X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Julka ja nie mam nerwów do grzebania w skrzyniach :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Pati_zuzia też się zastanawiam żeby jak najdłużej zostać w domu bo u mnie taka wypłata tyle co kot napłakał. Lepiej siedzieć w domu.
    Archanioł Gabriel i taki wampirek? Na 100% będzie mówić tak samo do młodszego jak Ty do niego bo dzieci naśladują dorosłych. Nieraz to się włos na głowie jeży...

Pchelkaa przez całą ciążę wyspałam się porządnie tylko dwa razy. A pobudki w nocy to normalka :-)

Inso87 pisze to gdy siedzisz w gabinecie - musztarda po obiedzie - USG zrób koniecznie.

Akira, dobry sąsiad to skarb ;-)
    Niestety nie wszystkie ciąże są bezproblemowe, ale damy radę :-)

hahaha wampirek i aniolek z rozkami czasem zwlaszcza jak mama ma gorszy dzien, wtedy wyczekuje tylko powrotu meza,zeby przejal paleczke :D no ale ogolnie nie moge narzekac na dziecko, jest bardzo "plastyczny" od malenkosci, szczerze az bylam w szoku po porodzie,ze opieka nad nim jest taka latwa :) bo wolalam sie nastawiac na gorsza opcje ;) tak jak teraz smieje sie,ze Maksio nam wszystko wroci podwojnie haha :) a jesli chodzi o nauke od dororslych to prawda, my starmy sie uwazac na to co mowmy przy malym, choc czasem to trudne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 16:41

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mama Julka ja nie mam nerwów do grzebania w skrzyniach :P

No tak, ja też czasami w takim jednym, zwłaszcza po dostawie. Skrzynia metr na metr, ciuchów nawalonych z górka to obejrzeć się nie da :-\

Idę do apteki wymienić opaskę uciskową bo kupiłam za ciasną dla małża. Obolałą ma po wczorajszym malowanku, a niedawno gips zdjęty :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie wrocilismy z malych zakupow, w sumie dla Maksia nic nie kupilam,ale Gabrysiowi nowe buciki czapke na jesien, choc on czapek nie lubi nosic, ale kapelusz jak mu przymierzylam to zdjac nie chial hahaha... Znalazlam fajna ksiazke dla Maskia taka gdzie wkleic mozna zdjecia usg itd. odbicia nozki raczki i wszystkie zapisy na temat rodizny, ciazy,porodu itp. Gabrys tez ma taka, polecam,ale musialam zostawic bo tak mi sie siku chcialo,ze ie ustalabym w kolejce, kupie innego dnia :) sobie kupialm jedna koszule do porodu taka na ramiaczkach wlasnie, druga musze kupic, bo nie chcialam dwoch w jednym kolorze,zeby nie gadali,ze sie nie przebralam po ;) chocszczerze pierwszy porod odbylam w normalnych ubraniach :) ciapki sobie kupilam i skarpetki takie cieplutkie. Jeszce szlafrok tylko, w sumie byl,ale kolor mi nie podpasil, ale jeszcze jest czas :) a dla malego wszystko i tak juz mam wiec tylko spakowac torbe mi pzoostanie i tyle :D

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:34

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte a chorujesz na cukrzycę? Bo wyczytałam że ta makrosomia to może być jak mama choruje na cukrzycę

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tym mierzeniem brzucha? Bo nic nie wiem, pierwszy raz słyszę.

• mnk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie chodzi o mierzenie macicy :) tez mialam ostatnio robione, polozna mierzyla krawieckim centymetrem:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nigdy położna nie mierzyła chociaż chodzę do dwóch przychodni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Suerte mi w tej ciazy jeszcze nie mierzyla, a w poprzedniej mialam whania czasem ale nie duze, a ile za duzo masz? Mam nadzieje, ze tylko Cie nastraszyla nic wiecej.
    tak to chodzi o mierzenie centymetrem, w Anglii mierza co wizyte od 25 tygodnia jesli sie nie myle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to bylo tylko dmuchanie na zimne ja pamietam,ze czasem miala centymetr czy dwa wiecej ale moja polozna mowila ze jest ok. W sumie dobrze,ze Cie wyslala niz jakby miala zbagetelizowac. Plus taki,ze przy okazji spotkasz sie z malenstwem. Daj znac co I jak,zebym sie nie martwila o Ciebie. A I jak bowa polozna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,ze masz dosc szybko usg. Staraj byc spikojna,musisz poczekac do piatku juz nic nie zrobisz. Wiem latwo sie mowi,ale pomysl ze nawetjak cos jest nie tak ti beda dzialac a tak bys byla nieswiadoma. Super,ze ta polozna sie sprawdzila. Bedzie dobrze,trzymam kciuki I odezwij sie odrazu po badaniu :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używa któraś z Was Bio Oil na rozstępy? jeśli tak to w Rossmanie jest promocja, ten 125ml z 56zł na 38zł jest przeceniony ;) więc dość dużo ;) ten mniejszy i większy też są w promocji ;)

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:51

• mnk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie czytaj w googlach bo pewnie wyjdzie rak:dd

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ