz ja... ale teraz naprawde zaluje swoich glupich mysli i az mi wstyd jak o tym pomysle i teraz nie wyobrazam sobie swiata bez mojego brzuszkaa w grudniu nie wybrazam sobie nic innego jak wziac w ramiona mojego zdrowego syna
juz go kocham, zawrocil mi w glowie
moral z tego taki, ze moj poprzedni ginekolog uczynil cud :p i moj przyszly maz sie smial, ze niemozliwe ze to sie stalo, i ze ten lekarz maczal w tym palce hahaPchelkaa, bella88, kwiatakacji, Mama-julka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:aannkkaa brałas no spe? ja jak nie czuje ruchów to zaczynam go smarować bio oilem lub oliwką i wtedy mała zaczyna sie ruszac, chyba ją budze