X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka- wapno pije, ale pomaga na chwilę, wiem już, że chyba muszę odstawić wszystko co brzoskwiniowe, ale wychodzenie z tego stanu potrwa długo:(.
    Pani w aptece powiedziała mi, że mogę jedynie wapno i to też w ograniczonych ilościach.
    Mam nadzieję, że na brzoskwiniach się skończy i inne alergie się nie pojawią:(

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Dziewczyny ratujcie! W zeszłym tygodniu dopadło mnie uczulenie! Swedząca skóra, ciagłe kichanie, załzawione oczy- do tego stopnia, że 3 dni pracowalam w domu. Uznałam, że to pewnie wina brzoskwiń paragwajskich, odstawiłam i po pewnym czasie przeszło.

Konkuluzja- ok, mój organizm wariuje, rok temu zajadałam się nimi aż do porzygu,a teraz takie coś. Może jakimś świnstwem były pryskane (kupione w biedronie na promocji).

Wcozraj kupiłam sobie herbate owocową lipton. Mango z brzoskwinią. Wczoraj wypiłam jedną filiżankę, dzisiaj drugą. Gardło swedzi, w nosie kręci. Oczy pieką... Dlaczego mój organizm tak świruje? Nigdy nie miałam zadnej alergii! Żadnej!!

Asiowa mi pani w aptece jak chciałam kupić maść nagietkową powiedziała, że nie poleca bo może mnie uczulić, mimo że wcześniej nigdy mnie nie uczuliła. Podpytałam moją Panią ginekolog o to i powiedziała, że w ciąży można całe życie nie mieć uczulenia na nic a w ciąży mieć na cokolwiek . Jedyna rada unikać tego co nas uczula , a jak już uczuli to wapno.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Asiowa mi pani w aptece jak chciałam kupić maść nagietkową powiedziała, że nie poleca bo może mnie uczulić, mimo że wcześniej nigdy mnie nie uczuliła. Podpytałam moją Panią ginekolog o to i powiedziała, że w ciąży można całe życie nie mieć uczulenia na nic a w ciąży mieć na cokolwiek . Jedyna rada unikać tego co nas uczula , a jak już uczuli to wapno.

Mam nadzieję, że po ciaży pozbedę się tych dolegliwości. Dzięki za odpowiedź, w takim razie nie jest to coś niespotykanego...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Mam nadzieję, że po ciaży pozbedę się tych dolegliwości. Dzięki za odpowiedź, w takim razie nie jest to coś niespotykanego...

Ponoć całkiem normalne. Mnie w pierwszym trymestrze uczulił krem do twarzy , który używałam regularnie przed zajściem w ciążę. Za to pierwszy raz od lat nie miałam wiosennej alergii , tak więc hormony, hormony, hormony. Myślę, że po ciąży, jak burza hormonalna minie będzie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała o skuteczny krem na rozstępy. Sama nie stosowałam, ale moja szwagierka owszem- BIO OIL regularnie i rzeczywiście widać że rozstępy są mniejsze.

Co do chusteczek, to podobno najlepiej jako pierwsze kupić te z napisem "Sensitive". Ostatnio w Rossmanie był czteropak chusteczek Johnson (?) za 16zł bodajże. Ale rzeczywiście promocja na te chusteczki Pampersa też bardzo dobra.

Dziewczyny, a myślałyście o tym, że wózek może się nie zmieścić np. w bramkach w markecie?:D Ja dostanę "w spadku" X-LANDER 3w1 DESERT

i podobno ma na tyle szeroko rozstawione tylne koła że nie da się zrobić zakupów w Carrefourze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 15:07

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymajcie kciuki, wizyta połówkowa o 16.45 oby wszystko było dobrze z dzidzią. Mam mega stresa, niby czuje super ruchy i to kilkanaście razy na dzień i w nocy też ale i tak strach, czy wszystko jest dobrze jest duży.

rewelka, Madzisek, Karola1990, gosia mmr, alicja_, emilka24 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 kciuki zaciśnięte:)

ZieloneOliwki z tym wózkiem to mnie zaskoczyłaś. Ja się nad tym nie zastanawiałam ale bedzie zdziwienie jak gdzieś się nie zmieszcze

• akira Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    MeGi2986 też nie wiem jaki termometr kupić. Są tylko w aptekach?
    Polecam Thermoflash. Mam juz 4 lata, jest rewelacyjny. I uzywaja go w szpitalach.

MeGi2986, Mama-julka lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki nie wiem jaki to model ale kolezanka ma xlandera na 3 kołach i maja kombi auto i te wózek ledwo tam wchodzi bo on się prawie nie składa no i narzeka jak np musi wjechać na krawężnik czy coś że kiepsko się manewruje i jest niestabilny

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    model taki:
    https://m.parenting.pl/3c5e23dd8abcfb213e54f05daed539fa,800,600,0,0.jpg

Nie chcę wybrzydzać, bo dostaję go za darmo a w dodatku i gondola i spacerówka i fotelik są w bardzo dobrym stanie. Nie martwi mnie tyle pakowanie go do auta, co właśnie to że nie zmieścił się w bramki przy kasie:D
    Mam nadzieję jednak że oprócz tego nic się nie sprawdzi z Twoich słów Acik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 18:30

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:49

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna trzymam kciuki!

Ja melduje:
    Jestem po kolejnym KTG. Niestety po fenoterolu brak postepu. Skurcze nie ustępują.
    Mówią, że żeby założyć krążek to skurcze muszą być wyciszone na conajmniej 2-3 dni..

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:49

Tinusia lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, a jak z Twoją szyjką?
    Jeśli nie krążek, to może szewek mogą założyć?
    Kurcze, trzymajcie się tam!!

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja współczuję :/ kurcze może serio poszukaj jakiego szpitala innego, może coś innego Ci zaproponują?

my po wizycie :) płeć nieznana :) hahaha ja to mam szczęście do rozpoznawania tych płci, nie ma co :) w każdym razie wszystko super, dzidzia duża, niestety na razie pośladkami na świat ułożona, co mnie trochę zmartwiło, bo Olek zawsze był głową na świat i teraz zaczynam się zastanawiać, czy cc mnie nie czeka, ale niby jeszcze ma czas żeby się obrócić. Z usg termin na 15 grudnia, więc pewnie przed 10 urodzę :) i waga duża już 620 g :) więc niezła kluska :)

Madzisek, kwiatakacji, alicja_, pati_zuzia, Mama-julka, MeGi2986, iNso87, Karola1990, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • mami3108 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Kochana. Niech mala siedzi jak najdluzej pod Twoim serduszkiem:*:

alicja_ lubi tę wiadomość

w57vpc0znd8a64qf.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah i tak tu czytam, że Wam lekarze na małą ilość wód płodowych zalecają dużo pić, więc zapytałam mojego jak to jest, to powiedział, że niestety nie to takie łatwe i ilość wypitej wody nie przekłada się na ilość wód płodowych ani na ich zwiększenie czy zmniejszenie i teraz nie wiem już jak to jest.... Jak Wam Wasi ginkowi tłumaczą to zalecenie picia wody na zwiększenie wód? niby jak to działa?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    A w jakim szpitalu leżysz? Jakiś specjalistyczny, dobry? Czy zwykły szpital?
    Kiepsko że nic nie działa :(

W miare dobry - II st. jeżeli chodzi o neonatologie + tu pracuje mój lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Alicja, a jak z Twoją szyjką?
    Jeśli nie krążek, to może szewek mogą założyć?
    Kurcze, trzymajcie się tam!!

Szew też znegowali, bo powiedzieli, że więcej krzywdy narobią tą narkoza i tą operacją i mieszaniem tam…
    Mówią, że często w tych zagrożonych ciążach szew kończy się tak, że po2 tyg odchodzą wody i jest pozamiatane… ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Alicja współczuję :/ kurcze może serio poszukaj jakiego szpitala innego, może coś innego Ci zaproponują?

my po wizycie :) płeć nieznana :) hahaha ja to mam szczęście do rozpoznawania tych płci, nie ma co :) w każdym razie wszystko super, dzidzia duża, niestety na razie pośladkami na świat ułożona, co mnie trochę zmartwiło, bo Olek zawsze był głową na świat i teraz zaczynam się zastanawiać, czy cc mnie nie czeka, ale niby jeszcze ma czas żeby się obrócić. Z usg termin na 15 grudnia, więc pewnie przed 10 urodzę :) i waga duża już 620 g :) więc niezła kluska :)

Niestety nic innego niż luteina, nospa tabletki, nospa kroplówka, magnez tabletki, magnez kroplówka, fenoterol, relanium zastrzyk, nospa zatrzyk, sterydy na płuca dla dzidzi - nic nie mogą dać.
    I tak uważam, że mam niezłe kombo…

Moja dzidzia dziś 830gram i też pośladkowe ułożenie.
    Mam nadzieje, że jeszcze fiknie główką w dół :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 20:40

‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ