X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi, czy są jakieś parametry wózka na jakie trzeba szczególnie zwracać uwagę? Co taki wózek powinien mieć. Bo serio, głupieje jak patrze na te wszystkie oferty.

Weź nic nie mów, dla mnie ten temat to masakra!!! Miałam dostać wózek od siostry, ale się rozwalił i jestem zmuszona kupić. Od paru dni siedzę z nosem w necie i tu następna massakra bo nie zdawałam sobie sprawy z tego że tyle tego jest!!! :-)
    Właśnie jestem po obchodzie sklepów i już 10 odpadło na etapie gondoli, takie karety. Na razie nr 1 jest Roan Bass. Jeszcze muszę iść w pn. zobaczyć dwa wózki, a potem jadę do Bydgoszczy żeby tam zobaczyć te wózki które mi się spodobały w necie, a u nas ich nie ma.
    Tak najbardziej podobał mi się Coletto Marcello, ale nie jest tak fajny jak się mi wydawało. Zresztą okazało sie że miała go moja siostra i rozwalił się ten mechanizm "przekręcający".
    Jeśli chodzi o Twoje pytanie, to oprócz wizualu weź pod uwagę komfort prowadzenia, podnoszenia na wyimagowane krawężniki i składania jeśli jeździsz dużo autem.
    Ją kupię wózek który będzie dla mnie wygodny, okazało się że czuję sie lepiej z wysokimi. Dla mnie ważna jest waga spacerówki, ale muszę mieć koła pompowane więc nie będzie tak lekki jak chciałam, ale coś za coś.
    Aha, nasze dzieci urodzą się zimą to myślę że przyda się obszerną i długa gondola bo jednak muszą oprócz bobasów się zmieścić piernaty ;-)

Ale wyszła mi litania :-D

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków też miałam problem z wyborem, aktualnie upatrzyłam sobie coś takiego, moim zdaniem jest świetny !

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=6629&%3CosCsid%3E

W zestawie jest jeszcze nosidło. A model wózka to - Baby design DOTTY2015.
    970e72699b9a87fcmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 12:37

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dzień dobry.

Witamy się w 25t2d i wyglądamy tak.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a6eb468362e.jpg

Ślicznie wyglądasz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki widzę że od wczoraj wałkujecie temat rozstępów. I tu mam przykrą dla Was wiadomość, mi się w poprzedniej ciąży zrobiły na dwa tyg. przed porodem! I pamiętam jak się cieszyłam że nie będę ich mieć :'( A tyle smarowania, peelingowania i bawienia się z tym było :-D

Teraz mi dosłownie "rozsadza" moje stare rozstępy i specjalny krem wcale nie pomaga. Na to swędzenie i rozciąganie po bokach ulgę jedynie przynosi zwyczajna - niezwyczajna oliwa z oliwek. Jakbym pewnie dodała wit. E to byłoby lepiej. I tak muszę iść do apteki po witaminy, sok z pokrzywy który polecała koleżanka to od razu kupię i witaminę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka napisz chociaż jaki to wózek bo mam problemy z otwarciem linków. Jadę do Bydgoszczy, a tam jest ten sklep to bym zobaczyła co to za cudo ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:38

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Model wózka zwie się tak : Baby design DOTTY2015. :P Ja mieszkam w Bydgoszczy :-) ale jeszcze nie wybrałam sie na oglądanie w sklepie :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam:)

Co do szóśtego miesiąca- wiem że Belly oszukuje, ale Wy już w większości w szóstym wg niego, a ja na szarym końcu... ;)
    Mój Mąż jest z końca roku (termin porodu mam jeden dzień po jego urodzinach ;)
    i nie odczuł nigdy nic krzywdzącego z tego powodu :)

Książkę wzięłam pierwszą lepszą z nieczytanych, a tematycznie się wpasowuje idealnie:) "Notatki przyszłej matki" Risa Green. Nic specjalnego, ale lekka i przyjemna:)

Co do zgagi to też mam GAVISCON zawiesinę. Jak ktoś nie ma odruchu wymiotnego przy piciu takich płynów to rzeczywiście dobra, bo pomaga:)

Któraś z Was coś wygrała, nie mogę znaleźć która:) Ja ostatnio w konkursie Rossmanna w internecie wygrałam zestaw kosmetyków Palmers: na rozstępy i drugi do biustu, do tego kilka próbek innych ich kosmetyków ;) Też się pochwalę, a co!!

A zmieniając temat, dziewczyny które mają zmywarkę- zawsze mam domywa talerze? Ja mam od dwóch miesięcy i zdarza się że nie domywa talerzy- najczęściej. Jest to mega wygoda, ale kurcze wkurza mnie że muszę je później ręcznie domywać. Używam tabletek 3w1 FINISH.

Uzbierałam cały karton ciuszków po córce szwagierki, takich które nadają się dla chłopca;) W czym je wyprać? Proszek, mleczko, płyn? Sama nie wiem co kupić, a lada moment chciałabym się wziąć za pranie powoli, póki pogoda pozwala na wysuszenie na balkonie;)

No i się pochwalę- jutro z rana już będę mogła wejść do mieszkania i mam wreszcie płytki!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 12:50

gosia mmr lubi tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:18

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Tak najbardziej podobał mi się Coletto Marcello, ale nie jest tak fajny jak się mi wydawało. Zresztą okazało sie że miała go moja siostra i rozwalił się ten mechanizm "przekręcający".

My go wlasnie kupilismy, uzywany ale w super stanie. Wszystko sprawne i odpowiada nam w kazdym wzgledzie:) dla mnie najwazniejsze bylo zeby nie byl ciezki, na reszcie sie az tak nie skupialam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Mam zmywarkę idealna i nigdy nie zdarzyło mi sie domywac ręcznie: Electrolux do zabudowy sprzed 4 lat, modelu niestety nie pamietam. Nie wiem jak zmywają te nowsze :)
    Być może wina programu? Wybieram ECO, bo ma małe zużycie prądu i najmniejsze zużycie wody;) Dopiero zapoznaję się z nią, być może to ja coś robię nie tak:D

Eve, jak często włączasz zmywarkę? Bo zdarza się że talerze postoją w niej dwa dni i resztki typu sos czy gęsta zupa zaschnie i właśnie z tym mam problem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki glukozy i chyba trzeba bedzie przejsc na diete na czczo 89 po godzinie 177 a po dwoch 162 chyba nie za dobry wynik

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ja mialam na czczo - 78,2 , po 1h - 95,1, po2h - 95,9. Więc u Ciebie sporo wzrosło :O A jak zniosłaś badanie ? obyś nie musiała powtarzać :O Mi lekarz mówił przed badaniem, zebym na wieczór nic słodkiego nie jadła.

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki nie przejmuj się terminem: ostatni będą pierwszymi (w sensie zwycięstwa, a nie wcześniejszego porodu ;-) ).

Nie twierdzę że krzywda dzieje się mojemu synowi z tego powodu że jest z grudnia, zresztą nie może teraz tego stwierdzić, ale przez trzy lata w szkole te dzieci inaczej się zachowują. Dla nas dorosłych parę miesięcy w tę lub w tę nie robi różnicy, a dla dzieci to bardzo dużo.

Gratuluję wygranej :-)

Moja mama ma zmywarkę, ale jej nie domywa kubków po herbacie. A spłukujesz syfy z talerzy szczotką?

Do prania kup to, co będzie Tobie wygodniej, najważniejsze żeby było dla dzieci :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    My go wlasnie kupilismy, uzywany ale w super stanie. Wszystko sprawne i odpowiada nam w kazdym wzgledzie:) dla mnie najwazniejsze bylo zeby nie byl ciezki, na reszcie sie az tak nie skupialam:)

To miałaś szczęście że trafiłaś na dobry egzemplarz. Dla mnie był niewygodny, a tak mnie urzekł jego wygląd i waga... No i musiałam się z niego "wyleczyć" :-(

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:18

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie znioslam w miare ok przez pierwsza godzine bylo mi tylko troche slabo w poniedzialek mam lekarza i zobaczymy co powie ale chyba trzeba bedzie przejsc na diete cos tak czuje:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Zieloneoliwki nie przejmuj się terminem: ostatni będą pierwszymi (w sensie zwycięstwa, a nie wcześniejszego porodu ;-) ).

Nie twierdzę że krzywda dzieje się mojemu synowi z tego powodu że jest z grudnia, zresztą nie może teraz tego stwierdzić, ale przez trzy lata w szkole te dzieci inaczej się zachowują. Dla nas dorosłych parę miesięcy w tę lub w tę nie robi różnicy, a dla dzieci to bardzo dużo.

Gratuluję wygranej :-)

Moja mama ma zmywarkę, ale jej nie domywa kubków po herbacie. A spłukujesz syfy z talerzy szczotką?

Do prania kup to, co będzie Tobie wygodniej, najważniejsze żeby było dla dzieci :-)

Pewnie tak, ale on uważa że nigdy nie odczuł żadnej różnicy :) Z moim terminem zresztą może się okazać że zostanę Styczniówką 2016 ;)

Kubki po herbacie szoruję z osadu raz na jakiś czas CIFem. Z grubsza zgarniam co jest na talerzu, ale nie widzę sensu posiadania zmywarki gdybym miała każdy talerz szorować przed włożeniem do niej :)

Zastanawiam się czy lepiej kupić proszek, czy mleczko. Mleczko niby powinno być delikatniejsze, nie zostanie na ubraniach jak w przypadku proszku kiedy mi się sypnie za dużo:) Ale proszek wydaje mi się starczać na dłużej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    ZieloneOliwki, zmywarkę włączam średnio co 3 dni. Jest nas dwójka w domu, wiec cześciej nie trzeba :-) zawsze daje dwugodzinne mycie. Nigdy nie płucze naczyń przed włożeniem do zmywarki.
    A co do tabletek to sprawdziły sie jedynie Finish Quantum. Są drogie, ale zawsze czatujemy na promocje w marketach :-)
    U mnie cykl ECO trwa 2,5h. zużywa 9litrów, a to Twoje dwugodzinne? aaa, mam też problem że jak nie otworzę zmywarki po zakończeniu mycia to mam wodę na kubkach (na ich denkach). To też mnie zastanawia, może powinnam włączać normalny cykl zużywający 14 litrów?

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ