Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny juz o to pytałam ale nikt nie odpowiedział.
Czy macie takie bóle w dole brzucha jak na miesiączkę ? Nie wiem czy się martwić czy są to te skurcze przepowiadające. Wizyte mam za tydzień i nie wiem czy gdzieś z tym jechac czy to normalne. W sumie od kilku dni mam tak codziennie po kilka minut trzyma i puszcza.
Bardzo proszę o odpowiedz -
dziewczyny to chyba naturalny odruch zachowanie kobiety matki!! mam corke i nie wyobrazam sobie takiej sytuacji!! a to dzieciateczko naprawde przebieralo raczkami nozkami i w ciagu kilku minut bylo cale mokre!!straszne i wydaje sie nieprawdopodobne, ta bezmyslnosc ludzka ...
lips mnie czasami zaboli np dzisiaj ale generalnie zadko, a Ty jak czesto masz takie bole? -
nick nieaktualnyLips ja od czasu do czasu mam,zazwyczaj w nocy lub poznym wieczorem,ale nie codziennie I nie sa to jakies bole bole, raczej takie uczucie. Pamietam,ze w poprzedniej ciazy tez tak mialam. Jesli sie obawiasz,ze to cos bardziej powaznego to umow sie na wizyte wczesniej albo jedz na IP.
-
witam się i ja
ja bólu typowo okresowych nie mam, czasem skurcze B-H lub dzieciątko się rozpycha ale to chwila i puszcza. Ja trochę inaczej odczuwam tą ciążę od pierwszej bo dziecko nadal jest źle ułożone i czuję to wyraźnie. Strasznie wariuje w dole brzucha i wszystkie kopniaczki mam na dole po prawej lub lewej stronie, a u góry nic, spokój, cisza.
wyprawki na razie nie kompletuje, coś tam mam po Olku - wiadomo, a resztą zajmę się po przeprowadzce, bo teraz i tak nie mam gdzie tego trzymać.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKASIAG24 wrote:hej mamuski.
wyobrazcie sobie sytuacje!!!!!!!!!!z wczoraj
przyjechalamz moim i moja siostra pod kaufland i poszlam do bankomatu wybrac pieniadze, a oni zostali w aucie, obok zaparkowala kobieta, ktora mijalam w drodze do auta zostawila male dziecko w auciez zamknietymi szybami!!!!!!!!!!!!!!!
dziecko ewidentnie bylo juz cale mokre!! poszlam szybko do sklepu porozgladac sie za glupim babsztylem a ona sobie jadla loda i kupywala chleb!! mowie do niej, czy to Pani zostawila to malutkie dziecko w au7cie z zamknietymi szybami??!! a ona taka zmieszana ze tak.. mowie jest 40st!! chyba nie zaplacila za to tylko wyleciala za mna do dziecka kretynka!!!!!!!!!!! no normalnie nie moglismy w to uwierzyc!!
Tragedia. Tyle się o tym mówi, a nawet gdyby nie trąbiono o takich rzeczach to nie wyobrażam sobie zostawić dziecka w samochodzie i spokojnie iść coś tam kupić.
Ja bym również zadzwoniła na policję i nagrała sytuację. A ta kobieta powinna ponieść karę za to, żeby już więcej tak nie zrobiła.
Co by było gdybyście akurat tego nie zauważyli? Czasem obcy ludzie mają więcej rozumu niż rodzice do własnych dzieci. -
Ja napewno będę stawiać na minimalizm jeśli chodzi o kosmetyki. MYśle że im mniej tym lepiej. Fajne zestawienie znalazłam na jednym z blogów: http://www.rozamarzy.com/wyprawka-1-kosmetyki-czyli-minimalizm-dla-noworodka/
gosia mmr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, o ile sie myle jest tu dziewczyna ktora zna sie na sprawach ksiegowych/kadrowych/ zusach itp. Potrzebowalabym rady, u mnie w pracy jest badz ma byc kontrola pip, smieszna sprawa, bo szef chce ode mnie wszystkie ksera swiadectw pracy, szkolne i'chce zebym kolejny raz wypelnila mu kwestionariusz osobowy(3raz mam go wypelniac), malo tego daje mi listy plac do podpisania wstecz..i w dodatku chce mnie wyslac na badania okresowe do lekarza medycyny pracy,a ja slyszalam,ze bedac na l4'ciazowym nie moge wykonac takich badan, bo cofna mi l4 czy to prawda? Pytalam go przez tel czy nie bede miala problemow przez to a on zasmial sie i powiedzial, ze lekarz powiedzial mu, ze nie ma problemu, wiec w takim ukladzie podejrzewam, ze
musialby mi wypisac badanha z data wstecz..a ja juz sama nie wiem co robic, juz mam dosyc jego telefonow, bo co chwila wychodzi ze brakuje mu jakichs papierkow.. Generalnie to tak to jest jak sie ma burdel w papierach i nie pilnuje sie niczego.juz nie wiem co robic, glowa mi peka od tego wszystkiego -
Marik wrote:Super balbo wracaj do domku jak najszybciej
A ja mam pytanie do tych mam co to mają już łóżeczka zakupione Czy macie je złożone już? Bo ja dzisiaj będę miała mebelki i chcę złożyć szafę i komódkę ale zastanawiam się nad tym łóżeczkiem
my dostaniemy za nie całe 2 tyg i na pewno złożymynajwyżej przykryjemy folią
dzisiaj przyszła już część wyprawki i wacików dostałam 1 paczke zamiast 2 , przewijak nie ten co wybrałam, wole złożyć łóżeczko niż by później okazało się że czegoś brakowało -
ZieloneOliwki wrote:A tak w ogóle- czy któraś z doświadczonych Mam kupowała kosmetyki Rossmannowskie dla dzieci? Babydream i te inne?
ja nie z doświadczonych ale kupiłam cała serie dla dziecka i dldla dziecka siebie fur mama
ze swoich jestem zadowolona a ta seria dla dziecka ma bardzo dobre opinie w necie
chwalą też maść na brodawki ale nie ma jej w polskim rosmanie ;/ -
lips wrote:Dziewczyny juz o to pytałam ale nikt nie odpowiedział.
Czy macie takie bóle w dole brzucha jak na miesiączkę ? Nie wiem czy się martwić czy są to te skurcze przepowiadające. Wizyte mam za tydzień i nie wiem czy gdzieś z tym jechac czy to normalne. W sumie od kilku dni mam tak codziennie po kilka minut trzyma i puszcza.
Bardzo proszę o odpowiedz
ja tak na szczescie nie mam ale jak byłam na ip to się mnie lekarka pytała czy mam bóle w dole brzucha -
nick nieaktualnyJeżeli chodzi o kosmetyki zamówiłam zestaw na aptece gemini z musteli, słyszałam bardzo dobre opinie, choć cenowo bywa różnie. Zamówiłam mniejsze opakowania, bo nie wiem jaką skórę będzie miał i jak będzie reagował, przy pierwszym synku w grę wchodziły tylko kosmetyki emolium, przy reszcie skóra tak się przesuszała, że aż pękała. a teraz ma już 4 lata i używamy ziajki i ma skórę jak pupcia niemowlaczka
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
gosia mmr – jeżeli chodzi o Twoje pytanie dotyczące ruchów to moja dzidzia ma swój rytuał zawsze po jedzeniu i przed spaniem. Do tego w dzień bez przyczyny też zdarza jej się poszaleć.
Ogólnie trafiło mi się bardzo ruchliwe dziecko
ania14 – wpisz w google 'nosidełko' i od razu wyskoczą obrazki.
Chodzi o taki sprzęt który możesz ubrać na plecy albo na klatę i nosić w nim dziecko
balbo – fajnie, że skurcze trochę ustąpiły. Super, że wychodzisz do domu – bardzo się cieszę