Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie temat wózków był już poruszany kilkakrotnie, chciałam jednak Was podpytać, czy któraś z Was zdecydowała się na wózek Riko Nano lub kiedyś go użytkowała. Prawie zdecydowaliśmy się z Mężem na ten wózek, ale teraz czytamy opinie o nim i podobno gondola jest ok, ale spacerówka to nieporozumienie - główny zarzut to to, że jest zbyt mała i niewygodna dla dziecka.
-
dobry wieczór
mi znów dzisiaj udało się zrobić małe zakupy
byłam w pepco kupiłam m.im. fajne pajace welurowe, od kuzyki mam chyba tylko 1 a bardzo mi się podobaja i na wyjście beda chyba OK
kupiłam chyba z 8 rzeczy i zapłaciłam 100zł, jak to złożyłam to taka mała kupeczka a to co dostałam od kuzynki to pełna 4 szufladowa komoda, kurcze kupe kasy by trzeba żeby samemu to uzbierać,
w tym zestawie wymienią mi materac na śpiworek bez dopłaty
na alegro udało mi się wylicytować nowy biały kombinezon
dzisiaj w rosmanie kupiłam wszystko co było z baby dream
dla siebie płyn do kąpieli balsam i oliwke a dla Marysi puder, płyny, kremy...
teraz to już mi do całej wyprawki brakuja chyba tylko staniki ciążowe dla mnie
najgorsze ;/ ja w ogóle nie cierpie stanika ;/ jak tylko moge chodze bez
aha! któraś pytała o ubranka te rozpinane w całości...
było dzisiaj dużo w pepco kaftaników, bodów pajaców
nie wiem czy w każdym pepco jest to samo ale chyba tak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 22:31
-
ajami19 wrote:Pewnie temat wózków był już poruszany kilkakrotnie, chciałam jednak Was podpytać, czy któraś z Was zdecydowała się na wózek Riko Nano lub kiedyś go użytkowała. Prawie zdecydowaliśmy się z Mężem na ten wózek, ale teraz czytamy opinie o nim i podobno gondola jest ok, ale spacerówka to nieporozumienie - główny zarzut to to, że jest zbyt mała i niewygodna dla dziecka.
stałam kiedyś w Kościele koło pary co miała ten wózek i wyglądał bardzo fajnie, sami zastanawialiśmy się nad Magneta ale byliśmy w 3 dużych sklepach z wózkami i nigdzie nie widzieliśmy go na żywo ;/ na allegro są bardzo popularne, sprawdz cene na allegro zanim kupisz bo nasz był na allegro 500zł tanszy niz w sklepie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:Jeśli chodzi o wózki to dostaliśmy kiedyś 2w1, ale chcielibyśmy 3w1, tylko nie wiemy jeszcze czy finanse nam na to pozwolą..
Ale zakochałam się w tym, jest piękny!!!!
http://www.bexa.eu/L204B_white.html
Sliczny ten wózek, a wszczególności kolor L1C - szary. -
nick nieaktualnyHej!
Muszę się Wam pochwalić, że przez te pobyty w szpitalu i strach o przedwczesny poród skompletowałam już przed internet około 3/4 wyprawki! Czuje się przez to trochę spokojniejsza, bo wiem, że jak bym urodziła na dniach to nie muszę się martwić o większość rzeczy.
Wczoraj mąż odebrał wózek z fotelikiem samochodowym - czyli tak na prawdę najdroższy zakup z głowy.
Powiedzcie mi - będziecie kupować nosidełko?
Aha, i ile kompletów pościeli planujecie?moniek90, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybalbo wrote:Jestesmy w szpitalu. Skurcze i pobolewanie brzucha nie dawały mi spokoju. Zatrzymali nas na 3 dni . Generalnie wszystko wygląda dobrze. Mały ma już całe 800 gram.
Trzymaj sie tam kochana, mocno trzymam kciuki żeby wszystko było ok!balbo lubi tę wiadomość
-
Właśnie się ważyłam. Już +7kg
Na szczęście rośnie chyba brzuszek bo po sobie raczej nie widzę.
A tak wogóle to zaczeliśmy remont pokoju obok naszej sypialni, planujemy tam zorganizować chrzciny a za około pół roku po urodzeniu przenieść tam Dawidka. I Wybraliśmy kolor żółty, a do tego będę sama szyła zasłony i poduszki w czarno-białe zygzaki. Cieszę się na ten remoncik bo to już będzie tak typowo pod dziecko -
nick nieaktualnyWczoraj zauważyłam czerwone rozstępy na jednym udzie, Dziewczyny, jestem załamana...
Od razu poleciałam po Bio Oil, ale cudów pewnie nie zdziała...
U mnie już ok. 7kg na plusie, a Wy ledwie po 3kg:D
Wczoraj w Ikei upatrzyłam pościel i chyba jednak nie będę zamawiać kompletów na allegro- zamierzam mieć 2 komplety żeby były na zmianę, a prześcieradła ze 3Wydaje mi się że więcej nie będzie potrzeba?
No i dopadło mnie to, czego najbardziej się obawiałam- puchną mi dziąsła, psują się zęby, bolą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 11:28
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Wczoraj zauważyłam czerwone rozstępy na jednym udzie, Dziewczyny, jestem załamana...
Wczoraj w Ikei upatrzyłam pościel i chyba jednak nie będę zamawiać kompletów na allegro- zamierzam mieć 2 komplety żeby były na zmianę, a prześcieradła ze 3Wydaje mi się że więcej nie będzie potrzeba?
No i dopadło mnie to, czego najbardziej się obawiałam- puchną mi dziąsła, psują się zęby, bolą...
Zielone Oliwki nie jestes sama 7kg to jeszcze nie tak duzo,wiadomo,ze lepiej by brzialo 3 ale cozja w pierwszej ciazy na tym etapie tak jak i teraz tez mialam 7kg i na koniec ciazy w sumie 11 wiec wszystko w normie
pociesze Cie,ze zaraz po porodzie(wazylam sie dnia nastepnego) mialam tylko 3 kg niz przed ciaza
a w 3 tyg po wazylam mniej niz przed
ja wyprawki w sumie nie musze robic bo juz mam wszystko. Wczoraj kupilam kosz mojzesza, ale przyjdzie dopiero 14 pazdziernika.A to on
http://www.ebay.co.uk/itm/141612696685?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
ciagle sie zastanawiam nad zmiana wozka,ale kupimy pewnie juz po porodzie jak sprawdzimy czy bedzie nam potzrzebny podwojny -
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Wczoraj zauważyłam czerwone rozstępy na jednym udzie, Dziewczyny, jestem załamana...
No i dopadło mnie to, czego najbardziej się obawiałam- puchną mi dziąsła, psują się zęby, bolą...
Też kupiłam bio oil, bo mam czerwone rozstepy na piersiach i muszę powiedzieć, że po kilku dniach smarowania są bledsze!
Ja mam niecałe 6 kg na plusie, ale wszystko poszło w brzuch i cycki
A co do dziąseł, to puchną mi i krwawią od początku ciąży, lekarka kazała brać na to rutinoscorbin i odkąd go biorę jest lepiej -
alicja_ wrote:Hej!
Muszę się Wam pochwalić, że przez te pobyty w szpitalu i strach o przedwczesny poród skompletowałam już przed internet około 3/4 wyprawki! Czuje się przez to trochę spokojniejsza, bo wiem, że jak bym urodziła na dniach to nie muszę się martwić o większość rzeczy.
Wczoraj mąż odebrał wózek z fotelikiem samochodowym - czyli tak na prawdę najdroższy zakup z głowy.
Powiedzcie mi - będziecie kupować nosidełko?
Aha, i ile kompletów pościeli planujecie?
my kupiliśmy wózek i od razu adaptery i nosidełko
kompletów pościeli do łóżeczka zamówiłam w sumie 3 i 2 wypełnienia
do łóżeczka mam 1 wypełnienie i 1 pościel -
ZieloneOliwki wrote:Wczoraj zauważyłam czerwone rozstępy na jednym udzie, Dziewczyny, jestem załamana...
ja mam 6kg na plusie a przed ciąża już miałam za dużo
smaruje sie co chwile czymś innym, najpierw mustela później zużyłam 1,5op olejku z eveline a od wczoraj babydream fur mama. Na razie rozstępów na bchuchu nie mam ale na piersiach od dołu czerwone (chyba już z przed ciąży) ale wcześniej się tak sobie nie przyglądałam i nad biodrami ale te mi dużo mniej widać niż wcześniej
chyba nie ważne czym tylko chodzi o masaż i regularne smarowanie
ja sie wybieram do dentysty we wrześniu bo kazał mi się zjawić w 7mc, ciekawe co mi powie ;/
-
nick nieaktualnypati_zuzia tylko 11? To mnie pocieszyłaś bo wszyscy mi mówią że przytyję ze 30kg skoro w takim tempie przybywa mi na wadze...
Ja już drugą wizytę u dentysty z bolącym zębem zaliczyłam, jutro znowu... Fakt faktem zawsze miałam słabe zęby i wiele z nimi problemów, ale nastąpiło najgorsze. Chociaż stomatolog też mnie pocieszyła- powiedziała że miała ostatnio pacjentkę której co miesiąc się coś działo z jakimś zębem, najczęściej się kruszyły, albo łamały...
Co do wózków to ostatnio prowadziłam Adamex jogger u koleżanki i świetnie się prowadził
Można w ciąży jeść zielone pesto?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 14:01
-
Oj Ala Ty to masz wrażenia. Trzymaj sie z Sarką jak najdłużej.
Ja też jestem w szpitalu od czwartku, ale jako rodzic przy dziecku na chirurgii dzieciecej. Synka chwycil wyrostek i jest po operacji ktora w dniu przyjecia mial szybko zrobiona. Musialam sobie skombinowac miejsce do spania i tesciowa mnie uratowala lezakiem poduszkowym rozkladanym do lezenia i do siedzenia.
Licze ze jutro nas wypisza bo we wtorek rozpoczecie roku a moj jest pierwszoklasista. Otworzy rok szkolny i bedzie mial wspomnienie z trgo dnia a kolejne dni na zwolnieniu lekarskim -
nick nieaktualnyMatleena wrote:Nie wiem czy mówiąc o nosidełku masz na myśli fotelik samochodowy, ale jeśli tak, to my będziemy kupować. Na początek planuję kupić 2 komplety pościeli i 2 prześcieradła z gumką a kolejne 2 prześcieradła mam dostać od mamy.
Mówiąc o nosidełku mam na myśli nosidełko, a nie fotelik samochodowy.