Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarta0912 wrote:Ja już po wizycie. Wszystko ok
Dzidziuś waży 459g i mierzy 19.3cm.
Pytamy doktorka jaka płeć, on zagląda. Ja się śmieję, że malutka wstydzi się pokazać bo widzi, że dwóch mężczyzn na nią patrzy, a jest wstydliwa jak mamusiaNa to doktor, że no mamusia w takich obcasach chyba raczej do wstydliwych nie należy
Niezły agent z tego mojego doktorka... No a na koniec dodał, że możemy "iść w róż" w sensie różowy kolor
Miałam mieć nagrane na płytkę całe badanie, ale coś mu tam w tym sprzęcie nie "grało". Może następnym razem się uda. Kolejna wizyta 15.09.2015
no to super że wszystko ok:) a imię macie już wybrane? -
alicja_ wrote:Skonsultuj się jeszcze może z lekarzem, bo musisz wiedzieć, że normy dla ciężarnych są zupełnie inne, niż te które masz podane na kartce z laboratorium. Ja też już się wielokrotnie nastresowałam niepotrzebnie
-
Ja też wracam z wizyty
mój synek ma 800g
i lekarz stwierdził że ma duże stópki (to chyba po mnie bo przy wzroście 165 mam rozmiar buta 40/41), poza tym wszystko w porzdku
rośnie ten mój skarb jak na drożdżach.
I też mam anemię. Lekarz przepisał zelazo i zalecił 1 jajko dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 20:38
Mama-julka, alicja_, emilka24, Marta0912, kwiatakacji, Madzisek, justyna14, MeGi2986, bella88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:I belly oszukuje z miesiącami Zielonyoliwki nie ciesz się
na 1 str. jest spis kiedy się zaczyna jaki miesiąc, jeszcze tydzień musisz poczekać
Spojrzałam na stronę dzieci.civ.pl i mi też pokazuje że dopiero piąty się kończy, a kalendarz Belly że szósty się zaczął. A parę dni temu się chwaliłam że to 6 -
Marta0912 wrote:Ja już po wizycie. Wszystko ok
Dzidziuś waży 459g i mierzy 19.3cm.
Pytamy doktorka jaka płeć, on zagląda. Ja się śmieję, że malutka wstydzi się pokazać bo widzi, że dwóch mężczyzn na nią patrzy, a jest wstydliwa jak mamusiaNa to doktor, że no mamusia w takich obcasach chyba raczej do wstydliwych nie należy
Niezły agent z tego mojego doktorka... No a na koniec dodał, że możemy "iść w róż" w sensie różowy kolor
Miałam mieć nagrane na płytkę całe badanie, ale coś mu tam w tym sprzęcie nie "grało". Może następnym razem się uda. Kolejna wizyta 15.09.2015
moja miała w 20t3d 360g
ciekawe ile będzie miała w czwartekpewnie koło 1kg
Marta0912 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny moze Wy mi pomozecie. Chce zamówić pościel z dolly shop, ale tam są jedynie poszewki, szukam kołdry i poduszeczki samej, bez poszewek, wiecie może gdzie znajdę?
juz znalazłam:)
kupiłyscie juz posciel? może możecie polecić akiegos sprzedawce na all? bo ta pościel z dolly shop troszke drogo wychodzi, 135 zł za same poszewki, do tego oddzielnie z allegro wypełnienie ok 30 zł no i ochraniaczeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 20:55
-
Pchelkaa wrote:Dziewczyny moze Wy mi pomozecie. Chce zamówić pościel z dolly shop, ale tam są jedynie poszewki, szukam kołdry i poduszeczki samej, bez poszewek, wiecie może gdzie znajdę?
dolly.com.pl/pl/c/Posciele/3 -
Chichibi wrote:A jak ja biore rano na czczo Euthyrox na tarczyce to w dniu badania glukozy mam się wstrzymać z tym lekiem czy mam normalnie go wziąć ?
To nie tak, że po euthyroxie musimy po 30 minutach zjeść. Po 30 minutach możemy zjeść najwcześniej. Niektóre osoby przedłużają jeszcze bardziej ten czas, żeby się lepiej wchłonęło. Posiłek po nie ma związku. Chodzi tylko o to, żeby być bezwzględnie na czczo.
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRewelka tak, własnie zastanawiam się nad zamówieniem z tej strony, chciałabym pościel tą różową z falbanką (139zł) do tego któryś z ochraniaczy (119zl), dodatkowo muszę zamówić z allegro kołderkę i poduszeczkę (ok 30 zł z przesyłką). Ale chciałabym też baldachim z tej strony dolly, który kosztuje 189 zł. To wychodzi ok 480 zł na samą pościel i baldachim, trochę dużo, w dodatku że córcia będzie spała z Nami, w łóżeczku jedynie w ciągu dnia.
Kupujecie ochraniacze? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyojej Alicja Ty to biedna jesteś ciągle coś, myślę że ten łatwy poród po prostu Ci się należy
Poradźcie mi dziewczyny bo chcę kupić dla mojej dzidzi kombinezon Czy rozmiar 62 czy większy? Bo nie chcę żeby był za duży ale też nie chcę wydać stówy i za miesiąc lecieć po następny.... -
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja jutro ide na ta glukoze naszczescie moj M idzie ze mna bo bym sie chyba zanudzila przez 2 godziny a co mozna pic przed ta glukoza? Ja nie mam wogole czasu zeby pisac ale podczytuje was co teoche
A brzuszki macie swietne moj to jest dwa razy wiekszy od waszych i juz wyszly pierwsze rozstepy a myslalam ze tego unikne
Alicjo trzymam kciuki za was tyle przezyc w ciazy ale dzidzia swoim widokiem wszystko ci wynagrodzi
Moja dzidzia juz coraz czesciej kopie co mnie bardzo cieszy nawet o 4 nad ranem kopal i mialam dziwny bol po obu stronach kolo spojenia az tabletke musialam wziasc
Pchelkaa, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarik wrote:ojej Alicja Ty to biedna jesteś ciągle coś, myślę że ten łatwy poród po prostu Ci się należy
Poradźcie mi dziewczyny bo chcę kupić dla mojej dzidzi kombinezon Czy rozmiar 62 czy większy? Bo nie chcę żeby był za duży ale też nie chcę wydać stówy i za miesiąc lecieć po następny....
dlatego ja z kombinezonem chce zaczekać na ostatnią chwile, lekarz przy badaniu stwierdzi mniej więcej ile mała waży (chociaz zdarzają się pomyłki)bo też myślałam że 62 powinno być ok, ale jeśli córcia urodzi się 4 kg to albo wcale w nim nie pochodzi albo niedługo. Kombinezon nie może być dopasowany-mały, pod niego musi sie zmieścić jeszcze inne ubranko.
-
nick nieaktualnyMarik wrote:ojej Alicja Ty to biedna jesteś ciągle coś, myślę że ten łatwy poród po prostu Ci się należy
Poradźcie mi dziewczyny bo chcę kupić dla mojej dzidzi kombinezon Czy rozmiar 62 czy większy? Bo nie chcę żeby był za duży ale też nie chcę wydać stówy i za miesiąc lecieć po następny....
Mam nadzieje, że dzidzia mi te cierpienia wynagrodzi i obróci się główką w doł - tak abym mogła urodzić SN
Ja kupiłam kombinezon 62 i wydaje mi się, że będzie ok.
68 byłby za wielki, a 56 za mały - 62 optymalnie. -
nick nieaktualny