X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladny ten pajacyk w panterke. Ciekawe jak z jakością

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mają dużą sprzedaż, pozytywne komentarze i dobre ceny... chyba zamówie paczuszke ...
    sprawdzałam to co mam od kuzynki i mam same przez głowe musiałabym sobie pozamawiać te kopertowe... maja też niedrapki i czapeczki

• mnk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem od kilku dni. Marcel jakiś taki spokojniejszy od piątku że prawie się nie rusza i troche mnie to martwi ;/

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk nie martw się :) mój też ma różne okresy może po prostu inaczej się ułożył i nie czujesz tak dobrze.
    Mój za to dzisiaj jak wypilam glukozę to szalal jak nigdy chyba mu nie popasila tak jak i mi :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    małe dzieciątko mi najwygodniej było ubierać w coś rozpinanego po całości a nie zakładanego przez głowę, bo trochę strach z tą główką na początku, a łatwiej na boczek przekręcić, ubranko wsunąć i na drugi boczek i gotowe. Więc wszelkiego rodzaju pajace rozpinane po całości, body zapinane w kroku ale i na brzuszku rozpinane, półśpiochy (czyli dół rozpinany w kroku i na ramiączka zapinane. Generalnie trzeba patrzeć, żeby łatwo było założyć, bo serio z takim maleństwem to na początku przy ubieraniu można się napocić, a bluzeczki bez zapięcia w kroku mogą się poprostu podwinąć i uwierać takie maleństwo, więc ja preferuję raczej wszystko co zapinane w kroku, zwłaszcza, że to zima więc i cieplej, bluzeczki są fajne na lato jak już dziecko samo trochę się porusza. Mogą być spodenki jakieś, ale też żeby łatwo było się do pieluszki dostać najlepiej z rozpinanymi całymi nogawkami od środka :) Patrz pod względem wygody do przebierania, wygody dla dziecka (zeby nie uwierało, żadnych zapięć na plecach,) i wygody przy zmianie pieluszki (żebyś całego dzieciaczka nie musiała rozbierać do zmiany pieluszki). To z mojego doswiadczenia z Olkiem. Generalnie Olek też nie lubił przy ubieraniu wyciągania rąk do wkładania ich w rękawy, więc sporo półśpiochów mieliśmy :)

zgupiałam z tymi ubrankami ;/ przejżałam jeszcze raz w szafie co mam...
    no i mam w sumie wszytsko tylko nic nie rozpinane po całości,,,,
    i tak myśle że kupie do szpitala takie rozpinane wróce do domu bede miała przez główke i co? w domu mi ninkt nie pomoże, nie mam nikogo, jak w szpitalu nie naucze się zakładać przez głowke to nie mam w co ją ubrac po powrocie do domu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    A ja mam problem od kilku dni. Marcel jakiś taki spokojniejszy od piątku że prawie się nie rusza i troche mnie to martwi ;/

Ja w piątek chodziłam cały dzień "struta" bo nie czułam ruchów. Już też zaczęłam się martwić i mój chciał mnie zawieźć na IP, żebym się uspokoiła. W sobotę już coś drgnęło w temacie, a teraz już się rozbujała i daje ostro znać.
    Może sprawdź to, żebyś była spokojniejsza. Czasem są takie cichsze dni u maluszków.

• mnk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie czulam tylko lekkie ruchy wieczorem wczoraj i dzis nad ranem. I cisza caly czas. Poczekam do wieczora moxe coś sie zmieni. No od piatku prawie nic ;/

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I do tego mam chyba jakies kolki albo nie wiem bo nigdy kolki nie mialam, po obu stronach, nigdy w tym samym czasie. Takie kłucia i trwają po 30 minut, czasem krócej lub dłużej. Położna powiedziała że to więzadła ale niedaleko pod żebrami? Coś mi się nie wydaje ;/

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:51

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi wrazenia sa super,zeby nie to,ze kasa sie skonczyla a jest jeszcze co kupic do domu,dywany,rolety,mozaike na obudowe dolna kabiny w lazience..itp itd Zeby nie to,ze wydalismy jeszcze ostatnie oszczednosci na auto z drugiego konta to mielibysmy i na reszte i zostalo bya jeszcze ale nie zaluje;) do domu takie rzeczy to juz z czasem dokupie ;)

Rewelka ja nie spie juz teraz codziennie dlugo bo jak tylko sie przebudze to jedna mysl- sprzatac!:p ustawiac,ukladac itp itd.. o ciazy zapominam juz nawet;)

A dzis mam 100dniowke!! 100 dni do porodu:) chociaz ja licze,ze tak od polowy listopada trzeba uwazac takze 2,5-3 msc zostalo do rozwiazania :))) ale to minie..

Acikk o 10 wstajesz?? O Mamusiu:D hehe nie dalabym rady:p glowa i twarz to spuchla by mi ;)

Moniek tez mialam glukoze ostatnio i tez dla mnie nie bylo to az tak straszne badanie;) do wytrzymania i mi akurat nic sie nie "cofalo":p

W piatek ide do endo ciekawe jak moje tsh,dzis krew pobieralam;/ wkurza mnie jeszcze to zelazo,ze lipa dalej..

Gosia mmr jak mialam wczesniej robione zelazo to mialam ciut lepszy wynik i dal mi konska dawke..to teraz nie wiem ile mi da.. ide do niego w srode z rana to zobaczymy. Moze USG mi zrobi to sie dowiem w koncu jaka plec naprawde:ppp

Lips dla mnie tez lezaczek sie przydal wczesniej ale narazie nie kupuje bo moze w odwietki Ktos przyniesie;)

Bella to tak jak my:)) a jak u Ciebie w tej kuchni wyszlo? Te szklo?:) ja zaraz postaram sie fote wstawic.
    Bella co do wiazanki to u mnie siostra nie miala,nie kupowalam Jej,tylko sobie Kalie i butonierke dla Meza

Kasiag gratulacje:D

Mnk patrze jak u mnir bedzie chlopie to nie bedzie jednym Marcelem na naszym watku:) mam nadzieje,ze gin jeszcze powie,ze jednak bedzie Precelek a nie Lenka:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:37

Matleena, Ola_45, bella88, gosia mmr, kwiatakacji, Madzisek, pati_zuzia, Mama-julka, justyna14, Marta0912, ania14, ZieloneOliwki, MeGi2986, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:04

kwiatakacji, pati_zuzia, Mama-julka, justyna14, Madzisek, iNso87, ZieloneOliwki, MeGi2986, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na glukoze idę jutro, bleh..... Obym zniosła ją tak jak za pierwszym razem. Kurde mi się dzisiaj tak w głowie kręci że szok i jakoś mi słabo, postaram się położyć wcześniej dzisiaj to może będzie lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 19:59

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jakieś dziwne kłucia w boku od wczoraj. Nie wiem co to . Dzisiaj myślałam , że z ikei nie wrócę. Jak siedzę i leżę jest ok ale tylko chodzę to się pojawia :/
    Martwi mnie to bo mamy bilety na za tydzień na 5 dni do Londynu , a na dzień dzisiejszy tego nie widzę.

Inso u mnie też z żelazem nie za ciekawie, mam hemoglobinę 10.8 przy braniu jednej tabletki żelaza codziennie. Teraz zwiększyła mi normę do 2 i zaczęły się problemy z wzdęciami i zaparciami ( może stąd to kłucie w brzuchu). Czuję jakbym miała kamienie w brzuchu. No i mam jeść raz w tygodniu wątróbkę i pić sok z buraków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te kłucia są związane z powiększającą się macicą :) nie am powodu do obaw. Ja mam tak raz na jakiś czas. Ostatnio przez 5 dni tak bolało, że mnie zginało wpół i nie umiałam chodzić. Kilka dni temu znów miałam cały dzień ;) Zauważyłam, że zazwyczaj mam ten ból jak często siadam i wstaję, zazwyczaj jak kilka razy wysiadam u wsiadam do auta ;)

• mnk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso to bede trzymac kciuki:D ja od poczatku jestem nastawiona na chlopca, na usg wyszedl chlopiec ale jak bedzie dziewczynka to nie wiem:D wszystko takie chłopięce mam:D

Madzia no ja mam tak jak stoje, tym bardziej ze ja w pracy caly czas stoje... A na zwolnienie moge licyc dopiero pod koniec listopada, 3 tygodnie przed planowanym terminem...

I w ogole mam problem. Nie moge do konca przestawic sie na lewy bok! W dzien nak ogladam tv to wole lezec na plecach i zawsze marcel wtedy jest najaktywniejszy. A w nocy sie krece i jak uda mi sie zasnac na lewym boku to tezet i tak mowi ze laduje na prawym boku. Raz mu powiedzialam ze nie powinnam spac na prawym to juz mnie przewraca w nocy jak sie przebudzi ale to nic nie daje bo 5 minut i spowrotem jestem na prawym boku :p

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    zgupiałam z tymi ubrankami ;/ przejżałam jeszcze raz w szafie co mam...
    no i mam w sumie wszytsko tylko nic nie rozpinane po całości,,,,
    i tak myśle że kupie do szpitala takie rozpinane wróce do domu bede miała przez główke i co? w domu mi ninkt nie pomoże, nie mam nikogo, jak w szpitalu nie naucze się zakładać przez głowke to nie mam w co ją ubrac po powrocie do domu :(
    :) spokojnie, na pewno dziecka własnego nie uszkodzisz, poprostu bardzeij trochszę się namęczysz na początku, potem jak już się człowiek oswoi z dzieckiem i tym wszystkim to jakoś idzie. Ja napisałam tylko jak jest łątwiej, ale jak masz już garderobe głownie przez głowkę zakładaną skompletowaną to nie wymieniaj jej teraz na rozpinaną, nauczysz się :) spokojnie :)

ania14 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    29yhzl0.jpg
    wszystko pięknie, tylko czemu te dolne szafki są na nóżkach? przecież tam brud się bedzie mega zbierał a jak to czyścić??

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Dziewczyny, te kłucia są związane z powiększającą się macicą :) nie am powodu do obaw. Ja mam tak raz na jakiś czas. Ostatnio przez 5 dni tak bolało, że mnie zginało wpół i nie umiałam chodzić. Kilka dni temu znów miałam cały dzień ;) Zauważyłam, że zazwyczaj mam ten ból jak często siadam i wstaję, zazwyczaj jak kilka razy wysiadam u wsiadam do auta ;)

Też mam takie bóle i to po lewej stronie, ale zauważyłam że to po chwili nerwów. No wiecie chodzi o kłótnie z mężem ;-)

Dziś dużo latałam to mam ból krzyża.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie, wyniki super, w koncu mocz też mam idealny, ciśnienie nizutkie bo 110/70 a w pierwszej ciąży już miałam na granicy bo 140/85 więv teraz cud miód :) glukoze mam koło 15 września. No i dziś znów usłyszałam, że duża dzidzia :) kurcze.... chyba będzie większa od Olka a on się urodził z wagą 3600

Mama-julka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ