X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja większość rzeczy kupuje w rozmiarze 62 :) i tylko kilka w 56. mniejszych nie bede kupować bo nie ma sensu chyba... co najwyżej te z 56 bede podwijac :)

a kombinezon to tak 62 kupuje i 68 :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z nudów odkrywam nowe hobby :D próbuję namalować jakieś obrazki do dziecka pokoju ;) będę chciała też coś na ścianie namalować, ale coś delikatnego ;)

71398878902c1bbamed.jpg

e5524083e9a79290med.jpg

pati_zuzia, Ola_45, Mama-julka, kwiatakacji, Marta0912, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, ale masz talent :-) Maleństwo mi się bardzo podoba, chociaż Kubuś też niczego sobie. Mój ulubieniec to Osioł ;-)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najbardziej lubię Kłapouszka, on jest taki biedny! ciągle smutny i taki nieporadny ;)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    byłam dzisiaj na ip, miałam uczucie że mega ciśnie mnie coś na krocze, bałam się że mała naciska i zaczne poród :( do tego jak wstałam od stoły to tak mnie zabolało w brzuchu że zgiełam się w pół :( na szczęście fałszywy alarm,
    szyjka 3.8 zamknieta, mała cały czas ułożona główką do szyjki ale pani dr stwierdziła że jakby mnie naciskała mocnej na szyjke to by mnie wyżej ciągło z bólu nie przy wyjściu z pochwy
    w sumie logiczne.... ale jak mnie dusiło to zpanikowałam :(

pytałam Was czy jak mam ją obróconą główką w dół to tak zostanie czy może się jeszcze zmienic? żadna nie odp :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1j2gkk.jpg

27 tydzien :-) +8kg, sory ze bokiem, ale wrzucilam przez tel ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 20:56

Eve_84, genoweffa, ania14, mami3108, bella88, Marta0912, Madzia890722, kwiatakacji, Madzisek, moniek90, Ola_45, Matleena, KASIAG24, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 cieszę się że z Wami dobrze :-)
    Ja Tobie nie odpowiedziałam bo nie mam pojęcia. Wydaje mi się że ma tyle miejsca to jeszcze parę razy zmieni pozycję. Najważniejsze żeby przed samym porodem była główką w dół. A teraz że jest główka w dół to nie ma znaczenia.

ania14 lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ania14 cieszę się że z Wami dobrze :-)
    Ja Tobie nie odpowiedziałam bo nie mam pojęcia. Wydaje mi się że ma tyle miejsca to jeszcze parę razy zmieni pozycję. Najważniejsze żeby przed samym porodem była główką w dół. A teraz że jest główka w dół to nie ma znaczenia.
    mi się też wydaje że obrócić może się jeszcze kilka razy dziennie... ale od czwartku uparcie główką w szyjke ;/ z wielkości tp nawet na 26 listopada, ciekawe jak to faktycznie będzie... według innego usg dzisiaj Marysia ma 914g :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    27 tydzien   +8kg, sory ze bokiem, ale wrzucilam przez tel

ale masz figure!! ja nie miałam nawet takiej przed ciążą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 21:02

• mami3108 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa ale slicznie wygladasz:* taka chudzinka z Ciebie a brzusio cudny:)

w57vpc0znd8a64qf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Pchelkaa, ale rzaga z Ciebie. Pierwsza moja myśl: co za duży brzuch, ale zaraz potem spojrzałam na suwaczek i się wyjaśniło że jesteś w o 4 tyg. starszej ciąży ode mnie :-D

• bella88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 myślę że może się jeszcze zmienić. Mój w ciągu miesiąca zmieniał pozycje 3 razy. Był główką do dołu, później poprzecznie, a aktualnie jest główką do góry. Także jeżeli w szpitalu powiedzieli że wszystko w porządku to nie zamartwiaj się :* Dużo odpoczywaj.

Alicja - co tam u Ciebie? Wszystko w porządku? Nie było mnie troszkę, ale czytałam na bieżąco co się u Ciebie dzieje. Trzymam cały czas kciuki żeby wszystko było w porządku z Tobą i małą.

Co do wyprawki to ja zacznę dopiero kupować bo do tej pory robiliśmy mieszkanie i nie było czasu :) Teraz będę go miała pod dostatkiem. Tak dzisiaj właśnie siadłam i weszłam na tą stronę co podawałyście i już mam mętlik w głowie :) chyba sie jeszcze wstrzymam do wypłaty i od razu będę zamawiać chyba na allegro, będzie najszybciej i najtaniej chyba :) nie lubię latać po sklepach. Z ubrankami wstrzymam się chyba jednak do końca aż będę wiedziała jakie rozmiary kupować. Chociaż niedawno moja koleżanka miała cc bo na usg jej wyszło że córcia już ma 4,5 kg i mierzy ponad 60cm a urodziła się mając 3500 niecałe i 56 cm także też chyba do końca nie ma co na to patrzeć. Już sama nie wiem :) Narazie dla mnie to jest czarna magia i nachodzą mnie czarne myśli i pytania czy sobie poradzę...

A muszę się pochwalić bo skończyliśmy już mieszkanie robić i od piątku już tu mieszkamy. W końcu na swoim :)

Madzisek, Ola_45, gosia mmr lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella88 moje gratulacje :-) Nie ma jak własne gniazdko! I nikt Ci nie siedzi nad głową, sprzątasz kiedy chcesz i plusów można by podać jeszcze z tysiąc :-D

I właśnie o tym pisałam, że nie ma co wierzyć co lekarz powie o wadze dziecka. Moja koleżanka miała mieć kruszynkę, a urodziła długiego klopsa. To chyba USG wylicza średnią z ciała i kości udowej. Ja tam USG pod tym względem nie wierzę. Upieram się że mój drugi syn też będzie o wadze 3500 i koniec ;-)

Marta0912, bella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki, przyznam brzuszek rosnie bardzo szybko i jest taki okraglutki:-) co prawda przytylam 8 kg, ale przed ciaza bylam bardzo szczupla wiec teraz tak tego nie widac.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    ania14 myślę że może się jeszcze zmienić. Mój w ciągu miesiąca zmieniał pozycje 3 razy. Był główką do dołu, później poprzecznie, a aktualnie jest główką do góry. Także jeżeli w szpitalu powiedzieli że wszystko w porządku to nie zamartwiaj się :* Dużo odpoczywaj.

Alicja - co tam u Ciebie? Wszystko w porządku? Nie było mnie troszkę, ale czytałam na bieżąco co się u Ciebie dzieje. Trzymam cały czas kciuki żeby wszystko było w porządku z Tobą i małą.

Co do wyprawki to ja zacznę dopiero kupować bo do tej pory robiliśmy mieszkanie i nie było czasu :) Teraz będę go miała pod dostatkiem. Tak dzisiaj właśnie siadłam i weszłam na tą stronę co podawałyście i już mam mętlik w głowie :) chyba sie jeszcze wstrzymam do wypłaty i od razu będę zamawiać chyba na allegro, będzie najszybciej i najtaniej chyba :) nie lubię latać po sklepach. Z ubrankami wstrzymam się chyba jednak do końca aż będę wiedziała jakie rozmiary kupować. Chociaż niedawno moja koleżanka miała cc bo na usg jej wyszło że córcia już ma 4,5 kg i mierzy ponad 60cm a urodziła się mając 3500 niecałe i 56 cm także też chyba do końca nie ma co na to patrzeć. Już sama nie wiem :) Narazie dla mnie to jest czarna magia i nachodzą mnie czarne myśli i pytania czy sobie poradzę...

A muszę się pochwalić bo skończyliśmy już mieszkanie robić i od piątku już tu mieszkamy. W końcu na swoim :)

Fajnie że już na swoim :)

ja też chciałam zacząć zamawiać na allegro ale mamy sklep nie daleko w którym ceny są prawie identyczne i chyba pojedziemy jeszcze raz w tym tyg patrzec za wózkiem i pokupujemy już chyba część... botelki smoczki pieluchy tetrowe i flanelowe...
    przerażona jestem tą wyprawką... wydawało mi się że mam jeszcze tyleeee czasu a teraz po pierwse mam leżeć a po drugie szybko się męcze, do końca września chce zrobić wyprawke razem z wózkiem i nie martwić się tym...
    ubranka nawet nie wiem jakich mam rozmiarów bo od kuzynki i wszystkie metki powycinane, jeden zestaw kupiłam w lidlu to mam 56 jest cienki ale dłużyszy od innych bodów, może po praniu też to będzie wyglądało inaczej

a co mówicie na takie komplety żeby 2 kupić do szpitala?

http://allegro.pl/wyprawka-noworodka-10-czesci-do-szpitala-kolory-i5316234881.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dzieki dziewczynki, przyznam brzuszek rosnie bardzo szybko i jest taki okraglutki:-) co prawda przytylam 8 kg, ale przed ciaza bylam bardzo szczupla wiec teraz tak tego nie widac.

Co Ty gadasz że nie widać że byłaś szczupła. Bo nie byłaś, haha :-P Byłaś patyczkiem :-D Dobra, zgadnę okiem fachowca rozm. 34!

• ania14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    A ja z nudów odkrywam nowe hobby :D próbuję namalować jakieś obrazki do dziecka pokoju ;) będę chciała też coś na ścianie namalować, ale coś delikatnego ;)

71398878902c1bbamed.jpg

e5524083e9a79290med.jpg

super obrazki!!
    ja za grosz nie mam talentu żeby dziecku namalować
    idziemy na łatwizne i właśnie wczoraj wybraliśmy fototapete
    też tematyke kubuś puchatek :)

http://allegro.pl/fototapeta-cn-1491-disney-kubus-puchatek-xxl-i5249601452.html

taka jak w aukcji tylko rozmiar mniejszy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest z tą wagą przewidywaną, u nas mówili że synek będzie miał 3500 a urodził się 2900, czyli 500 g trzeba brać poprawki zarówno w jedną jak i w drugą stronę, faktycznie jutro w biedronce zaczyna się promocja na płn do prania lovela 3l za 26,99

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Co Ty gadasz że nie widać że byłaś szczupła. Bo nie byłaś, haha :-P Byłaś patyczkiem :-D Dobra, zgadnę okiem fachowca rozm. 34!

chodziło mi o to że nie widać tych 8 kg:D nie zgadłaś bo 36:):) :p

My też zaczynamy ogarniać wyprawkę, mam kilka ubranek po dzieciach sióstr, ale raczej krótkie rękawki, wiec mi za bardzo się nie przydadzą. Kupię chyba ze 4 body 56 i śpiochy, a reszte większe. Dodatkowo trzeba kupić jakieś bluzy, sweterki i dresiki, wkońcu będzie zima.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłapałam się na tym że gdy mi przypomniałaś o tej Loveli to zaraz otworzyłam stronę sroka o :O To będzie moje nowe natręctwo ;-) Tyle że dobrze oceniane jest tam mleczko, a w Biedronce płyn, ale cóż.

Ola_45 lubi tę wiadomość

‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ