X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Mnie wczoraj mały kopy sadzał gdzieś w okolicy szyjki bo miałam dziwne wrażenie że w końcu wypchnie mi nogę :D
    Ja polecam na niską hemoglobinę amarantus ekspandowany (dmuchany) można jeść na sucho jak i dodawać do jogurtów :)

Też polecam amarantus :) troszkę śmierdzi, ale jak doda się go do jogurtu to smak jest dobry, moje hemoglobina z 10,2 z początku ciąży skoczyła do 12,6 to mój rekord nawet nie będąc w ciąży zawsze miałam anemię. Ale stosowałam wiele rożnych rzeczy pokrzywę, amarantus, soki z buraków z pomarańczą i tabletki

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kobiety w ciazy mogą bawić się w parkach rozrywki? Firma organizuje wypad integracyjny do ENERGYLANDI i nie wiem czy mogę sobie pozwolić na takie szaleństwo;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym momencie mam +4kg od wagi startowej (7.5 od najniższej w ciąży).

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od poczatku 3,5kg na plusie, tez mam anemie :-/

• Evka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Tak jadlam duzo slodyczy. Dopiero wstalam i snilo mi sie ze bylam w m1 i tam bylo duzo slodyczy...a ja nie moglam nic kupic ze wzgledu na ten moj cukier. Eh plakac mi sie chce...wstalam glodna i nie wiem na co moge sobie pozwolic...mam onnadzieje ze ta cukryca minie po ciazy...ale klucie sie glukometrem mi sie nie usmiecha. Nie bylabym w stanie siebie dzgac...kogos bez problemu ale nie siebie.
    rewelka wrote:
    A jesz dużo słodyczy? bo Ja się obawiam cukrzycy, mogłabym non stop słodkie

Gosia mnr a nie masz może balkonu żeby chociaż trochę na powietrzu poleżeć? Dziś i mi się strasznie nudzi, chociaż mogłabym porobić wiele rzeczy ale mi się nie chce, lenia złapałam totalnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:05

wnidzbmhunwbroqa.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Ah zle zrozumialam moze. To powiedz mu ze gryko kokos jest lepszy bo dzieciatko bedzie zawsze rano pachniec kokosem, moze na to pojdzie;D

coś Ty ;P uparł się jak nie wiem!! wydzwaniał do firm i pytał jakie mają atesty, dobrze że wyprawka skompletowana bo masakra :P
    łóżeczko z zestawem i materac zamówiony :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Czy kobiety w ciazy mogą bawić się w parkach rozrywki? Firma organizuje wypad integracyjny do ENERGYLANDI i nie wiem czy mogę sobie pozwolić na takie szaleństwo;)

Asiowa zależy co chcesz tam robić - wszystkie karuzele odpadają, u nas w Chorzowie w wesołym wszędzie są tabliczki że zakaz dla kobiet w ciąży. Zresztą ją akurat jestem amatorka takich rozrywek i na wszystko zawsze wlaze i nie raz czlowieka tak wytarmosi że nie wyobrażam sobie teraz wejść gdziekolwiek...

Dziewczynki ja już po spotkaniu z Antkiem :D wazymy już 700 g a ja 4 kg na plus od początku ciąży. No i ogólnie wszystko super wymiary ok przepływy ok moje wyniki bez zarzutu :)
    Pojechalam do pracy zawieźć l4 a dziewczyny mowiam że schudlam haha :) i że to nie fair że tak dobrze wygladam :P

rewelka, gosia mmr, kwiatakacji, pati_zuzia, Eve_84, Karola1990, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Jaki wózek zakupiliście? pochwal się :-) Co do materaca to mąz ma rację. Materac to podstawa. Ja kupowałam dla córci 4 lata temu z Hevea. Dają 10 lat gwarancji, materac nie odgiał się w żadnym miejscu i jest mega wygodny.
    to akurat nie ta aukcja ale ten wózek :)
    http://allegro.pl/wozek-coletto-marcello-2w1-kolor-mr11-pink-i5556270708.html
    plus fotelik maxi cosi cabrio fix berry pink :)

przed chwila kupiłam łóżeczko
    http://allegro.pl/2w1-lozeczko-kolyska-wyprawka-posciel-hafty-26-ele-i5228713678.html

i materac
    http://allegro.pl/materac-lateksowy-hevea-baby-120x60-aegis-medica-i5266713705.html

a wczoraj od 1 osoby kupiłam pieluchy tetrowe i flanelowe, wanienka, laktator, przewijak...
    a i osobno miś szumiś, karuzela do łóżeczka, silikonowe na kładki na sutki

najgorsze przede mną ;/ pranie...
    lubie prac ale boje sie tyle chodzić skoro gin kazał odpoczywać ;/

Ola_45, Marta0912, stars2345, akira lubią tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Tez mialam 11.6 i spadlo niestety. Chyba pojde dzisiaj po sokowirowke do sklepu i zaczne pic sok z burakow...bo na mieso czerwone nie mam ochoty..
    Ja juz po pierwszym pobraniu i wypiciu glukozy.bez problemu wypilam. Zobaczymy jak sie bede czula...

ja miałam w 12 tyg 13.6 a teraz w sierpniu na wizycie w 25t 11,8 i gin kazał jeść buraki i mówił że to nie jest wynik do podania leku jeszcze...

co lekarz to inna opinia...
    wy już chodzicie na glukoze a ja mam zrobic w 28t

• ania14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczynki ja już po spotkaniu z Antkiem :D wazymy już 700 g a ja 4 kg na plus od początku ciąży. No i ogólnie wszystko super wymiary ok przepływy ok moje wyniki bez zarzutu :)
    Pojechalam do pracy zawieźć l4 a dziewczyny mowiam że schudlam haha :) i że to nie fair że tak dobrze wygladam :P

teraz mam jeszcze wiekszy strach że Marysia bedzie duża :(
    w 25t miała prawie 900g

• ania14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Tak myślę właśnie...zobaczmy, jutro dostane wyniki z labolatorium i zadzwonię do lekarki. Czytam o tej cukrzycy ale nie za bardzo wiem na czym ona polega. Nigdy nie miałam problemów z cukrem w badaniach. Eh ide spać :(

te kiepskie samopoczucie to może nie od niskiego żelaza tylko właśnie od poziomu cukru ;/

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:

przed chwila kupiłam łóżeczko
    http://allegro.pl/2w1-lozeczko-kolyska-wyprawka-posciel-hafty-26-ele-i5228713678.html

i materac
    http://allegro.pl/materac-lateksowy-hevea-baby-120x60-aegis-medica-i5266713705.html

Bardzo fajny ten zestaw bardzo dużo elementów, zazwyczaj w tej cenie jest połowa...

Acikk gratulacje udanej wizyty :)

ania14 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania 14 super to łóżeczko z wyprawką

ania14 lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:

w energylandi kobeity w ciazy maja znizke na bilety -50% chyba z tego co pamietam :P ale jak z atrakcjami to nie wiem pewnie musialabys na kazdej pytac czy mozesz w ciazy wsiadac :)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    teraz mam jeszcze wiekszy strach że Marysia bedzie duża :(
    w 25t miała prawie 900g

to chyba bedzie duza.. no chyba, ze sie zatrzyma w ktoryms momencie wagowo... u nas w 24 tyg 600gr wiec wydaje mi sie spora roznica. najlepiej zapytaj lekarza o wage

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    ania 14 super to łóżeczko z wyprawką
    rewelka wrote:
    Bardzo fajny ten zestaw bardzo dużo elementów, zazwyczaj w tej cenie jest połowa...

właśnie taki mi się spodobał bo będzie wszystko do kompletu :)
    nawet pościel do łóżeczka i wypełnienie mam z głowy
    jeszcze jakiś kocyk tam jest... zamówiła jeszcze 2 dodatkowe pościele od razu

• ania14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    to chyba bedzie duza.. no chyba, ze sie zatrzyma w ktoryms momencie wagowo... u nas w 24 tyg 600gr wiec wydaje mi sie spora roznica. najlepiej zapytaj lekarza o wage

wizyte mam dopiero 17 września, zapytam chociaż już się boje co mi odpowie ;/ :(
    Asiowa wrote:

podziwiam, że masz jeszcze siły na to :) ja mam strach nawet do pracy iść na chwile odkąd gin powiedział że mała dusi główką w szyjke, i teraz sie ciesze że jest tak ułożona bo byślałam że ona okreca sie jeszcze kilka razy dziennie a po waszych wizytach widze że to już nie tak...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mi pomiary wyszły o tydz do tyłu ale powiedziała że na tym etapie to wszystko w granicach normy się mieści ale mój bardziej na drobiazga póki co :P ale każda dzidzia rośnie w swoim tempie :) ja i mąż mieliśmy przy urodzeniu poniżej 3 kg może to też ma jakieś znaczenie ie.

Co do buraków dziewczyny mam podobny wynik i pani mi zaleciła dużo buraków a jak powiedziałam że nie znosze buraków to powiedziała że jest preparat w tabletkach o nazwie burak i jest brakiem w tabletkach i mam sobie kupić więc kupie :D

ania14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha mój Antoś tak jak przypuszczalam od poprzedniej wizyty niezmiennie głową w dół siedzi :)

Ale wiecie co dziś było niesamowite? Widziałam na USG stopkę i poruszyl nią a ja to poczulam :D takie dziwne uczucie jak wiedzialam że to właśnie stopka poruszyl :D

ania14, Ola_45, Mama-julka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:34

ania14 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ