X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu po glukozie,też się tak słabo czulyscie? Ja normalnie zajechana jestem jak po jakimś maratonie

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve na to samo, wypicie lajcik ale po pół godziny oblaly mnie poty i zrobiło mi się ciemno przed oczami :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mialam glukozy , ale z poprzedniej ciazy nie wspominam tego jakos bardzo tragicznie moze dlatego ze uwielbiam slodkie :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    to jak nie takie coś w zestawie to co ja mam zabrac do szpitala żeby było praktyczne? :(
    małe dzieciątko mi najwygodniej było ubierać w coś rozpinanego po całości a nie zakładanego przez głowę, bo trochę strach z tą główką na początku, a łatwiej na boczek przekręcić, ubranko wsunąć i na drugi boczek i gotowe. Więc wszelkiego rodzaju pajace rozpinane po całości, body zapinane w kroku ale i na brzuszku rozpinane, półśpiochy (czyli dół rozpinany w kroku i na ramiączka zapinane. Generalnie trzeba patrzeć, żeby łatwo było założyć, bo serio z takim maleństwem to na początku przy ubieraniu można się napocić, a bluzeczki bez zapięcia w kroku mogą się poprostu podwinąć i uwierać takie maleństwo, więc ja preferuję raczej wszystko co zapinane w kroku, zwłaszcza, że to zima więc i cieplej, bluzeczki są fajne na lato jak już dziecko samo trochę się porusza. Mogą być spodenki jakieś, ale też żeby łatwo było się do pieluszki dostać najlepiej z rozpinanymi całymi nogawkami od środka :) Patrz pod względem wygody do przebierania, wygody dla dziecka (zeby nie uwierało, żadnych zapięć na plecach,) i wygody przy zmianie pieluszki (żebyś całego dzieciaczka nie musiała rozbierać do zmiany pieluszki). To z mojego doswiadczenia z Olkiem. Generalnie Olek też nie lubił przy ubieraniu wyciągania rąk do wkładania ich w rękawy, więc sporo półśpiochów mieliśmy :)

ania14, akira, rewelka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja mialam przy corc e do wyjksia ze szpitala kombinezon wkladany przez glowe4 2 czescviowy, i musialam dzwonic po polozna zseby mi pomogla go ubrac bo sie balam :P takze poppieram Twoj wpis, wszystko co latwo sie zaklada do szpitala :))

Pchelkaa lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiag ją też lubię słodkie więc samo wypicie było nawet przyjemne :) gorzej potem :P ale na szczęście już po ! :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Ania ja wezme to co dostane na karteczce co trzeba zabrac :-)

no ja niestety nie dostane na karteczce a na stronie szpitala nie ma listy ;/

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:19

l22ntv73ogvn473k.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    ponawiam swoje pytanie....
    co sądzicie żeby kupić 2 takie komplety do szpitala?

http://allegro.pl/wyprawka-noworodka-10-czesci-do-szpitala-kolory-i5316234881.html

Chyba lepiej niż oddzielnie kaftanik i spodenki sprawdza się rozpinany pajacyk. Poza tym body zakładane przez główkę może być nie lada wyzwaniem, dużo lepsze są rozpinane z boku.

tb73hdge49irrilb.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też polecam bawełniane pajacyki rozpinane po całości. W szpitalu płakałam, jak miałam załozyc córce body przez głowę :-)

takie wygodne cudeńka zakupiłam:

21kibd0.jpg
    2bwkrn.jpg
    k2xyyd.jpg
    v5zhn8.jpg
    30rwq9w.jpg

KASIAG24, gosia mmr, genoweffa, MeGi2986 lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany, przepraszam za rozmiar zdjec! to mój debiut z fotkami

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliczne zwlaszcza te ostatnie i zolte mi sie podobaja wybitnie :-))

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira
    a gdzie je kupiłaś?

tb73hdge49irrilb.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na allegro, przyjazne ceny około 20 pln za sztuke, a firmy OK, bo next, matalan, mothercare...

gdybyście gdzies znalazły body kopertowe zapinane na całej długości, dajcie znać, bo szukam i nigdzie nie ma

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz kupilam takie body 1 sztuke w pepko i wiecej nie spotkalam nigdzie :(

akira lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira, te z balonami super! Ech, a ja czekam na drugiego syna :-D

KASIAG24 lubi tę wiadomość

• akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na druga córkę :-) A tak chciałam kupowac ubranka dla chłopca...

Mama-julka lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    gdybyście gdzies znalazły body kopertowe zapinane na całej długości, dajcie znać, bo szukam i nigdzie nie ma

Czy będę złośliwa jeśli powiem że mam pełno takich z lumpeksów? Może napisz w wyszukiwarce body kimono? Pierwsza strona co się otwiera jest Smyka ;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira jak napisalam w allegro body kopertowe to dużo wyskoczylo :>

akira lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Ja przez półtorej godziny leżałam w gabinecie zabiegowym i panie pielęgniarki donosiły mi zimne okłady na czoło i pytały czy lepiej :-) teraz jem śniadanie i ide spac bo strasznie słaba jestem.
    Daj znac jak wyniki :-)

Ja też poszlam spać bo nie nadawałam się do niczego :D ale godzinka drzemki, teraz zjadlam tosty pije herbatke i jest już ok :D
    Kiedyś jak miałam robiona glukozę to lezalam w szpitalu i między pobraniami drzemalam więc nawet nie wiedziałam że mogę źle się poczuć :P a tu wiedziałam na stołku w poczekalni i odlot :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ