X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Chyba lepiej niż oddzielnie kaftanik i spodenki sprawdza się rozpinany pajacyk. Poza tym body zakładane przez główkę może być nie lada wyzwaniem, dużo lepsze są rozpinane z boku.

Kaftanik najlepiej się sprawdza że śpiochami bo brzuch wtedy zakryty. Nie jest to bardzo zła rzecz ani żaden przeżytek. Ja ze względu na to że mam dużo body i właśnie kimono to będę je zakładać z półśpiochami (dla mnie to spodenki z zakrytymi stopami).

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie body kopertowe widziałam w h&m.
    Znacie może jakieś ciekawe strony ze szkołą rodzenia online? Niby pełno tego a nic fajnego nie mogę znaleźć. Z racji tego że muszę leżeć odpuściłam sobie szkołę w moim mieście.

akira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja też poszlam spać bo nie nadawałam się do niczego :D ale godzinka drzemki, teraz zjadlam tosty pije herbatke i jest już ok :D
    Kiedyś jak miałam robiona glukozę to lezalam w szpitalu i między pobraniami drzemalam więc nawet nie wiedziałam że mogę źle się poczuć :P a tu wiedziałam na stołku w poczekalni i odlot :P

A niby w ciąży odloty zabronione... No no kto by pomyślał :-D Już nie mogę się doczekać brrr :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Znacie może jakieś ciekawe strony ze szkołą rodzenia online? Niby pełno tego a nic fajnego nie mogę znaleźć. Z racji tego że muszę leżeć odpuściłam sobie szkołę w moim mieście.

Eee tam. Jak dla mnie w H&M kiepski gatunek tych malutkich ubranek.

Tylko czasami nie ćwicz, żebyś się nie przesiliła.
    Chyba że chcesz tylko słuchać ;-) A propos to nie wiedziałam że takie strony istnieją. Ja tylko czytam o pielęgnacji, wyprawce i porodzie żeby sobie przypomnieć.

• akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Czy będę złośliwa jeśli powiem że mam pełno takich z lumpeksów? Może napisz w wyszukiwarce body kimono? Pierwsza strona co się otwiera jest Smyka ;-)

dzieki za słowo klucz: kimono :-) Już wiem jak szukać. Wpisywałam: kopertowe, rozpinane.
    Fajnych lumpków to, serio, zazdroszcze. U mnie takich nie ma. Jest drogo, rzeczy powyceniane na sztuki, za to z dziurami i zmechacone.
    Patrzę na Smyka, ale 30 pln za body po przecenie to IMO za dużo. Wczoraj byłam w Swiecie Dziecka ogladac wózki i ceny bodziaków mnie zabily, własnie ok 30-35 pln za sztukę.
    Przy starszej córce 4 lata temu kupowałam body za 5 pln w koszach pepco: gapy, cartersy, old navy, tommy hilfiger. Teraz juz nie mają, szkoda.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira jak komuś stękałam, że drugi chłopak to dostałam odpowiedź to podmień w szpitalu! A potem będę zastanawiać się po kim ten charakter albo czemu rude ;-)

• akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)
    ja już nie stękam. Choć wciąz trochę mi zal, bo więcej dzieci mieć nie będę. Inaczej jednak obie płci się inaczej się wychowuje, inne są doznania i wyzwania.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:51

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira też kupuję u nas w lumpach przeważnie na sztuki ubrania. Body kimono za max 6 zeta. Jedne 56 chociaż różowe, ale kupiłam na wagę za magiczną cenę 36 groszy.
    Wypłowiałe szmaty też są często gęsto, ale kupuję tylko najładniejsze i najmniej zniszczone.

I sorry ceny sklepowych ubranek mnie powalają. Mój mężu zarabia niczego sobie, ale mamy ciekawsze wydatki.

A cztery lata temu u nas Pepco jeszcze nie bylo :-(

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Czesc dziewczyny ;) Ja juz po wizycie u mojej ginki.wszystko byloby ok gdyby nie to ze zwrocila uwage na dlugosc szyjki macicy na moim usg ktore mialam robione miesiac temu, w 20 tygodniu dlugosc wynosila 25mm. Wedlug niej to za malo i byla zdziwiona ze gosciu mi nic nie powiedzial, uznal ze wszystko ok. No i dzisiaj do mojej z wynikami poszlam, z usg moim a ona takie gały na mnie O.o
    W srode mam dodatkowe usg i wizyte u niej. Ktoras z was miala problemy z przedwczesnym skracaniem sie szyjki?

Cześć
    Ja tak miałam, że podczas wizyty w 18 tc podczas badania wyszło, że szyjka się skróciła do 25 mm, dodatkowo jest miękka. Od tego czasu mam nakaz leżenia, tylko prysznic i toaleta. Biorę 2 razy luteinę i chodzę dużo częściej na wizyty,
    Ogólnie 25 mm to wartość graniczna, bardzo ważna jest też konsystencja szyjki czyli twarda, czy miękka i ewentualne rozwarcie.
    Nie masz co się martwić na zapas, pytanie jaką długość szyjki miałaś wcześniej, czy to nagła zmiana czy tak masz przez całą ciążę. Bardzo ważne jest, żeby była twarda. Powinnaś dużo leżeć i uważniej się obserwować. Trzymam kciuki!

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola45 teraz nie szalej z tą szyjką, będę się powtarzać że lepiej dmuchac na zimne. Staraj się jak najwięcej leżeć bo grawitacja robi swoje. Nie martw się na zapas :-) lekarka powie Tobie najlepiej co w tej sytuacji. Krążek to ostateczność ale nie jest to nic strasznego.

Jakaś dziewczyna na pewno się jeszcze do Ciebie odezwie w tym temacie ;-)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka też tak mam, w sklepach kupuje tylko jakieś spodnie, kombinezony ładniejsze i bluzy muszę dokupić, tak to staram się w lumpeksach, na szczęście u mnie w mieście sporo tego i jest w czym wybierać.
    Akira niestety nie zawsze coś jest trzeba chodzić i szukać, a nie masz innych sklepów? u mnie w sklepach z dziecięcymi ubrankami nawet i po 10 zł body kupisz dobre bawełniane, mamy też producenta który sprzedaje w hurtowych cenach, trzeba poszukać. W Smyku jak wyprzedaże były to widziałam 3xbody za 35 zł z długim rękawkiem.

Mama-julka lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:

Ja chyba też odpuszczę sobie szkołę rodzenia, od 18 tc leżę i pewnie jeszcze długo poleżę. Dobry pomysł z taką szkołą online, muszę też poszukać, jeśli znajdziesz coś ciekawego, to koniecznie się podziel.
    A dlaczego musisz leżeć?

tb73hdge49irrilb.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Akira niestety nie zawsze coś jest trzeba chodzić i szukać, a nie masz innych sklepów? u mnie w sklepach z dziecięcymi ubrankami nawet i po 10 zł body kupisz dobre bawełniane
    no wlasnie u mnie nie ma małych sklepików, tylko duże molochy. I tak np. body z tesco F&F czy z Mothercare, mimo ze ladne mi nie pasuja. Są za szerokie, maja duze dekolty, a moje dzieci chude i długie.

a gdzie kupowałyście kombinezony zimowe?

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kilka drobiazgów na przecenie w smyku online. Czekam, aż przyjdzie paczka i zobaczę jak z jakością. Do lumpków chętnie bym się wybrała, niestety nie mam teraz na to czasu, a póxniej pewnie braknie mi sił na bieganie. Musze moją mamę zagonić do zakupów. Niech szuka, a co;)Szkoda tylko, że jej też się wakacje kończą, a po pracy zawsze mam mase zajęc na głowie, ale może akurat znajdzie czas na zakupy dla wnisui;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa Ja jestem zadowolona z jakości smyka :)

Akira dziwne że masz molochy a nie masz hurtowni dziecięcej, ale co miasto to inne :) U mnie odwrotnie hurtownie są a molochów nie ma...
    Kombinezonu jeszcze nie mam bo wszędzie gdzie patrzę, to jeszcze nie ma zimowych :\ Teraz raczej kolekcja jesienna.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:51

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Asiowa Ja jestem zadowolona z jakości smyka :)

Akira dziwne że masz molochy a nie masz hurtowni dziecięcej, ale co miasto to inne :) U mnie odwrotnie hurtownie są a molochów nie ma...
    Kombinezonu jeszcze nie mam bo wszędzie gdzie patrzę, to jeszcze nie ma zimowych :\ Teraz raczej kolekcja jesienna.

Zastanawiałam się nad zakupem kombinezonu w smyku, ostatecznie jednak uznałam, że biały kolor mnie aż tak bardzo nie porywa, jednak skoro mówisz, że jakość dobra to chyba zacznę żałować:).

Hurtownie... u mnie w okolicy jest jedna ale malutka... taki raczej wsiowy sklep z ubraniami dla dzieci:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też powoli kompletuję ubranka, wszystko zamawiam na allegro firm: next, matalan, mothercare i disney, jakościową są lepsze, a i czasem na ceny można trafić lepsze niż np w tesco czy smyku :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam takie coś na allegro
    http://allegro.pl/body-kopertowe-pajacyk-dlugi-r-62-sliczne-nadruki-i4928410560.html
    http://allegro.pl/bawelniany-pajac-pajacyk-r-62-nowe-wzory-wyprawka-i4913494842.html

‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ