X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak Wasze wyniki krwi? a dokladniej hemoglobinka w zestawie z erytrocytami i hematokrytem.. u mnie troche kiepsko mimo brania zelaza w witaminach+tardyferon

hemoglobina 11,2 erytrocyty 3,55 hematokryt 31,3%

wyniki mimo faszerowania sie tabsami od poczatku ciazy sa ciagle takie same...odzywiam sie tez raczej dobrze..

Moze przez ta krew czuje ciagle oslabienie i miesnie mnie bola jak na jakies grypsko... w przyszlym tygodniu ide na nastepne badania, mam nadzieje, ze bedzie jakas poprawa chociaz mala.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars mnk dobrze mówi nie czytaj w google :)

Dziewczyny Alicja, suerte ja też trzymam kciuko, musi być wszystko dobrze!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko bedzie dobrze dziewczyny! inaczej nie bedzie. A swoja droga dobrze, ze mozemy sie tutaj wspierac nawzajem :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wszystko bedzie dobrze. Sprawdza i okaze sie ze jest ok
    Japierdziu ja po przyjsciu z pracy caly czas leze i jem

1usap07w9hybl9h9.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:19

l22ntv73ogvn473k.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już ponad miesiąc jestem na L4 kurde kiedy to zlecialo!!
    Jak do porodu tak zleci to Antek się urodzi za chwilę :P
    Oj eve zobaczysz jak fajnie na L4 jest :D

Eve_84 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym poszla na jakies zwolnionko na 2 tygodnie;D ah poodpoczywalabym

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tak dobre 3miesiace leniuchuje :P Od wczoraj mam ten dyskomfort i napiecie pod brzuchem, mama mi mowi zeby dzwonic do lekarza, a ja sama nie wiem, bo jak leze na lewym boku to mija a jak wstane to znowu tak mam..nie chce panikować bo wydaje mi sie ze gdyby cos złego sie działo to nawet lezenie by nie pomagało pewnie.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem na zwolnieniu od piątku i czuję się dużo lepiej niż jak biegałam do pracy z językiem do pasa Po całym dniu w pracy tak mnie bolały plecy i byłam tak padnięta, że przez resztę dnia okupowałam kanapę Teraz mogę sobie odpoczywać ile chcę i wszystko na spokojnie Potwierdzam jest fajnie ;D

Eve_84 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja juz po wizycie
    Mama julka zrobil mi USG i uwaga wszystkie Dziewczyny... NIE WIADOMO! Hahaha tak jest ulozony,ze nie widac a gin nie chcial strzelac. A wogole to kazal mi lezec na prawym boku jak najwiecej,bo Dzidzia wlasnie nie jest jeszcze przekrecona,tzn jest chyba poprzecznie ulozona,nie jest polozona glowka w dol jeszcze;/ troche mnie tym wystraszyl ale powiedzial,ze ma jeszcze troszke czasu zeby sie przekrecic,ale najlepiej zeby zrobila to jak najszybciej bo jest duza a potem jak bedzie wieksza to bedzie deko problem;/
    Moja pytanie do Was na jakim etapie u Was stwierdzono z usg ze Maluch juz jest glowka w dol? Czy u ktores jeszcze jest wzdluz ulozona czy juz glowkami do dolu?
    Rewelka,Acikk, Justyna poczekamy jeszcze na plec:p mam nadzieje,ze do nastepnej wizyty 9.09 juz ulozy sie do dolu i bedzie widac co jest miedzy nozkami:))

Wogole to za tydzien w srode zaczynam 7msc a co za tym idzie III Trymestr:o jak to brzmi juz powaznie szok! :))
    u mnie Olek od samego pczątku był głową w dół i ani razu na usg nie był w innej pozycji, więc myślę, że jakoś specjalnie to się nie kręcił. A to dzieciątko siedzi sobie głową do góry, po turecku na pęcherzu i mam przeczucie, że się też nie raczy ruszyć :) ale okaże się na kolejnym usg :)
    a z tym rozpoznawaniem płci to jaja jak berety:) ale u mnie można się było tego spodziewać :)

7w3d 💔
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętacie ilonie? Tak sobie przewertowałam nasze forum i z ciekawości chciałam zobaczyć czy udało się aniołkowym mamą ponownie zajsc w ciaze, i widziałam że ilonia jest teraz w 7 tygodniu :-) taka mała ciekawostka :P

kwiatakacji, justyna14, pati_zuzia, iNso87, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chętnie poszła na L4 ale niestety DG to nie etat i muszę sama dbać o robotę. Niestety z siedzeniem przed komputerem coraz gorzej.

Ja od tygodnia czuję dyskomfort w brzuchu i generalnie większość czasu mój brzuch jest twardy i napięty. Czy wasze brzuchy są miękkie? Nie mam pojęcia czy mój jest zbyt twardy czy taki może być i zaczyna mnie to niepokoić. Poza tym coraz szybciej wszystko mnie męczy, najlepiej to leżeć przez cały dzień. Nie wiem jak to będzie jeszcze przez 3 miesiące.

Co do ułożenia dziecka - to nasze jest od początku poprzecznie i pozycji nie zmieniło jak na razie.

Marik - widzę, że będą dwie forumowe Marianki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 21:17

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:19

l22ntv73ogvn473k.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:27

l22ntv73ogvn473k.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Jeszcze miesiąc muszę przepękać i na zwolnienie os Października ;-) w pierwszej Ciąży od początku 3 miesiąca siedziałam z musu na zwolnieniu i ma łeb już dostawałam więc teraz broniłam się przed zwolnieniem rękoma i nogami :-) ale nie powiem fajnie będzie posiedzieć w domu ;-) Ja się boję tylko tego że jak moje dziecko zobaczy że ja w domu zostaje to nie będzie chciała do Przedszkola Chodzić tylko ze mną zostawać :-/

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam te napiecia zeby nie powiedziec skurcze, ale juz dosyc dlugo i biore luteine i magnez dowcipnie.. dzisiaj sie zaniepokoilam, bo do godziny 14 naliczylam ich przynajmniej z 10 :( one objawiaja sie takim mega napieciem, brzuch robi sie twardy jak skala i sie znieksztalca w kule taka duza... powinnam isc z tym do szpitala, bo moja gin powiedziala, ze gdy bedzie ich wiecej niz 10, 15 na dzien mam odrazu sie zglosic :/ bo to grozi skracaniem sie szyjki... ale niestety nie mialam sie jak dostac do szpitala i lipa.. a moj R dopiero po 22 wroci z pracy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Też bym chętnie poszła na L4 ale niestety DG to nie etat i muszę sama dbać o robotę. Niestety z siedzeniem przed komputerem coraz gorzej.

Ja od tygodnia czuję dyskomfort w brzuchu i generalnie większość czasu mój brzuch jest twardy i napięty. Czy wasze brzuchy są miękkie? Nie mam pojęcia czy mój jest zbyt twardy czy taki może być i zaczyna mnie to niepokoić. Poza tym coraz szybciej wszystko mnie męczy, najlepiej to leżeć przez cały dzień. Nie wiem jak to będzie jeszcze przez 3 miesiące.

Co do ułożenia dziecka - to nasze jest od początku poprzecznie i pozycji nie zmieniło jak na razie.

Marik - widzę, że będą dwie forumowe Marianki :)

Mój też jest często twardy i napięty, ale wtedy, kiedy coś robię, tzn chodzę, siedzę przed kompem, sprzątam albo cokolwiek innego robię. Wtedy dosłownie po kilku minutach mam twardy

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do napinającego się brzucha to zauważyłam, że coraz częściej mam takie napięcie i wtardy brzuch poniżej pępka, które trwa kilkanaście sekund. Zwróćcie sobie na to uwagę, policzcie sobie ile trwa jak poczujecie to napięcie, bo te skurcze braxtona trwają do 30 sekund ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Jeszcze co do napinającego się brzucha to zauważyłam, że coraz częściej mam takie napięcie i wtardy brzuch poniżej pępka, które trwa kilkanaście sekund. Zwróćcie sobie na to uwagę, policzcie sobie ile trwa jak poczujecie to napięcie, bo te skurcze braxtona trwają do 30 sekund ;)

Ja mam własnie raczej taki napięty dopóki się nie położę,stąd nie umiem policzyć sobie ile jest tych twardnień dziennie i ile trwają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie niekiedy trzyma przez kilka minut, czy leze czy stoje czy cos robie, nawet jak obracam sie z boku na bok w lozku :/ czasem troche poboli.. nawet gdy budze sie rano...najpierw rano maly mnie budzi, a potem na dzien dobry skurcz zaraz lapie :p

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ