X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka- wapno pije, ale pomaga na chwilę, wiem już, że chyba muszę odstawić wszystko co brzoskwiniowe, ale wychodzenie z tego stanu potrwa długo:(.
    Pani w aptece powiedziała mi, że mogę jedynie wapno i to też w ograniczonych ilościach.
    Mam nadzieję, że na brzoskwiniach się skończy i inne alergie się nie pojawią:(

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Dziewczyny ratujcie! W zeszłym tygodniu dopadło mnie uczulenie! Swedząca skóra, ciagłe kichanie, załzawione oczy- do tego stopnia, że 3 dni pracowalam w domu. Uznałam, że to pewnie wina brzoskwiń paragwajskich, odstawiłam i po pewnym czasie przeszło.

Konkuluzja- ok, mój organizm wariuje, rok temu zajadałam się nimi aż do porzygu,a teraz takie coś. Może jakimś świnstwem były pryskane (kupione w biedronie na promocji).

Wcozraj kupiłam sobie herbate owocową lipton. Mango z brzoskwinią. Wczoraj wypiłam jedną filiżankę, dzisiaj drugą. Gardło swedzi, w nosie kręci. Oczy pieką... Dlaczego mój organizm tak świruje? Nigdy nie miałam zadnej alergii! Żadnej!!

Asiowa mi pani w aptece jak chciałam kupić maść nagietkową powiedziała, że nie poleca bo może mnie uczulić, mimo że wcześniej nigdy mnie nie uczuliła. Podpytałam moją Panią ginekolog o to i powiedziała, że w ciąży można całe życie nie mieć uczulenia na nic a w ciąży mieć na cokolwiek . Jedyna rada unikać tego co nas uczula , a jak już uczuli to wapno.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Asiowa mi pani w aptece jak chciałam kupić maść nagietkową powiedziała, że nie poleca bo może mnie uczulić, mimo że wcześniej nigdy mnie nie uczuliła. Podpytałam moją Panią ginekolog o to i powiedziała, że w ciąży można całe życie nie mieć uczulenia na nic a w ciąży mieć na cokolwiek . Jedyna rada unikać tego co nas uczula , a jak już uczuli to wapno.

Mam nadzieję, że po ciaży pozbedę się tych dolegliwości. Dzięki za odpowiedź, w takim razie nie jest to coś niespotykanego...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Mam nadzieję, że po ciaży pozbedę się tych dolegliwości. Dzięki za odpowiedź, w takim razie nie jest to coś niespotykanego...

Ponoć całkiem normalne. Mnie w pierwszym trymestrze uczulił krem do twarzy , który używałam regularnie przed zajściem w ciążę. Za to pierwszy raz od lat nie miałam wiosennej alergii , tak więc hormony, hormony, hormony. Myślę, że po ciąży, jak burza hormonalna minie będzie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała o skuteczny krem na rozstępy. Sama nie stosowałam, ale moja szwagierka owszem- BIO OIL regularnie i rzeczywiście widać że rozstępy są mniejsze.

Co do chusteczek, to podobno najlepiej jako pierwsze kupić te z napisem "Sensitive". Ostatnio w Rossmanie był czteropak chusteczek Johnson (?) za 16zł bodajże. Ale rzeczywiście promocja na te chusteczki Pampersa też bardzo dobra.

Dziewczyny, a myślałyście o tym, że wózek może się nie zmieścić np. w bramkach w markecie?:D Ja dostanę "w spadku" X-LANDER 3w1 DESERT

i podobno ma na tyle szeroko rozstawione tylne koła że nie da się zrobić zakupów w Carrefourze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 15:07

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymajcie kciuki, wizyta połówkowa o 16.45 oby wszystko było dobrze z dzidzią. Mam mega stresa, niby czuje super ruchy i to kilkanaście razy na dzień i w nocy też ale i tak strach, czy wszystko jest dobrze jest duży.

rewelka, Madzisek, Karola1990, gosia mmr, alicja_, emilka24 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 kciuki zaciśnięte:)

ZieloneOliwki z tym wózkiem to mnie zaskoczyłaś. Ja się nad tym nie zastanawiałam ale bedzie zdziwienie jak gdzieś się nie zmieszcze

• akira Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    MeGi2986 też nie wiem jaki termometr kupić. Są tylko w aptekach?
    Polecam Thermoflash. Mam juz 4 lata, jest rewelacyjny. I uzywaja go w szpitalach.

MeGi2986, Mama-julka lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki nie wiem jaki to model ale kolezanka ma xlandera na 3 kołach i maja kombi auto i te wózek ledwo tam wchodzi bo on się prawie nie składa no i narzeka jak np musi wjechać na krawężnik czy coś że kiepsko się manewruje i jest niestabilny

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    model taki:
    https://m.parenting.pl/3c5e23dd8abcfb213e54f05daed539fa,800,600,0,0.jpg

Nie chcę wybrzydzać, bo dostaję go za darmo a w dodatku i gondola i spacerówka i fotelik są w bardzo dobrym stanie. Nie martwi mnie tyle pakowanie go do auta, co właśnie to że nie zmieścił się w bramki przy kasie:D
    Mam nadzieję jednak że oprócz tego nic się nie sprawdzi z Twoich słów Acik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 18:30

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:49

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna trzymam kciuki!

Ja melduje:
    Jestem po kolejnym KTG. Niestety po fenoterolu brak postepu. Skurcze nie ustępują.
    Mówią, że żeby założyć krążek to skurcze muszą być wyciszone na conajmniej 2-3 dni..

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:49

Tinusia lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, a jak z Twoją szyjką?
    Jeśli nie krążek, to może szewek mogą założyć?
    Kurcze, trzymajcie się tam!!

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja współczuję :/ kurcze może serio poszukaj jakiego szpitala innego, może coś innego Ci zaproponują?

my po wizycie :) płeć nieznana :) hahaha ja to mam szczęście do rozpoznawania tych płci, nie ma co :) w każdym razie wszystko super, dzidzia duża, niestety na razie pośladkami na świat ułożona, co mnie trochę zmartwiło, bo Olek zawsze był głową na świat i teraz zaczynam się zastanawiać, czy cc mnie nie czeka, ale niby jeszcze ma czas żeby się obrócić. Z usg termin na 15 grudnia, więc pewnie przed 10 urodzę :) i waga duża już 620 g :) więc niezła kluska :)

Madzisek, kwiatakacji, alicja_, pati_zuzia, Mama-julka, MeGi2986, iNso87, Karola1990, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • mami3108 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Kochana. Niech mala siedzi jak najdluzej pod Twoim serduszkiem:*:

alicja_ lubi tę wiadomość

w57vpc0znd8a64qf.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah i tak tu czytam, że Wam lekarze na małą ilość wód płodowych zalecają dużo pić, więc zapytałam mojego jak to jest, to powiedział, że niestety nie to takie łatwe i ilość wypitej wody nie przekłada się na ilość wód płodowych ani na ich zwiększenie czy zmniejszenie i teraz nie wiem już jak to jest.... Jak Wam Wasi ginkowi tłumaczą to zalecenie picia wody na zwiększenie wód? niby jak to działa?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    A w jakim szpitalu leżysz? Jakiś specjalistyczny, dobry? Czy zwykły szpital?
    Kiepsko że nic nie działa :(

W miare dobry - II st. jeżeli chodzi o neonatologie + tu pracuje mój lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Alicja, a jak z Twoją szyjką?
    Jeśli nie krążek, to może szewek mogą założyć?
    Kurcze, trzymajcie się tam!!

Szew też znegowali, bo powiedzieli, że więcej krzywdy narobią tą narkoza i tą operacją i mieszaniem tam…
    Mówią, że często w tych zagrożonych ciążach szew kończy się tak, że po2 tyg odchodzą wody i jest pozamiatane… ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Alicja współczuję :/ kurcze może serio poszukaj jakiego szpitala innego, może coś innego Ci zaproponują?

my po wizycie :) płeć nieznana :) hahaha ja to mam szczęście do rozpoznawania tych płci, nie ma co :) w każdym razie wszystko super, dzidzia duża, niestety na razie pośladkami na świat ułożona, co mnie trochę zmartwiło, bo Olek zawsze był głową na świat i teraz zaczynam się zastanawiać, czy cc mnie nie czeka, ale niby jeszcze ma czas żeby się obrócić. Z usg termin na 15 grudnia, więc pewnie przed 10 urodzę :) i waga duża już 620 g :) więc niezła kluska :)

Niestety nic innego niż luteina, nospa tabletki, nospa kroplówka, magnez tabletki, magnez kroplówka, fenoterol, relanium zastrzyk, nospa zatrzyk, sterydy na płuca dla dzidzi - nic nie mogą dać.
    I tak uważam, że mam niezłe kombo…

Moja dzidzia dziś 830gram i też pośladkowe ułożenie.
    Mam nadzieje, że jeszcze fiknie główką w dół :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 20:40

‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ