X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje maleństwo tak się wczoraj rozpychało że szok, ból mega, ale po chwili przestało, niestety nadal siedzi w złej pozycji, co daje mi mocno odczuć. Czy są jakieś sposoby, żeby pomóc dziecku się obrócić??

U nas robota na budowie pełną parą :) teraz zamówiliśmy ekipę do ocieplenia, glazurniczka kończy pewnie jutro toaletę a dwóch Panów robi sufity. Jeszcze potem dużooooo sprzątania i można się przeprowadzać :) a ja chce już :) nie mogę się doczekać :)

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja właśnie zakupiłam te chusteczki nazywają się ultra pro i kosztują teraz 5,99 za 20 szt :D

Kasiag to może się spotkamy na lubinowej :D a do jakiego lekarza idziesz bo ja też muszę żeby tam rodzic i nie wiem jeszcze do kogo iść :P

Madzia powodzenia na glukozie - ja mdlalam :P

w 1 ciazy to Ślęczki chodziła wiec teraz chyba etz do niego sie zapisze o ile sie uda ;)) no to poczekaj tam na mnie to sie spotkamy :P heh

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hemoglobina 12,5 Przy normie do 12,3. Cieszę się Bardzo że nie muszę brać Narazie żelaza bo pamiętam jakie przy nim cierpiałam katusze z zaparciami w pierwszej ciąży. Co prawda dwa miesiące temu miałam 12,8 ale dalej mieszcze się w normie :-)
    Mój maluch wczoraj tak skakał po brzuchu że masakra :-D jak leżałam to cały brzuszek chodził i nie wiem czy już się nie przekręcił główka w dół do kopniaki teraz czuje pod samymi żebrami a kilka dni temu czułam jakby mi macice Przez pipke próbował wypchnąć (chyba że tak łapkami tak gmerał ;-))

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:10

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    moje maleństwo tak się wczoraj rozpychało że szok, ból mega, ale po chwili przestało, niestety nadal siedzi w złej pozycji, co daje mi mocno odczuć. Czy są jakieś sposoby, żeby pomóc dziecku się obrócić??

U nas robota na budowie pełną parą :) teraz zamówiliśmy ekipę do ocieplenia, glazurniczka kończy pewnie jutro toaletę a dwóch Panów robi sufity. Jeszcze potem dużooooo sprzątania i można się przeprowadzać :) a ja chce już :) nie mogę się doczekać :)
    Justyna no mi kazal gin,po zrobieniu USG,lezec jak najczesciej na prawym boku.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała po ostatnich harcach wkoncu miala wczoraj dzien odpoczynku. Przez kilka dni tak podskakiwała, że zaczełam się zastanawiać czy ona kiedykolwiek śpi, nie mówiąc już o tym, że była najbardziej rozentuzjazmowana gdy mamusia próbowała zasnac.
    Wczoraj natomiast po pracy pojechałam na zakupy do miasta, spozywka, obówie, a pózniej armatura łazienkowa. do domu wróciłam po 12h i jeszcze miałam pare rzeczy do zrobienia, więc chyba się wybujała w brzuchu i wieczorem obie odpoczywałyśmy:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po krzywej cukrowej...Chyba nie jest najlepiej, pielęgniarka trochę krwi dawała przy każdym pobraniu do glukometru i wyszło: 80-220-174... :/ Nie mam zielonego pojęcia o czym to może świadczyć. Eh i znowu stres...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:33

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka jeżeli wynik się potwierdzi to chyba świadczy o cukrzycy ciążowej

https://parenting.pl/portal/test-obciazenia-glukoza

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę właśnie...zobaczmy, jutro dostane wyniki z labolatorium i zadzwonię do lekarki. Czytam o tej cukrzycy ale nie za bardzo wiem na czym ona polega. Nigdy nie miałam problemów z cukrem w badaniach. Eh ide spać :(

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka czasami tak się zdarza, ja w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie i problemy z tarczycą a przed ciążą i po ciąży nic. Przez cały ten czas musiałam się tabletkami faszerować, a teraz jak narazie wszystko jest wzorcowo, ciśnienie ok, tsh też. Może na sam początek lekarz zaleci ci dietę, a jak nie to pewnie tabletki i będzie ok.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    w 1 ciazy to Ślęczki chodziła wiec teraz chyba etz do niego sie zapisze o ile sie uda ;)) no to poczekaj tam na mnie to sie spotkamy :P heh

A gdzie taki przyjmuje ? Wiesz co mamy tylko tydzień różnicy a biorąc pod uwagę że pierwsze dzieci lubią się przenosić a drugie wyskoczyć wcześniej to pewnie urodzisz jeszcze przedemna :D

Ja dziś ide na drugie zajęcia że szkoły rodzenia i właśnie pani do mnie dzwoniła że telewizja dziś będzie mhm super... :P

A za 2 godzinki mam wizytę nie widziałam małego od miesiąca ciekawe jak się zmienił :D

Ale miałam dziś sen, mały się urodził i okazało sie że jest dziewczynka a ja nikomu nie powiedziałam o tym tylko wszystkim mówiłam że to Antek i potem go przy kimś przewijalam i udawalam że nie zauwazylam że dziewczynka jest hahahaha :P

Madzisek, rewelka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Evka czasami tak się zdarza, ja w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie i problemy z tarczycą a przed ciążą i po ciąży nic. Przez cały ten czas musiałam się tabletkami faszerować, a teraz jak narazie wszystko jest wzorcowo, ciśnienie ok, tsh też. Może na sam początek lekarz zaleci ci dietę, a jak nie to pewnie tabletki i będzie ok.

Madzisek wtrącę swoje dwa grosze. Jeśli to cukrzyca to dieta,zakup glukometru i ewent. tabletki do końca c. Po ciąży też przez kilka miesięcy trzeba sprawdzać cukier. Wiem bo leżałam na sali z taką dziewczyną to wiedziała co i jak ;-)

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Jak Wam dzień mija? Jutro dokładnie minie miesiąc od kiedy mam nakaz bezwzględnego leżenia. Jakoś dzisiaj wyczerpały mi się pokłady cierpliwości, mam dość:( marzę chociaż o zrobieniu małych porządków lub spacerze, tak bardzo brakuje mi świeżego powietrza... Wiem, że wszystko dla maleństwa oraz, że i tak mam dobrą sytuację, bo nie jestem w szpitalu, ale dziś mi strasznie ciężko.
    Dobrego Dnia!

Evka

Nie przejmuj się na zapas, a nawet jeśli coś jest nie tak, to jest na to sprawdzony sposób leczenia i wszystko będzie pod kontrolą. Dużo zdrówka!

tb73hdge49irrilb.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Madzisek wtrącę swoje dwa grosze. Jeśli to cukrzyca to dieta,zakup glukometru i ewent. tabletki do końca c. Po ciąży też przez kilka miesięcy trzeba sprawdzać cukier. Wiem bo leżałam na sali z taką dziewczyną to wiedziała co i jak ;-)
    A to widzisz byłam przekonana że po ciąży zaraz się Normuje.

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna no mi kazal gin,po zrobieniu USG,lezec jak najczesciej na prawym boku.
    mi na prawym nie wygodnie :/ śpie tylko na lewym. Kurde oby się obróciło, wiem już co to poród sn, lekko nie było,ale boje się, że po cc dłużej będę do siebie dochodziła.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/styl-zycia/5901/MAMA-NA-IMPREZIE-rzadki-okaz-ale-dzieli-sie-na-az-11-typow.html
    moze kogos zainteresuje :D ;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Jestem po krzywej cukrowej...Chyba nie jest najlepiej, pielęgniarka trochę krwi dawała przy każdym pobraniu do glukometru i wyszło: 80-220-174... :/ Nie mam zielonego pojęcia o czym to może świadczyć. Eh i znowu stres...

A jesz dużo słodyczy? bo Ja się obawiam cukrzycy, mogłabym non stop słodkie

Gosia mnr a nie masz może balkonu żeby chociaż trochę na powietrzu poleżeć? Dziś i mi się strasznie nudzi, chociaż mogłabym porobić wiele rzeczy ale mi się nie chce, lenia złapałam totalnego.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety mam tylko taki mini balkonik:(

tb73hdge49irrilb.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuje, Ja na szczęście na swoim mogę się spokojnie rozłożyć, a może jakiś serial sobie pooglądasz jest dużo fajnych ?:)

Ale mnie maluszek kopie od kilku dni strasznie, i chyba się przekręcił bo czuje przede wszystkim koło pępka i nad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 14:01

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was jest z przyrostem wagi? Ja w tamtym miesiacu przytylam az 5 kg a w tym ani deka. Zaczynam sie martwic. Myslicie ze anemia moze miec na to wplyw?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ