X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ehh dziewczynki co z tego że brzucha nie mam jak na wadze już 76 kg :/...

zaczynałam coś od 72 więc przytylam ok 4 kg póki co.
    Dupa też mi jakos nie urosła bo przed xhwila z ciekawości ubralam dziny sprzed ciąży i nawet guzik zapielam tyle że cisnął jak usiadlam :P
    No normalnie bym się już martwiła ale byłam wczoraj na wizycie i z Antusiem wszystko ok rośnie prawidłowo tylko brzuszek wyszedł o tydz do tyłu niż reszta ale w normie jak najbardziej.

Wy sobie rosniecie a mnie pewnie jak wywali pewnego dnia to rozstepy mi się zrobią nawet w kostkach i na czole :/

Chociaż moja mama jak szła do porodu to też się jej pytali po co przyszła - może taka uroda?

No nie wiem, wolalabym jednak mieć Wasze brzuchy i Waszą wagę niż swoją :/
    Ty masz 76 kg? gdzie?? chyba masz 2m wzrostu??????
    w ogóle widze że jestem na tym forum najgrubsza i mam największy brzuch ;/
    narazie +6kg czyli nie całe 72 przy 1,6m

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:40

Acikk, pati_zuzia, rewelka, Madzisek, Tinusia, gosia mmr, niania.ogg, justyna14, kwiatakacji, Mama-julka, Karola1990, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:11

alicja_ lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na plusie 7kg,w sumie przybieram tak jak w poprzedniej ciazy oby tak samo spadlo szybko :)
    Wiecie co jesli chodzi o ciaze w Uk to tu sa bardzo mili I zyczliwi jeszcze ani razu nie spotkalo mnie nic w postaci negatywnego komentarza czy spojrzenia. Wszyscy sie usmiechaja I pytaja o ciaze o plec,samopoczucie chodzi mi o zupelnie obce osoby :) tak samo zaczepiaja dzieci,zagaduja je zwlaszcza jak rozrabiaja haha tak jakby im nie przeszkadzaly mali krzykacze, a szczegolonie starsze osoby ok 70-80. Nigdy jeszcze nikt mi nie powiedzial co za dziecko czy cos jak Gabrysiowi zdarzyl sie bunt. Zagaduja I mowia to minie :)
    Stuerte jak po Usg odezwij sie,czekam na pozytywne wiesci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Bartuś zdrowy!!!!
    O nie widzialam Twojego posta. Super widzisz. Lepiej dmuchac na zimne,teraz bedziesz spokojniejsza. :) Ja w srode mam wizyte u poloznej,musze sie zapytac dlaczego dostalam list,ze mam sie spotkac z lekarzem skoro nie ma wskazan. MoZe cos pokrecila znowu :D a w czwartek mam jazdy hehe... moze do porodu zrobie to prawko albo z egzaminu zawioza mnie na porodowke ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:41

pati_zuzia, gosia mmr, niania.ogg, bella88, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    widziałyście? na kwietniówkach 2016 wrzy! wątek zmianił nazwę na kwietniowe jadowite żmije i pojawił się już drugi od nowa :) ah te ciążowe hormony, dobrze że u nas na razie nie ma takich problemów i jakoś jesteśmy się w stanie ze są dogadać :) ale zwróciłam uwagę że to osoba o imieniu Alicja się obraziła, tak jak u nas kiedyś Ala rzuciała fochem, chyba te Alicje są charakternymi kobietami :) bez urazy oczywiście

Prawda z tymi Alami. Znam dwie, jedna z nich to siostra i ma cięty język.

justyna14 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

pati_zuzia, gosia mmr, Mama-julka, alicja_, bella88, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Dzien dobry :)
    Kto dzisiaj ze mna swietuje 100dniowke? :)

Poczekać za mną do 16.09, z chęcią będę z Tobą świętować :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Czesc. Mierze sobie od wczoraj cukier glukometrem godzine po kazdym posilku i zadna wartosc nie przekracza 100. Wiec ja nie rozumiem gdzie ta moja cukrzyca ciazowa....wrrr

A jesteś na diecie czy nieświadomie jesz produkty o małym IG ;-)

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Pati_Zuzia ale fajnie
    Szkoda, że nasz naród taki chamski. Ja ostatnio byłam z mężem na wizycie u mojej pani dr z NFZ i okazało się, że jedna winda jest zepsuta. Tak więc mój mąż poszedł schodami, żeby nie zajmować miejsca tym co im ciężko a ja czekałam na windę. Kiedy przyszliśmy czekały 3 osoby, po nas przyszło jeszcze kilka. Jak winda przyjechała ludzie tak zaczęli się pchać, że pewna para aż mnie pchnęła. Przestraszylam się o dziecko i wycofałam. Oczywiście do windy już się nie zmiescilam. Poszłam w kierunku schodów i akurat zadzwonił mąż, z pytaniem gdzie jestem. Odpowiedziałam mu historię, wiec wcisnal guzik na piętrze docelowym i kiedy drzwi się otworzyły na cały głos powiedział "Gratuluję Państwu, że nikt z Państwa nie ustąpił miejsca kobiecie w ciąży i musiała iść schodami". Mina ludzi podobno bezcenna.
    prawdziwy rycerz, super ze masz takie wsparcie. Pogratuluj mezowi odwagi,ze tak powiem :)

Suerte wierze,ze Ci ulzylo. Ja pamietam,jak do mnie dzwonili ze szpitala po prenatalnych,a przeciez dzwonia jak tylko jest podejrzenie wad, a ja jeszcze w Pl,ale zaraz wyjasnili ze za pozno bylo na test pappa a za wczesnie na potrojny i musze powtorzyc badanie, ale strachu o malenstwo nie zapomne, wtedy nie wiedzialm jeszcze,ze Maksio to Maksio ;)
    a jesli chodzi o ten list to u mnie nie ma zadnego powodu na spotkanie z lekarzem,ale ta wizyta sie nie przejmuje, najwyze dokladniej mnie zbadaja haha...

gosia mmr lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

pati_zuzia lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    hej dziewczyny, u mnie dzis sukces, przespalam cala noc bez sikania :)

Alicja dobrze ze troche sie polepszylo, trzymam kciuki.

Mam do Was pytanie, moja siostra jest w 16 tyg ciazy,chodzi na nfz, ma konflikt serologiczny, bierze na to leki, lezala w szpitalu bo krwawila i brzuch ja bolal, ierzecaly czas jakies leki, rozkurczowe itd. Dzis sie okazalo na badania ze ma krotka szyjke i ze lozysko jest nisko i powiedzial jej ze dalej ma brac leki i lezec i nic poza tym. Co otym sadzicie, ja po tych wszystkich historiach ktore byly tu na forum nie jestemonia spokojna, myslalam ze w takiej sytaucji klada do szpitala. Mozliwe jest zeby lozysko sie podnioslo, a szyjka wydluzyla?

Mamy RH zgodne z mężem, ale też w podobnym czasie (jeśli chodzi o wiek ciąży) dwa razy w czerwcu wylądowałam w szpitalu bo krwawiłam. Z szyjka było \jest ok. U mnie też łożysko się "zrobiło" w złym miejscu. Najpierw przodujące przy drugiej wizycie w szpitalu już nachodziło na szyjkę. Po szpitalu luteinę i lezałam ponad miesiąc w domu.
    W szpitalu u nas mają takie podejście, że jak nie krwawisz to do domu.
    Musicie być dobrej myśli! A siostra niech leży, chociaż mi jeden lekarz powiedział że to może nic nie dać, ale go nie posłuchałam.
    Łożysko cały czas się oddala - to w miarę rośnięcia macicy.

stars2345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie fantastyczne i zgrabne brzuszki :-)
    Acikk, mały brzusio a Antoś spory przecież :-D

Ja mam takie oto brzuszysko :-D Młode mamusie, nie wystraszcie się rozstepów. To moja czwarta ciąża i chłopcy rodzili się ponad 4 kg ;-)

15s1kw4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 19:36

pati_zuzia, Matleena, Marta0912, justyna14, Madzisek, kwiatakacji, Mama-julka, Karola1990, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Wciaga ! :D

na bank wciągnęła ;)

Swoją drogą brzusio taki zgrabniutki.

Dziś nasunęła mi się taka myśl, że kobieta w ciąży nie powinna sama chodzić do przymierzalni. Poszłam dzisiaj pomierzyć jakieś sukienki na wesele i jednej kompletnie nie byłam w stanie z siebie ściągnąć. Umordowałam się strasznie :)

Idąc wczoraj przez miasto zaczepił mnie jakiś pijaczek i mówi, że oglądał jakiś program o dzieciach z Afryki i one miały takie brzuszki z głodu. Ja mu mówię, że mój to nie z głodu ;) On na to że wie, ale tak mu się nasunęła myśl. Masakra nie wiadomo czy śmiać się czy płakać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami19 wrote:
    Moniek90 i alicja_ nie jestem pewna czy ja też Was przypadkiem na szkole rodzenia nie spotkam. Jeżeli piszecie o tej samej Pani Grażynce (położna ze szpitala w Rudzie Śląskiej) to jest to całkiem prawdopodobne.

no to się widzimy! super:)
    A Ty na którą godzinę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja tu sobie wybrałam zestaw 14 elementów i jest chyba podobna ta pościel do tej z dolly.
    http://www.poscieldladzieci.pl

Dzięki!:)

Matleena lubi tę wiadomość

• ajami19 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 18:30:-). Będę razem z Mężem i na tą godzinę spokojnie zdążymy dojechać na miejsce. Mam zapisany w kalendarzu termin 15 września, a Wy chyba pisałyście coś o 16-17. Zapisywałam się na tę szkołę jakieś 2 tygodnie temu i chyba będę musiała przedzwonić jeszcze raz w celu potwierdzenia godziny i terminu.

alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość

‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ