X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napiecie tez czuje ciagle, dopuki sie nie poloze..moze to rozciagajaca sie skora, bo wkoncu brzuszki nam rosna :)

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    dziewczyny a jak Wasze wyniki krwi? a dokladniej hemoglobinka w zestawie z erytrocytami i hematokrytem.. u mnie troche kiepsko mimo brania zelaza w witaminach+tardyferon

hemoglobina 11,2 erytrocyty 3,55 hematokryt 31,3%

wyniki mimo faszerowania sie tabsami od poczatku ciazy sa ciagle takie same...odzywiam sie tez raczej dobrze..

Moze przez ta krew czuje ciagle oslabienie i miesnie mnie bola jak na jakies grypsko... w przyszlym tygodniu ide na nastepne badania, mam nadzieje, ze bedzie jakas poprawa chociaz mala.

Ale to chyba dobrze, że przynajmniej nie spada. U mnie hemoglobina zatrzymała się na 11,2 i lekarka była zadowolona, tylko, że ja zażywam z witamin tylko omega med optima, a żelazo staram się uzupełnić jeszcze naturalnie.

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Ale to chyba dobrze, że przynajmniej nie spada. U mnie hemoglobina zatrzymała się na 11,2 i lekarka była zadowolona, tylko, że ja zażywam z witamin tylko omega med optima, a żelazo staram się uzupełnić jeszcze naturalnie.

Ja tez staram sie jadac produkty bogate w zelazo, popijam wszystko woda z cytryna, bo podobno witamina C pomaga we wchlanianiu i dalej to samo... tabletki tez nic nie zmienily...moze taka nasza uroda :)

gosia mmr lubi tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone Oliwki
    Jeśli chodzi o wybór szpitala, to ja głównie czytam teraz grupę na facebook'u: Hallo gdzie rodzić Wrocław? Może dla Twojego rejonu też jest coś podobnego

tb73hdge49irrilb.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje się ja :)
    wózek kupiony :) jutro chyba zamówie na allegro łóżeczko z wszystkim :) czekam az mi odp czy moge kupic bez materaca bo mąż się uparł na materac jakiś lepszy lateksowy... wyprawka powoli się zbiera w domu :)
    wózek ogladalismy w sklepie a teraz zamówiłam go na allegro bo cena zestawu różniła się 500zł !!!

kwiatakacji, gosia mmr, pati_zuzia, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przez ostatnie 2 miesiące mam żelazo na poziomie 10,8 - 10,9 czyli już anemię ciążową ( w 10 tyg miałam 12,7). Biorę Femibion2 i Sorbifer Durules wcześniej jedną tabletkę teraz już 2 dziennie. Staram się jeść produkty bogate w żelazo ale jak narazie poprawy nie ma. No ale przez ostatni miesiąc nie spadło więc jest plus .

Madzisek lubi tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na problemy z hemoglobiną bardzo polecam domowy zakwas z buraków i koktajle z pietruszki. Jedna z dziewczyn pisała jeszcze o soku z pokrzywy, ostatnio kupiłam i też piję, mam nadzieję, że to też trochę podkręci żelazo.

tb73hdge49irrilb.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania materac lepiej zawsze kupic nowy bo uzywany jest juz odksztalcony i w ogole. Ja tez kupowalam same lozeczko bez materaca :)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Ania materac lepiej zawsze kupic nowy bo uzywany jest juz odksztalcony i w ogole. Ja tez kupowalam same lozeczko bez materaca :)

tak tak, oczywiście że nowy :) tylko w zestawie jest gryko a mąż się uparł na lateksowy

• mnk Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah zle zrozumialam moze. To powiedz mu ze gryko kokos jest lepszy bo dzieciatko bedzie zawsze rano pachniec kokosem, moze na to pojdzie;D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, obudziłam się już o 5. Dzisiaj na 8 do lab. na krzywą cukrową. Jestem w tej chwili tak głodna, że mam wrażenie, że żołądek przylgnie do kręgosłupa. Eh nie wiem jak ja to wytrzymam :( Do tego wszystkiego brzuch mnie bolał jak na okres lekko. Takie napięcie wczoraj znowu, i często. A na badaniu tydzień temu szyjka była 3,9 cm więc ok. Trochę mnie to martwi :(

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka a moze sie stresujesz badaniem albo sie przemeczylas czyms? Jsk Ci nie przejdzie i masz sie stresowac to moze IP? Nawet jsk to nic to bedziesz spokojniejsza.

A mnie w nocy obudzily skurcze,ale nie moje tylko mojego meza :D Ooo co on przezywal,nie przypominam sobie,zeby kiedykolwiek tak sie zwijal z bolu. Rodzic by nie mogl ;) dla niego to smieszne nie bylo, ale ja bezduszna sie smialam :D no ale pomoc tez probowalam :) w ogole w nocy zachodze do pokoju Gabrysia a on spi na ziemi WTF? Ale ze juz jakis czas temu wyjelismy mu jedna sciane szczebelek I wstawilismy przegrode,zeby nie spadal,a on wiercacy to zsunal sie na ziemie :D dobrze,ze spi w spiworku to nie zmarzl :)

Evka, Mama-julka lubią tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zestresowałam się wczoraj trochę popołudniu jedną sytuacją i jak poszłam na szkolę rodzenia to cały czas czułam takie lekkie skurcze jakby okresowe, wieczorem wkurzył mnie ojciec i dołożył do ognia...Może faktycznie przez stres. Zobaczę dzisiaj jak się będzie sytuacja rozwijała, choć mam nadzieje, że nic się nie wydarzy i brzuch nie będzie bolał. Mam brać magnez profilaktycznie na te skurcze i doraźnie nospe a żelazo na 10,6 hemoglobiny...Co tak słaby wynik hemoglobiny oznacza? Anemie już?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    melduje się ja :)
    wózek kupiony :) jutro chyba zamówie na allegro łóżeczko z wszystkim :) czekam az mi odp czy moge kupic bez materaca bo mąż się uparł na materac jakiś lepszy lateksowy...
    Jaki wózek zakupiliście? pochwal się :-) Co do materaca to mąz ma rację. Materac to podstawa. Ja kupowałam dla córci 4 lata temu z Hevea. Dają 10 lat gwarancji, materac nie odgiał się w żadnym miejscu i jest mega wygodny.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stres organizm ludzki zawsze jakos zareaguje a w ciazy to juz w ogole. Najgorsze,ze nie tak latwo sobie z tym poradzic. Oby to byla tylko reakcja na stres. Corcia Ci mowi mamo rzuc na luz ;)

Evka lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia :)

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,to patrze,ze nie tylko ja mam problem z hemoglobina. Mój gin kazal dalej mi brac to samo i ta sama dawke bo 2 msc temu jak brałam miałam 11,7 a teraz 11,6 to powiedział,ze może dzięki tym tabsom się wlasnie utrzymuje,takze u mnie nie jest az tak zle jak spojrzałam,ze macie o wiele mniej.
    A wogole to wczoraj u gina na wage znowu stanelam i od początku ciąży mam na +5,25kg ufff ;D ;P mam nadzieje,ze jeszcze jakies gora 3-4kg na + będzie :)
    Jeszcze 8 z przodu nie przekroczyłam ;P Matko ze swoja Laura przy porodzie miałam 83kg.. ale 16kg przytylam a teraz..brakuje pare deko do 80kg..a gdzie jeszcze termin :P

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam 11.6 i spadlo niestety. Chyba pojde dzisiaj po sokowirowke do sklepu i zaczne pic sok z burakow...bo na mieso czerwone nie mam ochoty..
    Ja juz po pierwszym pobraniu i wypiciu glukozy.bez problemu wypilam. Zobaczymy jak sie bede czula...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i troche mi slabo...polozylabym sie najchetniej

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka nie przejmuj się takimi bólami. Mi mała zrobiła psikus i jest ułożona miednicowo i macha tak nogami że ledwo umie chodzić taki ucisk i ból czuje w dole brzucha. Byłam u lekarza z szyjka ok 3,8 więc się nie przejmuję j znoszę te kopniaki i oczekuję momentu zmiany pozycji przez małą ;-)

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ