Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMnie tak wszystko denerwuje nawet synek mojej szwagierki fakt jest taki se jest malym lobuzem i wszystkim chce rzadzic jak przychodzi to az mi sie niechce wychodzic do nich a ze mieszkam u tesciowej i ona ma tu swoje figurki kwiatki to nie wchodzimy do domu bo maly wszystko bierze rzuca a jak mu sie zabierze to ryk i kopanie ale niechce wyjsc na zla ciocie wiec nic nie mowie ale tak mnie to denerwuje ze szok wogole zrobilam sie jakims odludkiem i ludzie mnie wkurzaja oby mi tak nie zostalo
-
nick nieaktualnyBędzie drugi chłopiec
teraz czuję się świetnie, w początkowych miesiącach z objawów to ciągła senność, ale już minęło. Mąż się śmieje że jestem stworzona do bycia ciężarówką.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:51
Misia26, Matleena, mnk, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitaj dorcia widze ze jestesmy na tym samym etapie :)A pierwszy synek ile juz ma?
Ale duzo nas juz jest i ciekawe czy ktos jeszcze dolaczy do naszego watku:)
A co u Flakonika ktos wie co u niej ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 22:35
-
Witamy nową grudniówkę.
A ja nawet nie zwróciłam uwagi że grudzień i że prawie rok różnicy ze styczniówkami ale rocznik ten sam. I jakoś chyba mi to nie przeszkadza nawet:D
Jutro mamy wizytę u położnej, może jakieś zwolnienie na tydzień z pracy chociaż wyciągne bo jestem taka zmęczona już że szok. Więc tydzień by mi się przydał na poleniuchowanie. Tym bardziej że lekkiej pracy nie mam, a oni szczerze mówiąc niechętni są do jakichkolwiek zwolnień. I coś od wczoraj mnie ciągnie na dole brzucha, taki dziwny ból nie do określenia. Niby ne boli ale się czuje, strasznie niekomfortowe to i czasem aż ciężko się ruszyć ale zmienić pozycje w łóżku jak leżę. Troche mnie to martwi ale mam nadzieje że to nic złego. Eh jutro się dowiem. -
Dzień dobry
Ja na zgage biorę len w tabletkach i mi pomaga. Jak to któraś pisała włoski rosną maluszkowi
Odnośnie szkoły myślę że to zależy od dziecka, mam bratanicę z 27 grudnia i w klasach 1-3 była najlepsza w klasie a do przedszkola wcześniej nie chodziła, wiadomo różnica na początku jest ogromna ale z czasem się wyrówna:)
Misia też nie lubię takich dzieci... Mam nadzieję że przy swoim będę konsekwentna
-
Mama-julka wrote:Chyba coś w tym jest, mój lekarz co wizytę mi mówi że dużo dzieci będzie na święta
Aż się zaczynam bać bo u nas tylko jeden szpital
Jak rodziłam mojego pierwszego w święta to były nas tylko dwie z rana, nie wiem jak później.
7w3d 💔 -
Poz!omka. wrote:Dziewczyny dopada Was juz zgaga ?
Bo mnie ostatnio codziennie co wieczór, i nie wiem jak sobie radzić z tym, znacie jakieś sposoby? Nigdy wczesniej (przed ciążą) nie miewałam zgagi, jest to dla mnie nowość
Ja od dawna mam zgagę i to dosłownie po wszystkim nawet po wodzie mineralnej. Najczęściej pojawia się wieczorem. Lekarz przepisał mi gaviscon i mi pomaga, od razu czuję ulgęa jest to lek bez recepty i niedrogi:)
-
nick nieaktualnygosia mmr wrote:Alicja
Przykro mi, że jesteś w podobnej sytuacji. Jesteś w szpitalu czy w domu? Trzymam mocno kciuki, żeby sytuacja się ustabilizowała.
Moja lekarka twierdzi, że szew się zakłada do konkretnego tygodnia ciąży, a potem można założyć krążek. Tylko nie pamiętam, czy od 24 tc, czy od 26 tc. Ogólnie szew jest bardziej obciążającym rozwiązaniem, choćby ze względu na narkozę. Tylko pewnie co lekarz, to opinia. Podobno długość szyjki 25 mm to jest wartość graniczna.
Leżałam w szpitalu, teraz leże w domu.
Mój lekarz zaproponował żebym w przyszłym tygodniu znów się położyła do szpitala, żeby mogli podać leki, więc zobaczymy. -
Dzień dobry.
Witamy się w 25t2d i wyglądamy tak.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a6eb468362e.jpg
Dzisiaj idę do lekarza na USG, dostanę skierowanie na krzywą cukrową i już się boję, że bez śniadania do 10:00 będę jutro. Chyba na wieczór pożre jak świnka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 09:29
KASIAG24, emilka24, kwiatakacji, MeGi2986, Mama-julka, alicja_, Marta0912 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisia26 wrote:Witaj dorcia widze ze jestesmy na tym samym etapie :)A pierwszy synek ile juz ma?
Ale duzo nas juz jest i ciekawe czy ktos jeszcze dolaczy do naszego watku:)
A co u Flakonika ktoś wie co u niej ?nie może doczekać się braciszka.
Co do zgagi położna mówiła że dzidziuś naciska na żołądek i ma on zmniejszoną objętość przez to dlatego trzeba jeść malutkie porcje, i nie wolno się kłaść po jedzeniu. -
Dziękuję, ale wiesz, jakby co to przyjmę parę kg ;P z wielką chęcią. Poprzyklejam sobie tu i ówdzie;)
Eh a taką nadzieję miałam na przytycie trochę w ciąży a tu nic, tylko 3,5 na plusie.
Powodzenia na zajęciach, ja trafiłam na fajną położną, która je prowadzi. Daj znać po ja było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 10:07
-
Evka rany ja to mam straszna tendencje do tycia, w 1 ciazy przytlam prawie 30kg masakra , ale nie ukrywam, ze teraz sobie nie odmawiam, mam na cos ochote to to jem. i tak ostatnio stoi mi waga w miejscu , tak bym chciala zeby stala jeszcze kilka tygodni chociaz
ja sie chetnie podziele moimi 10 kg na +
)najgorsze ejst to, ze w cycki mi nie idzie tylko sutki mi urosly
-
nick nieaktualny
-
Suerte - ja czytałam na forach, że ten test jest wykonywany jak są wskazania. Myślałam, że w Pl nie każdy je musi mieć...a jednak się myliłam. Także może w UK mają rację...Po co się z tym męczyć jak nie wskazane...Ja jutro bede pić te gluty:(
Bartuś- - Bartłomiej czy Bartosz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 10:43
-
nick nieaktualnyWitam i ja kolejne mamusie:)
Gratuluje takze udanych wizyt:)
Mam pytanie do dziewczyn z okolic Zielonej Góry. W sobote jedziemy odwiedzic tam rodzinke meza i moze byscie polecily jakis sklep z bielizna?? Bo w Białymstoku nie mam teraz na nic czasu a potrzebuje kupic stanik, pozniej planujemy jezcze pojechac nad morze i w domu bede dopiero na poczatku wrzesnia.