Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyania14 wrote:melduje się ja
wózek kupionyjutro chyba zamówie na allegro łóżeczko z wszystkim
czekam az mi odp czy moge kupic bez materaca bo mąż się uparł na materac jakiś lepszy lateksowy... wyprawka powoli się zbiera w domu
wózek ogladalismy w sklepie a teraz zamówiłam go na allegro bo cena zestawu różniła się 500zł !!!
Też myślę o materacu lateksowym. Słyszałam opinie, że w tym gryczanym potrafią mnożyć się robaki. Na youtube jest vlogerka "mami doriska" i coś właśnie kiedyś o tym wspominała, że dziecko było niespokojne i przyczyną były chyba te robaki w materacu. -
nick nieaktualnyMoja siostrzenica od roku ma zdiagnozowaną cukrzycę, ma bardzo fajną dietę ułożoną przez panią z poradni "dobry dietetyk" oni chyba w każdym mieście mają swoje oddziały. co do chleba jest specjalny chleb dla cukrzyków IG, ma bardzo niski indeks glikemiczny i nie podnosi tak cukru. ona to się dopiero meczy, nie dostała jeszcze pompy i co 3h do każdego posiłku ma podawaną insulinę, jak trafiła do kliniki miała cukier w wysokości 800, mam nadzieję, że moi chłopcy nie będą mieć cukrzycy i ten problem występował w rodzinie szwagra, ale tego do końca nie jesteśmy pewni..
-
nick nieaktualnyEvka wrote:No zestresowałam się wczoraj trochę popołudniu jedną sytuacją i jak poszłam na szkolę rodzenia to cały czas czułam takie lekkie skurcze jakby okresowe, wieczorem wkurzył mnie ojciec i dołożył do ognia...Może faktycznie przez stres. Zobaczę dzisiaj jak się będzie sytuacja rozwijała, choć mam nadzieje, że nic się nie wydarzy i brzuch nie będzie bolał. Mam brać magnez profilaktycznie na te skurcze i doraźnie nospe a żelazo na 10,6 hemoglobiny...Co tak słaby wynik hemoglobiny oznacza? Anemie już?
Ojciec cię wkurzył... Skąd ja to znam. Mój doprowadza mnie do szału swoim zachowaniem...Kompletnie nie można na niego liczyć. Muszę się totalnie powstrzymywać ( co jest mega ciężkie), żeby mu tak nie "pojechać"... Ciężki człowiek z niego. Ja jestem jedynaczką i myślałam, że jak pojawi się pierwszy wnuk to jego olewatorski stosunek do domowych spraw się zmieni, ale gdzie tam.Może jest minimalnie lepiej, ale bez szału. Niech się cieszy, że jestem w ciąży, bo w przeciwnym razie nie byłabym taka łagodnaOluniaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
U nas robota na budowie pełną parąteraz zamówiliśmy ekipę do ocieplenia, glazurniczka kończy pewnie jutro toaletę a dwóch Panów robi sufity. Jeszcze potem dużooooo sprzątania i można się przeprowadzać
a ja chce już
nie mogę się doczekać
[/QUOTE]
Oj jak ja ci zazdroszczę takiej bliskiej perspektywy bycia na swoim. My ze swoją "budową" (robimy mieszkanie na poddaszu) jesteśmy daleko, daleko w ... lesie
-
Ja dzis chodze i z bolu sie wykrecam i placze.. tak mnie zoladek boli i dostalam jakiejs biegunki;/ mam straszne skurcze zoladka,cos mi poszkodzilp,najgorzej,ze to nie pierwszy raz juz eh;/ normalnie jak niemowlak sie czuje,jak nie to to co innego poszkodzi..eh
Co do materacykow to ja dla Laury mialam kokos-gryka ale nie pamietam,zeby jakos niespokojnie spala,ale chetnie poczytam o tych lateksowych o ktorych piszecie -
Marta0912 wrote:Też myślę o materacu lateksowym. Słyszałam opinie, że w tym gryczanym potrafią mnożyć się robaki. Na youtube jest vlogerka "mami doriska" i coś właśnie kiedyś o tym wspominała, że dziecko było niespokojne i przyczyną były chyba te robaki w materacu.
mój mąż jest policjantem, nie dawno był na interwencji w rodzinie gdzie jakiś czas temu zmarło niemowle śmiercią łóżeczkową i się nakręcił, zaczął szukać w necie ;/
no i oczywiście zaczęła się wojna bo powiedział że za materac da nawed tys zł a niania ma być z monitorem oddechu ;/
z materacem nie wyszło źle mógł wymyśleć gorzej ;/
nianie kupiłam samsunga z kamerą bez monitora
a materac taki http://allegro.pl/materac-lateksowy-hevea-baby-120x60-aegis-medica-i5266713705.html -
stars2345 wrote:ania14 jak dojdzie lozeczko to koniecznie daj znac jak wrazenia, jaka jakosc, bo moze tez zamowie, bo bardzo mi sie podoba
ciesze się że mój wybór jeszcze komuś się podoba
czas realizacji 14 dni wiec wziełam za pobraniem, bede spokojniejsza
mnie zkusiło to że do wózka jest komplet posciel z wypełnieniem, rozek, rogal do karmienia, spiworeklubie miec wszytsko równe, mam nadzieje że nie zawiode się jakościa... do łóżeczka są płozy, mężowi marzyło się żeby łóżeczko się kołysało ale ja nie uważam to za najlepszy pomysł... przyjdzie ktoś oprze się o łóżeczko i mi dziecko z niego wyrzuci...
-
Też slyszałam złe opinia na temat gryko-kokos-pianka, znajomej synek w nocy spać nie mógł miał objawy jak przeziębienie i tylko w nocy w dzień jak przebywał poza to wszystko było ok, w necie możecie poczytać historie, My chcemy kupić kokos-pianka albo lateksowy.
Ania14 jesteś pewna że drewniane? Nie będą te literki nad dzieckiem w razie czego jakby spadła któraś, żeby nie poobijała dzieciaczka.gosia mmr lubi tę wiadomość
-
rewelka wrote:Też slyszałam złe opinia na temat gryko-kokos-pianka, znajomej synek w nocy spać nie mógł miał objawy jak przeziębienie i tylko w nocy w dzień jak przebywał poza to wszystko było ok, w necie możecie poczytać historie, My chcemy kupić kokos-pianka albo lateksowy.
Ania14 jesteś pewna że drewniane? Nie będą te literki nad dzieckiem w razie czego jakby spadła któraś, żeby nie poobijała dzieciaczka.
był też do wyboru lateks kokos ...
mnie to troche przerasta ;/ my kiedyś spałyśmy pewnie na zwykłej piance w łóżeczku po rodzenstwie albo kuzynostwie a teraz takie wymyslanie ;/
literki mocno się przykleji i odsune łóżeczko najwyżej wleci za
beda przyklejowe w jej pokoju a pewnie z 2 lata bedzie z nami w sypialni wiec beda wisiały nad niczym narazieMama-julka lubi tę wiadomość
-
rewelka
Ja też rozważam piankę-kokos...jednak po tym, co napisałaś zaczęłam szukać w internecie informacji, kokos też bywa krytykowany, więc bardzo trudno o jednoznaczną opinię,chyba muszę się dokształcić z materaców.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 21:22
-
stars2345 wrote:Ania z tego co ja wyczytalam to ten zestaw nie ma spiworka, maja tam tez zestaw 44 elemnentowy, ale to juz o polowe drozej ten zestaw i to co jest na zdjeciu to jest wszystko w tym duzym zestawie.
no kurcze chyba nie ma ;/ pomyliłam komplety, już do nich dopisałam czy moge dokupić, tan zestaw 44 elem był mi za duży ;/stars2345 lubi tę wiadomość
-
dorciamw wrote:Moja siostrzenica od roku ma zdiagnozowaną cukrzycę, ma bardzo fajną dietę ułożoną przez panią z poradni "dobry dietetyk" oni chyba w każdym mieście mają swoje oddziały. co do chleba jest specjalny chleb dla cukrzyków IG, ma bardzo niski indeks glikemiczny i nie podnosi tak cukru. ona to się dopiero meczy, nie dostała jeszcze pompy i co 3h do każdego posiłku ma podawaną insulinę, jak trafiła do kliniki miała cukier w wysokości 800, mam nadzieję, że moi chłopcy nie będą mieć cukrzycy i ten problem występował w rodzinie szwagra, ale tego do końca nie jesteśmy pewni..
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Dołączam do grona grudniówecze
U nas termin na ok 16
Jestem obecnie w 25 tc. Powoli kompletuje wyprawkę. Póki co zakupiłam łóżeczko składające się z 11 elementów (jakiś hit allegro), mamy wózek i kilka ubranek. A jak u Was
pati_zuzia, Marta0912, kwiatakacji, Mama-julka, moniek90, ZieloneOliwki, bella88, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość