Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzia890722 – daj znać wieczorem co powiedział lekarz – koniecznie. Trzymamy kciuki!
gosia mmr – Hej! A czemu nakaz leżenia? Dzieje się coś złego:)?
Miło, że ciągle dołączają do nas nowe osoby
Mój lekarz mówi, żeby sugerować się terminem z OM, bo dzieciaczki różnie rosną w czasie ciąży i czasem są rozbieżności. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:47
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Został 1 ❄️ -
nick nieaktualnygosia mmr wrote:Mama-julka
Dzięki za informacje dot. terminów porodu, powoli zastanawiałam się, czy to znaczy, że maluszek jest za mały, ale lekarz nic takiego nie mówił
Czytałam, że część dziewczyn ma problem z anemią. Moja lekarka zasugerowała, żeby próbować naturalnie dostarczyć żelaza, bo to w tabletkach jest kiepsko przyswajalne. Mi bardzo pomogła metoda mojej babci, codziennie pije sok z kiszonych buraków, taki zakwas domowej roboty. Dodatkowo jak najczęściej mi się uda, to jeszcze koktajl z natki pietruszki. Hemoglobina przestała się obniżać.
To chociaż napisz jak się robi te cud-miksturyOla_45, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:48
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️ -
nick nieaktualnyAcikk wrote:A jeansy jak dla mnie masakryczne w h&m same modele super skinny i są tak dopasowane że nogi w kolanie zgiac nie idzie
No co Ty, też tam kupowałam rurki i getry, ale widziałam slimy, które są trochę szersze. Szerokość tych nogawek to nic, ale ta długość. Z 10 par które które mierzyłam tylko jedne były ok, a nie jestem żadną żyrafą -
Acikk wrote:A jeansy jak dla mnie masakryczne w h&m same modele super skinny i są tak dopasowane że nogi w kolanie zgiac nie idzie7w3d 💔
-
nick nieaktualnyOla_45 przy pierwszym dziecku nie używałam bo takich cudów wtedy nie było. Mam tylko tę płaską poduszkę. Dawali wtedy rady żeby podkładać kocyk pod materac lub książki pod nogi łóżeczka. A poduszka klin jest przydatna np. gdy dziecko ulewa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 19:37
Ola_45 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:mąż zabrał Olka na spacer więc mam chwilę dla siebie - nareszcie
witam nową mamusięgrudzień 2015 chyba pobije wszystkie rekordy w ilości narodzin, najbardziej się boję przepełnionych porodówek.
Chyba coś w tym jest, mój lekarz co wizytę mi mówi że dużo dzieci będzie na świętaAż się zaczynam bać bo u nas tylko jeden szpital
Jak rodziłam mojego pierwszego w święta to były nas tylko dwie z rana, nie wiem jak później.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_45 wrote:Mam takie pytanie do Was dziewczyny odnośnie wyprawki
Co sądzicie o tych specjalnych poduszkach dla niemowląt do łóżeczka ? To się nazywa bodajże poduszka klin, wydaje się być bezpiecznym rozwiązaniem ale nie wiem czy jest konieczna?
Szczerze mówiąc - pierwsze słysze. Ja raczej nie będę kupować.Ola_45 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaannkkaa wrote:Zapewne tak jest i byloby to normalne z tym ze to są bóle jak na okres i strasznie plecy bola w dole dlatego tak mnie to niepokoi bo tak to nie zwracałam uwagi jak mnie cos zakuło i zabolało. Jednak te bóle Sa inne i dlatego mnie wkurza ze mówią ze nic "nie wiadomo" b nawet nic nie robią nawet USG nerek gdzie przed ciąża chorowalam na nerki . I to jest strasznie wkurzajace.
Nie wiem dlaczego znowu mam taki dziwny formatAle dałam odp. Ance:
Leżałam w szpitalu z dziewczyną która miała piasek w nerkach. Nie opisywała jaki to jest ból, ale było widać że cierpi. Jak bolą nerki, to nie jest tak na dole pleców. A, i ta dziewczyna mówiła że to wyszło zupełnie przypadkiem bo lekarz akurat "zajechał" głowicą USG w te okolice!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 19:58
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:48
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️ -
Alicja_
Mam problem z szyjką, po pierwsze jest miękka, a po drugie skróciła się znacząco, teraz ma 29 mm, ale jak maluch przyciśnie stopą lub pupą to ugina się do 25 mm. Leżę od ponad 3 tygodni, na szczęście w domu. Na początku była opcja, że założą mi szew, bo szyjka miała tylko 25 mm, ale na szczęście do tej pory tego uniknęłam, nawet nie wiedziałam, że jest to zabieg w pełnym znieczuleniu. Jak ciąża będzie jeszcze trochę bardziej zaawansowana, to rozważą założenia krążka.