X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze wystraszyłyście mnie z tymi materacami, jak 5 lat temu kupowałam to kokos gryka były najlepsze i nie wgłębiałam się w ten temat teraz, muszę poczytać o tych lateksowych, są droższe, ale na dzieciaczki nie ma co żałować, to są ważne kwestie, dużo rzeczy mam już pozamawianych, dobrze że z materacem się nie pośpieszyłam, bo bym żałowała..

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 jeżeli w ip mieli rację to mamy termin na ten sam dzień :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:27

l22ntv73ogvn473k.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Dopoki dobrze sie czułam to nie korzystałam z przywilejów dla kobiet w ciazy. Teraz plecy coraz bardziej bolą i gdzie jestem to szukam znaczka z pierwszeństwem. Niestety w większości przypadków i tak musisz liczyć na "życzliwych" ludzi, którzy przepuszcza w kolejce. Ostatnio jak jechałam autobusem do lejarza to siadłam na miejscu dla ciężarnych bo było wolne. Na następnym przystanku wsiadła kobieta, nie stara. Ileż ona sie nakwekala przez cała drogę. A jak wstałam to mnie tak wzrokiem zmierzyła jakby pierwszy raz kobietę w ciazy widziała.

Nie rozumiem takich ludzi, są wyraźnie opisane takie siedzenia, wiadomo dla kogo one są przeznaczone i dlaczego. A mimo to jeszcze mają pretensje...przecież gdyby sami byli w potrzebie to pierwsi by się domagali udogodnień, a innym nie dają w spokoju z nich korzystać...To my mamy mieć wyrzuty sumienia, że są dla nas miejsca siedzące?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:36

relgh371b3i8nmn1.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

A to my z Antusiem zaczynamy 7 miesiąc !!! Dawajcie foty bo dawno noc nie było :) myszata czekamy na foty że slubu!!

jaki malutki!! ja miałam taki w 10t

• ania14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Dopoki dobrze sie czułam to nie korzystałam z przywilejów dla kobiet w ciazy. Teraz plecy coraz bardziej bolą i gdzie jestem to szukam znaczka z pierwszeństwem. Niestety w większości przypadków i tak musisz liczyć na "życzliwych" ludzi, którzy przepuszcza w kolejce. Ostatnio jak jechałam autobusem do lejarza to siadłam na miejscu dla ciężarnych bo było wolne. Na następnym przystanku wsiadła kobieta, nie stara. Ileż ona sie nakwekala przez cała drogę. A jak wstałam to mnie tak wzrokiem zmierzyła jakby pierwszy raz kobietę w ciazy widziała.

byłam nie dawno w rossmanie kupić yorkowi tabletki z ich seri na uspokojenie bo jest strasznie nerwowa jak grzmi, stałam tylko z tym w rece a przede mną 3 osoby z pełnymi koszykami, otworzyli drugą kase a one dalej stoją to podleciałam zapłaciłam za tabletki ile to zajeło? 30 sekund? no to k*rwa jakie komentarze za mną!! że ja jeszcze nie wiem jak to jest dzieci mieć itp.... no co za żmije!!
    uważam że w centrach handlowych powinno być kilka miejsc dla kobiet w ciąży lub małymi dziećmi, jak wysiadam musze te drzwi normalnie otworzyć żeby się wykulać, tak samo będzie później żeby nosidełko wyciągnąć a te miejsca są tak ciasne !!

nie dawno w Kościele starsza Pani podeszła do mnie że mam usiąść na jej miejscu, wiedziałam że wystoje to jej podziękowałam a teraz wyjeżdżamy 10min wcześniej żebym sobie usiadła a mój mąż siada koło mnie a i tak ustepuje jakieś kobiecie miejsca bo uważa że tak należy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:46

• ania14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    ania14 jeżeli w ip mieli rację to mamy termin na ten sam dzień :-)

zobaczymy :) coraz większa u mnie ta rozbieżność w terminach
    w karcie mam 9 grudnia a teraz że 26 listopad
    a ja chce na swoje ur 1 grudnia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:48

• ania14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    U mnie tak samo ;)

i u mnie :)
    mam brzuch w kształcie trójkąta
    od tyłu nie widac że w ciąży jestem

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    i u mnie :)
    mam brzuch w kształcie trójkąta
    od tyłu nie widac że w ciąży jestem

u mnie widac z kazdej strony :P niestety :D dupa jak szafa mi sie zrobila ;(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk gdzie Twoj brzuszek??? Lekkie wzdecie. Ile przytylas w ciazy ?

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że zastanawiacie się nad materacami, ja polecam (po prześledzeniu neta itp) lateks kokos.
    Ala trzymam kciuki i podczytuję co tam u Ciebie :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek90 i alicja_ nie jestem pewna czy ja też Was przypadkiem na szkole rodzenia nie spotkam. Jeżeli piszecie o tej samej Pani Grażynce (położna ze szpitala w Rudzie Śląskiej) to jest to całkiem prawdopodobne.

nick nieaktualny, moniek90 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczynki co z tego że brzucha nie mam jak na wadze już 76 kg :/...

zaczynałam coś od 72 więc przytylam ok 4 kg póki co.
    Dupa też mi jakos nie urosła bo przed xhwila z ciekawości ubralam dziny sprzed ciąży i nawet guzik zapielam tyle że cisnął jak usiadlam :P
    No normalnie bym się już martwiła ale byłam wczoraj na wizycie i z Antusiem wszystko ok rośnie prawidłowo tylko brzuszek wyszedł o tydz do tyłu niż reszta ale w normie jak najbardziej.

Wy sobie rosniecie a mnie pewnie jak wywali pewnego dnia to rozstepy mi się zrobią nawet w kostkach i na czole :/

Chociaż moja mama jak szła do porodu to też się jej pytali po co przyszła - może taka uroda?

No nie wiem, wolalabym jednak mieć Wasze brzuchy i Waszą wagę niż swoją :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i oczywiście dzisiaj też powtórka z rozrywki Nie ma wód i dalej doktor nie może zobaczyć kręgosłupa Chyba pójde to sprawdzić do innego lekarza bo się wykończę nerwowo....

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik no pewnie, że idz i sprawdź !
    Aha zakupiłam buraka w tabletkach hehe zobaczymy na kolejnej wizycie czy mi podskocza wyniki trochę, w każdym razie tabletka smakuje jak burak i jest koloru buraka :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik, umów się koniecznie do innego lekarza. Przede wszystkim do takiego, który ma dobry sprzęt.
    I nie denerwuj się na zapas. Myślę, że wszystko jest dobrze. Trzymam kciuki

• ola25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak ja mam hemoglobine 11,2 to co oznacza? Poprzednie badaniq okolo 13,6 bylo

8p3onafaaetblgsa.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Dziewczyny a jak ja mam hemoglobine 11,2 to co oznacza? Poprzednie badaniq okolo 13,6 bylo
    ciut poniżej normy, jeśli dobrze pamiętam norma jest od 12. Spróbuj jeść produkty bogate w żelazo, może uda się dobić do normy bez tabsów. Ale oczywiście to lekarz zadecyduje. Jak dla ciąży, to nie jest to zły wynik.

ola25 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - ja mam podobny wynik. Dokładnie normą jest od 12 i pani dr kazała zakupić buraka w tabsach jak powiedziałam że nie lubię buraków :)

ola25 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedz. Wlasciwie ja tez nie lubie burakow.

8p3onafaaetblgsa.png

‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ