Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Właśnie znalazłam taką stronę
http://www.wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html
bardzo wiele informacji dot. wyprawki, wszystko bardzo dokładnie wyjaśnione z myślą o przyszłych rodzicach, dla których świat niemowląt jest dopiero do poznania.
Może Wam się przyda.
Ja cały czas wstrzymuje się z robieniem większych zakupów, ta szyjka zapał mi odebrała, a dzisiaj znowu mnie pobolewa, już myślałam że najgorsze za mną
Mam trochę ślicznych ubranek kupionych przez mamę, wrzucę kiedy będę mogła już chodzić oraz okazyjnie kupiony worek używanych ciuszków.Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiammr dzięki za stronę. Jestem już mamą
ale muszę sobie co nieco przypomnieć. Jak pisałaś wiadomość to akurat patrzałam w necie co i jak, ale takiej strony na widziałam.
Przez te lata trochę się zmieniło. Nie tylko są gruszki, a aspiratory do nosa. Są przeciwnicy patyczków do ucha nawet tych z ogranicznikiem i stosowania spirytusu do pępka. Trzeba też podawać wit. K do 3 m-ca. 9 lat temu było inaczej
Ola_45, gosia mmr lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:49
Mama-julka, Pchelkaa, Marta0912 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Ola_45 wrote:Natknęłam się już na tego bloga wcześniej i muszę przyznać że jest świetny
Martwi mnie trochę to, jakie produkty kosmetyczne są polecane, bo nie wszystkie mają dobry skład
Dlatego przeglądam jednocześnie bloga : http://www.srokao.pl/ a w szczególności analizy produktów kosmetycznychPolecam wam się przyjrzeć
Ja też jeśli chodzi o kosmetyki korzystam z tej strony srokao.pl, nawet wcześniej wrzucałam tu linka dot. proszków dla maluszków. Ta strona dot. wyprawki szczególnie przypadła mi do gustu pod względem racjonalnego podejścia ilościowego do wyprawki itp.Ola_45 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż spojrzałam znowu na srokao. i o to chodzi że większość kosmetyków do kąpieli nie nadaje się dla takich małych dzieci! Już na pewno te z PEG. Patrząc na ten ranking to wybiorę z rossmana, a Johnson chociaż mam inny, zostawię na później.
Mi się spodobała domowa.TV. trafiłam na tę stronę gdy szukałam wózka.Ola_45 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:50
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Ola 45
Ja kupiłam tylko okazjonalnie paczkę używanych ubranek. Parę dostałam w prezencie. Ogólnie chcę poczekać z wyprawką, aż będzie wiadomo, że wszystko w porządku, bo mam niewydolność szyjki, oraz oszacować rozmiar malucha. Czytając te wszystkie porady zamierzam kupić kombinezon zimowy chyba w rozm. 62. Na razie planuje zrobić sobie listę, poszukać sklepów internetowych i czekać, a zakupy zacząć robić w połowie października.
Ogólnie strasznie się dzisiaj stresuje. Powrócił ból krocza, a akurat w tym tygodniu moja lekarka pojechała na urlop. Nie wiem, czy nie jechać do szpitala... -
nick nieaktualnyPrzyznam się bez bicia że już mam dużo ubrań
A że od siostry dostałam to do półtora roku. Ale i tak nie odmówię sobie przyjemności kupowania. Mówią mi że mam za dużo malutkich, rozm. 56, ale są takie słodkie
to jak tu nie kupić!
Rozm. 56 jest dla dziecka urodzonego o czasie, ważącego ok. 3500. Nieraz się matkom nie przydadzą bo rodzą długie dzieci i od razu wskazują w rozm. 62. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:50
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
gosia mmr wrote:Właśnie znalazłam taką stronę
http://www.wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html
bardzo wiele informacji dot. wyprawki, wszystko bardzo dokładnie wyjaśnione z myślą o przyszłych rodzicach, dla których świat niemowląt jest dopiero do poznania.
Może Wam się przyda.
Już kiedyś wklejałam linka do tej strony
Odnośnie ubranek to Ola na pewno nie kupuj 52 chyba że planujesz wcześniaka
Ja kupie kilka rzeczy na 56 a większość 62 i już powoli w szmateksach biorę na 68 żeby czekały. Odnośnie kombinezona to jak kupie 68 utopi się dzieciaczek? Nie wiem czy z 62 nie wyrośnie przed końcem zimy
Alicja jak dziś?Ola_45 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam kilka ubranek w rozmiarze newborn, kupuję również 56 i 62, ale mój pierwszy synek urodził się malutki ważył 2900 i w rozmiarze 56 wszystko musiał mieć podwijane, podejrzewam, że przy drugim będzie podobnie, bo ja jestem po prostu małych rozmiarów, lekarz szacuje wagę 3500 ( pewnie dość zawyżoną) także te najmniejsze ubranka przynajmniej na pierwszy miesiąc się przydadzą żeby mu było po prostu wygodnie. Mamusie które rodzą poraz pierwszy muszą poczekać aż lekarz oszacuje wagę, ważne jest też z jaką wagą Ty i Twój partner się urodziliście. jeżeli więksi niż 3500 to raczej dziecko też nie bedzie mniejsze i faktycznie nie będą potrzebne ubranka w rozmiarze 56
-
nick nieaktualnyPrzecież rozm. 56 nie jest dla wcześniaka
Mój syn urodził się o czasie, ważył ok. 3500 i z pierwszego ubranka w tym rozmiarze wyrósł po miesiącu. Można ewent. urodzić długie dziecko które od razu wskakuje w rozm. 62.
Oczywiście można ubierać od razu rozm. 62 w którym dziecko będzie pływać, ale też jest na to sposób. Skarpetki na stopy i podwinąć rękawkiJak kto woli.
Kombinezony mam dwa. Ten z H&M jest pluszowy, 56 i nie wiem czy mi się w ogóle przyda, ale był w lumpie za 17 zł to wzięłam. W sklepie kosztuje 60 zł.
Drugi taki gruby, porządny, teraz mierzyłam długość od ramienia do pięty i ma 59 cm, czyli wg metki się zgadza jest od 0 do 3 miesięcy. Jak się okaże, że będzie większy potrzebny to kupię. Ten mam od siostry to się cieszę. Ona urodziła klopsa i przez parę miesięcy go używała. -
nick nieaktualnyDorciamw mojej koleżance lekarze krótko przed CC (a musiała mieć miesiąc przed terminem) lekarze powiedzieli że będzie miała malutkie dziecko to wzięła ze sobą do szpitala 52. A potem kazała przywieźć rodzinie w rozm. 62 bo był długi klopsik z niego. Ale nie ma się co dziwić, całą ciążę była na lekach, a potem sterydy na płuca też robią swoje.
Wniosek taki że USG jest zawodne. Jakoś samo oblicza średnią z ciała i kości udowej czy jakoś tak. -
nick nieaktualny
-
dla wcześniaczków to i 50 są
mój urodził się 3600 i rozmiar 56 był za duży na początku choć miał dokładnie 56 cm przy urodzeniu, bo jak już pisałam dzieciaczki są podkurczone na początku także jeśli nie spodziewamy się kolcka powyżej 4200 to myślę, że rozmiar 56 na początek będzie dobry, ale jak napisała któraś z Was wyżej, dzieci szybko wyrastają, ale nie tylko z początkowych rozmiarów ale w ogóle.
Olek teraz jest na etapie 80/86, czyli przez 10 msc przerobiliśmy 56, 62, 68 i 74, wychodzi średnio 2-2,5 msc na rozmiar. Najdłużej chodził w rozmiarze 68 jak do tej pory, 74 przeleciało nie wiem kiedy a teraz już 80 i 86 nosi, bo rozmiar rozmiarowi też nie równy.7w3d 💔 -
nick nieaktualnyja przy pierwszym dziecku kupowalam wszystko 52,56 lub 0-3 miesiaca, a ze urodzil sie malutki bo wazyl 2990 i 49 cm to poprostu dokupilam mniejsze 50
a teraz w sumie nic nie musze kompletowac bo wszystko mam, jedynie kolyske albo kosz mojzesza kupie jeszcze sie zastanawiam ktora opcje wybrac ale chyba kosz mojzesza. Choc musze sie przyznac,ze jak mi sie cos spodoba to kupuje, ale przemysle najpierw czy naprawde musze haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 13:27
-
Dla "nowego" póki co jeszcze nic nie kupiliśmy. Większość ubranek i sprzętów będzie miał po siostrze
Dokupimy parę ciuszków na początek, bo urodzi się w innej porze roku niż córka, ale jeszcze nie teraz. Córka była duuuża (4300g, 60 cm)), więc żadne 56 się nie przydało. Zanim zaczniemy coś kupować chcemy wiedzieć, czy braciszek będzie podobnych gabarytów - wtedy 62 to minimum, a jakieś "okrycia wierzchnie" - 68.