Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napiecie tez czuje ciagle, dopuki sie nie poloze..moze to rozciagajaca sie skora, bo wkoncu brzuszki nam rosna :)

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    dziewczyny a jak Wasze wyniki krwi? a dokladniej hemoglobinka w zestawie z erytrocytami i hematokrytem.. u mnie troche kiepsko mimo brania zelaza w witaminach+tardyferon

hemoglobina 11,2 erytrocyty 3,55 hematokryt 31,3%

wyniki mimo faszerowania sie tabsami od poczatku ciazy sa ciagle takie same...odzywiam sie tez raczej dobrze..

Moze przez ta krew czuje ciagle oslabienie i miesnie mnie bola jak na jakies grypsko... w przyszlym tygodniu ide na nastepne badania, mam nadzieje, ze bedzie jakas poprawa chociaz mala.

Ale to chyba dobrze, że przynajmniej nie spada. U mnie hemoglobina zatrzymała się na 11,2 i lekarka była zadowolona, tylko, że ja zażywam z witamin tylko omega med optima, a żelazo staram się uzupełnić jeszcze naturalnie.

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Ale to chyba dobrze, że przynajmniej nie spada. U mnie hemoglobina zatrzymała się na 11,2 i lekarka była zadowolona, tylko, że ja zażywam z witamin tylko omega med optima, a żelazo staram się uzupełnić jeszcze naturalnie.

Ja tez staram sie jadac produkty bogate w zelazo, popijam wszystko woda z cytryna, bo podobno witamina C pomaga we wchlanianiu i dalej to samo... tabletki tez nic nie zmienily...moze taka nasza uroda :)

gosia mmr lubi tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone Oliwki
    Jeśli chodzi o wybór szpitala, to ja głównie czytam teraz grupę na facebook'u: Hallo gdzie rodzić Wrocław? Może dla Twojego rejonu też jest coś podobnego

tb73hdge49irrilb.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje się ja :)
    wózek kupiony :) jutro chyba zamówie na allegro łóżeczko z wszystkim :) czekam az mi odp czy moge kupic bez materaca bo mąż się uparł na materac jakiś lepszy lateksowy... wyprawka powoli się zbiera w domu :)
    wózek ogladalismy w sklepie a teraz zamówiłam go na allegro bo cena zestawu różniła się 500zł !!!

nick nieaktualny, gosia mmr, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przez ostatnie 2 miesiące mam żelazo na poziomie 10,8 - 10,9 czyli już anemię ciążową ( w 10 tyg miałam 12,7). Biorę Femibion2 i Sorbifer Durules wcześniej jedną tabletkę teraz już 2 dziennie. Staram się jeść produkty bogate w żelazo ale jak narazie poprawy nie ma. No ale przez ostatni miesiąc nie spadło więc jest plus .

Madzisek lubi tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na problemy z hemoglobiną bardzo polecam domowy zakwas z buraków i koktajle z pietruszki. Jedna z dziewczyn pisała jeszcze o soku z pokrzywy, ostatnio kupiłam i też piję, mam nadzieję, że to też trochę podkręci żelazo.

tb73hdge49irrilb.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania materac lepiej zawsze kupic nowy bo uzywany jest juz odksztalcony i w ogole. Ja tez kupowalam same lozeczko bez materaca :)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Ania materac lepiej zawsze kupic nowy bo uzywany jest juz odksztalcony i w ogole. Ja tez kupowalam same lozeczko bez materaca :)

tak tak, oczywiście że nowy :) tylko w zestawie jest gryko a mąż się uparł na lateksowy

• mnk Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah zle zrozumialam moze. To powiedz mu ze gryko kokos jest lepszy bo dzieciatko bedzie zawsze rano pachniec kokosem, moze na to pojdzie;D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, obudziłam się już o 5. Dzisiaj na 8 do lab. na krzywą cukrową. Jestem w tej chwili tak głodna, że mam wrażenie, że żołądek przylgnie do kręgosłupa. Eh nie wiem jak ja to wytrzymam :( Do tego wszystkiego brzuch mnie bolał jak na okres lekko. Takie napięcie wczoraj znowu, i często. A na badaniu tydzień temu szyjka była 3,9 cm więc ok. Trochę mnie to martwi :(

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka a moze sie stresujesz badaniem albo sie przemeczylas czyms? Jsk Ci nie przejdzie i masz sie stresowac to moze IP? Nawet jsk to nic to bedziesz spokojniejsza.

A mnie w nocy obudzily skurcze,ale nie moje tylko mojego meza :D Ooo co on przezywal,nie przypominam sobie,zeby kiedykolwiek tak sie zwijal z bolu. Rodzic by nie mogl ;) dla niego to smieszne nie bylo, ale ja bezduszna sie smialam :D no ale pomoc tez probowalam :) w ogole w nocy zachodze do pokoju Gabrysia a on spi na ziemi WTF? Ale ze juz jakis czas temu wyjelismy mu jedna sciane szczebelek I wstawilismy przegrode,zeby nie spadal,a on wiercacy to zsunal sie na ziemie :D dobrze,ze spi w spiworku to nie zmarzl :)

Evka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zestresowałam się wczoraj trochę popołudniu jedną sytuacją i jak poszłam na szkolę rodzenia to cały czas czułam takie lekkie skurcze jakby okresowe, wieczorem wkurzył mnie ojciec i dołożył do ognia...Może faktycznie przez stres. Zobaczę dzisiaj jak się będzie sytuacja rozwijała, choć mam nadzieje, że nic się nie wydarzy i brzuch nie będzie bolał. Mam brać magnez profilaktycznie na te skurcze i doraźnie nospe a żelazo na 10,6 hemoglobiny...Co tak słaby wynik hemoglobiny oznacza? Anemie już?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    melduje się ja :)
    wózek kupiony :) jutro chyba zamówie na allegro łóżeczko z wszystkim :) czekam az mi odp czy moge kupic bez materaca bo mąż się uparł na materac jakiś lepszy lateksowy...
    Jaki wózek zakupiliście? pochwal się :-) Co do materaca to mąz ma rację. Materac to podstawa. Ja kupowałam dla córci 4 lata temu z Hevea. Dają 10 lat gwarancji, materac nie odgiał się w żadnym miejscu i jest mega wygodny.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stres organizm ludzki zawsze jakos zareaguje a w ciazy to juz w ogole. Najgorsze,ze nie tak latwo sobie z tym poradzic. Oby to byla tylko reakcja na stres. Corcia Ci mowi mamo rzuc na luz ;)

Evka lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia :)

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,to patrze,ze nie tylko ja mam problem z hemoglobina. Mój gin kazal dalej mi brac to samo i ta sama dawke bo 2 msc temu jak brałam miałam 11,7 a teraz 11,6 to powiedział,ze może dzięki tym tabsom się wlasnie utrzymuje,takze u mnie nie jest az tak zle jak spojrzałam,ze macie o wiele mniej.
    A wogole to wczoraj u gina na wage znowu stanelam i od początku ciąży mam na +5,25kg ufff ;D ;P mam nadzieje,ze jeszcze jakies gora 3-4kg na + będzie :)
    Jeszcze 8 z przodu nie przekroczyłam ;P Matko ze swoja Laura przy porodzie miałam 83kg.. ale 16kg przytylam a teraz..brakuje pare deko do 80kg..a gdzie jeszcze termin :P

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam 11.6 i spadlo niestety. Chyba pojde dzisiaj po sokowirowke do sklepu i zaczne pic sok z burakow...bo na mieso czerwone nie mam ochoty..
    Ja juz po pierwszym pobraniu i wypiciu glukozy.bez problemu wypilam. Zobaczymy jak sie bede czula...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i troche mi slabo...polozylabym sie najchetniej

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka nie przejmuj się takimi bólami. Mi mała zrobiła psikus i jest ułożona miednicowo i macha tak nogami że ledwo umie chodzić taki ucisk i ból czuje w dole brzucha. Byłam u lekarza z szyjka ok 3,8 więc się nie przejmuję j znoszę te kopniaki i oczekuję momentu zmiany pozycji przez małą ;-)

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ