X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje maleństwo tak się wczoraj rozpychało że szok, ból mega, ale po chwili przestało, niestety nadal siedzi w złej pozycji, co daje mi mocno odczuć. Czy są jakieś sposoby, żeby pomóc dziecku się obrócić??

U nas robota na budowie pełną parą :) teraz zamówiliśmy ekipę do ocieplenia, glazurniczka kończy pewnie jutro toaletę a dwóch Panów robi sufity. Jeszcze potem dużooooo sprzątania i można się przeprowadzać :) a ja chce już :) nie mogę się doczekać :)

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja właśnie zakupiłam te chusteczki nazywają się ultra pro i kosztują teraz 5,99 za 20 szt :D

Kasiag to może się spotkamy na lubinowej :D a do jakiego lekarza idziesz bo ja też muszę żeby tam rodzic i nie wiem jeszcze do kogo iść :P

Madzia powodzenia na glukozie - ja mdlalam :P

w 1 ciazy to Ślęczki chodziła wiec teraz chyba etz do niego sie zapisze o ile sie uda ;)) no to poczekaj tam na mnie to sie spotkamy :P heh

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hemoglobina 12,5 Przy normie do 12,3. Cieszę się Bardzo że nie muszę brać Narazie żelaza bo pamiętam jakie przy nim cierpiałam katusze z zaparciami w pierwszej ciąży. Co prawda dwa miesiące temu miałam 12,8 ale dalej mieszcze się w normie :-)
    Mój maluch wczoraj tak skakał po brzuchu że masakra :-D jak leżałam to cały brzuszek chodził i nie wiem czy już się nie przekręcił główka w dół do kopniaki teraz czuje pod samymi żebrami a kilka dni temu czułam jakby mi macice Przez pipke próbował wypchnąć (chyba że tak łapkami tak gmerał ;-))

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:10

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    moje maleństwo tak się wczoraj rozpychało że szok, ból mega, ale po chwili przestało, niestety nadal siedzi w złej pozycji, co daje mi mocno odczuć. Czy są jakieś sposoby, żeby pomóc dziecku się obrócić??

U nas robota na budowie pełną parą :) teraz zamówiliśmy ekipę do ocieplenia, glazurniczka kończy pewnie jutro toaletę a dwóch Panów robi sufity. Jeszcze potem dużooooo sprzątania i można się przeprowadzać :) a ja chce już :) nie mogę się doczekać :)
    Justyna no mi kazal gin,po zrobieniu USG,lezec jak najczesciej na prawym boku.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała po ostatnich harcach wkoncu miala wczoraj dzien odpoczynku. Przez kilka dni tak podskakiwała, że zaczełam się zastanawiać czy ona kiedykolwiek śpi, nie mówiąc już o tym, że była najbardziej rozentuzjazmowana gdy mamusia próbowała zasnac.
    Wczoraj natomiast po pracy pojechałam na zakupy do miasta, spozywka, obówie, a pózniej armatura łazienkowa. do domu wróciłam po 12h i jeszcze miałam pare rzeczy do zrobienia, więc chyba się wybujała w brzuchu i wieczorem obie odpoczywałyśmy:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po krzywej cukrowej...Chyba nie jest najlepiej, pielęgniarka trochę krwi dawała przy każdym pobraniu do glukometru i wyszło: 80-220-174... :/ Nie mam zielonego pojęcia o czym to może świadczyć. Eh i znowu stres...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:33

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka jeżeli wynik się potwierdzi to chyba świadczy o cukrzycy ciążowej

https://parenting.pl/portal/test-obciazenia-glukoza

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę właśnie...zobaczmy, jutro dostane wyniki z labolatorium i zadzwonię do lekarki. Czytam o tej cukrzycy ale nie za bardzo wiem na czym ona polega. Nigdy nie miałam problemów z cukrem w badaniach. Eh ide spać :(

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka czasami tak się zdarza, ja w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie i problemy z tarczycą a przed ciążą i po ciąży nic. Przez cały ten czas musiałam się tabletkami faszerować, a teraz jak narazie wszystko jest wzorcowo, ciśnienie ok, tsh też. Może na sam początek lekarz zaleci ci dietę, a jak nie to pewnie tabletki i będzie ok.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    w 1 ciazy to Ślęczki chodziła wiec teraz chyba etz do niego sie zapisze o ile sie uda ;)) no to poczekaj tam na mnie to sie spotkamy :P heh

A gdzie taki przyjmuje ? Wiesz co mamy tylko tydzień różnicy a biorąc pod uwagę że pierwsze dzieci lubią się przenosić a drugie wyskoczyć wcześniej to pewnie urodzisz jeszcze przedemna :D

Ja dziś ide na drugie zajęcia że szkoły rodzenia i właśnie pani do mnie dzwoniła że telewizja dziś będzie mhm super... :P

A za 2 godzinki mam wizytę nie widziałam małego od miesiąca ciekawe jak się zmienił :D

Ale miałam dziś sen, mały się urodził i okazało sie że jest dziewczynka a ja nikomu nie powiedziałam o tym tylko wszystkim mówiłam że to Antek i potem go przy kimś przewijalam i udawalam że nie zauwazylam że dziewczynka jest hahahaha :P

Madzisek, rewelka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Evka czasami tak się zdarza, ja w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie i problemy z tarczycą a przed ciążą i po ciąży nic. Przez cały ten czas musiałam się tabletkami faszerować, a teraz jak narazie wszystko jest wzorcowo, ciśnienie ok, tsh też. Może na sam początek lekarz zaleci ci dietę, a jak nie to pewnie tabletki i będzie ok.

Madzisek wtrącę swoje dwa grosze. Jeśli to cukrzyca to dieta,zakup glukometru i ewent. tabletki do końca c. Po ciąży też przez kilka miesięcy trzeba sprawdzać cukier. Wiem bo leżałam na sali z taką dziewczyną to wiedziała co i jak ;-)

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Jak Wam dzień mija? Jutro dokładnie minie miesiąc od kiedy mam nakaz bezwzględnego leżenia. Jakoś dzisiaj wyczerpały mi się pokłady cierpliwości, mam dość:( marzę chociaż o zrobieniu małych porządków lub spacerze, tak bardzo brakuje mi świeżego powietrza... Wiem, że wszystko dla maleństwa oraz, że i tak mam dobrą sytuację, bo nie jestem w szpitalu, ale dziś mi strasznie ciężko.
    Dobrego Dnia!

Evka

Nie przejmuj się na zapas, a nawet jeśli coś jest nie tak, to jest na to sprawdzony sposób leczenia i wszystko będzie pod kontrolą. Dużo zdrówka!

tb73hdge49irrilb.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Madzisek wtrącę swoje dwa grosze. Jeśli to cukrzyca to dieta,zakup glukometru i ewent. tabletki do końca c. Po ciąży też przez kilka miesięcy trzeba sprawdzać cukier. Wiem bo leżałam na sali z taką dziewczyną to wiedziała co i jak ;-)
    A to widzisz byłam przekonana że po ciąży zaraz się Normuje.

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna no mi kazal gin,po zrobieniu USG,lezec jak najczesciej na prawym boku.
    mi na prawym nie wygodnie :/ śpie tylko na lewym. Kurde oby się obróciło, wiem już co to poród sn, lekko nie było,ale boje się, że po cc dłużej będę do siebie dochodziła.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/styl-zycia/5901/MAMA-NA-IMPREZIE-rzadki-okaz-ale-dzieli-sie-na-az-11-typow.html
    moze kogos zainteresuje :D ;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Jestem po krzywej cukrowej...Chyba nie jest najlepiej, pielęgniarka trochę krwi dawała przy każdym pobraniu do glukometru i wyszło: 80-220-174... :/ Nie mam zielonego pojęcia o czym to może świadczyć. Eh i znowu stres...

A jesz dużo słodyczy? bo Ja się obawiam cukrzycy, mogłabym non stop słodkie

Gosia mnr a nie masz może balkonu żeby chociaż trochę na powietrzu poleżeć? Dziś i mi się strasznie nudzi, chociaż mogłabym porobić wiele rzeczy ale mi się nie chce, lenia złapałam totalnego.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety mam tylko taki mini balkonik:(

tb73hdge49irrilb.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuje, Ja na szczęście na swoim mogę się spokojnie rozłożyć, a może jakiś serial sobie pooglądasz jest dużo fajnych ?:)

Ale mnie maluszek kopie od kilku dni strasznie, i chyba się przekręcił bo czuje przede wszystkim koło pępka i nad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 14:01

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was jest z przyrostem wagi? Ja w tamtym miesiacu przytylam az 5 kg a w tym ani deka. Zaczynam sie martwic. Myslicie ze anemia moze miec na to wplyw?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ