X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki ja wybralam klinike prwyatna ktora ma podpisane czesciowe umowy z nfz i musi lekarz prywtany z tamtad Cie rpowadzic zeby miuec porod za free . Ja sie bede umawiala teraz we wrzesniu na wizyte w pazdzierniku, bo zeby sie zakwalifikowac do porodu trzeba najpozniej w 32/33 tc zaliczyc wizyte u nich :-) mowa o szpitalu w katowiach na Łubinowej ;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten szpital który chętnie bym wybrała też mam umowę z nfz, z tym że co z tego że przejdę wizytę kwalfikacyjną (nie musi mnie prowadzić lekarz z tego szpitala) i "umówię " się na poród, jak może się okazać że jak zacznę rodzić to porodówka w owym szpitalu będzie zajęta... :) Może jest tu któraś dziewczyna z Łodzi? ;)

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki

Ja sama nie mam wybranego szpitala, ale wszyscy znajomi mówią, że to jeszcze w 7-8 mc spokojnie można zdecydować. We Wrocławiu można umówić się na zwiedzenia porodówki, choć ostatnio podawane są informacje, że będzie obowiązywać rejonizacja, oby nie...
    Ja myślałam o prywatnym porodzie, ale w naszym mieście w prywatnych placówkach nie ma oddziału ratunkowego dla noworodków i to przesądziło decyzję o zwykłym szpitalu, jednak chciałabym mieć opłaconą prywatnie położną, podobno tak można.
    Przez nakaz leżenia nie mogę chodzić do szkoły rodzenia, ale moje koleżanki dostawały listy, o co warto zapytać idąc "zwiedzać" porodówkę.

tb73hdge49irrilb.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odpowiedź od Alicji "Hej. Dzięki za wiadomość. Przewieźli mnie do Rudy z uwagi na to, że jest tu III stopień referencyjności i w razie gdybym zaczęła rodzić to będę najbezpieczniejsza. Mam ostre miedniczkowe zapalenie nerek i leżę pod kroplówkami (2 antybiotyki). Lekarz powiedział, że jeżeli uda się wyleczyć to zapalenie to ok, a jak antybiotyk na mnie nie zadziała to wyciągamy dzidzie. Na szczęście na dzień dzisiejszy gorączka spadła, zobaczymy jak będzie z resztą na dniach. Trzymajcie się dziewczyny-mam nadzieję, że u was wszystko ok."

kwiatakacji, pati_zuzia, Marta0912 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek

Dzięki za informacje o stanie Alicji. A ile jej Malutka teraz waży? Dobrze, że przewieźli ją do specjalistycznej placówki. Dużo zdrowia dla Niej!

tb73hdge49irrilb.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziasek dzieki za info.. biedna ta nasza Alicja, oby wyleczyli jej ta paskudna infekcje i mala mogla pomieszkac jeszcze w brzusiu :( trzymam mocno kciuki!!

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Ostatnio nie mam niestety na nic czasu :-(
    Do tego paskudnie się czuję. Mam zespół cieśni nadgarstka i ręce drętwieją mi strasznie. Nic nie mogę robić...obierać ziemniaków, myć naczyń, nawet spać, bo w nocy budzi mnie drętwienie. Nie czuję ręki...Masakra
    Do tego zaczyna mi się rozchodzić spojenie łonowe, ledwie chodzę.
    Na szczęście z malutką wszystko jest ok.
    Spróbuję Was trochę nadrobić.
    Alicja, trzymaj się kobietko. Chociaż do tego 30-go tygodnia. Trzymam kciuki!!!

Wszystkiego dobrego Dziewczyny!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr- przeglądałam szpitale na http://www.gdzierodzic.info/ i tylko w jednym z mojego miasta można opłacić położną- 600zł.

W którym tygodniu teraz jest Alicja? Trzymam kciuki że będzie dobrze!

Te chusteczki widziałam w Rossmannie Dr. Beckmanna czy jak mu tam;) a w Biedronce są w stałej sprzedaży czy tylko teraz?

gosia mmr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja dziś pierwszy raz w życiu mam zgagę! Pół nocy nie spałam i dalej mnie męczy. Jakie to jest cholerstwo! I przez tą zgagę nie mogłam zanieść moczu do badania, bo musiałam w nocy jakoś temu zaradzić i próbowałam pić to mleko i siemię lniane... na chwilę pomogło, ale pojawiła się znowu...
    Zachciało mi się zupy pomidorowej przed snem to teraz mam :D

Dziś zaczynamy szkołę rodzenia :)
    Jutro idę na glukozę i mam stres... a w piatek mam wizytę ;)

Wlaśnie, w którym tygodniu jest Alicja? martwię się o nią...

Pchelka- biedaczko, oby Ci się polepszylo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 15:10

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zakupiłam te chusteczki nazywają się ultra pro i kosztują teraz 5,99 za 20 szt :D

Kasiag to może się spotkamy na lubinowej :D a do jakiego lekarza idziesz bo ja też muszę żeby tam rodzic i nie wiem jeszcze do kogo iść :P

Madzia powodzenia na glukozie - ja mdlalam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 15:16

stars2345, hala123, KASIAG24 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde cos mnie strzeli zaraz,siedzialam i pisalam i sie skasowalo wr..... od nowa musze pisac:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zlahsj.jpg

A to moje dzisiejsze zdobycze dla antusia :D

Zaa uwaga... 3,90 za obie :D

rewelka, Mama-julka, pati_zuzia, Marta0912, gosia mmr lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie
    Mama julka zrobil mi USG i uwaga wszystkie Dziewczyny... NIE WIADOMO! Hahaha tak jest ulozony,ze nie widac a gin nie chcial strzelac. A wogole to kazal mi lezec na prawym boku jak najwiecej,bo Dzidzia wlasnie nie jest jeszcze przekrecona,tzn jest chyba poprzecznie ulozona,nie jest polozona glowka w dol jeszcze;/ troche mnie tym wystraszyl ale powiedzial,ze ma jeszcze troszke czasu zeby sie przekrecic,ale najlepiej zeby zrobila to jak najszybciej bo jest duza a potem jak bedzie wieksza to bedzie deko problem;/
    Moja pytanie do Was na jakim etapie u Was stwierdzono z usg ze Maluch juz jest glowka w dol? Czy u ktores jeszcze jest wzdluz ulozona czy juz glowkami do dolu?
    Rewelka,Acikk, Justyna poczekamy jeszcze na plec:p mam nadzieje,ze do nastepnej wizyty 9.09 juz ulozy sie do dolu i bedzie widac co jest miedzy nozkami:))

Wogole to za tydzien w srode zaczynam 7msc a co za tym idzie III Trymestr:o jak to brzmi juz powaznie szok! :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 15:27

Mama-julka, bella88, Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio był glowa w dół ale to było 4 tyg temu :) jutro mam wizytę to zobaczymy ale obstawiam że dalej tak jest bo najmocniejsze kopniaki zawsze u góry brzucha czuje czyli te nogami a niżej to takie bardziej delikatne :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:34

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tydzien temu na wizycie była głową w góre :D Od wczoraj mam jakieś twardnienia brzucha i dyskomfort :/ czasami sie to zdarzało ale na wieczór a teraz tez w ciagu dnia.. Wam tez sprawia tyle trudności sprzatanie w domu? Ja dziś dostaje szału, ciagle tu sie robi syf, ogarne tylko standardowo, zmywanie, ubrania itp a czuje sie jakbym bardzo duzo zrobiła :/ Nie jestem w stanie wysprzatac tak jak kiedys domu :/ np odkurzyc wszedzie, umyc podlogi, zrobic pranie do tego i jeszcze powycierać kurze. Mam dzis chyba zły dzień :D lubie miec czysto w domu a nie jestem w stanie sama wszystkiego zrobic, wkurza mnie to strasznie !! A mój narzeczony jak to facet, sprząta powierzchownie, albo ciagle go nie ma bo jest w pracy. wrrrrr!!!! czuje sie bezużyteczna , czuje taka niemoc :D

Mama-julka lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:19

l22ntv73ogvn473k.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve u nas jest fajny lumpek bo ciuchy na wieszakaxh wiszą więc od razu widać czy coś fajnego jest :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk nie będę się chwalić, że u nas też są lumpy z wieszakami i skrzyniami i że nawet wyszperam coś ładnego ze skrzyń :-P

Poczytałam co tam u Was dzisiaj i idę dalej pomagać przy malowaniu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 16:00

‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ