Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
myszata92 wrote:dziewczyny a jak Wasze wyniki krwi? a dokladniej hemoglobinka w zestawie z erytrocytami i hematokrytem.. u mnie troche kiepsko mimo brania zelaza w witaminach+tardyferon
hemoglobina 11,2 erytrocyty 3,55 hematokryt 31,3%
wyniki mimo faszerowania sie tabsami od poczatku ciazy sa ciagle takie same...odzywiam sie tez raczej dobrze..
Moze przez ta krew czuje ciagle oslabienie i miesnie mnie bola jak na jakies grypsko... w przyszlym tygodniu ide na nastepne badania, mam nadzieje, ze bedzie jakas poprawa chociaz mala.
Ale to chyba dobrze, że przynajmniej nie spada. U mnie hemoglobina zatrzymała się na 11,2 i lekarka była zadowolona, tylko, że ja zażywam z witamin tylko omega med optima, a żelazo staram się uzupełnić jeszcze naturalnie. -
nick nieaktualnygosia mmr wrote:Ale to chyba dobrze, że przynajmniej nie spada. U mnie hemoglobina zatrzymała się na 11,2 i lekarka była zadowolona, tylko, że ja zażywam z witamin tylko omega med optima, a żelazo staram się uzupełnić jeszcze naturalnie.
Ja tez staram sie jadac produkty bogate w zelazo, popijam wszystko woda z cytryna, bo podobno witamina C pomaga we wchlanianiu i dalej to samo... tabletki tez nic nie zmienily...moze taka nasza urodagosia mmr lubi tę wiadomość
-
melduje się ja
wózek kupionyjutro chyba zamówie na allegro łóżeczko z wszystkim
czekam az mi odp czy moge kupic bez materaca bo mąż się uparł na materac jakiś lepszy lateksowy... wyprawka powoli się zbiera w domu
wózek ogladalismy w sklepie a teraz zamówiłam go na allegro bo cena zestawu różniła się 500zł !!!kwiatakacji, gosia mmr, pati_zuzia, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja przez ostatnie 2 miesiące mam żelazo na poziomie 10,8 - 10,9 czyli już anemię ciążową ( w 10 tyg miałam 12,7). Biorę Femibion2 i Sorbifer Durules wcześniej jedną tabletkę teraz już 2 dziennie. Staram się jeść produkty bogate w żelazo ale jak narazie poprawy nie ma. No ale przez ostatni miesiąc nie spadło więc jest plus .
Madzisek lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, obudziłam się już o 5. Dzisiaj na 8 do lab. na krzywą cukrową. Jestem w tej chwili tak głodna, że mam wrażenie, że żołądek przylgnie do kręgosłupa. Eh nie wiem jak ja to wytrzymam
Do tego wszystkiego brzuch mnie bolał jak na okres lekko. Takie napięcie wczoraj znowu, i często. A na badaniu tydzień temu szyjka była 3,9 cm więc ok. Trochę mnie to martwi
-
nick nieaktualnyEvka a moze sie stresujesz badaniem albo sie przemeczylas czyms? Jsk Ci nie przejdzie i masz sie stresowac to moze IP? Nawet jsk to nic to bedziesz spokojniejsza.
A mnie w nocy obudzily skurcze,ale nie moje tylko mojego mezaOoo co on przezywal,nie przypominam sobie,zeby kiedykolwiek tak sie zwijal z bolu. Rodzic by nie mogl
dla niego to smieszne nie bylo, ale ja bezduszna sie smialam
no ale pomoc tez probowalam
w ogole w nocy zachodze do pokoju Gabrysia a on spi na ziemi WTF? Ale ze juz jakis czas temu wyjelismy mu jedna sciane szczebelek I wstawilismy przegrode,zeby nie spadal,a on wiercacy to zsunal sie na ziemie
dobrze,ze spi w spiworku to nie zmarzl
Evka, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
No zestresowałam się wczoraj trochę popołudniu jedną sytuacją i jak poszłam na szkolę rodzenia to cały czas czułam takie lekkie skurcze jakby okresowe, wieczorem wkurzył mnie ojciec i dołożył do ognia...Może faktycznie przez stres. Zobaczę dzisiaj jak się będzie sytuacja rozwijała, choć mam nadzieje, że nic się nie wydarzy i brzuch nie będzie bolał. Mam brać magnez profilaktycznie na te skurcze i doraźnie nospe a żelazo na 10,6 hemoglobiny...Co tak słaby wynik hemoglobiny oznacza? Anemie już?
-
ania14 wrote:melduje się ja
wózek kupionyjutro chyba zamówie na allegro łóżeczko z wszystkim
czekam az mi odp czy moge kupic bez materaca bo mąż się uparł na materac jakiś lepszy lateksowy...
Co do materaca to mąz ma rację. Materac to podstawa. Ja kupowałam dla córci 4 lata temu z Hevea. Dają 10 lat gwarancji, materac nie odgiał się w żadnym miejscu i jest mega wygodny.
-
nick nieaktualny
-
Hej,to patrze,ze nie tylko ja mam problem z hemoglobina. Mój gin kazal dalej mi brac to samo i ta sama dawke bo 2 msc temu jak brałam miałam 11,7 a teraz 11,6 to powiedział,ze może dzięki tym tabsom się wlasnie utrzymuje,takze u mnie nie jest az tak zle jak spojrzałam,ze macie o wiele mniej.
A wogole to wczoraj u gina na wage znowu stanelam i od początku ciąży mam na +5,25kg ufff;P mam nadzieje,ze jeszcze jakies gora 3-4kg na + będzie
Jeszcze 8 z przodu nie przekroczyłam ;P Matko ze swoja Laura przy porodzie miałam 83kg.. ale 16kg przytylam a teraz..brakuje pare deko do 80kg..a gdzie jeszcze termin -
Tez mialam 11.6 i spadlo niestety. Chyba pojde dzisiaj po sokowirowke do sklepu i zaczne pic sok z burakow...bo na mieso czerwone nie mam ochoty..
Ja juz po pierwszym pobraniu i wypiciu glukozy.bez problemu wypilam. Zobaczymy jak sie bede czula... -
Evka nie przejmuj się takimi bólami. Mi mała zrobiła psikus i jest ułożona miednicowo i macha tak nogami że ledwo umie chodzić taki ucisk i ból czuje w dole brzucha. Byłam u lekarza z szyjka ok 3,8 więc się nie przejmuję j znoszę te kopniaki i oczekuję momentu zmiany pozycji przez małą