X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu sobie zaglądam a tu takie nie miłe informacje :-( Alicja trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze !! Leż dzielnie i odpoczywaj :-) Musi byc dobrze !

alicja_, gosia mmr lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala badzcie dzielne!! wszystkie trzymam kciuki!! zaciskaj nogi lez plackiem, bedzie dobrze!

alicja_ lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny serdecznie. Czytam wasze wpisy bardzo często ale nigdy nie pisałam.
    hmm no więc moja pierwsza ciąża. Jeszcze nie wiemy co będzie. Bardzo dobrze czuję się w ciazy mam 23 l. Męża(w delegacjach) czyli w sumie całe dnie spędzam sama w domu.

Mama-julka, Madzisek, MeGi2986, kwiatakacji, gosia mmr, Marta0912, Pchelkaa, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Kupilam termometr taki do uszka lub na czolo, co mierzy w sekunde za 40 zl. Zobaczymy co to bedzie za wynalazek, no i kupilam elektroniczny dla mnie do szpitala - bo ponoc trzeba miec.
    Kurde a Tobie do szpitala po co?? My chcielibysmy taki bezdotykowany kupuc ale kuźwa tyle ich w ofercie ze nie wiem ktory dobry i wart zakupu.

Dzieewczyny a jakie chusteczki nawilzajace kupujecie maluszkom? Teraz w carrefourze jest promocja na chusteczki pampers za 8,99 2 paczki po 64szt chyba.
    I nie wiem czy dobrze sprawdzilam, ale porownalam ceny w tesco, lidlu, kauflandzie i rossmanie i wyszlo mi ze pampersy chyba najbardziej oplaca kupic sie wlasnie w rossmanie. Wiadomo sa jakies pojedyncze promocje na jumbo packi w necie ale boje sie od razu obkupowac bo nie wiem jak skora zareaguje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela2307 też mam męża co 5-6 tygodni w domu. Lipa, ale coś za coś. Teraz siedzi w domu przez wakacje bo ma złamaną rękę. Niedługo gips zdejmą to znów pojedzie.

Acha, wklej suwaczek :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 11:18

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja Może jeszcze wszystko dobrze się Skończy. A z malutką podczas ktg wszystko dobrze? Jejku żeby te leki na was wkońcu podziałały i żeby sievwsystko uciszyło.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 też nie wiem jaki termometr kupić. Są tylko w aptekach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Alicja Może jeszcze wszystko dobrze się Skończy. A z malutką podczas ktg wszystko dobrze? Jejku żeby te leki na was wkońcu podziałały i żeby sievwsystko uciszyło.
    Tak, mała ma się dobrze. Tętno troche wysokie, ale generalnie jest ok. Muszę dziś podczas USG zapytać o wagę.

gosia mmr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam to Wy już prawie całe wyprawki zkompletowane. Ja tylko parę ciuszkow mam. Ale czy też wam się wydaje ze sklepy mają podzielone ubranka na różowe i niebieskie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie jak się wkleja suwak? yyy

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka duży wybór jest na allegro, ale akurat taki sprzet chce najpierw pomacac itd. Patrzylam tez w rtv euro agd. No i czesto sa promocje fajne w super-pharmie. Malo jest opinii na ten temat w necie i chyba bede zmuszona kupic na czuja. Dla mnie wazne jest w jakim czasie mierzy i zeby mierzylo tez otoczenie, wode itp.

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    tak, jakoś 28t2d chyba... pojęcia nie mam co mogą chcieć :P
    a wiesz co mnie jeszcze przeraża? znajoma urodziła dziecko i wypisali ich ze szpitala po 2,5 godz... boje się że nie sprawdza czy wszystko jest ok... no i boje się że będą mnie odsylac do domu bo za małe rozwarcie czy coś... :(
    To moze chodzi o te badania krwi itd. Jesli chodzi o szybki wypis to mi akurat odpowiada. Choc my wyszlismy nastepnego dnia bo urodzilam przed 17 I maly nie mogl miec juz przeprowadzonych testow,sluch itp.itd. nie martw sie bo tego samego dnia albo nastepnego bedzie odwiedzav Was polozna I tak co jakis czas,nie pamietam jak czesto pozniej ale do ok miesiaca. :) zawsze mozesz zapytac czy mozesz zostac dluzej,wygonic raczej Cie nie powinni. Pytaj o wszystko swoja polozna,bo to czasem zalezy od regionu :) a jesli chodzi o porod to faktycznie moga Cie odeslac,ale nic na sile,tez nie moga Cie zmusic. Mnie np. Koniec koncow zostawili. Jak sie wszystko zacznie tez dzwonisz najpierw na triage I robia wywiad jak czesto skurcze itd. Ale jak pojedziesz to Cie zbadaja na miejscu,bo zawsze moze byc sytuacja ze masz czesto skurcze,ale brak rozwarcia,oby nie :) ja bylam bardzo zadowolona I milo wspominam porod,mam nadzieje,ze I tym razem tak bedzie I mam nadzieje,ze u Ciebie tez tak bedzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela suwak wklejasz w ustawienia->społeczność->twój podpis na forum i tutaj wklejasz link suwaczka.

Jesli chodzi ciuszki to mi sie tez wydaje ze kolorowe ciezej znalezc niz te ujednolicone. Ale moze jeszcze za malo sklepow zwiedzilam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Mama-julka duży wybór jest na allegro, ale akurat taki sprzet chce najpierw pomacac itd. Patrzylam tez w rtv euro agd. No i czesto sa promocje fajne w super-pharmie. Malo jest opinii na ten temat w necie i chyba bede zmuszona kupic na czuja. Dla mnie wazne jest w jakim czasie mierzy i zeby mierzylo tez otoczenie, wode itp.

Do euro zajrzę, super - pharm nie mamy, a szkoda. Myślałam ze jak będę w przyszłym tyg. w Bydgoszczy to pójdę, ale nie będę w tym kierunku. Jadę w okolice gal. pomorskiej i ul. Fordońskiej.
    Nie wiedziałam że term. mają takie bajery z mierzeniem temp. wody :O

• Evka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po to by mierzyc temperature w szpitalu, ponoc w szpitalach nie daja juz termometrów i trzeba miec swój.:/
    No dużo jest tych dla dzieci bezdotykowych, ja sie nie zastanawiałam jaki zbytnio bo bym zwariowała;P

Jeśli chodzi o pieluchy, to kupiłam paczkę Bella Happy do szpitala właśnie w gemini aptece - musi być koniecznie z otworkiem na pępuszek - głupie wymagania szpitalne, bo normalną pieluszkę można zawinąć i nic nie będzie obcierało.
    MeGi2986 wrote:
    Kurde a Tobie do szpitala po co?? My chcielibysmy taki bezdotykowany kupuc ale kuźwa tyle ich w ofercie ze nie wiem ktory dobry i wart zakupu.

Dzieewczyny a jakie chusteczki nawilzajace kupujecie maluszkom? Teraz w carrefourze jest promocja na chusteczki pampers za 8,99 2 paczki po 64szt chyba.
    I nie wiem czy dobrze sprawdzilam, ale porownalam ceny w tesco, lidlu, kauflandzie i rossmanie i wyszlo mi ze pampersy chyba najbardziej oplaca kupic sie wlasnie w rossmanie. Wiadomo sa jakies pojedyncze promocje na jumbo packi w necie ale boje sie od razu obkupowac bo nie wiem jak skora zareaguje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 12:34

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja trzymaj się dzielnie w dwupaku. Masz ciężko z tą ciążą ale musisz dać radę !

Mnie też zaczynają martwić twardnienia brzucha - w sumie dlatego, że ciągle mam twardy, naliczyłam bym może do 10 razy na dobę kiedy mam miękki :) No ale mam ciągle wzdęcia i zaparcia i myślę, że to robi swoje. Staram się z tym walczyć ale idzie różnie.
    Po za tym moja dzidzia jest bardzo ruchliwa i widzę po brzuchu jak się przesuwa z jednej strony na drugą. Moja Pani doktor stwierdziła, że u mnie można zbadać dziecko bez USG , tak wyraźnie czuć je pod ręką . Nie wiem czy to dobrze czy źle.

Co do wyprawki my jeszcze nie mamy nic ( no 2 bodziaki i sukienkę) za 1.5 tyg lecimy do Londynu i po powrocie weźmiemy się za kompletowanie wyprawki nieubraniowej, bo ubranka mamy zamiar kupić sobie tam - specjalnie lecimy z bagażem :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    No po to by mierzyc temperature w szpitalu, ponoc w szpitalach nie daja juz termometrów i trzeba miec swój.:/
    No dużo jest tych dla dzieci bezdotykowych, ja sie nie zastanawiałam jaki zbytnio bo bym zwariowała;P

Jeśli chodzi o pieluchy, to kupiłam paczkę Bella Happy do szpitala właśnie w gemini aptece - musi być koniecznie z otworkiem na pępuszek - głupie wymagania szpitalne, bo normalną pieluszkę można zawinąć i nic nie będzie obcierało.

Rodzisz w jakimś extra wymagającym szpitalu :-D
    Zmotywowałaś mnie tym wpisem i czytałam przed chwilą co potrzeba u mnie na oddziale. Co dla dziecka to nie było napisane, ale wiem że na pewno pieluchy. Jak będą się pluć o te z otworkiem to pójdę pożyczyć nożyczki i sama wytnę ;-)
    A termometry mają swoje, tylko każdy pacjent ma swoją końcówkę do ucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 13:13

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam szczerze, że moja wyprawka zaczyna się na wózku, kupionym szybko i okazyjnie, a kończy na wanience i łózeczko obiecanym przez kuzyna, ponieważ jego szkraby już wyrosły.

Łóżeczko chciałam kupić sama, aby wybrać kolor i model jednak skoro już pojawiła się taka okazja to głupio byłoby nie skorzystać.

Z ubranek mam 3 pary bodziaków z krótkim rękawem na 56cm, pajac i czapeczkę.
    Do tego kilka par skarpetek znalezionych okazyjnie w pepco- były piekne więc się im nie oparłam, oraz śpiworek. - póki co na tym konczy się zestaw dziecięcy:).

We wrzesniu przyjdą meble sosnowe do pokoju Lilki, a później nastąpi czas powolnego kompletowanie reszty akcesoriów. Ubranka zostawię na sam koniec ponieważ może coś dostanę w spadku po 4 miesięcznej kuzynce, jednak te ciuszki miały już tylu właścicieli, że zapewne trzeba będzie uzupełnić braki.

Nie wiem jak to jest z internetowym zamawianiem ciuszków z allegro lub innych sklepów. Ogladałam ostatnio ubranka na stronie TXM, fakt, że nie drogie jednak na stronie wyglądają pięknie, a gdy wpadłam do stacjonarnego sklepu wszystkie jakieś takie cienkie, liche, kolory wcale nie tak żywe jak na monitorze... troche mnie to zraziło...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie! W zeszłym tygodniu dopadło mnie uczulenie! Swedząca skóra, ciagłe kichanie, załzawione oczy- do tego stopnia, że 3 dni pracowalam w domu. Uznałam, że to pewnie wina brzoskwiń paragwajskich, odstawiłam i po pewnym czasie przeszło.

Konkuluzja- ok, mój organizm wariuje, rok temu zajadałam się nimi aż do porzygu,a teraz takie coś. Może jakimś świnstwem były pryskane (kupione w biedronie na promocji).

Wcozraj kupiłam sobie herbate owocową lipton. Mango z brzoskwinią. Wczoraj wypiłam jedną filiżankę, dzisiaj drugą. Gardło swedzi, w nosie kręci. Oczy pieką... Dlaczego mój organizm tak świruje? Nigdy nie miałam zadnej alergii! Żadnej!!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, chybs nie poradzę :-( Mnie swędzi napięta skóra na brzuchu i nogi po goleniu i to by było z tych negatywów w ciąży.
    W ciąży tyle zmian zachodzi w organizmie to może stąd Twoje dolegliwości.
    Może pomoże wypicie wapna?

Olcik lubi tę wiadomość

‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ