WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:15

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Evka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, a co to za aplikacja, możesz podać nazwę?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też jest aktywny za bardzo nie zwracam uwagi dokładnie kiedy kopie, ale może to się zdarzyć w każdej chwili, najaktywniejszy jest jak leże. Jak długo nie czuje i się martwię to tak jak Matlena szturchne coś powiem i zazwyczaj da znać że żyje :)
    Robiła już któraś z Was duże zakupy wyprawkowe na allegro? Ja planuje w tym tygodniu.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka ja zamówiłam wózek z allegro, który już przyszedł, mam go taniej niż w sklepach i z dodatkowymi gadżetami typu pompka, parasolka, folie, moskitiery itp. Łóżeczko. No i kilka ciuszków, na próbę, by zobaczyć jak z jakością. Resztę ubranek upolowałam na promocji w smyku i kilka w pepco. Zastanawiam się jeszcze nad śpiworkiem do wózka/fotelika, i jego tez pewnie kupie w alledrogo :)
    Akcesoria okołoporodowe zamówiłam w aptece gemini, a w październiku zamówię też tam kosmetyki.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygląda kwestia czepeczki cieplejszej - jaki rozmiar wybierać? Bo te smykowe rozmiary są jakieś inne, niż typowe 56, 62 ... etc.

pati_zuzia lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    A jak wygląda kwestia czepeczki cieplejszej - jaki rozmiar wybierać? Bo te smykowe rozmiary są jakieś inne, niż typowe 56, 62 ... etc.

Podlączam się do pytania :) też nie mam pojęcia :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiiii!!! Wypuszczaja nas do domu. Zalecenia dużo odpoczynku, ale leżeć ciągle nie muszę.

rewelka, Evka, pati_zuzia, Madzisek, kwiatakacji, Matleena, moniek90, Karola1990, gosia mmr, alicja_, emilka24, MeGi2986, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    Jupiiii!!! Wypuszczaja nas do domu. Zalecenia dużo odpoczynku, ale leżeć ciągle nie muszę.

Super, dobrze że się uspokoiło :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Balbo :) Nie ma jak w domu, ale oszczędzaj się :)

No i jeszcze jedno pytanie wyprawkowe - jak się ubiera takie maleństwo zimą na dwór? Trzeba jakieś sweterki kupić? Czy jakieś inne rzeczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 08:46

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super balbo wracaj do domku jak najszybciej ;D
    A ja mam pytanie do tych mam co to mają już łóżeczka zakupione Czy macie je złożone już? Bo ja dzisiaj będę miała mebelki i chcę złożyć szafę i komódkę ale zastanawiam się nad tym łóżeczkiem

• Evka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie składałam. Nie widzę sensu by stało i się kurzyło:) Choć korciło mnie niemiłosiernie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 08:56

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mnie też korci strasznie, ale muszę przyznać, że chyba masz racje Evka.

• Evka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prostu za leniwa na kolejny mebel, który trzeba ścierać z kurzu :) Rozpakowałam je jak przyszło, zobaczyć czy wszystko gra i odrazu zapakowałam, by nie korciło.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski.

wyobrazcie sobie sytuacje!!!!!!!!!!z wczoraj

przyjechalamz moim i moja siostra pod kaufland i poszlam do bankomatu wybrac pieniadze, a oni zostali w aucie, obok zaparkowala kobieta, ktora mijalam w drodze do auta zostawila male dziecko w auciez zamknietymi szybami!!!!!!!!!!!!!!!

dziecko ewidentnie bylo juz cale mokre!! poszlam szybko do sklepu porozgladac sie za glupim babsztylem a ona sobie jadla loda i kupywala chleb!! mowie do niej, czy to Pani zostawila to malutkie dziecko w au7cie z zamknietymi szybami??!! a ona taka zmieszana ze tak.. mowie jest 40st!! chyba nie zaplacila za to tylko wyleciala za mna do dziecka kretynka!!!!!!!!!!! no normalnie nie moglismy w to uwierzyc!!

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:16

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra niektórym ludziom naprawdę barka wyobraźni. Ja można dziecko w samochodzie zostawić, albo o nim zapomnieć.... nie rozumiem...

1usap07w9hybl9h9.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    KASIAG24 Chybabym ją udusiła :/
    Właśnie widziałam w Pytaniu na śniadanie zwiastun nowego programu "Moje 600 gramów szczęścia" o matko jak się upłakałam :( ale i tak będę oglądać...

duzo mi nie brakowalo..wrrrr

ooo masakra... od 14 wrzesnia... tez bede ogladac :( i pewnie se urycze jak glupia...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiag ludzie po prostu nie myślą...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mysla,a tyle se trabi w tv,radiu. Szczerze mi nawet do glowy nie przyszlo zostawic synka samego w samochodzie nawet w chlodne dni, a w Anglii takich nie brakuje :) nawet jak wiem,ze ide na 5 min to go wyjmuje, wole go miec na oku :) teraz i tak by nie pozowolil sie zostawic, bo zaraz by protestowal,ze ja wysiadlam a on siedzi w samochodzie :) Kasiag24 brawo za postawe, bo mimo wszystko czasem trafi sie osoba,tkoraprzejdzie obojetnie.
    ja sie biore za golabki dzis.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG super że zareagowałaś! Ludzie są nie myślący, tyle się trąbi na te tematy, ostatnio pies policyjny zdechł w aucie, bo go policjanci tam zostawili włączając klimatyzację a ta się zepsuła...
    Ciężko Pani było zabrać dziecko ze sobą idąc po chleb...

Ależ miałam dziś sen!
    Śniło mi się że już byłam w 40tyg i leżąc na łóżku w domu miałam rozwarcie i skurcze co chwila a dziecko nie chciało "wyjść", dzwoniąc do szpitala mówili że nic nie da się na to poradzić i mam przeć póki nie wyjdzie, a to już cała noc minęła, dziura na 10cm i nic:D

‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ