X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja większość rzeczy kupuje w rozmiarze 62 :) i tylko kilka w 56. mniejszych nie bede kupować bo nie ma sensu chyba... co najwyżej te z 56 bede podwijac :)

a kombinezon to tak 62 kupuje i 68 :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z nudów odkrywam nowe hobby :D próbuję namalować jakieś obrazki do dziecka pokoju ;) będę chciała też coś na ścianie namalować, ale coś delikatnego ;)

71398878902c1bbamed.jpg

e5524083e9a79290med.jpg

pati_zuzia, Ola_45, Mama-julka, kwiatakacji, Marta0912, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, ale masz talent :-) Maleństwo mi się bardzo podoba, chociaż Kubuś też niczego sobie. Mój ulubieniec to Osioł ;-)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najbardziej lubię Kłapouszka, on jest taki biedny! ciągle smutny i taki nieporadny ;)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    byłam dzisiaj na ip, miałam uczucie że mega ciśnie mnie coś na krocze, bałam się że mała naciska i zaczne poród :( do tego jak wstałam od stoły to tak mnie zabolało w brzuchu że zgiełam się w pół :( na szczęście fałszywy alarm,
    szyjka 3.8 zamknieta, mała cały czas ułożona główką do szyjki ale pani dr stwierdziła że jakby mnie naciskała mocnej na szyjke to by mnie wyżej ciągło z bólu nie przy wyjściu z pochwy
    w sumie logiczne.... ale jak mnie dusiło to zpanikowałam :(

pytałam Was czy jak mam ją obróconą główką w dół to tak zostanie czy może się jeszcze zmienic? żadna nie odp :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1j2gkk.jpg

27 tydzien :-) +8kg, sory ze bokiem, ale wrzucilam przez tel ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 20:56

Eve_84, genoweffa, ania14, mami3108, bella88, Marta0912, Madzia890722, kwiatakacji, Madzisek, moniek90, Ola_45, Matleena, KASIAG24, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 cieszę się że z Wami dobrze :-)
    Ja Tobie nie odpowiedziałam bo nie mam pojęcia. Wydaje mi się że ma tyle miejsca to jeszcze parę razy zmieni pozycję. Najważniejsze żeby przed samym porodem była główką w dół. A teraz że jest główka w dół to nie ma znaczenia.

ania14 lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ania14 cieszę się że z Wami dobrze :-)
    Ja Tobie nie odpowiedziałam bo nie mam pojęcia. Wydaje mi się że ma tyle miejsca to jeszcze parę razy zmieni pozycję. Najważniejsze żeby przed samym porodem była główką w dół. A teraz że jest główka w dół to nie ma znaczenia.
    mi się też wydaje że obrócić może się jeszcze kilka razy dziennie... ale od czwartku uparcie główką w szyjke ;/ z wielkości tp nawet na 26 listopada, ciekawe jak to faktycznie będzie... według innego usg dzisiaj Marysia ma 914g :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    27 tydzien   +8kg, sory ze bokiem, ale wrzucilam przez tel

ale masz figure!! ja nie miałam nawet takiej przed ciążą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 21:02

• mami3108 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa ale slicznie wygladasz:* taka chudzinka z Ciebie a brzusio cudny:)

w57vpc0znd8a64qf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Pchelkaa, ale rzaga z Ciebie. Pierwsza moja myśl: co za duży brzuch, ale zaraz potem spojrzałam na suwaczek i się wyjaśniło że jesteś w o 4 tyg. starszej ciąży ode mnie :-D

• bella88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 myślę że może się jeszcze zmienić. Mój w ciągu miesiąca zmieniał pozycje 3 razy. Był główką do dołu, później poprzecznie, a aktualnie jest główką do góry. Także jeżeli w szpitalu powiedzieli że wszystko w porządku to nie zamartwiaj się :* Dużo odpoczywaj.

Alicja - co tam u Ciebie? Wszystko w porządku? Nie było mnie troszkę, ale czytałam na bieżąco co się u Ciebie dzieje. Trzymam cały czas kciuki żeby wszystko było w porządku z Tobą i małą.

Co do wyprawki to ja zacznę dopiero kupować bo do tej pory robiliśmy mieszkanie i nie było czasu :) Teraz będę go miała pod dostatkiem. Tak dzisiaj właśnie siadłam i weszłam na tą stronę co podawałyście i już mam mętlik w głowie :) chyba sie jeszcze wstrzymam do wypłaty i od razu będę zamawiać chyba na allegro, będzie najszybciej i najtaniej chyba :) nie lubię latać po sklepach. Z ubrankami wstrzymam się chyba jednak do końca aż będę wiedziała jakie rozmiary kupować. Chociaż niedawno moja koleżanka miała cc bo na usg jej wyszło że córcia już ma 4,5 kg i mierzy ponad 60cm a urodziła się mając 3500 niecałe i 56 cm także też chyba do końca nie ma co na to patrzeć. Już sama nie wiem :) Narazie dla mnie to jest czarna magia i nachodzą mnie czarne myśli i pytania czy sobie poradzę...

A muszę się pochwalić bo skończyliśmy już mieszkanie robić i od piątku już tu mieszkamy. W końcu na swoim :)

Madzisek, Ola_45, gosia mmr lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella88 moje gratulacje :-) Nie ma jak własne gniazdko! I nikt Ci nie siedzi nad głową, sprzątasz kiedy chcesz i plusów można by podać jeszcze z tysiąc :-D

I właśnie o tym pisałam, że nie ma co wierzyć co lekarz powie o wadze dziecka. Moja koleżanka miała mieć kruszynkę, a urodziła długiego klopsa. To chyba USG wylicza średnią z ciała i kości udowej. Ja tam USG pod tym względem nie wierzę. Upieram się że mój drugi syn też będzie o wadze 3500 i koniec ;-)

Marta0912, bella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki, przyznam brzuszek rosnie bardzo szybko i jest taki okraglutki:-) co prawda przytylam 8 kg, ale przed ciaza bylam bardzo szczupla wiec teraz tak tego nie widac.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    ania14 myślę że może się jeszcze zmienić. Mój w ciągu miesiąca zmieniał pozycje 3 razy. Był główką do dołu, później poprzecznie, a aktualnie jest główką do góry. Także jeżeli w szpitalu powiedzieli że wszystko w porządku to nie zamartwiaj się :* Dużo odpoczywaj.

Alicja - co tam u Ciebie? Wszystko w porządku? Nie było mnie troszkę, ale czytałam na bieżąco co się u Ciebie dzieje. Trzymam cały czas kciuki żeby wszystko było w porządku z Tobą i małą.

Co do wyprawki to ja zacznę dopiero kupować bo do tej pory robiliśmy mieszkanie i nie było czasu :) Teraz będę go miała pod dostatkiem. Tak dzisiaj właśnie siadłam i weszłam na tą stronę co podawałyście i już mam mętlik w głowie :) chyba sie jeszcze wstrzymam do wypłaty i od razu będę zamawiać chyba na allegro, będzie najszybciej i najtaniej chyba :) nie lubię latać po sklepach. Z ubrankami wstrzymam się chyba jednak do końca aż będę wiedziała jakie rozmiary kupować. Chociaż niedawno moja koleżanka miała cc bo na usg jej wyszło że córcia już ma 4,5 kg i mierzy ponad 60cm a urodziła się mając 3500 niecałe i 56 cm także też chyba do końca nie ma co na to patrzeć. Już sama nie wiem :) Narazie dla mnie to jest czarna magia i nachodzą mnie czarne myśli i pytania czy sobie poradzę...

A muszę się pochwalić bo skończyliśmy już mieszkanie robić i od piątku już tu mieszkamy. W końcu na swoim :)

Fajnie że już na swoim :)

ja też chciałam zacząć zamawiać na allegro ale mamy sklep nie daleko w którym ceny są prawie identyczne i chyba pojedziemy jeszcze raz w tym tyg patrzec za wózkiem i pokupujemy już chyba część... botelki smoczki pieluchy tetrowe i flanelowe...
    przerażona jestem tą wyprawką... wydawało mi się że mam jeszcze tyleeee czasu a teraz po pierwse mam leżeć a po drugie szybko się męcze, do końca września chce zrobić wyprawke razem z wózkiem i nie martwić się tym...
    ubranka nawet nie wiem jakich mam rozmiarów bo od kuzynki i wszystkie metki powycinane, jeden zestaw kupiłam w lidlu to mam 56 jest cienki ale dłużyszy od innych bodów, może po praniu też to będzie wyglądało inaczej

a co mówicie na takie komplety żeby 2 kupić do szpitala?

http://allegro.pl/wyprawka-noworodka-10-czesci-do-szpitala-kolory-i5316234881.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dzieki dziewczynki, przyznam brzuszek rosnie bardzo szybko i jest taki okraglutki:-) co prawda przytylam 8 kg, ale przed ciaza bylam bardzo szczupla wiec teraz tak tego nie widac.

Co Ty gadasz że nie widać że byłaś szczupła. Bo nie byłaś, haha :-P Byłaś patyczkiem :-D Dobra, zgadnę okiem fachowca rozm. 34!

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    A ja z nudów odkrywam nowe hobby :D próbuję namalować jakieś obrazki do dziecka pokoju ;) będę chciała też coś na ścianie namalować, ale coś delikatnego ;)

71398878902c1bbamed.jpg

e5524083e9a79290med.jpg

super obrazki!!
    ja za grosz nie mam talentu żeby dziecku namalować
    idziemy na łatwizne i właśnie wczoraj wybraliśmy fototapete
    też tematyke kubuś puchatek :)

http://allegro.pl/fototapeta-cn-1491-disney-kubus-puchatek-xxl-i5249601452.html

taka jak w aukcji tylko rozmiar mniejszy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest z tą wagą przewidywaną, u nas mówili że synek będzie miał 3500 a urodził się 2900, czyli 500 g trzeba brać poprawki zarówno w jedną jak i w drugą stronę, faktycznie jutro w biedronce zaczyna się promocja na płn do prania lovela 3l za 26,99

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Co Ty gadasz że nie widać że byłaś szczupła. Bo nie byłaś, haha :-P Byłaś patyczkiem :-D Dobra, zgadnę okiem fachowca rozm. 34!

chodziło mi o to że nie widać tych 8 kg:D nie zgadłaś bo 36:):) :p

My też zaczynamy ogarniać wyprawkę, mam kilka ubranek po dzieciach sióstr, ale raczej krótkie rękawki, wiec mi za bardzo się nie przydadzą. Kupię chyba ze 4 body 56 i śpiochy, a reszte większe. Dodatkowo trzeba kupić jakieś bluzy, sweterki i dresiki, wkońcu będzie zima.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłapałam się na tym że gdy mi przypomniałaś o tej Loveli to zaraz otworzyłam stronę sroka o :O To będzie moje nowe natręctwo ;-) Tyle że dobrze oceniane jest tam mleczko, a w Biedronce płyn, ale cóż.

Ola_45 lubi tę wiadomość

‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ