Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyInso bardzo ładna kuchnia.
Justyna proszę Cię, co za problem z nóżkami. Rura odkurzacza tam dojdzie. A na mokro to bierzesz szmatę owiniętą na kij od mopa i jechaneJa meble raz na parę miesięcy życzę sobie mieć odsunięte żeby tam umyć bo brud niemiłosierny, a w kuchni właśnie nóżek nie mam. Tylko w pokojowych u nas.
Bella88 ładnie dobrany stół i krzesła do mebli. Chyba że to komplet, nie znam się
Ogólnie obydwie w moim stylu.iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:
spokojnie, na pewno dziecka własnego nie uszkodzisz, poprostu bardzeij trochszę się namęczysz na początku, potem jak już się człowiek oswoi z dzieckiem i tym wszystkim to jakoś idzie. Ja napisałam tylko jak jest łątwiej, ale jak masz już garderobe głownie przez głowkę zakładaną skompletowaną to nie wymieniaj jej teraz na rozpinaną, nauczysz się
spokojnie
W tym temacie się zgadzam z Tobą. Własnego dziecka nie da się uszkodzić! Nie wierzyłam szwagierce jak przy mojej pierwszej c. mówiła że z własnym dzieckiem będziesz wiedziała co i jak. I to prawdaTo jest instynkt.
Takie miałam obawy, jak chwycę to zrobię krzywdę bo nigdy tak małego dziecka nie miałam na rękach. A tu nic, jak po porodzie dali syna do karmienia to tak jakbym go już nieraz nosiła. Jak weteranka jakaś.
Wtedy nie miałam tych bajeranckich body kimonowych, ale dałam radę z kaftanami i pajacami. Na body w końcu przyszedł czas.
Jedyne czego się bałam i trochę czasu musiało minąć nim się nauczyłam, to była kąpiel. Całe szczęście mam wyrozumiałą mamę co się trochę do mnie nadchodziłajustyna14 lubi tę wiadomość
-
Hello Hej Ho!
Spieszę poinformować, że w końcu wybraliśmy i zamówiliśmy wózek z fotelikiem plus łóżeczko. Dobrze, że mamy to za sobą. Ubranek też trochę mamy, kilka rzeczy przyszło dzisiaj od użytkownika sylwina5555 z allegro - bałam się kupować bez dotykania - ale nie zawiodłam się, ubranka śliczne i miłe w dotyku, nie są przezroczyste ani cienkie. Resztę upolowałam na smykowych promocjach. Czekam teraz na dostawę akcesoriów okołoporodowych dla mnie i dla małej Ani z apteki internetowej.
Zostają do kupienia kosmetyki, przewijak, śpiworek i tym podobne, które bez problemu również kupie w necie.
A jak Wasze kompletowanie wyprawki?
Jaki rozmiar śpiworka kupić myślicie? Widziałam fajne, z rozcięciem na pasy, które bez problemu zainstalujemy w foteliku. Ale właśnie pozostaje kwestia rozmiaru, żeby posłużył przez całą zimę. -
Mama-julka - to nie komplet
ale starałam się dobrać wszystko w jednym stylu, żeby to miało ręce i nogi. Ogólnie to stół ma drewniane nóżki i blat z czarnego szkła, ale na codzień przykrywam obrusem bo bym musiała go co chwile czyścić
i do tego komoda na której stoi tv drzewo plus lakierowane czarne fronty. Wszystko się fajnie komponuje
jeszcze na narożnik czekam.
Justyna - myślę, że te nóżki to są robocze. Ja też takie mam tylko zasłonięte cokołem.
Widzę że już wszyscy wszystko powoli szykują dla maluszka więc chyba najwyższy czas i mi zacząć
A wogóle to mam taki jeden mały problem. Już od jakiegoś czasu w nocy zaczyna boleć mnie biodro z prawej strony, przez co się budzę nawet żeby się przekręcić, a rano nie mogę stać wogóle na tej nodze, dopiero jak rozchodzę to jest ok. Nie wiecie czemu tak się dzieje? Można z tym jakoś walczyć?iNso87 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:ja po wizycie, wyniki super, w koncu mocz też mam idealny, ciśnienie nizutkie bo 110/70 a w pierwszej ciąży już miałam na granicy bo 140/85 więv teraz cud miód
glukoze mam koło 15 września. No i dziś znów usłyszałam, że duża dzidzia
kurcze.... chyba będzie większa od Olka a on się urodził z wagą 3600
ile ma dzidzia że duża? -
Evka wrote:Hello Hej Ho!
Spieszę poinformować, że w końcu wybraliśmy i zamówiliśmy wózek z fotelikiem plus łóżeczko. Dobrze, że mamy to za sobą. Ubranek też trochę mamy, kilka rzeczy przyszło dzisiaj od użytkownika sylwina5555 z allegro - bałam się kupować bez dotykania - ale nie zawiodłam się, ubranka śliczne i miłe w dotyku, nie są przezroczyste ani cienkie. Resztę upolowałam na smykowych promocjach. Czekam teraz na dostawę akcesoriów okołoporodowych dla mnie i dla małej Ani z apteki internetowej.
Zostają do kupienia kosmetyki, przewijak, śpiworek i tym podobne, które bez problemu również kupie w necie.
A jak Wasze kompletowanie wyprawki?
Jaki rozmiar śpiworka kupić myślicie? Widziałam fajne, z rozcięciem na pasy, które bez problemu zainstalujemy w foteliku. Ale właśnie pozostaje kwestia rozmiaru, żeby posłużył przez całą zimę.
ja zamawiałam nawilżacz powietrza bo mam w nocy tak sucho w buzi że się dusze to zamówiłam od tej samej osoby termometr bezdotykowy i sterylizator z podgrzewaczem,
po wczorajszej akcji w szpitalu zamówiłam sobie dzisiaj 3 koszule ( w domu śpie w bluzce na na ramkach i majtkach) jakbym miała iść szybko do szpitala to bym nawet nie miała w czym ;/ wziełam sobie od razu leginsy z pasem za nie całe 20zł i 2 reczniczki z kapturem, w czwartek jedziemy zamawiać wózek (jeszcze nie wiemy jaki ;/ ) i po prawie cała wyprake, zrobiłam sobie dzisiaj liste i ceny z allegro żeby porównać jak już będziemy w sklepie, co bedzie znacznie droższe zamówimy na allegro -
nick nieaktualnyania14 wrote:jaki zamówiliście wózek?
ja zamawiałam nawilżacz powietrza bo mam w nocy tak sucho w buzi że się dusze to zamówiłam od tej samej osoby termometr bezdotykowy i sterylizator z podgrzewaczem,
po wczorajszej akcji w szpitalu zamówiłam sobie dzisiaj 3 koszule ( w domu śpie w bluzce na na ramkach i majtkach) jakbym miała iść szybko do szpitala to bym nawet nie miała w czym ;/ wziełam sobie od razu leginsy z pasem za nie całe 20zł i 2 reczniczki z kapturem, w czwartek jedziemy zamawiać wózek (jeszcze nie wiemy jaki ;/ ) i po prawie cała wyprake, zrobiłam sobie dzisiaj liste i ceny z allegro żeby porównać jak już będziemy w sklepie, co bedzie znacznie droższe zamówimy na allegro
Też tak ostatnio zastanawiałam się że jakby trzeba nagle do szpitala to nie mam co na siebie włożyć. Muszę zakupić już jakieś koszule, kapcie. -
nick nieaktualnyDziewczyny, jak bierzecie kwas foliowy to sprawdzcie sobie serię, bo kwas foliowy jednego producenta ma być natychmiast wycofany z aptek, bo coś z nim jest nie tak. Jest to między innymi Folic.
Podaję link do artykułu, tam są podane numery seryjne tych wycofanych tabletek.
Swoją drogą, fajnie, że coś takiego się dzieje z tabletkami, które mają brać kobiety w ciąży...
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,GIF-wycofuje-z-aptek-kwas-foliowy,wid,17795018,wiadomosc.html?ticaid=11576a -
Zamówiliśmy Amelis Pro plus fotelik maxi cosi citi.
Byłam w prawdzie zakochana w Adamexie Pajero, ale opinie nie za bardzo na necie. A amelis za to był bardzo poręczny jeśli chodzi o prowadzenie. Więc wygrał.
Z tymi koszulinami to też racja, wartowałoby mieć coś, pójdę na targ w sobotę i też coś kupię, bo jak ostatnio byłam po warzywa widziałam całkiem ładne i z fajnego materiału.
ania14 wrote:jaki zamówiliście wózek?
po wczorajszej akcji w szpitalu zamówiłam sobie dzisiaj 3 koszule ( w domu śpie w bluzce na na ramkach i majtkach) jakbym miała iść szybko do szpitala to bym nawet nie miała w czym ;/ wziełam sobie od razu leginsy z pasem za nie całe 20zł i 2 reczniczki z kapturem, w czwartek jedziemy zamawiać wózek (jeszcze nie wiemy jaki ;/ ) i po prawie cała wyprake, zrobiłam sobie dzisiaj liste i ceny z allegro żeby porównać jak już będziemy w sklepie, co bedzie znacznie droższe zamówimy na allegroWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 06:46
-
justyna14 wrote:wszystko pięknie, tylko czemu te dolne szafki są na nóżkach? przecież tam brud się bedzie mega zbierał a jak to czyścić??
justyna14 lubi tę wiadomość
-
bella88 wrote:
A co do panelu to prawda sa przepiekne w kuchni:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 07:19
-
Kwiatakacji to chyba normalne widze,ze spada jak nie zelazo to tsh sie pogarsza to cos jeszcze,wszystko wariuje ale przezyjemy i to;) ja od poczatku biore Sorbifer czy jakos tak,najwieksza dawke i po 2 tabsy dziennie.
Mnk zobaczymy Kto "wyskoczy"swoja droga czy to tylko ja nie wiem Kto sie urodzi?
A ja prawie zawsze spie na prawym boku bo tak mi wygodnie a czasem na lewy nawet w nocy obrocic sie nie dam rady,bo dziwnie mnie boli jak sie przekrecam. I wogole wole na prawym bo wiem,ze Dzidzia ma glowke po lewej:p i tak dziwnie jakos. Wlasnie mnie znowu wali po prawej z boku nogami:pp
Mama julki Dziekuje;) ale tak jak pisalam zaslepki nie sa jeszcze zalozone,po lewej na dole tylko pod mikrofala i piekarnikiem jest:)
Bella dokladnie;) cokolem:)
Ale sie rozpisalam,po kolei szlam i czytalam hehhe -
Eh a ja po swoim słodkim koktajlu Zaczynam dwugodzinne posiedzenie
narazie nie jest źle, panie poradziła mnie przed telewizorkiem, dostałam pilota, tak to można siedzieć
Ja juz wczoraj od teściów pprzywiozłam wózek, gondole, spacerówke i fotelik. Na weeckend będzie praniecześć kartonów z ciuchami już mam i przeglądnęłam z grubsza, potem tylko pranie, prasowanie, układanie.
justyna14, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosia mmr wrote:Ja chyba też odpuszczę sobie szkołę rodzenia, od 18 tc leżę i pewnie jeszcze długo poleżę. Dobry pomysł z taką szkołą online, muszę też poszukać, jeśli znajdziesz coś ciekawego, to koniecznie się podziel.
A dlaczego musisz leżeć? -
nick nieaktualnyMadzia890722 dzięki za wiadomość
Bym nerwicę dostała jakby się okazało że biorę trefną tabletkę. Całe szczęście mam kwas foliowy w witaminach Prenatal.
Inso87 mi lekarz polecił Actiferol, ale dopiero się okaże gdzieś za dwa tygodnie czy zadziałał.
Evka, ładny wózek. Podobają mi się wózki w takich nietypowych kolorach, tutaj w kolorze nr8 malachit. Ktoś by pewnie powiedział, że sraczkaU nas raczej ich nie ma. Dzisiaj zaliczę ostatni sklep, a w Bydgoszczy czy będzie to nie wiem, a chciałabym go zobaczyć.
Dla mnie też ważna jest łatwość prowadzenia. Nieraz taki zgrabny wózek,a w rękach jakby kolos
O przed chwilą spojrzałam w necie że Pro jest w bobowózkach. Może na żywo też mi się spodoba musztardka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 09:09
-
Ja ciuszków narazie nie pióra, wezmę się za to też dopiero w Październiku. Narazie chce popracować wózek, spacerówke i fotelik bo to grubszyaterial to teraz fajnie na dworze wyschnie a potem musiała bym kusić w domu, zapanuje szczelnie e worki i powinno być ok.
-
nick nieaktualny