Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cześć
byłam dzisiaj na ip, miałam uczucie że mega ciśnie mnie coś na krocze, bałam się że mała naciska i zaczne poróddo tego jak wstałam od stoły to tak mnie zabolało w brzuchu że zgiełam się w pół
na szczęście fałszywy alarm,
szyjka 3.8 zamknieta, mała cały czas ułożona główką do szyjki ale pani dr stwierdziła że jakby mnie naciskała mocnej na szyjke to by mnie wyżej ciągło z bólu nie przy wyjściu z pochwy
w sumie logiczne.... ale jak mnie dusiło to zpanikowałam
pytałam Was czy jak mam ją obróconą główką w dół to tak zostanie czy może się jeszcze zmienic? żadna nie odp -
nick nieaktualny
27 tydzien+8kg, sory ze bokiem, ale wrzucilam przez tel
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 20:56
Eve_84, genoweffa, ania14, mami3108, bella88, Marta0912, Madzia890722, kwiatakacji, Madzisek, moniek90, Ola_45, Matleena, KASIAG24, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia14 cieszę się że z Wami dobrze
Ja Tobie nie odpowiedziałam bo nie mam pojęcia. Wydaje mi się że ma tyle miejsca to jeszcze parę razy zmieni pozycję. Najważniejsze żeby przed samym porodem była główką w dół. A teraz że jest główka w dół to nie ma znaczenia.ania14 lubi tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:Ania14 cieszę się że z Wami dobrze
Ja Tobie nie odpowiedziałam bo nie mam pojęcia. Wydaje mi się że ma tyle miejsca to jeszcze parę razy zmieni pozycję. Najważniejsze żeby przed samym porodem była główką w dół. A teraz że jest główka w dół to nie ma znaczenia. -
nick nieaktualny
-
ania14 myślę że może się jeszcze zmienić. Mój w ciągu miesiąca zmieniał pozycje 3 razy. Był główką do dołu, później poprzecznie, a aktualnie jest główką do góry. Także jeżeli w szpitalu powiedzieli że wszystko w porządku to nie zamartwiaj się :* Dużo odpoczywaj.
Alicja - co tam u Ciebie? Wszystko w porządku? Nie było mnie troszkę, ale czytałam na bieżąco co się u Ciebie dzieje. Trzymam cały czas kciuki żeby wszystko było w porządku z Tobą i małą.
Co do wyprawki to ja zacznę dopiero kupować bo do tej pory robiliśmy mieszkanie i nie było czasuTeraz będę go miała pod dostatkiem. Tak dzisiaj właśnie siadłam i weszłam na tą stronę co podawałyście i już mam mętlik w głowie
chyba sie jeszcze wstrzymam do wypłaty i od razu będę zamawiać chyba na allegro, będzie najszybciej i najtaniej chyba
nie lubię latać po sklepach. Z ubrankami wstrzymam się chyba jednak do końca aż będę wiedziała jakie rozmiary kupować. Chociaż niedawno moja koleżanka miała cc bo na usg jej wyszło że córcia już ma 4,5 kg i mierzy ponad 60cm a urodziła się mając 3500 niecałe i 56 cm także też chyba do końca nie ma co na to patrzeć. Już sama nie wiem
Narazie dla mnie to jest czarna magia i nachodzą mnie czarne myśli i pytania czy sobie poradzę...
A muszę się pochwalić bo skończyliśmy już mieszkanie robić i od piątku już tu mieszkamy. W końcu na swoimMadzisek, Ola_45, gosia mmr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella88 moje gratulacje
Nie ma jak własne gniazdko! I nikt Ci nie siedzi nad głową, sprzątasz kiedy chcesz i plusów można by podać jeszcze z tysiąc
I właśnie o tym pisałam, że nie ma co wierzyć co lekarz powie o wadze dziecka. Moja koleżanka miała mieć kruszynkę, a urodziła długiego klopsa. To chyba USG wylicza średnią z ciała i kości udowej. Ja tam USG pod tym względem nie wierzę. Upieram się że mój drugi syn też będzie o wadze 3500 i koniecMarta0912, bella88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bella88 wrote:ania14 myślę że może się jeszcze zmienić. Mój w ciągu miesiąca zmieniał pozycje 3 razy. Był główką do dołu, później poprzecznie, a aktualnie jest główką do góry. Także jeżeli w szpitalu powiedzieli że wszystko w porządku to nie zamartwiaj się :* Dużo odpoczywaj.
Alicja - co tam u Ciebie? Wszystko w porządku? Nie było mnie troszkę, ale czytałam na bieżąco co się u Ciebie dzieje. Trzymam cały czas kciuki żeby wszystko było w porządku z Tobą i małą.
Co do wyprawki to ja zacznę dopiero kupować bo do tej pory robiliśmy mieszkanie i nie było czasuTeraz będę go miała pod dostatkiem. Tak dzisiaj właśnie siadłam i weszłam na tą stronę co podawałyście i już mam mętlik w głowie
chyba sie jeszcze wstrzymam do wypłaty i od razu będę zamawiać chyba na allegro, będzie najszybciej i najtaniej chyba
nie lubię latać po sklepach. Z ubrankami wstrzymam się chyba jednak do końca aż będę wiedziała jakie rozmiary kupować. Chociaż niedawno moja koleżanka miała cc bo na usg jej wyszło że córcia już ma 4,5 kg i mierzy ponad 60cm a urodziła się mając 3500 niecałe i 56 cm także też chyba do końca nie ma co na to patrzeć. Już sama nie wiem
Narazie dla mnie to jest czarna magia i nachodzą mnie czarne myśli i pytania czy sobie poradzę...
A muszę się pochwalić bo skończyliśmy już mieszkanie robić i od piątku już tu mieszkamy. W końcu na swoim
Fajnie że już na swoim
ja też chciałam zacząć zamawiać na allegro ale mamy sklep nie daleko w którym ceny są prawie identyczne i chyba pojedziemy jeszcze raz w tym tyg patrzec za wózkiem i pokupujemy już chyba część... botelki smoczki pieluchy tetrowe i flanelowe...
przerażona jestem tą wyprawką... wydawało mi się że mam jeszcze tyleeee czasu a teraz po pierwse mam leżeć a po drugie szybko się męcze, do końca września chce zrobić wyprawke razem z wózkiem i nie martwić się tym...
ubranka nawet nie wiem jakich mam rozmiarów bo od kuzynki i wszystkie metki powycinane, jeden zestaw kupiłam w lidlu to mam 56 jest cienki ale dłużyszy od innych bodów, może po praniu też to będzie wyglądało inaczej
a co mówicie na takie komplety żeby 2 kupić do szpitala?
http://allegro.pl/wyprawka-noworodka-10-czesci-do-szpitala-kolory-i5316234881.html -
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Dzieki dziewczynki, przyznam brzuszek rosnie bardzo szybko i jest taki okraglutki:-) co prawda przytylam 8 kg, ale przed ciaza bylam bardzo szczupla wiec teraz tak tego nie widac.
Co Ty gadasz że nie widać że byłaś szczupła. Bo nie byłaś, hahaByłaś patyczkiem
Dobra, zgadnę okiem fachowca rozm. 34!
-
Madzia890722 wrote:
super obrazki!!
ja za grosz nie mam talentu żeby dziecku namalować
idziemy na łatwizne i właśnie wczoraj wybraliśmy fototapete
też tematyke kubuś puchatek
http://allegro.pl/fototapeta-cn-1491-disney-kubus-puchatek-xxl-i5249601452.html
taka jak w aukcji tylko rozmiar mniejszy -
nick nieaktualnytak jest z tą wagą przewidywaną, u nas mówili że synek będzie miał 3500 a urodził się 2900, czyli 500 g trzeba brać poprawki zarówno w jedną jak i w drugą stronę, faktycznie jutro w biedronce zaczyna się promocja na płn do prania lovela 3l za 26,99
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Co Ty gadasz że nie widać że byłaś szczupła. Bo nie byłaś, haha
Byłaś patyczkiem
Dobra, zgadnę okiem fachowca rozm. 34!
chodziło mi o to że nie widać tych 8 kg:D nie zgadłaś bo 36:):p
My też zaczynamy ogarniać wyprawkę, mam kilka ubranek po dzieciach sióstr, ale raczej krótkie rękawki, wiec mi za bardzo się nie przydadzą. Kupię chyba ze 4 body 56 i śpiochy, a reszte większe. Dodatkowo trzeba kupić jakieś bluzy, sweterki i dresiki, wkońcu będzie zima. -
nick nieaktualny