Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTinusia wrote:Mnie wczoraj mały kopy sadzał gdzieś w okolicy szyjki bo miałam dziwne wrażenie że w końcu wypchnie mi nogę
Ja polecam na niską hemoglobinę amarantus ekspandowany (dmuchany) można jeść na sucho jak i dodawać do jogurtów
Też polecam amarantustroszkę śmierdzi, ale jak doda się go do jogurtu to smak jest dobry, moje hemoglobina z 10,2 z początku ciąży skoczyła do 12,6 to mój rekord nawet nie będąc w ciąży zawsze miałam anemię. Ale stosowałam wiele rożnych rzeczy pokrzywę, amarantus, soki z buraków z pomarańczą i tabletki
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Tak jadlam duzo slodyczy. Dopiero wstalam i snilo mi sie ze bylam w m1 i tam bylo duzo slodyczy...a ja nie moglam nic kupic ze wzgledu na ten moj cukier. Eh plakac mi sie chce...wstalam glodna i nie wiem na co moge sobie pozwolic...mam onnadzieje ze ta cukryca minie po ciazy...ale klucie sie glukometrem mi sie nie usmiecha. Nie bylabym w stanie siebie dzgac...kogos bez problemu ale nie siebie.rewelka wrote:A jesz dużo słodyczy? bo Ja się obawiam cukrzycy, mogłabym non stop słodkie
Gosia mnr a nie masz może balkonu żeby chociaż trochę na powietrzu poleżeć? Dziś i mi się strasznie nudzi, chociaż mogłabym porobić wiele rzeczy ale mi się nie chce, lenia złapałam totalnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:05
-
mnk wrote:Ah zle zrozumialam moze. To powiedz mu ze gryko kokos jest lepszy bo dzieciatko bedzie zawsze rano pachniec kokosem, moze na to pojdzie;D
coś Ty ;P uparł się jak nie wiem!! wydzwaniał do firm i pytał jakie mają atesty, dobrze że wyprawka skompletowana bo masakra
łóżeczko z zestawem i materac zamówiony -
Asiowa wrote:Czy kobiety w ciazy mogą bawić się w parkach rozrywki? Firma organizuje wypad integracyjny do ENERGYLANDI i nie wiem czy mogę sobie pozwolić na takie szaleństwo;)
Asiowa zależy co chcesz tam robić - wszystkie karuzele odpadają, u nas w Chorzowie w wesołym wszędzie są tabliczki że zakaz dla kobiet w ciąży. Zresztą ją akurat jestem amatorka takich rozrywek i na wszystko zawsze wlaze i nie raz czlowieka tak wytarmosi że nie wyobrażam sobie teraz wejść gdziekolwiek...
Dziewczynki ja już po spotkaniu z Antkiemwazymy już 700 g a ja 4 kg na plus od początku ciąży. No i ogólnie wszystko super wymiary ok przepływy ok moje wyniki bez zarzutu
Pojechalam do pracy zawieźć l4 a dziewczyny mowiam że schudlam hahai że to nie fair że tak dobrze wygladam
rewelka, gosia mmr, kwiatakacji, pati_zuzia, Eve_84, Karola1990, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość
-
akira wrote:Jaki wózek zakupiliście? pochwal się
Co do materaca to mąz ma rację. Materac to podstawa. Ja kupowałam dla córci 4 lata temu z Hevea. Dają 10 lat gwarancji, materac nie odgiał się w żadnym miejscu i jest mega wygodny.
http://allegro.pl/wozek-coletto-marcello-2w1-kolor-mr11-pink-i5556270708.html
plus fotelik maxi cosi cabrio fix berry pink
przed chwila kupiłam łóżeczko
http://allegro.pl/2w1-lozeczko-kolyska-wyprawka-posciel-hafty-26-ele-i5228713678.html
i materac
http://allegro.pl/materac-lateksowy-hevea-baby-120x60-aegis-medica-i5266713705.html
a wczoraj od 1 osoby kupiłam pieluchy tetrowe i flanelowe, wanienka, laktator, przewijak...
a i osobno miś szumiś, karuzela do łóżeczka, silikonowe na kładki na sutki
najgorsze przede mną ;/ pranie...
lubie prac ale boje sie tyle chodzić skoro gin kazał odpoczywać ;/Ola_45, Marta0912, stars2345, akira lubią tę wiadomość
-
Evka wrote:Tez mialam 11.6 i spadlo niestety. Chyba pojde dzisiaj po sokowirowke do sklepu i zaczne pic sok z burakow...bo na mieso czerwone nie mam ochoty..
Ja juz po pierwszym pobraniu i wypiciu glukozy.bez problemu wypilam. Zobaczymy jak sie bede czula...
ja miałam w 12 tyg 13.6 a teraz w sierpniu na wizycie w 25t 11,8 i gin kazał jeść buraki i mówił że to nie jest wynik do podania leku jeszcze...
co lekarz to inna opinia...
wy już chodzicie na glukoze a ja mam zrobic w 28t
-
Acikk wrote:Dziewczynki ja już po spotkaniu z Antkiem
wazymy już 700 g a ja 4 kg na plus od początku ciąży. No i ogólnie wszystko super wymiary ok przepływy ok moje wyniki bez zarzutu
Pojechalam do pracy zawieźć l4 a dziewczyny mowiam że schudlam hahai że to nie fair że tak dobrze wygladam
teraz mam jeszcze wiekszy strach że Marysia bedzie duża
w 25t miała prawie 900g -
Evka wrote:Tak myślę właśnie...zobaczmy, jutro dostane wyniki z labolatorium i zadzwonię do lekarki. Czytam o tej cukrzycy ale nie za bardzo wiem na czym ona polega. Nigdy nie miałam problemów z cukrem w badaniach. Eh ide spać
te kiepskie samopoczucie to może nie od niskiego żelaza tylko właśnie od poziomu cukru ;/ -
ania14 wrote:
przed chwila kupiłam łóżeczko
http://allegro.pl/2w1-lozeczko-kolyska-wyprawka-posciel-hafty-26-ele-i5228713678.html
i materac
http://allegro.pl/materac-lateksowy-hevea-baby-120x60-aegis-medica-i5266713705.html
Bardzo fajny ten zestaw bardzo dużo elementów, zazwyczaj w tej cenie jest połowa...
Acikk gratulacje udanej wizyty
ania14 lubi tę wiadomość
-
Asiowa wrote:Czy kobiety w ciazy mogą bawić się w parkach rozrywki? Firma organizuje wypad integracyjny do ENERGYLANDI i nie wiem czy mogę sobie pozwolić na takie szaleństwo;)
w energylandi kobeity w ciazy maja znizke na bilety -50% chyba z tego co pamietamale jak z atrakcjami to nie wiem pewnie musialabys na kazdej pytac czy mozesz w ciazy wsiadac
-
ania14 wrote:teraz mam jeszcze wiekszy strach że Marysia bedzie duża
w 25t miała prawie 900g
to chyba bedzie duza.. no chyba, ze sie zatrzyma w ktoryms momencie wagowo... u nas w 24 tyg 600gr wiec wydaje mi sie spora roznica. najlepiej zapytaj lekarza o wage -
gosia mmr wrote:ania 14 super to łóżeczko z wyprawkąrewelka wrote:Bardzo fajny ten zestaw bardzo dużo elementów, zazwyczaj w tej cenie jest połowa...
właśnie taki mi się spodobał bo będzie wszystko do kompletu
nawet pościel do łóżeczka i wypełnienie mam z głowy
jeszcze jakiś kocyk tam jest... zamówiła jeszcze 2 dodatkowe pościele od razu -
KASIAG24 wrote:to chyba bedzie duza.. no chyba, ze sie zatrzyma w ktoryms momencie wagowo... u nas w 24 tyg 600gr wiec wydaje mi sie spora roznica. najlepiej zapytaj lekarza o wage
wizyte mam dopiero 17 września, zapytam chociaż już się boje co mi odpowie ;/
podziwiam, że masz jeszcze siły na toja mam strach nawet do pracy iść na chwile odkąd gin powiedział że mała dusi główką w szyjke, i teraz sie ciesze że jest tak ułożona bo byślałam że ona okreca sie jeszcze kilka razy dziennie a po waszych wizytach widze że to już nie tak...
-
Ania mi pomiary wyszły o tydz do tyłu ale powiedziała że na tym etapie to wszystko w granicach normy się mieści ale mój bardziej na drobiazga póki co
ale każda dzidzia rośnie w swoim tempie
ja i mąż mieliśmy przy urodzeniu poniżej 3 kg może to też ma jakieś znaczenie ie.
Co do buraków dziewczyny mam podobny wynik i pani mi zaleciła dużo buraków a jak powiedziałam że nie znosze buraków to powiedziała że jest preparat w tabletkach o nazwie burak i jest brakiem w tabletkach i mam sobie kupić więc kupieania14 lubi tę wiadomość
-
Aha mój Antoś tak jak przypuszczalam od poprzedniej wizyty niezmiennie głową w dół siedzi
Ale wiecie co dziś było niesamowite? Widziałam na USG stopkę i poruszyl nią a ja to poczulamtakie dziwne uczucie jak wiedzialam że to właśnie stopka poruszyl
ania14, Ola_45, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:34
ania14 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔