Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydziewczyny a jak Wasze wyniki krwi? a dokladniej hemoglobinka w zestawie z erytrocytami i hematokrytem.. u mnie troche kiepsko mimo brania zelaza w witaminach+tardyferon
hemoglobina 11,2 erytrocyty 3,55 hematokryt 31,3%
wyniki mimo faszerowania sie tabsami od poczatku ciazy sa ciagle takie same...odzywiam sie tez raczej dobrze..
Moze przez ta krew czuje ciagle oslabienie i miesnie mnie bola jak na jakies grypsko... w przyszlym tygodniu ide na nastepne badania, mam nadzieje, ze bedzie jakas poprawa chociaz mala. -
nick nieaktualny
-
Ja juz tak dobre 3miesiace leniuchuje
Od wczoraj mam ten dyskomfort i napiecie pod brzuchem, mama mi mowi zeby dzwonic do lekarza, a ja sama nie wiem, bo jak leze na lewym boku to mija a jak wstane to znowu tak mam..nie chce panikować bo wydaje mi sie ze gdyby cos złego sie działo to nawet lezenie by nie pomagało pewnie.
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnya ja jestem na zwolnieniu od piątku i czuję się dużo lepiej niż jak biegałam do pracy z językiem do pasa Po całym dniu w pracy tak mnie bolały plecy i byłam tak padnięta, że przez resztę dnia okupowałam kanapę Teraz mogę sobie odpoczywać ile chcę i wszystko na spokojnie Potwierdzam jest fajnie
Eve_84 lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Ja juz po wizycie
Mama julka zrobil mi USG i uwaga wszystkie Dziewczyny... NIE WIADOMO! Hahaha tak jest ulozony,ze nie widac a gin nie chcial strzelac. A wogole to kazal mi lezec na prawym boku jak najwiecej,bo Dzidzia wlasnie nie jest jeszcze przekrecona,tzn jest chyba poprzecznie ulozona,nie jest polozona glowka w dol jeszcze;/ troche mnie tym wystraszyl ale powiedzial,ze ma jeszcze troszke czasu zeby sie przekrecic,ale najlepiej zeby zrobila to jak najszybciej bo jest duza a potem jak bedzie wieksza to bedzie deko problem;/
Moja pytanie do Was na jakim etapie u Was stwierdzono z usg ze Maluch juz jest glowka w dol? Czy u ktores jeszcze jest wzdluz ulozona czy juz glowkami do dolu?
Rewelka,Acikk, Justyna poczekamy jeszcze na plec:p mam nadzieje,ze do nastepnej wizyty 9.09 juz ulozy sie do dolu i bedzie widac co jest miedzy nozkami:))
Wogole to za tydzien w srode zaczynam 7msc a co za tym idzie III Trymestr:o jak to brzmi juz powaznie szok!)
ale okaże się na kolejnym usg
a z tym rozpoznawaniem płci to jaja jak berety:) ale u mnie można się było tego spodziewać7w3d 💔 -
Dziewczyny pamiętacie ilonie? Tak sobie przewertowałam nasze forum i z ciekawości chciałam zobaczyć czy udało się aniołkowym mamą ponownie zajsc w ciaze, i widziałam że ilonia jest teraz w 7 tygodniu
taka mała ciekawostka
kwiatakacji, justyna14, pati_zuzia, iNso87, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyTeż bym chętnie poszła na L4 ale niestety DG to nie etat i muszę sama dbać o robotę. Niestety z siedzeniem przed komputerem coraz gorzej.
Ja od tygodnia czuję dyskomfort w brzuchu i generalnie większość czasu mój brzuch jest twardy i napięty. Czy wasze brzuchy są miękkie? Nie mam pojęcia czy mój jest zbyt twardy czy taki może być i zaczyna mnie to niepokoić. Poza tym coraz szybciej wszystko mnie męczy, najlepiej to leżeć przez cały dzień. Nie wiem jak to będzie jeszcze przez 3 miesiące.
Co do ułożenia dziecka - to nasze jest od początku poprzecznie i pozycji nie zmieniło jak na razie.
Marik - widzę, że będą dwie forumowe MariankiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 21:17
-
Ja Jeszcze miesiąc muszę przepękać i na zwolnienie os Października
w pierwszej Ciąży od początku 3 miesiąca siedziałam z musu na zwolnieniu i ma łeb już dostawałam więc teraz broniłam się przed zwolnieniem rękoma i nogami
ale nie powiem fajnie będzie posiedzieć w domu
Ja się boję tylko tego że jak moje dziecko zobaczy że ja w domu zostaje to nie będzie chciała do Przedszkola Chodzić tylko ze mną zostawać
-
nick nieaktualnyJa tez mam te napiecia zeby nie powiedziec skurcze, ale juz dosyc dlugo i biore luteine i magnez dowcipnie.. dzisiaj sie zaniepokoilam, bo do godziny 14 naliczylam ich przynajmniej z 10
one objawiaja sie takim mega napieciem, brzuch robi sie twardy jak skala i sie znieksztalca w kule taka duza... powinnam isc z tym do szpitala, bo moja gin powiedziala, ze gdy bedzie ich wiecej niz 10, 15 na dzien mam odrazu sie zglosic
bo to grozi skracaniem sie szyjki... ale niestety nie mialam sie jak dostac do szpitala i lipa.. a moj R dopiero po 22 wroci z pracy
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Też bym chętnie poszła na L4 ale niestety DG to nie etat i muszę sama dbać o robotę. Niestety z siedzeniem przed komputerem coraz gorzej.
Ja od tygodnia czuję dyskomfort w brzuchu i generalnie większość czasu mój brzuch jest twardy i napięty. Czy wasze brzuchy są miękkie? Nie mam pojęcia czy mój jest zbyt twardy czy taki może być i zaczyna mnie to niepokoić. Poza tym coraz szybciej wszystko mnie męczy, najlepiej to leżeć przez cały dzień. Nie wiem jak to będzie jeszcze przez 3 miesiące.
Co do ułożenia dziecka - to nasze jest od początku poprzecznie i pozycji nie zmieniło jak na razie.
Marik - widzę, że będą dwie forumowe Marianki
Mój też jest często twardy i napięty, ale wtedy, kiedy coś robię, tzn chodzę, siedzę przed kompem, sprzątam albo cokolwiek innego robię. Wtedy dosłownie po kilku minutach mam twardy -
nick nieaktualnyJeszcze co do napinającego się brzucha to zauważyłam, że coraz częściej mam takie napięcie i wtardy brzuch poniżej pępka, które trwa kilkanaście sekund. Zwróćcie sobie na to uwagę, policzcie sobie ile trwa jak poczujecie to napięcie, bo te skurcze braxtona trwają do 30 sekund
-
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:Jeszcze co do napinającego się brzucha to zauważyłam, że coraz częściej mam takie napięcie i wtardy brzuch poniżej pępka, które trwa kilkanaście sekund. Zwróćcie sobie na to uwagę, policzcie sobie ile trwa jak poczujecie to napięcie, bo te skurcze braxtona trwają do 30 sekund
Ja mam własnie raczej taki napięty dopóki się nie położę,stąd nie umiem policzyć sobie ile jest tych twardnień dziennie i ile trwają. -
nick nieaktualny