Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tu sobie zaglądam a tu takie nie miłe informacje
Alicja trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze !! Leż dzielnie i odpoczywaj
Musi byc dobrze !
alicja_, gosia mmr lubią tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyWitam Was dziewczyny serdecznie. Czytam wasze wpisy bardzo często ale nigdy nie pisałam.
hmm no więc moja pierwsza ciąża. Jeszcze nie wiemy co będzie. Bardzo dobrze czuję się w ciazy mam 23 l. Męża(w delegacjach) czyli w sumie całe dnie spędzam sama w domu.Mama-julka, Madzisek, MeGi2986, kwiatakacji, gosia mmr, Marta0912, Pchelkaa, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvka wrote:Kupilam termometr taki do uszka lub na czolo, co mierzy w sekunde za 40 zl. Zobaczymy co to bedzie za wynalazek, no i kupilam elektroniczny dla mnie do szpitala - bo ponoc trzeba miec.
Dzieewczyny a jakie chusteczki nawilzajace kupujecie maluszkom? Teraz w carrefourze jest promocja na chusteczki pampers za 8,99 2 paczki po 64szt chyba.
I nie wiem czy dobrze sprawdzilam, ale porownalam ceny w tesco, lidlu, kauflandzie i rossmanie i wyszlo mi ze pampersy chyba najbardziej oplaca kupic sie wlasnie w rossmanie. Wiadomo sa jakies pojedyncze promocje na jumbo packi w necie ale boje sie od razu obkupowac bo nie wiem jak skora zareaguje. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:Alicja Może jeszcze wszystko dobrze się Skończy. A z malutką podczas ktg wszystko dobrze? Jejku żeby te leki na was wkońcu podziałały i żeby sievwsystko uciszyło.
gosia mmr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama-julka duży wybór jest na allegro, ale akurat taki sprzet chce najpierw pomacac itd. Patrzylam tez w rtv euro agd. No i czesto sa promocje fajne w super-pharmie. Malo jest opinii na ten temat w necie i chyba bede zmuszona kupic na czuja. Dla mnie wazne jest w jakim czasie mierzy i zeby mierzylo tez otoczenie, wode itp.
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuerte wrote:tak, jakoś 28t2d chyba... pojęcia nie mam co mogą chcieć
a wiesz co mnie jeszcze przeraża? znajoma urodziła dziecko i wypisali ich ze szpitala po 2,5 godz... boje się że nie sprawdza czy wszystko jest ok... no i boje się że będą mnie odsylac do domu bo za małe rozwarcie czy coś...zawsze mozesz zapytac czy mozesz zostac dluzej,wygonic raczej Cie nie powinni. Pytaj o wszystko swoja polozna,bo to czasem zalezy od regionu
a jesli chodzi o porod to faktycznie moga Cie odeslac,ale nic na sile,tez nie moga Cie zmusic. Mnie np. Koniec koncow zostawili. Jak sie wszystko zacznie tez dzwonisz najpierw na triage I robia wywiad jak czesto skurcze itd. Ale jak pojedziesz to Cie zbadaja na miejscu,bo zawsze moze byc sytuacja ze masz czesto skurcze,ale brak rozwarcia,oby nie
ja bylam bardzo zadowolona I milo wspominam porod,mam nadzieje,ze I tym razem tak bedzie I mam nadzieje,ze u Ciebie tez tak bedzie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Mama-julka duży wybór jest na allegro, ale akurat taki sprzet chce najpierw pomacac itd. Patrzylam tez w rtv euro agd. No i czesto sa promocje fajne w super-pharmie. Malo jest opinii na ten temat w necie i chyba bede zmuszona kupic na czuja. Dla mnie wazne jest w jakim czasie mierzy i zeby mierzylo tez otoczenie, wode itp.
Do euro zajrzę, super - pharm nie mamy, a szkoda. Myślałam ze jak będę w przyszłym tyg. w Bydgoszczy to pójdę, ale nie będę w tym kierunku. Jadę w okolice gal. pomorskiej i ul. Fordońskiej.
Nie wiedziałam że term. mają takie bajery z mierzeniem temp. wody -
No po to by mierzyc temperature w szpitalu, ponoc w szpitalach nie daja juz termometrów i trzeba miec swój.
No dużo jest tych dla dzieci bezdotykowych, ja sie nie zastanawiałam jaki zbytnio bo bym zwariowała;P
Jeśli chodzi o pieluchy, to kupiłam paczkę Bella Happy do szpitala właśnie w gemini aptece - musi być koniecznie z otworkiem na pępuszek - głupie wymagania szpitalne, bo normalną pieluszkę można zawinąć i nic nie będzie obcierało.
MeGi2986 wrote:Kurde a Tobie do szpitala po co?? My chcielibysmy taki bezdotykowany kupuc ale kuźwa tyle ich w ofercie ze nie wiem ktory dobry i wart zakupu.
Dzieewczyny a jakie chusteczki nawilzajace kupujecie maluszkom? Teraz w carrefourze jest promocja na chusteczki pampers za 8,99 2 paczki po 64szt chyba.
I nie wiem czy dobrze sprawdzilam, ale porownalam ceny w tesco, lidlu, kauflandzie i rossmanie i wyszlo mi ze pampersy chyba najbardziej oplaca kupic sie wlasnie w rossmanie. Wiadomo sa jakies pojedyncze promocje na jumbo packi w necie ale boje sie od razu obkupowac bo nie wiem jak skora zareaguje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 12:34
-
nick nieaktualnyAlicja trzymaj się dzielnie w dwupaku. Masz ciężko z tą ciążą ale musisz dać radę !
Mnie też zaczynają martwić twardnienia brzucha - w sumie dlatego, że ciągle mam twardy, naliczyłam bym może do 10 razy na dobę kiedy mam miękkiNo ale mam ciągle wzdęcia i zaparcia i myślę, że to robi swoje. Staram się z tym walczyć ale idzie różnie.
Po za tym moja dzidzia jest bardzo ruchliwa i widzę po brzuchu jak się przesuwa z jednej strony na drugą. Moja Pani doktor stwierdziła, że u mnie można zbadać dziecko bez USG , tak wyraźnie czuć je pod ręką . Nie wiem czy to dobrze czy źle.
Co do wyprawki my jeszcze nie mamy nic ( no 2 bodziaki i sukienkę) za 1.5 tyg lecimy do Londynu i po powrocie weźmiemy się za kompletowanie wyprawki nieubraniowej, bo ubranka mamy zamiar kupić sobie tam - specjalnie lecimy z bagażemalicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvka wrote:No po to by mierzyc temperature w szpitalu, ponoc w szpitalach nie daja juz termometrów i trzeba miec swój.
No dużo jest tych dla dzieci bezdotykowych, ja sie nie zastanawiałam jaki zbytnio bo bym zwariowała;P
Jeśli chodzi o pieluchy, to kupiłam paczkę Bella Happy do szpitala właśnie w gemini aptece - musi być koniecznie z otworkiem na pępuszek - głupie wymagania szpitalne, bo normalną pieluszkę można zawinąć i nic nie będzie obcierało.
Rodzisz w jakimś extra wymagającym szpitalu
Zmotywowałaś mnie tym wpisem i czytałam przed chwilą co potrzeba u mnie na oddziale. Co dla dziecka to nie było napisane, ale wiem że na pewno pieluchy. Jak będą się pluć o te z otworkiem to pójdę pożyczyć nożyczki i sama wytnę
A termometry mają swoje, tylko każdy pacjent ma swoją końcówkę do ucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 13:13
-
Przyznam szczerze, że moja wyprawka zaczyna się na wózku, kupionym szybko i okazyjnie, a kończy na wanience i łózeczko obiecanym przez kuzyna, ponieważ jego szkraby już wyrosły.
Łóżeczko chciałam kupić sama, aby wybrać kolor i model jednak skoro już pojawiła się taka okazja to głupio byłoby nie skorzystać.
Z ubranek mam 3 pary bodziaków z krótkim rękawem na 56cm, pajac i czapeczkę.
Do tego kilka par skarpetek znalezionych okazyjnie w pepco- były piekne więc się im nie oparłam, oraz śpiworek. - póki co na tym konczy się zestaw dziecięcy:).
We wrzesniu przyjdą meble sosnowe do pokoju Lilki, a później nastąpi czas powolnego kompletowanie reszty akcesoriów. Ubranka zostawię na sam koniec ponieważ może coś dostanę w spadku po 4 miesięcznej kuzynce, jednak te ciuszki miały już tylu właścicieli, że zapewne trzeba będzie uzupełnić braki.
Nie wiem jak to jest z internetowym zamawianiem ciuszków z allegro lub innych sklepów. Ogladałam ostatnio ubranka na stronie TXM, fakt, że nie drogie jednak na stronie wyglądają pięknie, a gdy wpadłam do stacjonarnego sklepu wszystkie jakieś takie cienkie, liche, kolory wcale nie tak żywe jak na monitorze... troche mnie to zraziło... -
Dziewczyny ratujcie! W zeszłym tygodniu dopadło mnie uczulenie! Swedząca skóra, ciagłe kichanie, załzawione oczy- do tego stopnia, że 3 dni pracowalam w domu. Uznałam, że to pewnie wina brzoskwiń paragwajskich, odstawiłam i po pewnym czasie przeszło.
Konkuluzja- ok, mój organizm wariuje, rok temu zajadałam się nimi aż do porzygu,a teraz takie coś. Może jakimś świnstwem były pryskane (kupione w biedronie na promocji).
Wcozraj kupiłam sobie herbate owocową lipton. Mango z brzoskwinią. Wczoraj wypiłam jedną filiżankę, dzisiaj drugą. Gardło swedzi, w nosie kręci. Oczy pieką... Dlaczego mój organizm tak świruje? Nigdy nie miałam zadnej alergii! Żadnej!! -
nick nieaktualny