X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:15

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Evka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, a co to za aplikacja, możesz podać nazwę?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też jest aktywny za bardzo nie zwracam uwagi dokładnie kiedy kopie, ale może to się zdarzyć w każdej chwili, najaktywniejszy jest jak leże. Jak długo nie czuje i się martwię to tak jak Matlena szturchne coś powiem i zazwyczaj da znać że żyje :)
    Robiła już któraś z Was duże zakupy wyprawkowe na allegro? Ja planuje w tym tygodniu.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka ja zamówiłam wózek z allegro, który już przyszedł, mam go taniej niż w sklepach i z dodatkowymi gadżetami typu pompka, parasolka, folie, moskitiery itp. Łóżeczko. No i kilka ciuszków, na próbę, by zobaczyć jak z jakością. Resztę ubranek upolowałam na promocji w smyku i kilka w pepco. Zastanawiam się jeszcze nad śpiworkiem do wózka/fotelika, i jego tez pewnie kupie w alledrogo :)
    Akcesoria okołoporodowe zamówiłam w aptece gemini, a w październiku zamówię też tam kosmetyki.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygląda kwestia czepeczki cieplejszej - jaki rozmiar wybierać? Bo te smykowe rozmiary są jakieś inne, niż typowe 56, 62 ... etc.

pati_zuzia lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    A jak wygląda kwestia czepeczki cieplejszej - jaki rozmiar wybierać? Bo te smykowe rozmiary są jakieś inne, niż typowe 56, 62 ... etc.

Podlączam się do pytania :) też nie mam pojęcia :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiiii!!! Wypuszczaja nas do domu. Zalecenia dużo odpoczynku, ale leżeć ciągle nie muszę.

rewelka, Evka, pati_zuzia, Madzisek, kwiatakacji, Matleena, moniek90, Karola1990, gosia mmr, alicja_, emilka24, MeGi2986, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    Jupiiii!!! Wypuszczaja nas do domu. Zalecenia dużo odpoczynku, ale leżeć ciągle nie muszę.

Super, dobrze że się uspokoiło :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Balbo :) Nie ma jak w domu, ale oszczędzaj się :)

No i jeszcze jedno pytanie wyprawkowe - jak się ubiera takie maleństwo zimą na dwór? Trzeba jakieś sweterki kupić? Czy jakieś inne rzeczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 08:46

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super balbo wracaj do domku jak najszybciej ;D
    A ja mam pytanie do tych mam co to mają już łóżeczka zakupione Czy macie je złożone już? Bo ja dzisiaj będę miała mebelki i chcę złożyć szafę i komódkę ale zastanawiam się nad tym łóżeczkiem

• Evka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie składałam. Nie widzę sensu by stało i się kurzyło:) Choć korciło mnie niemiłosiernie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 08:56

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mnie też korci strasznie, ale muszę przyznać, że chyba masz racje Evka.

• Evka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prostu za leniwa na kolejny mebel, który trzeba ścierać z kurzu :) Rozpakowałam je jak przyszło, zobaczyć czy wszystko gra i odrazu zapakowałam, by nie korciło.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski.

wyobrazcie sobie sytuacje!!!!!!!!!!z wczoraj

przyjechalamz moim i moja siostra pod kaufland i poszlam do bankomatu wybrac pieniadze, a oni zostali w aucie, obok zaparkowala kobieta, ktora mijalam w drodze do auta zostawila male dziecko w auciez zamknietymi szybami!!!!!!!!!!!!!!!

dziecko ewidentnie bylo juz cale mokre!! poszlam szybko do sklepu porozgladac sie za glupim babsztylem a ona sobie jadla loda i kupywala chleb!! mowie do niej, czy to Pani zostawila to malutkie dziecko w au7cie z zamknietymi szybami??!! a ona taka zmieszana ze tak.. mowie jest 40st!! chyba nie zaplacila za to tylko wyleciala za mna do dziecka kretynka!!!!!!!!!!! no normalnie nie moglismy w to uwierzyc!!

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:16

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra niektórym ludziom naprawdę barka wyobraźni. Ja można dziecko w samochodzie zostawić, albo o nim zapomnieć.... nie rozumiem...

1usap07w9hybl9h9.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    KASIAG24 Chybabym ją udusiła :/
    Właśnie widziałam w Pytaniu na śniadanie zwiastun nowego programu "Moje 600 gramów szczęścia" o matko jak się upłakałam :( ale i tak będę oglądać...

duzo mi nie brakowalo..wrrrr

ooo masakra... od 14 wrzesnia... tez bede ogladac :( i pewnie se urycze jak glupia...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiag ludzie po prostu nie myślą...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mysla,a tyle se trabi w tv,radiu. Szczerze mi nawet do glowy nie przyszlo zostawic synka samego w samochodzie nawet w chlodne dni, a w Anglii takich nie brakuje :) nawet jak wiem,ze ide na 5 min to go wyjmuje, wole go miec na oku :) teraz i tak by nie pozowolil sie zostawic, bo zaraz by protestowal,ze ja wysiadlam a on siedzi w samochodzie :) Kasiag24 brawo za postawe, bo mimo wszystko czasem trafi sie osoba,tkoraprzejdzie obojetnie.
    ja sie biore za golabki dzis.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG super że zareagowałaś! Ludzie są nie myślący, tyle się trąbi na te tematy, ostatnio pies policyjny zdechł w aucie, bo go policjanci tam zostawili włączając klimatyzację a ta się zepsuła...
    Ciężko Pani było zabrać dziecko ze sobą idąc po chleb...

Ależ miałam dziś sen!
    Śniło mi się że już byłam w 40tyg i leżąc na łóżku w domu miałam rozwarcie i skurcze co chwila a dziecko nie chciało "wyjść", dzwoniąc do szpitala mówili że nic nie da się na to poradzić i mam przeć póki nie wyjdzie, a to już cała noc minęła, dziura na 10cm i nic:D

‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ