Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
małe dzieciątko mi najwygodniej było ubierać w coś rozpinanego po całości a nie zakładanego przez głowę, bo trochę strach z tą główką na początku, a łatwiej na boczek przekręcić, ubranko wsunąć i na drugi boczek i gotowe. Więc wszelkiego rodzaju pajace rozpinane po całości, body zapinane w kroku ale i na brzuszku rozpinane, półśpiochy (czyli dół rozpinany w kroku i na ramiączka zapinane. Generalnie trzeba patrzeć, żeby łatwo było założyć, bo serio z takim maleństwem to na początku przy ubieraniu można się napocić, a bluzeczki bez zapięcia w kroku mogą się poprostu podwinąć i uwierać takie maleństwo, więc ja preferuję raczej wszystko co zapinane w kroku, zwłaszcza, że to zima więc i cieplej, bluzeczki są fajne na lato jak już dziecko samo trochę się porusza. Mogą być spodenki jakieś, ale też żeby łatwo było się do pieluszki dostać najlepiej z rozpinanymi całymi nogawkami od środkaania14 wrote:to jak nie takie coś w zestawie to co ja mam zabrac do szpitala żeby było praktyczne?

Patrz pod względem wygody do przebierania, wygody dla dziecka (zeby nie uwierało, żadnych zapięć na plecach,) i wygody przy zmianie pieluszki (żebyś całego dzieciaczka nie musiała rozbierać do zmiany pieluszki). To z mojego doswiadczenia z Olkiem. Generalnie Olek też nie lubił przy ubieraniu wyciągania rąk do wkładania ich w rękawy, więc sporo półśpiochów mieliśmy
ania14, akira, rewelka lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Justyna ja mialam przy corc e do wyjksia ze szpitala kombinezon wkladany przez glowe4 2 czescviowy, i musialam dzwonic po polozna zseby mi pomogla go ubrac bo sie balam
takze poppieram Twoj wpis, wszystko co latwo sie zaklada do szpitala
)
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
ania14 wrote:ponawiam swoje pytanie....
co sądzicie żeby kupić 2 takie komplety do szpitala?
http://allegro.pl/wyprawka-noworodka-10-czesci-do-szpitala-kolory-i5316234881.html
Chyba lepiej niż oddzielnie kaftanik i spodenki sprawdza się rozpinany pajacyk. Poza tym body zakładane przez główkę może być nie lada wyzwaniem, dużo lepsze są rozpinane z boku.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyakira wrote:gdybyście gdzies znalazły body kopertowe zapinane na całej długości, dajcie znać, bo szukam i nigdzie nie ma
Czy będę złośliwa jeśli powiem że mam pełno takich z lumpeksów? Może napisz w wyszukiwarce body kimono? Pierwsza strona co się otwiera jest Smyka
-
Eve_84 wrote:Ja przez półtorej godziny leżałam w gabinecie zabiegowym i panie pielęgniarki donosiły mi zimne okłady na czoło i pytały czy lepiej
teraz jem śniadanie i ide spac bo strasznie słaba jestem.
Daj znac jak wyniki
Ja też poszlam spać bo nie nadawałam się do niczego
ale godzinka drzemki, teraz zjadlam tosty pije herbatke i jest już ok 
Kiedyś jak miałam robiona glukozę to lezalam w szpitalu i między pobraniami drzemalam więc nawet nie wiedziałam że mogę źle się poczuć
a tu wiedziałam na stołku w poczekalni i odlot