X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze wystraszyłyście mnie z tymi materacami, jak 5 lat temu kupowałam to kokos gryka były najlepsze i nie wgłębiałam się w ten temat teraz, muszę poczytać o tych lateksowych, są droższe, ale na dzieciaczki nie ma co żałować, to są ważne kwestie, dużo rzeczy mam już pozamawianych, dobrze że z materacem się nie pośpieszyłam, bo bym żałowała..

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 jeżeli w ip mieli rację to mamy termin na ten sam dzień :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:27

l22ntv73ogvn473k.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Dopoki dobrze sie czułam to nie korzystałam z przywilejów dla kobiet w ciazy. Teraz plecy coraz bardziej bolą i gdzie jestem to szukam znaczka z pierwszeństwem. Niestety w większości przypadków i tak musisz liczyć na "życzliwych" ludzi, którzy przepuszcza w kolejce. Ostatnio jak jechałam autobusem do lejarza to siadłam na miejscu dla ciężarnych bo było wolne. Na następnym przystanku wsiadła kobieta, nie stara. Ileż ona sie nakwekala przez cała drogę. A jak wstałam to mnie tak wzrokiem zmierzyła jakby pierwszy raz kobietę w ciazy widziała.

Nie rozumiem takich ludzi, są wyraźnie opisane takie siedzenia, wiadomo dla kogo one są przeznaczone i dlaczego. A mimo to jeszcze mają pretensje...przecież gdyby sami byli w potrzebie to pierwsi by się domagali udogodnień, a innym nie dają w spokoju z nich korzystać...To my mamy mieć wyrzuty sumienia, że są dla nas miejsca siedzące?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:36

relgh371b3i8nmn1.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

A to my z Antusiem zaczynamy 7 miesiąc !!! Dawajcie foty bo dawno noc nie było :) myszata czekamy na foty że slubu!!

jaki malutki!! ja miałam taki w 10t

• ania14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Dopoki dobrze sie czułam to nie korzystałam z przywilejów dla kobiet w ciazy. Teraz plecy coraz bardziej bolą i gdzie jestem to szukam znaczka z pierwszeństwem. Niestety w większości przypadków i tak musisz liczyć na "życzliwych" ludzi, którzy przepuszcza w kolejce. Ostatnio jak jechałam autobusem do lejarza to siadłam na miejscu dla ciężarnych bo było wolne. Na następnym przystanku wsiadła kobieta, nie stara. Ileż ona sie nakwekala przez cała drogę. A jak wstałam to mnie tak wzrokiem zmierzyła jakby pierwszy raz kobietę w ciazy widziała.

byłam nie dawno w rossmanie kupić yorkowi tabletki z ich seri na uspokojenie bo jest strasznie nerwowa jak grzmi, stałam tylko z tym w rece a przede mną 3 osoby z pełnymi koszykami, otworzyli drugą kase a one dalej stoją to podleciałam zapłaciłam za tabletki ile to zajeło? 30 sekund? no to k*rwa jakie komentarze za mną!! że ja jeszcze nie wiem jak to jest dzieci mieć itp.... no co za żmije!!
    uważam że w centrach handlowych powinno być kilka miejsc dla kobiet w ciąży lub małymi dziećmi, jak wysiadam musze te drzwi normalnie otworzyć żeby się wykulać, tak samo będzie później żeby nosidełko wyciągnąć a te miejsca są tak ciasne !!

nie dawno w Kościele starsza Pani podeszła do mnie że mam usiąść na jej miejscu, wiedziałam że wystoje to jej podziękowałam a teraz wyjeżdżamy 10min wcześniej żebym sobie usiadła a mój mąż siada koło mnie a i tak ustepuje jakieś kobiecie miejsca bo uważa że tak należy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:46

• ania14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    ania14 jeżeli w ip mieli rację to mamy termin na ten sam dzień :-)

zobaczymy :) coraz większa u mnie ta rozbieżność w terminach
    w karcie mam 9 grudnia a teraz że 26 listopad
    a ja chce na swoje ur 1 grudnia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:48

• ania14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    U mnie tak samo ;)

i u mnie :)
    mam brzuch w kształcie trójkąta
    od tyłu nie widac że w ciąży jestem

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    i u mnie :)
    mam brzuch w kształcie trójkąta
    od tyłu nie widac że w ciąży jestem

u mnie widac z kazdej strony :P niestety :D dupa jak szafa mi sie zrobila ;(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk gdzie Twoj brzuszek??? Lekkie wzdecie. Ile przytylas w ciazy ?

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że zastanawiacie się nad materacami, ja polecam (po prześledzeniu neta itp) lateks kokos.
    Ala trzymam kciuki i podczytuję co tam u Ciebie :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek90 i alicja_ nie jestem pewna czy ja też Was przypadkiem na szkole rodzenia nie spotkam. Jeżeli piszecie o tej samej Pani Grażynce (położna ze szpitala w Rudzie Śląskiej) to jest to całkiem prawdopodobne.

alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczynki co z tego że brzucha nie mam jak na wadze już 76 kg :/...

zaczynałam coś od 72 więc przytylam ok 4 kg póki co.
    Dupa też mi jakos nie urosła bo przed xhwila z ciekawości ubralam dziny sprzed ciąży i nawet guzik zapielam tyle że cisnął jak usiadlam :P
    No normalnie bym się już martwiła ale byłam wczoraj na wizycie i z Antusiem wszystko ok rośnie prawidłowo tylko brzuszek wyszedł o tydz do tyłu niż reszta ale w normie jak najbardziej.

Wy sobie rosniecie a mnie pewnie jak wywali pewnego dnia to rozstepy mi się zrobią nawet w kostkach i na czole :/

Chociaż moja mama jak szła do porodu to też się jej pytali po co przyszła - może taka uroda?

No nie wiem, wolalabym jednak mieć Wasze brzuchy i Waszą wagę niż swoją :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i oczywiście dzisiaj też powtórka z rozrywki Nie ma wód i dalej doktor nie może zobaczyć kręgosłupa Chyba pójde to sprawdzić do innego lekarza bo się wykończę nerwowo....

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik no pewnie, że idz i sprawdź !
    Aha zakupiłam buraka w tabletkach hehe zobaczymy na kolejnej wizycie czy mi podskocza wyniki trochę, w każdym razie tabletka smakuje jak burak i jest koloru buraka :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik, umów się koniecznie do innego lekarza. Przede wszystkim do takiego, który ma dobry sprzęt.
    I nie denerwuj się na zapas. Myślę, że wszystko jest dobrze. Trzymam kciuki

• ola25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak ja mam hemoglobine 11,2 to co oznacza? Poprzednie badaniq okolo 13,6 bylo

8p3onafaaetblgsa.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Dziewczyny a jak ja mam hemoglobine 11,2 to co oznacza? Poprzednie badaniq okolo 13,6 bylo
    ciut poniżej normy, jeśli dobrze pamiętam norma jest od 12. Spróbuj jeść produkty bogate w żelazo, może uda się dobić do normy bez tabsów. Ale oczywiście to lekarz zadecyduje. Jak dla ciąży, to nie jest to zły wynik.

ola25 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - ja mam podobny wynik. Dokładnie normą jest od 12 i pani dr kazała zakupić buraka w tabsach jak powiedziałam że nie lubię buraków :)

ola25 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedz. Wlasciwie ja tez nie lubie burakow.

8p3onafaaetblgsa.png

‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ