X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie temat wózków był już poruszany kilkakrotnie, chciałam jednak Was podpytać, czy któraś z Was zdecydowała się na wózek Riko Nano lub kiedyś go użytkowała. Prawie zdecydowaliśmy się z Mężem na ten wózek, ale teraz czytamy opinie o nim i podobno gondola jest ok, ale spacerówka to nieporozumienie - główny zarzut to to, że jest zbyt mała i niewygodna dla dziecka.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:12

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :)
    mi znów dzisiaj udało się zrobić małe zakupy :)
    byłam w pepco kupiłam m.im. fajne pajace welurowe, od kuzyki mam chyba tylko 1 a bardzo mi się podobaja i na wyjście beda chyba OK :)
    kupiłam chyba z 8 rzeczy i zapłaciłam 100zł, jak to złożyłam to taka mała kupeczka a to co dostałam od kuzynki to pełna 4 szufladowa komoda, kurcze kupe kasy by trzeba żeby samemu to uzbierać,
    w tym zestawie wymienią mi materac na śpiworek bez dopłaty
    na alegro udało mi się wylicytować nowy biały kombinezon
    dzisiaj w rosmanie kupiłam wszystko co było z baby dream :P
    dla siebie płyn do kąpieli balsam i oliwke a dla Marysi puder, płyny, kremy...

teraz to już mi do całej wyprawki brakuja chyba tylko staniki ciążowe dla mnie
    najgorsze ;/ ja w ogóle nie cierpie stanika ;/ jak tylko moge chodze bez

aha! któraś pytała o ubranka te rozpinane w całości...
    było dzisiaj dużo w pepco kaftaników, bodów pajaców
    nie wiem czy w każdym pepco jest to samo ale chyba tak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 22:31

• ania14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami19 wrote:
    Pewnie temat wózków był już poruszany kilkakrotnie, chciałam jednak Was podpytać, czy któraś z Was zdecydowała się na wózek Riko Nano lub kiedyś go użytkowała. Prawie zdecydowaliśmy się z Mężem na ten wózek, ale teraz czytamy opinie o nim i podobno gondola jest ok, ale spacerówka to nieporozumienie - główny zarzut to to, że jest zbyt mała i niewygodna dla dziecka.

stałam kiedyś w Kościele koło pary co miała ten wózek i wyglądał bardzo fajnie, sami zastanawialiśmy się nad Magneta ale byliśmy w 3 dużych sklepach z wózkami i nigdzie nie widzieliśmy go na żywo ;/ na allegro są bardzo popularne, sprawdz cene na allegro zanim kupisz bo nasz był na allegro 500zł tanszy niz w sklepie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wózki to dostaliśmy kiedyś 2w1, ale chcielibyśmy 3w1, tylko nie wiemy jeszcze czy finanse nam na to pozwolą..

Ale zakochałam się w tym, jest piękny!!!!

http://www.bexa.eu/L204B_white.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:43

• Matleena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

alicja_ lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Jeśli chodzi o wózki to dostaliśmy kiedyś 2w1, ale chcielibyśmy 3w1, tylko nie wiemy jeszcze czy finanse nam na to pozwolą..

Ale zakochałam się w tym, jest piękny!!!!

http://www.bexa.eu/L204B_white.html

Sliczny ten wózek, a wszczególności kolor L1C - szary.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!:)

Muszę się Wam pochwalić, że przez te pobyty w szpitalu i strach o przedwczesny poród skompletowałam już przed internet około 3/4 wyprawki! Czuje się przez to trochę spokojniejsza, bo wiem, że jak bym urodziła na dniach to nie muszę się martwić o większość rzeczy.
    Wczoraj mąż odebrał wózek z fotelikiem samochodowym - czyli tak na prawdę najdroższy zakup z głowy.

Powiedzcie mi - będziecie kupować nosidełko?
    Aha, i ile kompletów pościeli planujecie?

moniek90, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    Jestesmy w szpitalu. Skurcze i pobolewanie brzucha nie dawały mi spokoju. Zatrzymali nas na 3 dni . Generalnie wszystko wygląda dobrze. Mały ma już całe 800 gram.

Trzymaj sie tam kochana, mocno trzymam kciuki żeby wszystko było ok!:)

balbo lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się ważyłam. Już +7kg :) Na szczęście rośnie chyba brzuszek bo po sobie raczej nie widzę.
    A tak wogóle to zaczeliśmy remont pokoju obok naszej sypialni, planujemy tam zorganizować chrzciny a za około pół roku po urodzeniu przenieść tam Dawidka. I Wybraliśmy kolor żółty, a do tego będę sama szyła zasłony i poduszki w czarno-białe zygzaki. Cieszę się na ten remoncik bo to już będzie tak typowo pod dziecko :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zauważyłam czerwone rozstępy na jednym udzie, Dziewczyny, jestem załamana... :( Od razu poleciałam po Bio Oil, ale cudów pewnie nie zdziała...
    U mnie już ok. 7kg na plusie, a Wy ledwie po 3kg:D

Wczoraj w Ikei upatrzyłam pościel i chyba jednak nie będę zamawiać kompletów na allegro- zamierzam mieć 2 komplety żeby były na zmianę, a prześcieradła ze 3 :) Wydaje mi się że więcej nie będzie potrzeba?

No i dopadło mnie to, czego najbardziej się obawiałam- puchną mi dziąsła, psują się zęby, bolą... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 11:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Wczoraj zauważyłam czerwone rozstępy na jednym udzie, Dziewczyny, jestem załamana... :( Od razu poleciałam po Bio Oil, ale cudów pewnie nie zdziała...

Wczoraj w Ikei upatrzyłam pościel i chyba jednak nie będę zamawiać kompletów na allegro- zamierzam mieć 2 komplety żeby były na zmianę, a prześcieradła ze 3 :) Wydaje mi się że więcej nie będzie potrzeba?

No i dopadło mnie to, czego najbardziej się obawiałam- puchną mi dziąsła, psują się zęby, bolą... :(

Zielone Oliwki nie jestes sama 7kg to jeszcze nie tak duzo,wiadomo,ze lepiej by brzialo 3 ale coz :) ja w pierwszej ciazy na tym etapie tak jak i teraz tez mialam 7kg i na koniec ciazy w sumie 11 wiec wszystko w normie :) pociesze Cie,ze zaraz po porodzie(wazylam sie dnia nastepnego) mialam tylko 3 kg niz przed ciaza :) a w 3 tyg po wazylam mniej niz przed :)
    ja wyprawki w sumie nie musze robic bo juz mam wszystko. Wczoraj kupilam kosz mojzesza, ale przyjdzie dopiero 14 pazdziernika.A to on
    http://www.ebay.co.uk/itm/141612696685?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
    ciagle sie zastanawiam nad zmiana wozka,ale kupimy pewnie juz po porodzie jak sprawdzimy czy bedzie nam potzrzebny podwojny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Też kupiłam bio oil, bo mam czerwone rozstepy na piersiach i muszę powiedzieć, że po kilku dniach smarowania są bledsze!

Ja mam niecałe 6 kg na plusie, ale wszystko poszło w brzuch i cycki ;)

A co do dziąseł, to puchną mi i krwawią od początku ciąży, lekarka kazała brać na to rutinoscorbin i odkąd go biorę jest lepiej ;)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Hej!:)

Muszę się Wam pochwalić, że przez te pobyty w szpitalu i strach o przedwczesny poród skompletowałam już przed internet około 3/4 wyprawki! Czuje się przez to trochę spokojniejsza, bo wiem, że jak bym urodziła na dniach to nie muszę się martwić o większość rzeczy.
    Wczoraj mąż odebrał wózek z fotelikiem samochodowym - czyli tak na prawdę najdroższy zakup z głowy.

Powiedzcie mi - będziecie kupować nosidełko?
    Aha, i ile kompletów pościeli planujecie?

my kupiliśmy wózek i od razu adaptery i nosidełko
    kompletów pościeli do łóżeczka zamówiłam w sumie 3 i 2 wypełnienia
    do łóżeczka mam 1 wypełnienie i 1 pościel

• Matleena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

ja mam 6kg na plusie a przed ciąża już miałam za dużo :P
    smaruje sie co chwile czymś innym, najpierw mustela później zużyłam 1,5op olejku z eveline a od wczoraj babydream fur mama. Na razie rozstępów na bchuchu nie mam ale na piersiach od dołu czerwone (chyba już z przed ciąży) ale wcześniej się tak sobie nie przyglądałam i nad biodrami ale te mi dużo mniej widać niż wcześniej
    chyba nie ważne czym tylko chodzi o masaż i regularne smarowanie
    ja sie wybieram do dentysty we wrześniu bo kazał mi się zjawić w 7mc, ciekawe co mi powie ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia tylko 11? To mnie pocieszyłaś bo wszyscy mi mówią że przytyję ze 30kg skoro w takim tempie przybywa mi na wadze...

Ja już drugą wizytę u dentysty z bolącym zębem zaliczyłam, jutro znowu... Fakt faktem zawsze miałam słabe zęby i wiele z nimi problemów, ale nastąpiło najgorsze. Chociaż stomatolog też mnie pocieszyła- powiedziała że miała ostatnio pacjentkę której co miesiąc się coś działo z jakimś zębem, najczęściej się kruszyły, albo łamały...

Co do wózków to ostatnio prowadziłam Adamex jogger u koleżanki i świetnie się prowadził:)

Można w ciąży jeść zielone pesto?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 14:01

• Hashija Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ala Ty to masz wrażenia. Trzymaj sie z Sarką jak najdłużej.

Ja też jestem w szpitalu od czwartku, ale jako rodzic przy dziecku na chirurgii dzieciecej. Synka chwycil wyrostek i jest po operacji ktora w dniu przyjecia mial szybko zrobiona. Musialam sobie skombinowac miejsce do spania i tesciowa mnie uratowala lezakiem poduszkowym rozkladanym do lezenia i do siedzenia.
    Licze ze jutro nas wypisza bo we wtorek rozpoczecie roku a moj jest pierwszoklasista. Otworzy rok szkolny i bedzie mial wspomnienie z trgo dnia a kolejne dni na zwolnieniu lekarskim

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Nie wiem czy mówiąc o nosidełku masz na myśli fotelik samochodowy, ale jeśli tak, to my będziemy kupować. Na początek planuję kupić 2 komplety pościeli i 2 prześcieradła z gumką a kolejne 2 prześcieradła mam dostać od mamy.

Mówiąc o nosidełku mam na myśli nosidełko, a nie fotelik samochodowy. :D

‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ