Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyi jeszcze wystraszyłyście mnie z tymi materacami, jak 5 lat temu kupowałam to kokos gryka były najlepsze i nie wgłębiałam się w ten temat teraz, muszę poczytać o tych lateksowych, są droższe, ale na dzieciaczki nie ma co żałować, to są ważne kwestie, dużo rzeczy mam już pozamawianych, dobrze że z materacem się nie pośpieszyłam, bo bym żałowała..
-
Eve_84 wrote:Dopoki dobrze sie czułam to nie korzystałam z przywilejów dla kobiet w ciazy. Teraz plecy coraz bardziej bolą i gdzie jestem to szukam znaczka z pierwszeństwem. Niestety w większości przypadków i tak musisz liczyć na "życzliwych" ludzi, którzy przepuszcza w kolejce. Ostatnio jak jechałam autobusem do lejarza to siadłam na miejscu dla ciężarnych bo było wolne. Na następnym przystanku wsiadła kobieta, nie stara. Ileż ona sie nakwekala przez cała drogę. A jak wstałam to mnie tak wzrokiem zmierzyła jakby pierwszy raz kobietę w ciazy widziała.
Nie rozumiem takich ludzi, są wyraźnie opisane takie siedzenia, wiadomo dla kogo one są przeznaczone i dlaczego. A mimo to jeszcze mają pretensje...przecież gdyby sami byli w potrzebie to pierwsi by się domagali udogodnień, a innym nie dają w spokoju z nich korzystać...To my mamy mieć wyrzuty sumienia, że są dla nas miejsca siedzące?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:36
-
Eve_84 wrote:Dopoki dobrze sie czułam to nie korzystałam z przywilejów dla kobiet w ciazy. Teraz plecy coraz bardziej bolą i gdzie jestem to szukam znaczka z pierwszeństwem. Niestety w większości przypadków i tak musisz liczyć na "życzliwych" ludzi, którzy przepuszcza w kolejce. Ostatnio jak jechałam autobusem do lejarza to siadłam na miejscu dla ciężarnych bo było wolne. Na następnym przystanku wsiadła kobieta, nie stara. Ileż ona sie nakwekala przez cała drogę. A jak wstałam to mnie tak wzrokiem zmierzyła jakby pierwszy raz kobietę w ciazy widziała.
byłam nie dawno w rossmanie kupić yorkowi tabletki z ich seri na uspokojenie bo jest strasznie nerwowa jak grzmi, stałam tylko z tym w rece a przede mną 3 osoby z pełnymi koszykami, otworzyli drugą kase a one dalej stoją to podleciałam zapłaciłam za tabletki ile to zajeło? 30 sekund? no to k*rwa jakie komentarze za mną!! że ja jeszcze nie wiem jak to jest dzieci mieć itp.... no co za żmije!!
uważam że w centrach handlowych powinno być kilka miejsc dla kobiet w ciąży lub małymi dziećmi, jak wysiadam musze te drzwi normalnie otworzyć żeby się wykulać, tak samo będzie później żeby nosidełko wyciągnąć a te miejsca są tak ciasne !!
nie dawno w Kościele starsza Pani podeszła do mnie że mam usiąść na jej miejscu, wiedziałam że wystoje to jej podziękowałam a teraz wyjeżdżamy 10min wcześniej żebym sobie usiadła a mój mąż siada koło mnie a i tak ustepuje jakieś kobiecie miejsca bo uważa że tak należyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:46
-
moniek90 wrote:ania14 jeżeli w ip mieli rację to mamy termin na ten sam dzień
zobaczymycoraz większa u mnie ta rozbieżność w terminach
w karcie mam 9 grudnia a teraz że 26 listopad
a ja chce na swoje ur 1 grudniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:48
-
Moniek90 i alicja_ nie jestem pewna czy ja też Was przypadkiem na szkole rodzenia nie spotkam. Jeżeli piszecie o tej samej Pani Grażynce (położna ze szpitala w Rudzie Śląskiej) to jest to całkiem prawdopodobne.
alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość
-
Ehh dziewczynki co z tego że brzucha nie mam jak na wadze już 76 kg
...
zaczynałam coś od 72 więc przytylam ok 4 kg póki co.
Dupa też mi jakos nie urosła bo przed xhwila z ciekawości ubralam dziny sprzed ciąży i nawet guzik zapielam tyle że cisnął jak usiadlam
No normalnie bym się już martwiła ale byłam wczoraj na wizycie i z Antusiem wszystko ok rośnie prawidłowo tylko brzuszek wyszedł o tydz do tyłu niż reszta ale w normie jak najbardziej.
Wy sobie rosniecie a mnie pewnie jak wywali pewnego dnia to rozstepy mi się zrobią nawet w kostkach i na czole
Chociaż moja mama jak szła do porodu to też się jej pytali po co przyszła - może taka uroda?
No nie wiem, wolalabym jednak mieć Wasze brzuchy i Waszą wagę niż swoją -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ola25 wrote:Dziewczyny a jak ja mam hemoglobine 11,2 to co oznacza? Poprzednie badaniq okolo 13,6 bylo
ola25 lubi tę wiadomość
7w3d 💔