X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka a mieszczą się w normach te wyniki? Bo już tutaj ostatnio rozkminialysmy że każda ma inne normy i ogólnie WTF :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mieszczą. Więc właśnie...WTF ;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/20634853239293575057_thumb.jpg

Tak widze brzuszek z gory :p

niania.ogg, bella88, pati_zuzia, Eve_84, emilka24, kwiatakacji, Madzisek, Kate4, genoweffa, Marta0912, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza jeszcze przedemna, tez mam troszke stresa, ze wyniki beda kiepskie

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mój obowiązkowo chce chodzić :D On chce chodzić, rodzić - niczego się nie boi :)
    Tu będziesz mogła być na prawdę spokojna o swoje dziecko.
    Fakt faktem - jest tu brzydko, sale nie są najpiękniejsze i łazienki też nie - ALE - nie o to tutaj chodzi.
    Wole mieć brzydkie łóżko z fachową opieką, niż piękny apartament z łazienką i strach o bezpieczeństwo dziecka.
    dr. Piela to baaardzo kompetentna i konkretna babka. Wszystkie decyzje podejmują tutaj wspólnie z dr.Cnotą. Będziesz zadowolona ;-)

Chcesz iść zobaczyć szpital wcześniej czy ze wszystkimi mamami na ostatnim spotkaniu ze szkoły rodzenia?

Pani Grażynka mówiła, że można się umówić z nią na odwiedziny szpitala w czasie, kiedy ona jest na dyżurze, nic nie wspominała, że to musi być na ostatnich zajęciach :-) Ale porozmawiam z nią na pierwszych zajęciach :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    http://iv.pl/images/20634853239293575057_thumb.jpg

Tak widze brzuszek z gory :p

Ja z góry to widzę tylko cycki :P ale za to mam 3 razy grubsze nogi hehe :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    U mnie maly wystawia dupke czasem glowke widac mala wypuklosc gdy leze na plecach ;p u mnie widac i biodra i o dziwo zebra jeszcze :)

U mnie zebra też, tym bardziej gdy podciągam koszulkę by zrobić sobie zdjęcie- spokojnie mozna je wszystkie policzyć. Gdzie mi się schowało to 6kg...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnośnie żelaza, może się komuś przyda:

http://dziecisawazne.pl/co-jesc-zeby-podniesc-poziom-zelaza-we-krwi/

kwiatakacji lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie sie zmierzylam w brzuszku na wysokosci pepka i mam 91 cm ! Łoo matko, dobrze, ze wczesniej nie mierzylam, bo teraz bym plakala ;p a tak nie jestem swiadoma ile cm mi przybylo :p

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk babo ale amsz figurke, gdzie masz brzuszek? :O na mnie wszystkie bluzki male :D chodze jak foka juz haha :D mam problem z odawaniem zdjec ostatnio, ale w przyszlym tyg postaram sie pokombinowac i Wam wkleic mojego bębena :))

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dzieki za info o stronce poczytam sobie, moze czegos wiecej sie dowiem :)

gosia mmr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk kochana Ty to uważaj, bo jak pójdziesz rodzić i pokażesz brzuch w szpitalu to Cię na porodówkę nie wpuszczą ;D

• balbo Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dawno się nie odzywałam.
    U nas generalnie wszystko dobrze ( taką mam nadzieje), ale dużo leżymy od 2 dni, bo po ostatniej gimnastyce w szkole rodzenia brzuch był dość napięty i macica się stawiała 10 razy w ciągu dobry, na kilka sekund, bezboleśnie - po tych dwóch dniach leżenia jest zdecydowanie lepiej. Zastanawiałam się czy jechać na IP, ale odpuściłam sobie - mam nadzieje że to dobra decyzja była. We wtorek mam wizytę, wiec zobaczy się co i jak. Wcześniej już wspominałam lekarzowi o napinaniu brzucha, nie stwierdzał zadnych nieprawidlowośći. Dostałam aspargin 3 razy dziennie.

Poki co zrezygnowałam z gimnastyki, do wyjaśnienia sprawy... przykro mi bardzo z tego powodu, ale cóż, dla Maluszka wszystko.
    Ja się nie gimanstykuje, ale mam wrażenie że mały Witek, zrobił sobie z brzucha sale gimanstyczną i boksuje Mame.
    Zastanawiam się czy on czasem nie jest ośmiornicą...

A tu nasze zdjęcie

http://wrzucaj.net/images/2015/08/28/1193824510207230694316806641097159n.jpg

kwiatakacji, myszata92, Madzisek, bella88, Pchełka, genoweffa, pati_zuzia, Marta0912, Mama-julka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała tez ostatnio bardzo aktywna, zwłaszcza jak próbuje usnac. Wczoraj byłam na wizycie, dostałam większe dawki leków i coś na uspokojenie. Dzisiaj czuje sie lepiej, macica nie stawia sie co chwile. Teraz mam wizyty co 10 dni.
    Mam pytanie do bardziej doświadczonych. Jakie kosmetyki do kąpieli i pielęgnacji polecacie? Oczywiście dla dzieciątka :)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk patrzę na Ciebie i szukam miejsca, gdzie ten Antoś mógłby się zmieścić :-D
    Ciąża incognito :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    wlasnie sie zmierzylam w brzuszku na wysokosci pepka i mam 91 cm ! Łoo matko, dobrze, ze wczesniej nie mierzylam, bo teraz bym plakala ;p a tak nie jestem swiadoma ile cm mi przybylo :p

Też się zmierzyłam mam 88 - przybył mi 1 cm od zeszłego miesiąca ale mam wrażenie, że brzuch jest wielki :)

Acikk no teraz mój już jest większy , bo do tej pory byłam też z tych małych brzuszków. Co do spania to mam to samo - bez problemu śpię po 12 godzin do 11-12 w południe. Gdyby nie to że mam projekty do robienia to bym tak spała , ale niestety muszę wstawać i pół dnia nie mogę się dobudzić. Chyba już pisałam ale się powtórzę - zazdroszczę dziewczynom na L4:)

Alicja bardzo się cieszę , że jest poprawa. Trzymam kciuki żeby udało się lekarzom utrzymać Sarę w brzuchu jak najdłużej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:

Też się zmierzyłam mam 88 - przybył mi 1 cm od zeszłego miesiąca ale mam wrażenie, że brzuch jest wielki :)

Acikk no teraz mój już jest większy , bo do tej pory byłam też z tych małych brzuszków. Co do spania to mam to samo - bez problemu śpię po 12 godzin do 11-12 w południe. Gdyby nie to że mam projekty do robienia to bym tak spała , ale niestety muszę wstawać i pół dnia nie mogę się dobudzić. Chyba już pisałam ale się powtórzę - zazdroszczę dziewczynom na L4:)

Alicja bardzo się cieszę , że jest poprawa. Trzymam kciuki żeby udało się lekarzom utrzymać Sarę w brzuchu jak najdłużej.

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:34

myszata92, moniek90, Madzisek, bella88, KASIAG24, kwiatakacji, genoweffa, pati_zuzia, Marta0912, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:34

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuje sie wsrod Was jak kluska :p

‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ