Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się ja:) byłam dziś u położnej, powiedziałam jej o bólach podbrzusza, i że często mam twardy brzuch to powiedziała tylko że to PRAWDOPODOBNIE więzadła i tyle. I ewentualnie jakaś infekcja układu moczowego ale zrobiła badania i z tym wszystko jest w porządku. No więc może mnie boleć bo nie wiadomo co to:D
-
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Model wózka zwie się tak : Baby design DOTTY2015.
Ja mieszkam w Bydgoszczy
ale jeszcze nie wybrałam sie na oglądanie w sklepie
A ja nie mam daleko do Bydgoszczy
Wózek bardzo ladny, kolor też, ale ta waga. Ja rozpaczam że będę mieć o kilo lżejszy
Lepiej zobacz jaki jest na żywo, na przykładzie Roana wiem że niebieskości inaczej wyglądają na kompie. -
Co do zmywarki tobą w swojej zawsze włączam normalny cykl (2,5 Godziny) a talerze z sosu zawsze dalikatnievoplucze pod kranem żeby to nie przyszło bo zmyware średnio włączam co 2-3 dni. Uzuwam tabletek niemieckich dreft platinum, finish quantum też są bardzo dobre, noni obowiązkowo raz na miesiąc albo dwa czyszczenie zmyware plynami specjalnymi. Sprawdź sobie jeszcze filtr bo może zabrudzony jest i dlatego spowrotem ci się wszystko osadza na talerzach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 13:36
-
MeGi2986 wrote:Witam i ja kolejne mamusie:)
Gratuluje takze udanych wizyt:)
Mam pytanie do dziewczyn z okolic Zielonej Góry. W sobote jedziemy odwiedzic tam rodzinke meza i moze byscie polecily jakis sklep z bielizna?? Bo w Białymstoku nie mam teraz na nic czasu a potrzebuje kupic stanik, pozniej planujemy jezcze pojechac nad morze i w domu bede dopiero na poczatku wrzesnia. -
nick nieaktualnyMadzisek- filtr sprawdzałam, to nie jego wina;) Poza tym tak było od początku przy większych zabrudzeniach na tym programie, nie osadzają się grubsze resztki jedzenia tylko tak jakby zostają plamy np. po zaschniętym sosie pomidorowym. Kupię jakiś środek do czyszczenia zmywarek- na pewno nie zaszkodzi:)
W Rossmannie od dziś płyn do prania Bobini 2l za 14,49. Opłaca się? -
nick nieaktualny
-
Na pewno sie wybiore zeby zobaczyc go na żywo, mnie interesuje najbardziej jak sie składa, bo moja siostra miała x-landera i koszmar był ze składaniem tego wozka
mnk, ja od samego poczatku przytyłam juz 6kg i nic lekarz nie mowił ze duzo
najpierw waga stała w miejscu pozniej powoli rosła, a w tym miesiacu przywaliłam 3kg narazAlicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Zieloneoliwki gdzieś kiedyś słyszałam (pewnie w Pytaniu na śniadanie albo DDTVN) że po płynach do prania ubrania są bardziej miękkie, więc Ja pewnie będę kupowała płyny, z mleczkiem bym się bała że zostanie trochę na ubranku i się nie wypłucze.
Mi się wózek podoba Adamex Pajero, niby w specyfikacjach lekki i tak jak w sklepie porównywałam to też spoko (i cena mi odpowiada nie chciałabym wydać więcej niż 1400) ale jest masywny więc nie wiem czy nie będzie za ciężki, a mieszkam w bloku na 3 piętrze bez windyChyba się przejadę z mężem w sobotę i poprzymierzam się do wózków.
-
nick nieaktualnymnk wrote:Witam się ja:) byłam dziś u położnej, powiedziałam jej o bólach podbrzusza, i że często mam twardy brzuch to powiedziała tylko że to PRAWDOPODOBNIE więzadła i tyle. I ewentualnie jakaś infekcja układu moczowego ale zrobiła badania i z tym wszystko jest w porządku. No więc może mnie boleć bo nie wiadomo co to:D
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:Zieloneoliwki gdzieś kiedyś słyszałam (pewnie w Pytaniu na śniadanie albo DDTVN) że po płynach do prania ubrania są bardziej miękkie, więc Ja pewnie będę kupowała płyny, z mleczkiem bym się bała że zostanie trochę na ubranku i się nie wypłucze.
-
U mnie zmywarka sie kompletnie nie sprawdza. Była kupiona zanim zamieszkałam u teściów, nawet nie mam instrukcji nigdzie. I też mi nie domywa... Np robie grila, od razu wkłądam talerze i puszczam zmywarke. I co ? resztki ketchupu nie dość że zostają na talerzach to jeszcze brudzą szklanki. I póżniej mam powtórne mycie około 50% naczyń w zlewie. Kostki zawsze kupuje innej firmy zeby wypróbować ale nic nie pomaga... Programy też włączam różne żeby popróbować. Jakos się nie dogadujemy
-
ZieloneOliwki wrote:Nadrabiam:)
Co do szóśtego miesiąca- wiem że Belly oszukuje, ale Wy już w większości w szóstym wg niego, a ja na szarym końcu...
Mój Mąż jest z końca roku (termin porodu mam jeden dzień po jego urodzinach
i nie odczuł nigdy nic krzywdzącego z tego powodu
Książkę wzięłam pierwszą lepszą z nieczytanych, a tematycznie się wpasowuje idealnie:) "Notatki przyszłej matki" Risa Green. Nic specjalnego, ale lekka i przyjemna:)
Co do zgagi to też mam GAVISCON zawiesinę. Jak ktoś nie ma odruchu wymiotnego przy piciu takich płynów to rzeczywiście dobra, bo pomaga:)
Któraś z Was coś wygrała, nie mogę znaleźć która:) Ja ostatnio w konkursie Rossmanna w internecie wygrałam zestaw kosmetyków Palmers: na rozstępy i drugi do biustu, do tego kilka próbek innych ich kosmetykówTeż się pochwalę, a co!!
A zmieniając temat, dziewczyny które mają zmywarkę- zawsze mam domywa talerze? Ja mam od dwóch miesięcy i zdarza się że nie domywa talerzy- najczęściej. Jest to mega wygoda, ale kurcze wkurza mnie że muszę je później ręcznie domywać. Używam tabletek 3w1 FINISH.
Uzbierałam cały karton ciuszków po córce szwagierki, takich które nadają się dla chłopca;) W czym je wyprać? Proszek, mleczko, płyn? Sama nie wiem co kupić, a lada moment chciałabym się wziąć za pranie powoli, póki pogoda pozwala na wysuszenie na balkonie;)
No i się pochwalę- jutro z rana już będę mogła wejść do mieszkania i mam wreszcie płytki!!
Tutaj jest ranking proszków do prania dla maluszków:
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html
Może Ci się przyda:) Podobno część osób pierze po 2 razy. Ja się trochę boję, że maleństwo będzie miało jakieś alergie, bo mąż ma azs. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny co do zmywarek to w zeszłym roku mamie powiedziała nasza rodzina z niemczech, że powinno się zadzwonic do wodociągów zapytać na tereniem którym mieszkacie jaka jest twardość wody i ustawić na to znywarke bo ona wtedy pobiera inne ilości nabłyszczacza i soli
jak mi nie domywa to puszczam z 2 razy na 70st i później już piore tylko na programie 29 minutowym, mam na obiedzie 5 osób i zaraz po puszczam zmywarke bo zawsze jest w niej jeszcze od kolacji z dnia poprzedniego, sniadanie i obiad i jest pełna, używam tabletek fery i jestem zadowolona...
byłam na wizycie... już mi się wydawało że coś za długo mnie gin bada... ;/
za dużo chodze, główka napiera na szyjke i jak nie przystopuje to szpital
asmag 3x2, glukoza za 3 tyg w 28t, Marysia ma 800g, tp wg usg 1 grudnia
nastepna wizyta 17 września -
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Misia, ja mialam na czczo - 78,2 , po 1h - 95,1, po2h - 95,9. Więc u Ciebie sporo wzrosło
A jak zniosłaś badanie ? obyś nie musiała powtarzać
Mi lekarz mówił przed badaniem, zebym na wieczór nic słodkiego nie jadła.
Mi mówił, żeby nawet kilka dni wstecz ograniczyć słodycze, a dzien przed nie najeść się na noc i się wyspać.