X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie to jestem kurdupel i maly nie ma gdzie sie schowac to rozpycha mi brzuch do przodu :p

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:27

l22ntv73ogvn473k.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja co wchodze na forum to patrze czy napisalas czy jak. Ciesze sie , ze u Ciebie jest lepiej. Oby Twoja coreczka jak najdłużej byla w brzuszku. A wogole jak sie czujesz ? Brzuszek duzy? Wiesz ile masz juz kg na plusie ? P.s. a czemu wyciagaja to malenstwo u Cb na oddziale ? Ktory tydz. Współczuję matce dzidzi eh ;-(

alicja_ lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, czy Wam tez tak czas leci? Bo ja jestem przerazona, jeszcze ostatnio mialam wizyte, a tu trzeba przygotowac sie na nastepna i tak leca tygodnie :p

• Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a ja wysoka i szeroka hehe to pewnie dlatego a poza tym antus malutki bo tylko 700g :)

Alicja daj znać po USG jaka malutka już duza :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 26 tc i brzuszek mam a na wadze plus 4 kg. 1 wrzesnia ide juz na zwolnienie i mam wizyte .

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja tak dzwoniłam do Pani Grażynki :-) mam zadzwonić jeszcze 7 września potwierdzić, czy zajęcia zaczynają się 16 czy 17 września :-) A do której grupy jesteś wpisana? na 17:00 czy 18:30? :-)

Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z opieki :-) Twoja opinia jest dla mnie nieoceniona :-) Życzę Tobie i córeczce dużo zdrówka! Jeśli będziesz miała chwilkę czasu to napisz jakie masz tam warunki :-) A spotkałaś może tam dr Pielę? Planuję się do niej przepisać :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Kurcze, czy Wam tez tak czas leci? Bo ja jestem przerazona, jeszcze ostatnio mialam wizyte, a tu trzeba przygotowac sie na nastepna i tak leca tygodnie :p

Mam tak samo :) na początku czas tak się dluzyl między wizytami a teraz co jade to mammwrazenie że dopiero byłam :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No właśnie a ja wysoka i szeroka hehe to pewnie dlatego a poza tym antus malutki bo tylko 700g :)

Alicja daj znać po USG jaka malutka już duza :)

U mnie maly na poczatku 24tc(23+0) mial 575g :P nie wiem czy to duzo, gin powiedziala, z ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Ja 26 tc i brzuszek mam a na wadze plus 4 kg. 1 wrzesnia ide juz na zwolnienie i mam wizyte .

U mnie pewnie tez juz jakies 4 kg na plusie ;)

ola25 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 4 na plusie :P

ola25 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Alicja co wchodze na forum to patrze czy napisalas czy jak. Ciesze sie , ze u Ciebie jest lepiej. Oby Twoja coreczka jak najdłużej byla w brzuszku. A wogole jak sie czujesz ? Brzuszek duzy? Wiesz ile masz juz kg na plusie ? P.s. a czemu wyciagaja to malenstwo u Cb na oddziale ? Ktory tydz. Współczuję matce dzidzi eh ;-(

Wiadomość z ostatniej chwili - dzidziuś przeżył <3
    Ja czuje się już dobrze, dziękuję. Brzuszek piłka, a tydzien temu miałam 2-2,5kg na plusie. Teraz nie wiem, bo w szpitalu remont i waga gdzieś zaginęła w akcji :D

Wyciągneli maleństwo bo się zatrzymałoo w rozwoju na 22 tygodniu, a dziś już 27 tydzień.

Matleena, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    alicja tak dzwoniłam do Pani Grażynki :-) mam zadzwonić jeszcze 7 września potwierdzić, czy zajęcia zaczynają się 16 czy 17 września :-) A do której grupy jesteś wpisana? na 17:00 czy 18:30? :-)

Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z opieki :-) Twoja opinia jest dla mnie nieoceniona :-) Życzę Tobie i córeczce dużo zdrówka! Jeśli będziesz miała chwilkę czasu to napisz jakie masz tam warunki :-) A spotkałaś może tam dr Pielę? Planuję się do niej przepisać :-)

No właśnie mam dzwonić do Pani Grażynki jak wyjdę ze szpitala, bo jej tu nie ma na miejscu bo jest na L4.
    A Ty do której grupy? To może zapiszę się do tej samej - fajnie by było ;)

Takkk - dr. Piela jest u mnie codziennie :D Fachowiec jakich mało! :) Z Rudy jeżeli chodzi o lekarzy to polecam:
    dr.Cnota, dr. Piela, dr. Ziomek. - W takiej kolejności :)
    Ogólnie są jakieś plusy tego, że tu leżę - bo wszystkich już znam :)

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, teraz juz pewnie wszystko bedzie dobrze ;)

Ojej takie malenstwo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Alicja, teraz juz pewnie wszystko bedzie dobrze ;)

Ojej takie malenstwo...

Ale tu jest taka fachowa opieka, że codziennie ratują takie przypadki.
    Dlatego właśnie tak ważny jest ten III stopień referencyjności.
    Wcześniej leżałam w Tychach (II stopień) i powiedzieli, że nie podejmą się ratowania dzidzi mniejszej niż 1,5kg…..
    A tu w Rudzie są przypadki 500gram i dzidziusie dają radę!

gosia mmr lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    U mnie maly na poczatku 24tc(23+0) mial 575g :P nie wiem czy to duzo, gin powiedziala, z ok
    u mnie 22t6d - 620 g i usłyszałam ze duza dzidzia :)

7w3d 💔
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niesamowite, że takie kruszynki muszą walczyć o życie! Dobrze, że dzisiejsza medycyna daje im jakiekolwiek szanse.

Jak tak czytam ile Wy macie kg na plusie to jestem przerażona. Ja 11 kg przybrałam :-( ważyłam 53 a teraz 64...czasem mam z tego powodu doła, zwłaszcza, że rozstępy na pośladkach mi się pojawiły. Płakałam ostatnio jak mówiłam o tym mężowi, ale podtrzymał mnie na duchu i okazał niesamowite wsparcie :-)

W 6 miesiącu tak mi poszła waga do góry, może teraz trochę przystopuje, zobaczymy...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek wysłałam Ci zaproszenie na priv!

moniek90 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja ja jestem zapisana na 17:00 :-) Jak dasz radę na tą godzinę to jak najbardziej chodź :-) A pójdziesz sama czy z mężem :-) mój póki co jest chętny iść ze mną :-)

dr Piela przyjmuje gabinet obok mojego lekarza prywatnie i mój lekarz mi ją polecił :-) będę mogła się przygotować u niej do porodu stricte na Goduli :-) Dobrze mieć taki szpital blisko, mam jakieś 10km. W razie czego człowiek spokojniejszy...

relgh371b3i8nmn1.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na plusie od miesiaca 6kg. Jest nie źle, chociaż widzę, że brzuszek ruszył do przodu. Rosnie mi taka piłeczka, biodra nadal widoczne, a póxniej nagle pojawia się wzgórze:). Bardzo czesto czuję takie poprzeczne zgrubienia, raz się nawet zastanwaiałam czy to nie jest moja mała;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ