X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu sobie zaglądam a tu takie nie miłe informacje :-( Alicja trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze !! Leż dzielnie i odpoczywaj :-) Musi byc dobrze !

nick nieaktualny, gosia mmr lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala badzcie dzielne!! wszystkie trzymam kciuki!! zaciskaj nogi lez plackiem, bedzie dobrze!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny serdecznie. Czytam wasze wpisy bardzo często ale nigdy nie pisałam.
    hmm no więc moja pierwsza ciąża. Jeszcze nie wiemy co będzie. Bardzo dobrze czuję się w ciazy mam 23 l. Męża(w delegacjach) czyli w sumie całe dnie spędzam sama w domu.

nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, gosia mmr, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Kupilam termometr taki do uszka lub na czolo, co mierzy w sekunde za 40 zl. Zobaczymy co to bedzie za wynalazek, no i kupilam elektroniczny dla mnie do szpitala - bo ponoc trzeba miec.
    Kurde a Tobie do szpitala po co?? My chcielibysmy taki bezdotykowany kupuc ale kuźwa tyle ich w ofercie ze nie wiem ktory dobry i wart zakupu.

Dzieewczyny a jakie chusteczki nawilzajace kupujecie maluszkom? Teraz w carrefourze jest promocja na chusteczki pampers za 8,99 2 paczki po 64szt chyba.
    I nie wiem czy dobrze sprawdzilam, ale porownalam ceny w tesco, lidlu, kauflandzie i rossmanie i wyszlo mi ze pampersy chyba najbardziej oplaca kupic sie wlasnie w rossmanie. Wiadomo sa jakies pojedyncze promocje na jumbo packi w necie ale boje sie od razu obkupowac bo nie wiem jak skora zareaguje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela2307 też mam męża co 5-6 tygodni w domu. Lipa, ale coś za coś. Teraz siedzi w domu przez wakacje bo ma złamaną rękę. Niedługo gips zdejmą to znów pojedzie.

Acha, wklej suwaczek :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 11:18

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja Może jeszcze wszystko dobrze się Skończy. A z malutką podczas ktg wszystko dobrze? Jejku żeby te leki na was wkońcu podziałały i żeby sievwsystko uciszyło.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 też nie wiem jaki termometr kupić. Są tylko w aptekach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Alicja Może jeszcze wszystko dobrze się Skończy. A z malutką podczas ktg wszystko dobrze? Jejku żeby te leki na was wkońcu podziałały i żeby sievwsystko uciszyło.
    Tak, mała ma się dobrze. Tętno troche wysokie, ale generalnie jest ok. Muszę dziś podczas USG zapytać o wagę.

gosia mmr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam to Wy już prawie całe wyprawki zkompletowane. Ja tylko parę ciuszkow mam. Ale czy też wam się wydaje ze sklepy mają podzielone ubranka na różowe i niebieskie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie jak się wkleja suwak? yyy

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka duży wybór jest na allegro, ale akurat taki sprzet chce najpierw pomacac itd. Patrzylam tez w rtv euro agd. No i czesto sa promocje fajne w super-pharmie. Malo jest opinii na ten temat w necie i chyba bede zmuszona kupic na czuja. Dla mnie wazne jest w jakim czasie mierzy i zeby mierzylo tez otoczenie, wode itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    tak, jakoś 28t2d chyba... pojęcia nie mam co mogą chcieć :P
    a wiesz co mnie jeszcze przeraża? znajoma urodziła dziecko i wypisali ich ze szpitala po 2,5 godz... boje się że nie sprawdza czy wszystko jest ok... no i boje się że będą mnie odsylac do domu bo za małe rozwarcie czy coś... :(
    To moze chodzi o te badania krwi itd. Jesli chodzi o szybki wypis to mi akurat odpowiada. Choc my wyszlismy nastepnego dnia bo urodzilam przed 17 I maly nie mogl miec juz przeprowadzonych testow,sluch itp.itd. nie martw sie bo tego samego dnia albo nastepnego bedzie odwiedzav Was polozna I tak co jakis czas,nie pamietam jak czesto pozniej ale do ok miesiaca. :) zawsze mozesz zapytac czy mozesz zostac dluzej,wygonic raczej Cie nie powinni. Pytaj o wszystko swoja polozna,bo to czasem zalezy od regionu :) a jesli chodzi o porod to faktycznie moga Cie odeslac,ale nic na sile,tez nie moga Cie zmusic. Mnie np. Koniec koncow zostawili. Jak sie wszystko zacznie tez dzwonisz najpierw na triage I robia wywiad jak czesto skurcze itd. Ale jak pojedziesz to Cie zbadaja na miejscu,bo zawsze moze byc sytuacja ze masz czesto skurcze,ale brak rozwarcia,oby nie :) ja bylam bardzo zadowolona I milo wspominam porod,mam nadzieje,ze I tym razem tak bedzie I mam nadzieje,ze u Ciebie tez tak bedzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela suwak wklejasz w ustawienia->społeczność->twój podpis na forum i tutaj wklejasz link suwaczka.

Jesli chodzi ciuszki to mi sie tez wydaje ze kolorowe ciezej znalezc niz te ujednolicone. Ale moze jeszcze za malo sklepow zwiedzilam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Mama-julka duży wybór jest na allegro, ale akurat taki sprzet chce najpierw pomacac itd. Patrzylam tez w rtv euro agd. No i czesto sa promocje fajne w super-pharmie. Malo jest opinii na ten temat w necie i chyba bede zmuszona kupic na czuja. Dla mnie wazne jest w jakim czasie mierzy i zeby mierzylo tez otoczenie, wode itp.

Do euro zajrzę, super - pharm nie mamy, a szkoda. Myślałam ze jak będę w przyszłym tyg. w Bydgoszczy to pójdę, ale nie będę w tym kierunku. Jadę w okolice gal. pomorskiej i ul. Fordońskiej.
    Nie wiedziałam że term. mają takie bajery z mierzeniem temp. wody :O

• Evka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po to by mierzyc temperature w szpitalu, ponoc w szpitalach nie daja juz termometrów i trzeba miec swój.:/
    No dużo jest tych dla dzieci bezdotykowych, ja sie nie zastanawiałam jaki zbytnio bo bym zwariowała;P

Jeśli chodzi o pieluchy, to kupiłam paczkę Bella Happy do szpitala właśnie w gemini aptece - musi być koniecznie z otworkiem na pępuszek - głupie wymagania szpitalne, bo normalną pieluszkę można zawinąć i nic nie będzie obcierało.
    MeGi2986 wrote:
    Kurde a Tobie do szpitala po co?? My chcielibysmy taki bezdotykowany kupuc ale kuźwa tyle ich w ofercie ze nie wiem ktory dobry i wart zakupu.

Dzieewczyny a jakie chusteczki nawilzajace kupujecie maluszkom? Teraz w carrefourze jest promocja na chusteczki pampers za 8,99 2 paczki po 64szt chyba.
    I nie wiem czy dobrze sprawdzilam, ale porownalam ceny w tesco, lidlu, kauflandzie i rossmanie i wyszlo mi ze pampersy chyba najbardziej oplaca kupic sie wlasnie w rossmanie. Wiadomo sa jakies pojedyncze promocje na jumbo packi w necie ale boje sie od razu obkupowac bo nie wiem jak skora zareaguje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 12:34

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja trzymaj się dzielnie w dwupaku. Masz ciężko z tą ciążą ale musisz dać radę !

Mnie też zaczynają martwić twardnienia brzucha - w sumie dlatego, że ciągle mam twardy, naliczyłam bym może do 10 razy na dobę kiedy mam miękki :) No ale mam ciągle wzdęcia i zaparcia i myślę, że to robi swoje. Staram się z tym walczyć ale idzie różnie.
    Po za tym moja dzidzia jest bardzo ruchliwa i widzę po brzuchu jak się przesuwa z jednej strony na drugą. Moja Pani doktor stwierdziła, że u mnie można zbadać dziecko bez USG , tak wyraźnie czuć je pod ręką . Nie wiem czy to dobrze czy źle.

Co do wyprawki my jeszcze nie mamy nic ( no 2 bodziaki i sukienkę) za 1.5 tyg lecimy do Londynu i po powrocie weźmiemy się za kompletowanie wyprawki nieubraniowej, bo ubranka mamy zamiar kupić sobie tam - specjalnie lecimy z bagażem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    No po to by mierzyc temperature w szpitalu, ponoc w szpitalach nie daja juz termometrów i trzeba miec swój.:/
    No dużo jest tych dla dzieci bezdotykowych, ja sie nie zastanawiałam jaki zbytnio bo bym zwariowała;P

Jeśli chodzi o pieluchy, to kupiłam paczkę Bella Happy do szpitala właśnie w gemini aptece - musi być koniecznie z otworkiem na pępuszek - głupie wymagania szpitalne, bo normalną pieluszkę można zawinąć i nic nie będzie obcierało.

Rodzisz w jakimś extra wymagającym szpitalu :-D
    Zmotywowałaś mnie tym wpisem i czytałam przed chwilą co potrzeba u mnie na oddziale. Co dla dziecka to nie było napisane, ale wiem że na pewno pieluchy. Jak będą się pluć o te z otworkiem to pójdę pożyczyć nożyczki i sama wytnę ;-)
    A termometry mają swoje, tylko każdy pacjent ma swoją końcówkę do ucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 13:13

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam szczerze, że moja wyprawka zaczyna się na wózku, kupionym szybko i okazyjnie, a kończy na wanience i łózeczko obiecanym przez kuzyna, ponieważ jego szkraby już wyrosły.

Łóżeczko chciałam kupić sama, aby wybrać kolor i model jednak skoro już pojawiła się taka okazja to głupio byłoby nie skorzystać.

Z ubranek mam 3 pary bodziaków z krótkim rękawem na 56cm, pajac i czapeczkę.
    Do tego kilka par skarpetek znalezionych okazyjnie w pepco- były piekne więc się im nie oparłam, oraz śpiworek. - póki co na tym konczy się zestaw dziecięcy:).

We wrzesniu przyjdą meble sosnowe do pokoju Lilki, a później nastąpi czas powolnego kompletowanie reszty akcesoriów. Ubranka zostawię na sam koniec ponieważ może coś dostanę w spadku po 4 miesięcznej kuzynce, jednak te ciuszki miały już tylu właścicieli, że zapewne trzeba będzie uzupełnić braki.

Nie wiem jak to jest z internetowym zamawianiem ciuszków z allegro lub innych sklepów. Ogladałam ostatnio ubranka na stronie TXM, fakt, że nie drogie jednak na stronie wyglądają pięknie, a gdy wpadłam do stacjonarnego sklepu wszystkie jakieś takie cienkie, liche, kolory wcale nie tak żywe jak na monitorze... troche mnie to zraziło...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie! W zeszłym tygodniu dopadło mnie uczulenie! Swedząca skóra, ciagłe kichanie, załzawione oczy- do tego stopnia, że 3 dni pracowalam w domu. Uznałam, że to pewnie wina brzoskwiń paragwajskich, odstawiłam i po pewnym czasie przeszło.

Konkuluzja- ok, mój organizm wariuje, rok temu zajadałam się nimi aż do porzygu,a teraz takie coś. Może jakimś świnstwem były pryskane (kupione w biedronie na promocji).

Wcozraj kupiłam sobie herbate owocową lipton. Mango z brzoskwinią. Wczoraj wypiłam jedną filiżankę, dzisiaj drugą. Gardło swedzi, w nosie kręci. Oczy pieką... Dlaczego mój organizm tak świruje? Nigdy nie miałam zadnej alergii! Żadnej!!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, chybs nie poradzę :-( Mnie swędzi napięta skóra na brzuchu i nogi po goleniu i to by było z tych negatywów w ciąży.
    W ciąży tyle zmian zachodzi w organizmie to może stąd Twoje dolegliwości.
    Może pomoże wypicie wapna?

Olcik lubi tę wiadomość

‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ