Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ZieloneOliwki ja wybralam klinike prwyatna ktora ma podpisane czesciowe umowy z nfz i musi lekarz prywtany z tamtad Cie rpowadzic zeby miuec porod za free . Ja sie bede umawiala teraz we wrzesniu na wizyte w pazdzierniku, bo zeby sie zakwalifikowac do porodu trzeba najpozniej w 32/33 tc zaliczyc wizyte u nich
mowa o szpitalu w katowiach na Łubinowej
-
nick nieaktualnyTen szpital który chętnie bym wybrała też mam umowę z nfz, z tym że co z tego że przejdę wizytę kwalfikacyjną (nie musi mnie prowadzić lekarz z tego szpitala) i "umówię " się na poród, jak może się okazać że jak zacznę rodzić to porodówka w owym szpitalu będzie zajęta...
Może jest tu któraś dziewczyna z Łodzi?
-
ZieloneOliwki
Ja sama nie mam wybranego szpitala, ale wszyscy znajomi mówią, że to jeszcze w 7-8 mc spokojnie można zdecydować. We Wrocławiu można umówić się na zwiedzenia porodówki, choć ostatnio podawane są informacje, że będzie obowiązywać rejonizacja, oby nie...
Ja myślałam o prywatnym porodzie, ale w naszym mieście w prywatnych placówkach nie ma oddziału ratunkowego dla noworodków i to przesądziło decyzję o zwykłym szpitalu, jednak chciałabym mieć opłaconą prywatnie położną, podobno tak można.
Przez nakaz leżenia nie mogę chodzić do szkoły rodzenia, ale moje koleżanki dostawały listy, o co warto zapytać idąc "zwiedzać" porodówkę. -
dziewczyny odpowiedź od Alicji "Hej. Dzięki za wiadomość. Przewieźli mnie do Rudy z uwagi na to, że jest tu III stopień referencyjności i w razie gdybym zaczęła rodzić to będę najbezpieczniejsza. Mam ostre miedniczkowe zapalenie nerek i leżę pod kroplówkami (2 antybiotyki). Lekarz powiedział, że jeżeli uda się wyleczyć to zapalenie to ok, a jak antybiotyk na mnie nie zadziała to wyciągamy dzidzie. Na szczęście na dzień dzisiejszy gorączka spadła, zobaczymy jak będzie z resztą na dniach. Trzymajcie się dziewczyny-mam nadzieję, że u was wszystko ok."
kwiatakacji, pati_zuzia, Marta0912 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny. Ostatnio nie mam niestety na nic czasu
Do tego paskudnie się czuję. Mam zespół cieśni nadgarstka i ręce drętwieją mi strasznie. Nic nie mogę robić...obierać ziemniaków, myć naczyń, nawet spać, bo w nocy budzi mnie drętwienie. Nie czuję ręki...Masakra
Do tego zaczyna mi się rozchodzić spojenie łonowe, ledwie chodzę.
Na szczęście z malutką wszystko jest ok.
Spróbuję Was trochę nadrobić.
Alicja, trzymaj się kobietko. Chociaż do tego 30-go tygodnia. Trzymam kciuki!!!
Wszystkiego dobrego Dziewczyny! -
nick nieaktualnygosia mmr- przeglądałam szpitale na http://www.gdzierodzic.info/ i tylko w jednym z mojego miasta można opłacić położną- 600zł.
W którym tygodniu teraz jest Alicja? Trzymam kciuki że będzie dobrze!
Te chusteczki widziałam w Rossmannie Dr. Beckmanna czy jak mu tam;) a w Biedronce są w stałej sprzedaży czy tylko teraz?gosia mmr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Ja dziś pierwszy raz w życiu mam zgagę! Pół nocy nie spałam i dalej mnie męczy. Jakie to jest cholerstwo! I przez tą zgagę nie mogłam zanieść moczu do badania, bo musiałam w nocy jakoś temu zaradzić i próbowałam pić to mleko i siemię lniane... na chwilę pomogło, ale pojawiła się znowu...
Zachciało mi się zupy pomidorowej przed snem to teraz mam
Dziś zaczynamy szkołę rodzenia
Jutro idę na glukozę i mam stres... a w piatek mam wizytę
Wlaśnie, w którym tygodniu jest Alicja? martwię się o nią...
Pchelka- biedaczko, oby Ci się polepszylo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 15:10
-
Ja właśnie zakupiłam te chusteczki nazywają się ultra pro i kosztują teraz 5,99 za 20 szt
Kasiag to może się spotkamy na lubinoweja do jakiego lekarza idziesz bo ja też muszę żeby tam rodzic i nie wiem jeszcze do kogo iść
Madzia powodzenia na glukozie - ja mdlalamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 15:16
stars2345, hala123, KASIAG24 lubią tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie
Mama julka zrobil mi USG i uwaga wszystkie Dziewczyny... NIE WIADOMO! Hahaha tak jest ulozony,ze nie widac a gin nie chcial strzelac. A wogole to kazal mi lezec na prawym boku jak najwiecej,bo Dzidzia wlasnie nie jest jeszcze przekrecona,tzn jest chyba poprzecznie ulozona,nie jest polozona glowka w dol jeszcze;/ troche mnie tym wystraszyl ale powiedzial,ze ma jeszcze troszke czasu zeby sie przekrecic,ale najlepiej zeby zrobila to jak najszybciej bo jest duza a potem jak bedzie wieksza to bedzie deko problem;/
Moja pytanie do Was na jakim etapie u Was stwierdzono z usg ze Maluch juz jest glowka w dol? Czy u ktores jeszcze jest wzdluz ulozona czy juz glowkami do dolu?
Rewelka,Acikk, Justyna poczekamy jeszcze na plec:p mam nadzieje,ze do nastepnej wizyty 9.09 juz ulozy sie do dolu i bedzie widac co jest miedzy nozkami:))
Wogole to za tydzien w srode zaczynam 7msc a co za tym idzie III Trymestr:o jak to brzmi juz powaznie szok!)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 15:27
Mama-julka, bella88, Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:34
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Został 1 ❄️ -
U mnie tydzien temu na wizycie była głową w góre
Od wczoraj mam jakieś twardnienia brzucha i dyskomfort
czasami sie to zdarzało ale na wieczór a teraz tez w ciagu dnia.. Wam tez sprawia tyle trudności sprzatanie w domu? Ja dziś dostaje szału, ciagle tu sie robi syf, ogarne tylko standardowo, zmywanie, ubrania itp a czuje sie jakbym bardzo duzo zrobiła
Nie jestem w stanie wysprzatac tak jak kiedys domu
np odkurzyc wszedzie, umyc podlogi, zrobic pranie do tego i jeszcze powycierać kurze. Mam dzis chyba zły dzień
lubie miec czysto w domu a nie jestem w stanie sama wszystkiego zrobic, wkurza mnie to strasznie !! A mój narzeczony jak to facet, sprząta powierzchownie, albo ciagle go nie ma bo jest w pracy. wrrrrr!!!! czuje sie bezużyteczna , czuje taka niemoc
Mama-julka lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyAcikk nie będę się chwalić, że u nas też są lumpy z wieszakami i skrzyniami i że nawet wyszperam coś ładnego ze skrzyń
Poczytałam co tam u Was dzisiaj i idę dalej pomagać przy malowaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 16:00