X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso bardzo ładna kuchnia.
    Justyna proszę Cię, co za problem z nóżkami. Rura odkurzacza tam dojdzie. A na mokro to bierzesz szmatę owiniętą na kij od mopa i jechane ;-) Ja meble raz na parę miesięcy życzę sobie mieć odsunięte żeby tam umyć bo brud niemiłosierny, a w kuchni właśnie nóżek nie mam. Tylko w pokojowych u nas.

Bella88 ładnie dobrany stół i krzesła do mebli. Chyba że to komplet, nie znam się :-D

Ogólnie obydwie w moim stylu.

iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    :) spokojnie, na pewno dziecka własnego nie uszkodzisz, poprostu bardzeij trochszę się namęczysz na początku, potem jak już się człowiek oswoi z dzieckiem i tym wszystkim to jakoś idzie. Ja napisałam tylko jak jest łątwiej, ale jak masz już garderobe głownie przez głowkę zakładaną skompletowaną to nie wymieniaj jej teraz na rozpinaną, nauczysz się :) spokojnie :)

W tym temacie się zgadzam z Tobą. Własnego dziecka nie da się uszkodzić! Nie wierzyłam szwagierce jak przy mojej pierwszej c. mówiła że z własnym dzieckiem będziesz wiedziała co i jak. I to prawda ;-) To jest instynkt.
    Takie miałam obawy, jak chwycę to zrobię krzywdę bo nigdy tak małego dziecka nie miałam na rękach. A tu nic, jak po porodzie dali syna do karmienia to tak jakbym go już nieraz nosiła. Jak weteranka jakaś.
    Wtedy nie miałam tych bajeranckich body kimonowych, ale dałam radę z kaftanami i pajacami. Na body w końcu przyszedł czas.
    Jedyne czego się bałam i trochę czasu musiało minąć nim się nauczyłam, to była kąpiel. Całe szczęście mam wyrozumiałą mamę co się trochę do mnie nadchodziła :-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Hej Ho!

Spieszę poinformować, że w końcu wybraliśmy i zamówiliśmy wózek z fotelikiem plus łóżeczko. Dobrze, że mamy to za sobą. Ubranek też trochę mamy, kilka rzeczy przyszło dzisiaj od użytkownika sylwina5555 z allegro - bałam się kupować bez dotykania - ale nie zawiodłam się, ubranka śliczne i miłe w dotyku, nie są przezroczyste ani cienkie. Resztę upolowałam na smykowych promocjach. Czekam teraz na dostawę akcesoriów okołoporodowych dla mnie i dla małej Ani z apteki internetowej.
    Zostają do kupienia kosmetyki, przewijak, śpiworek i tym podobne, które bez problemu również kupie w necie.

A jak Wasze kompletowanie wyprawki?
    Jaki rozmiar śpiworka kupić myślicie? Widziałam fajne, z rozcięciem na pasy, które bez problemu zainstalujemy w foteliku. Ale właśnie pozostaje kwestia rozmiaru, żeby posłużył przez całą zimę.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:19

l22ntv73ogvn473k.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka - to nie komplet :) ale starałam się dobrać wszystko w jednym stylu, żeby to miało ręce i nogi. Ogólnie to stół ma drewniane nóżki i blat z czarnego szkła, ale na codzień przykrywam obrusem bo bym musiała go co chwile czyścić :) i do tego komoda na której stoi tv drzewo plus lakierowane czarne fronty. Wszystko się fajnie komponuje :) jeszcze na narożnik czekam.

Justyna - myślę, że te nóżki to są robocze. Ja też takie mam tylko zasłonięte cokołem.

Widzę że już wszyscy wszystko powoli szykują dla maluszka więc chyba najwyższy czas i mi zacząć :P

A wogóle to mam taki jeden mały problem. Już od jakiegoś czasu w nocy zaczyna boleć mnie biodro z prawej strony, przez co się budzę nawet żeby się przekręcić, a rano nie mogę stać wogóle na tej nodze, dopiero jak rozchodzę to jest ok. Nie wiecie czemu tak się dzieje? Można z tym jakoś walczyć?

iNso87 lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja po wizycie, wyniki super, w koncu mocz też mam idealny, ciśnienie nizutkie bo 110/70 a w pierwszej ciąży już miałam na granicy bo 140/85 więv teraz cud miód :) glukoze mam koło 15 września. No i dziś znów usłyszałam, że duża dzidzia :) kurcze.... chyba będzie większa od Olka a on się urodził z wagą 3600

ile ma dzidzia że duża?

• ania14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Hello Hej Ho!

Spieszę poinformować, że w końcu wybraliśmy i zamówiliśmy wózek z fotelikiem plus łóżeczko. Dobrze, że mamy to za sobą. Ubranek też trochę mamy, kilka rzeczy przyszło dzisiaj od użytkownika sylwina5555 z allegro - bałam się kupować bez dotykania - ale nie zawiodłam się, ubranka śliczne i miłe w dotyku, nie są przezroczyste ani cienkie. Resztę upolowałam na smykowych promocjach. Czekam teraz na dostawę akcesoriów okołoporodowych dla mnie i dla małej Ani z apteki internetowej.
    Zostają do kupienia kosmetyki, przewijak, śpiworek i tym podobne, które bez problemu również kupie w necie.

A jak Wasze kompletowanie wyprawki?
    Jaki rozmiar śpiworka kupić myślicie? Widziałam fajne, z rozcięciem na pasy, które bez problemu zainstalujemy w foteliku. Ale właśnie pozostaje kwestia rozmiaru, żeby posłużył przez całą zimę.
    jaki zamówiliście wózek?
    ja zamawiałam nawilżacz powietrza bo mam w nocy tak sucho w buzi że się dusze to zamówiłam od tej samej osoby termometr bezdotykowy i sterylizator z podgrzewaczem,
    po wczorajszej akcji w szpitalu zamówiłam sobie dzisiaj 3 koszule ( w domu śpie w bluzce na na ramkach i majtkach) jakbym miała iść szybko do szpitala to bym nawet nie miała w czym ;/ wziełam sobie od razu leginsy z pasem za nie całe 20zł i 2 reczniczki z kapturem, w czwartek jedziemy zamawiać wózek (jeszcze nie wiemy jaki ;/ ) i po prawie cała wyprake, zrobiłam sobie dzisiaj liste i ceny z allegro żeby porównać jak już będziemy w sklepie, co bedzie znacznie droższe zamówimy na allegro

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    jaki zamówiliście wózek?
    ja zamawiałam nawilżacz powietrza bo mam w nocy tak sucho w buzi że się dusze to zamówiłam od tej samej osoby termometr bezdotykowy i sterylizator z podgrzewaczem,
    po wczorajszej akcji w szpitalu zamówiłam sobie dzisiaj 3 koszule ( w domu śpie w bluzce na na ramkach i majtkach) jakbym miała iść szybko do szpitala to bym nawet nie miała w czym ;/ wziełam sobie od razu leginsy z pasem za nie całe 20zł i 2 reczniczki z kapturem, w czwartek jedziemy zamawiać wózek (jeszcze nie wiemy jaki ;/ ) i po prawie cała wyprake, zrobiłam sobie dzisiaj liste i ceny z allegro żeby porównać jak już będziemy w sklepie, co bedzie znacznie droższe zamówimy na allegro

Też tak ostatnio zastanawiałam się że jakby trzeba nagle do szpitala to nie mam co na siebie włożyć. Muszę zakupić już jakieś koszule, kapcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak bierzecie kwas foliowy to sprawdzcie sobie serię, bo kwas foliowy jednego producenta ma być natychmiast wycofany z aptek, bo coś z nim jest nie tak. Jest to między innymi Folic.

Podaję link do artykułu, tam są podane numery seryjne tych wycofanych tabletek.

Swoją drogą, fajnie, że coś takiego się dzieje z tabletkami, które mają brać kobiety w ciąży...

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,GIF-wycofuje-z-aptek-kwas-foliowy,wid,17795018,wiadomosc.html?ticaid=11576a

• Evka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiliśmy Amelis Pro plus fotelik maxi cosi citi.
    Byłam w prawdzie zakochana w Adamexie Pajero, ale opinie nie za bardzo na necie. A amelis za to był bardzo poręczny jeśli chodzi o prowadzenie. Więc wygrał.

Z tymi koszulinami to też racja, wartowałoby mieć coś, pójdę na targ w sobotę i też coś kupię, bo jak ostatnio byłam po warzywa widziałam całkiem ładne i z fajnego materiału.
    ania14 wrote:
    jaki zamówiliście wózek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 06:46

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wszystko pięknie, tylko czemu te dolne szafki są na nóżkach? przecież tam brud się bedzie mega zbierał a jak to czyścić??
    Justyna hehe zapomnialam dodac,ze dzis jeszcze Kolega od kuchni przyjedzie te dolne cokoły zalozyc:) spoko nozek nie bedzie widac;) nie zakladal ich wczesniej bo musielismy dojsc do zmywarki zeby podlaczyc i zlew i gaz;) ale Ty spostrzegawcza :D

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Inso super kuchnia :) zazdroszcze że miałaś taką wnękę, fajna sprawa. I te szafy z lewej, super pomysł.

Właśnie dziś mi zamontowali panel szklany i od razu inaczej wygląda :) U mnie to wygląda tak:
    7966480138a8f240med.jpg
    Bella tez masz sliczna kuchnie:)) tez mi sie ta kolorystyka ppdobala ale balam sie,ze przy oknie bylo by widac paluchy na czarnym:) tak samo jak w salonie mialam wenge meble brac ale wzielam dab antyczny i dobrze bo widze w sypialni na sliwie wallis co sie dzieje:p codziennie kurz widac..
    A co do panelu to prawda sa przepiekne w kuchni:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 07:19

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji to chyba normalne widze,ze spada jak nie zelazo to tsh sie pogarsza to cos jeszcze,wszystko wariuje ale przezyjemy i to;) ja od poczatku biore Sorbifer czy jakos tak,najwieksza dawke i po 2 tabsy dziennie.

Mnk zobaczymy Kto "wyskoczy" :D swoja droga czy to tylko ja nie wiem Kto sie urodzi?:)
    A ja prawie zawsze spie na prawym boku bo tak mi wygodnie a czasem na lewy nawet w nocy obrocic sie nie dam rady,bo dziwnie mnie boli jak sie przekrecam. I wogole wole na prawym bo wiem,ze Dzidzia ma glowke po lewej:p i tak dziwnie jakos. Wlasnie mnie znowu wali po prawej z boku nogami:pp

Mama julki Dziekuje;) ale tak jak pisalam zaslepki nie sa jeszcze zalozone,po lewej na dole tylko pod mikrofala i piekarnikiem jest:)

Bella dokladnie;) cokolem:)
    Ale sie rozpisalam,po kolei szlam i czytalam hehhe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a ja po swoim słodkim koktajlu Zaczynam dwugodzinne posiedzenie :-) narazie nie jest źle, panie poradziła mnie przed telewizorkiem, dostałam pilota, tak to można siedzieć :-P
    Ja juz wczoraj od teściów pprzywiozłam wózek, gondole, spacerówke i fotelik. Na weeckend będzie pranie :-P cześć kartonów z ciuchami już mam i przeglądnęłam z grubsza, potem tylko pranie, prasowanie, układanie.

justyna14, Mama-julka lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    ile ma dzidzia że duża?
    w piątek miała 620 g-22t5d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 07:57

7w3d 💔
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:11

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Ja chyba też odpuszczę sobie szkołę rodzenia, od 18 tc leżę i pewnie jeszcze długo poleżę. Dobry pomysł z taką szkołą online, muszę też poszukać, jeśli znajdziesz coś ciekawego, to koniecznie się podziel.
    A dlaczego musisz leżeć?
    Muszę leżeć bo mam cały czas twardy brzuch :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 dzięki za wiadomość :-) Bym nerwicę dostała jakby się okazało że biorę trefną tabletkę. Całe szczęście mam kwas foliowy w witaminach Prenatal.

Inso87 mi lekarz polecił Actiferol, ale dopiero się okaże gdzieś za dwa tygodnie czy zadziałał.

Evka, ładny wózek. Podobają mi się wózki w takich nietypowych kolorach, tutaj w kolorze nr8 malachit. Ktoś by pewnie powiedział, że sraczka :-P U nas raczej ich nie ma. Dzisiaj zaliczę ostatni sklep, a w Bydgoszczy czy będzie to nie wiem, a chciałabym go zobaczyć.
    Dla mnie też ważna jest łatwość prowadzenia. Nieraz taki zgrabny wózek,a w rękach jakby kolos ;-)
    O przed chwilą spojrzałam w necie że Pro jest w bobowózkach. Może na żywo też mi się spodoba musztardka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 09:09

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciuszków narazie nie pióra, wezmę się za to też dopiero w Październiku. Narazie chce popracować wózek, spacerówke i fotelik bo to grubszyaterial to teraz fajnie na dworze wyschnie a potem musiała bym kusić w domu, zapanuje szczelnie e worki i powinno być ok.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia spoko loko. Nie patrz na innych tylko rób swoje ;-) Miałam plany robienia wyprawki po wakacjach, ale taką ulgę odczułam gdy zagrożenie minęło, że wzięło mnie na łażenie po lumpach. Siostra też swoje dała to siłą rzeczy musiałam je wyprać :-)

‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ