X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, że tak powiem czarnym humorem - weteranka z Ciebie w tym temacie. Leżałam w tej ciąży dwa razy w szpitalu to rozumiem Twoja niechęć.

Alicja jak się czujesz? Mam nadzieję że coraz lepiej. Cieszyłam się kiedy mąż mi przyniósł notebooka do szpitala to chociaż czas szybciej leciał przy necie. Pzdr :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ponad 3 tygodni mam nakaz leżenia, dopiero niedawno dowiedziałam się, że są takie fajne fora jak to, dlatego pomyślałam, że się odezwę.
    Pozdrawiam wszystkie Mamy!

Wczoraj miałam usg połówkowe, czekamy na synka! Z maluszkiem wszystko w porządku, waży ok. 400 g.Wyszło tylko jakieś zamieszanie z terminem porodu z daty ostatniej miesiączki wychodzi 22.12, z usg trymestru I było 24.12, a z usg trymestru II ( połówkowego) wyszło dziś 26.12., więc już nie wiem, czy jestem w 21 tc czy 22 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 14:01

alicja_, kwiatakacji, Pchelkaa, Madzia890722, MeGi2986, Flakonik lubią tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mmr dla moich lekarzy liczy się tylko termin z OM. Nie przejmuj się tymi różnymi datami, od jakiegoś czasu nasze dzieci rosną w swoim tempie. Też mi podobnie wyszło na połówkowym - poprostu będziemy mieć trochę chudsze dzieci :-D
    Po wizytach w szpitalu też długo leżałam chociaż lekarze twierdzili że to nic nie da, ale nie dalam sobie tego wmówić. Nie twierdzę że to wielkie poświęcenie z mojej strony, ale dzieci są tego warte żeby leżeć plackiem. Aha! Też będę miała synka... drugiego!

gosia mmr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi bólami trzeba uważać sama trafiłam do szpitala ale oczywiście nic nie wiadomo być może kolka nerkowa albo nie wiedza. Totalny rozpizdziel w tym szpitalu bo na wypisie mam takie informacje jak : ze zostalam przyjęta w 20tc to nic ze jestem w 23 !! I na przyjęciu jak mnie badali i robili usg stwierdzili lozysko na tylnej ścianie gdzie mój doktor zawsze powtarzal ze na przedniej. Jak mnie wypisywali to zrobili USG i lekarz stwierdzil jednak ze na przedniej. . . Masakra normalnie.
    Dostałam luteine pod język i zalecany odpoczynek. Bóle mam caly czas i juz sama nie wiem. Cieszę się ze 2 września mam wizytę u mojego lekarza. Co więcej w szpitalu powiedzieli ze serca detektorem sluchaja od 25 tygodnia to nic ze lekarz u siebie sluchaj już od 15. Tragedia !!
    Pocieszam się ruchami synka i tym ze pogoda trochę odpusiła i da się żyć.
    Gratuluje udanych wizyt!Jakie juz duże dzidzie rosną w waszych brzusiach !!
    Witam nowa mamusie :*

Pchelkaa, Marta0912 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa u nas to samo w szpitalu, co jeden to mądrzejszy :-D Ale słowo ordynatora najważniejsze, mnie wypisywał, a na wypisie też miałam co innego. Nie wiem jak słuchała ta uczennica - lekarka która to pisała na kompie.

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka
    Dzięki za informacje dot. terminów porodu, powoli zastanawiałam się, czy to znaczy, że maluszek jest za mały, ale lekarz nic takiego nie mówił

Czytałam, że część dziewczyn ma problem z anemią. Moja lekarka zasugerowała, żeby próbować naturalnie dostarczyć żelaza, bo to w tabletkach jest kiepsko przyswajalne. Mi bardzo pomogła metoda mojej babci, codziennie pije sok z kiszonych buraków, taki zakwas domowej roboty. Dodatkowo jak najczęściej mi się uda, to jeszcze koktajl z natki pietruszki. Hemoglobina przestała się obniżać.

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Aannkkaa u nas to samo w szpitalu, co jeden to mądrzejszy :-D Ale słowo ordynatora najważniejsze, mnie wypisywał, a na wypisie też miałam co innego. Nie wiem jak słuchała ta uczennica - lekarka która to pisała na kompie.
    To jest masakra bo idziesz się czegoś dowiedzieć skąd się biorą dolegliwości a jak slysze " nie wiadomo" to mnie ściska czasem. Ten wypis ze szpitala z niczym się nie zgadza :D tragedia!

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamuske :) ciekawe ile jeszcze się ujawni do grudnia ale widzę że marzec/kwiecień był niesamowicie płodny hehe :)
    Ja byłam wczoraj na zakupach i kupiłam sobie super gacie ciazowe w h&m długie żebym miała w czym chodzić :D dzisiaj byłam na godzinnym spacerku w końcu da się normalnie żyć :)
    W poniedziałek ide na glukozke :P nie wiem jak to przeżyje bo miałam to robione raz w szpitalu ale wtedy wypilam i poszlam spać a teraz będę musiała wysiedziec dwie godziny na stoleczku :P i kazali mi przynieść cytrynke :)

gosia mmr, alicja_, Mama-julka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    To jest masakra bo idziesz się czegoś dowiedzieć skąd się biorą dolegliwości a jak slysze " nie wiadomo" to mnie ściska czasem. Ten wypis ze szpitala z niczym się nie zgadza :D tragedia!
    kochana jesteś w ciąży, czego się spodziewałaś? zawsze coś bedzie bolało, skrzykało a jak cie dziecko kopnie i poczujesz mega ból to nikt tego nie zdjagnozuje. Niewiadoma bedzie nam towarzyszyć jeszcze długoooo: dlaczego ono płacze, czemu nie śpi, czy dobrze przybiera na wadze itd itd.

Trzeba trochę wyluzować, jak coś serio się dzieje to do szpitala, a jak mamy jakieś "dolegliwości normalnie" i w szpitalu przyczyny nie znaleźli tzn taka nasza uroda, skoro dzidzi jest dobrze rozwija sie i do porodu nie szykuje, to nam pozostaje wytrwać do 37 tyg i urodzić :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Witam nową mamuske :) ciekawe ile jeszcze się ujawni do grudnia ale widzę że marzec/kwiecień był niesamowicie płodny hehe :)
    Ja byłam wczoraj na zakupach i kupiłam sobie super gacie ciazowe w h&m długie żebym miała w czym chodzić :D dzisiaj byłam na godzinnym spacerku w końcu da się normalnie żyć :)
    W poniedziałek ide na glukozke :P nie wiem jak to przeżyje bo miałam to robione raz w szpitalu ale wtedy wypilam i poszlam spać a teraz będę musiała wysiedziec dwie godziny na stoleczku :P i kazali mi przynieść cytrynke :)
    dasz radę, jak raz poszło to i teraz pójdzie a z cytryną nie jest takie złe. Weż sobie też wodę na popicie bo można po małym łyczku łapać raz na jakiś czas i dobrą książkę lub coś na zabicie czasu :) mnie też to czeka niedługo. a jakie te gacie ciążowe kupiłaś?

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dasz radę, jak raz poszło to i teraz pójdzie a z cytryną nie jest takie złe. Weż sobie też wodę na popicie bo można po małym łyczku łapać raz na jakiś czas i dobrą książkę lub coś na zabicie czasu :) mnie też to czeka niedługo. a jakie te gacie ciążowe kupiłaś?

No właśnie fajne gacie bo są materiałowe a nie jeansy takie bardzo mieciutkie a jednocześnie mogą robić za eleganckie że szpilkami :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeansy jak dla mnie masakryczne w h&m same modele super skinny i są tak dopasowane że nogi w kolanie zgiac nie idzie :/

alicja_, Mama-julka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja dzis wypilam i slabo sie czulam ale z cytrynka nie bedzie moze tak strasznie dla mnie to byl koszmar smak okropny i tak ze nie zwrocilam tego :) Dziewczyny pomocy czym odetkac ucho od kilku dni mam zatkane ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    alicja a Twoja Sarcia jaka ma wage ?? my we wtorek mamy dopiero polowkowe, dowiem sie w koncu jak u nas waga i czy wszystko ok:-) ale to leci... :-)

Tydzień temu 595 więc w normie - chociaż tyle:)

Karola1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Madzia, powiem szczerze, że nie dałoby mi to spokoju. U nas w szpitalu też tak jest - IP i trzy dni leżysz. Jak się Tobie pogorszy to nie ignoruj tego, lepiej dmuchac na zimne.
    Alicja pisała, że jeśli skurcze są nieregularne i do 10x dziennie to nic groźnego, możliwe że to skurcze BH.

Ps. Gratuluję!

Niestety w większości szpitali tak jest, że zostawiają na te 3dni:(

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Madzia, że tak powiem czarnym humorem - weteranka z Ciebie w tym temacie. Leżałam w tej ciąży dwa razy w szpitalu to rozumiem Twoja niechęć.

Alicja jak się czujesz? Mam nadzieję że coraz lepiej. Cieszyłam się kiedy mąż mi przyniósł notebooka do szpitala to chociaż czas szybciej leciał przy necie. Pzdr :-)

Hej:) Leżałam cały dzień, ale ząb nie dawał mi spokoju, więc pojechałam do dentysty i okazało się, że mam mocne zapalenie dziąseł. Że tak brzydko powiem - jak nie urok to sraczka! :D

Fakt, laptop w szpitalu pomaga przetrwać ten ciężki czas - mi też pomógł:)

Madzia, ja też rozumiem Twoją niechęć :D

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kochana jesteś w ciąży, czego się spodziewałaś? zawsze coś bedzie bolało, skrzykało a jak cie dziecko kopnie i poczujesz mega ból to nikt tego nie zdjagnozuje. Niewiadoma bedzie nam towarzyszyć jeszcze długoooo: dlaczego ono płacze, czemu nie śpi, czy dobrze przybiera na wadze itd itd.

Trzeba trochę wyluzować, jak coś serio się dzieje to do szpitala, a jak mamy jakieś "dolegliwości normalnie" i w szpitalu przyczyny nie znaleźli tzn taka nasza uroda, skoro dzidzi jest dobrze rozwija sie i do porodu nie szykuje, to nam pozostaje wytrwać do 37 tyg i urodzić :)
    Zapewne tak jest i byloby to normalne z tym ze to są bóle jak na okres i strasznie plecy bola w dole dlatego tak mnie to niepokoi bo tak to nie zwracałam uwagi jak mnie cos zakuło i zabolało. Jednak te bóle Sa inne i dlatego mnie wkurza ze mówią ze nic "nie wiadomo" b nawet nic nie robią nawet USG nerek gdzie przed ciąża chorowalam na nerki . I to jest strasznie wkurzajace.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Cześć dziewczyny! MNie martwi od dwóch dni twardnienie brzucha... mam dość często, w prawdzie po kilkunastu sekundach puszcza, ale okropnie mnie to niepokoi. Unikam IP, bo tu u mnie w Pszczynie nie badają na IP tylko zostawiają w szpitalu bez względu na to, czy cos Ci jest i wtedy robią badania...ale jak do wieczora nie przejdzie to chyba się zdecyduję. Dziecko się cały czas rusza, ale boję się, że może się szyjka skracać...

a z miłych rzeczy to muszę się Wam pochwalić, bo wygrałam konkurs na fb na profilu mamy, która szyje różne cuda dla dzieci i wygrałam czapeczkę z kominem dla maleństwa :) a to zdjęcia :

fd387f994cfd3eeemed.jpg

9f5441705f66b382med.jpg

f44f64b1c5561917med.jpg

dade7abc0b4449a8med.jpg

Gratuluje! :-) no to teraz Madziu bedzie mozna znalesc Cie na fb :-D ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie. Z trzech torbielek 5mm została jedna ale już tylko 2mm, więc powinna się również wchłonąć. Łożysko nadal brzeżnie przodujące, ale z tendencją do podnoszenia się więc jest szansa, że będzie ok. Mała waży 767gram i ułożona jest poprzecznie.
    Glukoza wyszła ok, mocz ok , niestety mimo brania żelaza nadal anemia. Mam teraz brać żelazo 2 razy dziennie :/ zobaczymy czy coś pomoże. Następna wizyta za 5 tyg i będzie to już USg 3 trymestru.

Madzisek, Mama-julka lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk Puk, jest tu kto ? :-)
    Wróciłam niedawno z wizyty, i muszę się pochwalić moją kruszynką ! <3
    Jest najsłodsza na świecie <3.<3 !
    Waży 715g.

243dbad28aa1ac5bmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 18:13

skabarka, rewelka, Madzisek, kwiatakacji, aannkkaa, Mama-julka, justyna14, Pchelkaa, Marta0912, Karola1990, MeGi2986, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ