Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem Dzisiaj najszczęśliwszą mamą ma świecie
mój synek jest Całkowicie zdrowy
serduszko super, taśmy owodniowej już nie ma, nereczki zdrowe i UWAGA moje dziecko ma 4 nerki
i dzięki temu jest bardzo wyjątkowy (ma tak mniej niż 1 % ludzi). Kacperek waży już 860 gram i jest o tydzień do przodu, trochę mnie lekarz załamał bo mówił że do porodu będzie wagowo podobnie do mojego męża a on miał 4400
ciekawe kto to Będzie Rodził
i mój mały główką do góry
kwiatakacji, Tinusia, Matleena, bella88, gosia mmr, rewelka, moniek90, ania14, Pchełka, emilka24, Suerte, niania.ogg, ola25, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadulka wrote:Dziewczyny bardzo proszę Was o radę.
Od wczoraj mam mdłości, wieczorem wymiotowałam, dziś znów mdłości i ból żołądka do tego temperatura zaczyna iść w górę, w tej chwili stan podgorączkowy 37,6 i czuję się okropnie.
Jestem sama, mąż gra dziś mecz daleko od domu, rodzina na wczasach a ja powinnam jechać na szpital a nie czuję się na siłach żeby prowadzić sama auto.
Czy mogę sobie jakoś pomóc ? paracetamol czy coś?
mąż będzie dopiero ok 21 wtedy pojadę na IP
boję się, że to zatrucie pokarmowe
Paracetamol można spokojnie wziąć, podobno nawet 5 na dobę to na ból głowy i gorączkę pomoże a na mdłości mięte sobie zaparz. Może to grypa jelitowa? podobno znów jest jej dużo...Nadulka lubi tę wiadomość
-
Nadulka wrote:Dziewczyny bardzo proszę Was o radę.
Od wczoraj mam mdłości, wieczorem wymiotowałam, dziś znów mdłości i ból żołądka do tego temperatura zaczyna iść w górę, w tej chwili stan podgorączkowy 37,6 i czuję się okropnie.
Jestem sama, mąż gra dziś mecz daleko od domu, rodzina na wczasach a ja powinnam jechać na szpital a nie czuję się na siłach żeby prowadzić sama auto.
Czy mogę sobie jakoś pomóc ? paracetamol czy coś?
mąż będzie dopiero ok 21 wtedy pojadę na IP
boję się, że to zatrucie pokarmowe
Ostatnio byłam przeziębiona, więc wypytałam moją lekarkę i mam na świeżo, że paracetamol można brać, innych lekarstw przeciwbólowych nie, oczywiście bez konsultacji z lekarzem. Temperatura, która dojdzie do 38 stopni lub wyżej wymaga kontaktu z lekarzem.
Zaparz sobie mięte lub krople miętowe ( mi lekarz pozwala), zażyj paracetamol, a jak nie przejdzie lub będzie gorzej to może weź taksówkę i jedź do lekarza/ szpitala.
Dużo zdrówka! -
Jeśli któraś z Was szuka ubranek z bawełny organicznej, to przypadkiem znalazłam kupując mydła, w tym samym sklepie internetowym. Może komuś się przyda:)
http://drogeria-ekologiczna.pl/eko-drogeria/zobacz-tez/producenci/producent/nanaf-organic-ubranka-dla-dzieci-z-bawe%C5%82ny-organicznej.html
-
Matleena nasza szkoła rodzenia jest w Bytomiu Szombierkach i przygotowuje do porodu w szpitalu w Rudzie Śląskiej Goduli, zajęcia prowadzi położna z tego szpitala. Jeżeli na czas zajęć zmienisz sobie położną na którąś z ośrodka z Bytomia to szkoła jest darmowa, jeśli nie to 360zł bodajże kosztuje.
http://przychodniaszombierki.pl/szkola-rodzenia -
Nadulka, jeżeli to grypa żołądkowa to nie masz się co martwić, nie zaszkodzi dziecku, wirusy nie przedostają się do płodu, znajdują się tylko w przewodzie pokarmowym
Najważniejsze przy wymiotach to dużo pić, żeby się nie odwodnić.
Madzisek pierwsze słyszę, że człowiek może mieć 4 nerki!!!! A wszystkie są wtedy sprawne i działają? Jeśli tak, to prawdziwy dar od Boga