WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4
    To trzymam mocno kciuki! Dobrze, że dzieciątka są już takie duże.
    A dlaczego musisz mieć cesarkę tak szybko? Chodzi mi o to, że z grudniowej mamusi będziesz październikową.

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Kate4
    To trzymam mocno kciuki! Dobrze, że dzieciątka są już takie duże.
    A dlaczego musisz mieć cesarkę tak szybko? Chodzi mi o to, że z grudniowej mamusi będziesz październikową.
    Ciąża bliźniaczą jest odnoszona w 36tc i zwykle tak się rozwiązuje jak ktoś donosi do końca, czyli to miesiąc wcześniej niż normalna ciąża, więc mój termin wychodziłby na poczatek listopada ale moja gin mówi że jak donoszenie do 34 to możemy spokojnie robić CC chyba że będę się świetnie czuć to jeszcze 2 tyg mogę ponosić;) także grudniowa mamusia napewno nie będę;) chyba że w kolejnej ciąży hihi
    A Ty jak się czujesz? Lezysz cały czas?

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte
    Chyba tak jest, że z ruchami to bywa różnie, jak byłam na ostatnim usg to maluch ruszał się cały czas, a jak kopniaczków żadnych nie czułam. Tylko część osób czuje cały czas, a jesteśmy prawie w tym samym etapie ciąży, więc trochę zaczęło mnie to zastanawiać.

Kate4
    Tak, ja leżę cały czas, tylko z przerwą dzisiaj na badania krzywej cukrowej. W czwartek będę u lekarza, zobaczymy co dalej.
    Trzymam kciuki, żeby maluchy siedziały u Ciebie do 34 tc. To jest moja pierwsza ciąża, więc wszystkiego uczę się na bieżąco, ale o bliźniakach to nic nie wiem. Dużo zdrówka!

tb73hdge49irrilb.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Hej;) polecam Wam ubrania firmy Ewa Klucze są rewelacyjne, mieciutkie i porządnie uszyte;) ją na allegro zamawialam od użytkownika justinex naprawdę warto;)

dzisiaj właśnie przyszła mi paczka od niej ale akurat nic z ubranek, same rzeczy higieniczne u niej zamawiałam

Kate4 lubi tę wiadomość

• mami3108 Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Byłam dzisiaj na wizycie i moje kluseczki ważą już po 1 kg;) szyjka na szczęście trzyma i oby tak dalej bo moja Pani Doktor chce żebym wytrzymała do 24.10 i wtedy mi CC zrobi;) ogólnie przytylam 8 kg od początku ciąży;)przez zostaje nadal leżeć i modlic się o donoszenie ciazy;)

Kate4 ale duze dzieciaczki juz masz;)super:) ja mam wizyte we czwartek i nie moge sie doczekac aby zobaczyc małą:*

Kate4 lubi tę wiadomość

w57vpc0znd8a64qf.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Hej dziewczyny, o ile sie myle jest tu dziewczyna ktora zna sie na sprawach ksiegowych/kadrowych/ zusach itp. Potrzebowalabym rady, u mnie w pracy jest badz ma byc kontrola pip, smieszna sprawa, bo szef chce ode mnie wszystkie ksera swiadectw pracy, szkolne i'chce zebym kolejny raz wypelnila mu kwestionariusz osobowy(3raz mam go wypelniac), malo tego daje mi listy plac do podpisania wstecz..i w dodatku chce mnie wyslac na badania okresowe do lekarza medycyny pracy,a ja slyszalam,ze bedac na l4'ciazowym nie moge wykonac takich badan, bo cofna mi l4 czy to prawda? Pytalam go przez tel czy nie bede miala problemow przez to a on zasmial sie i powiedzial, ze lekarz powiedzial mu, ze nie ma problemu, wiec w takim ukladzie podejrzewam, ze
    musialby mi wypisac badanha z data wstecz..a ja juz sama nie wiem co robic, juz mam dosyc jego telefonow, bo co chwila wychodzi ze brakuje mu jakichs papierkow.. Generalnie to tak to jest jak sie ma burdel w papierach i nie pilnuje sie niczego.juz nie wiem co robic, glowa mi peka od tego wszystkiego

Wiesz co, dziwna sprawa ciezko mi cos doradzic bo moja firma raczej funkcjonuje zgodnie z prawem i nie ma takich sytuacji a facet ewidentnie jakis dziwny, a czemu mialabys te badania robic nie mialas czy on kajs je zgubil??? Skoro ma tak pochytane z lekarzem to rownie dobrze moze zalatwic swistek bez Twojej obecnosci skoro lekarz jest glupi i wydaje badania z takimi datami... Wiesz wszystko zalezy tak naprawde od Twojego podejscia - jak Ci nie zalezy na tej pracy to olej goscia a jak chcesz tam wracac to specjalnie nie masz wyboru... :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ja wogole bede w plecy bo jestesmy w gorach do konca tyg i kiepscizna z netem i z zasiegiem:P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Wiesz co, dziwna sprawa ciezko mi cos doradzic bo moja firma raczej funkcjonuje zgodnie z prawem i nie ma takich sytuacji a facet ewidentnie jakis dziwny, a czemu mialabys te badania robic nie mialas czy on kajs je zgubil??? Skoro ma tak pochytane z lekarzem to rownie dobrze moze zalatwic swistek bez Twojej obecnosci skoro lekarz jest glupi i wydaje badania z takimi datami... Wiesz wszystko zalezy tak naprawde od Twojego podejscia - jak Ci nie zalezy na tej pracy to olej goscia a jak chcesz tam wracac to specjalnie nie masz wyboru... :/

Sprawa wyjasniona, nie bedzie badan zadnych :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:19

Kate4 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zaczynamy :)
    7 miesiąc
    3 trymestr !!

Matleena, kwiatakacji, pati_zuzia, rewelka, Madzisek, justyna14, gosia mmr, alicja_, MeGi2986, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaczelam 3 trymestr wczoraj :) moje dziecko też z tych ruchliwych, ale najbardziej rano po obudzeniu i wieczorem jak leżę. Ostatnio też mam różne kłucia, ale u mnie dużo zależy od diety i wypróżnień. Zapisałam się na dodatkową wizytę w środę do mojej pani doktor w związku z naszym wylotem w czwartek, żeby sprawdzić czy jednak zbytnio nie bagatelizuje tych kluc i twardnień brzucha. Jeżeli będzie ok to mamy tydzień wakacji, a potem ostro biorę się za wyprawkę.

pati_zuzia, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:15

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni śpię, budzę się raz i wstaje po 8 cudownie :)
    Tak piszecie że dzieciaczki kopniakami Was budzą, mi się wydaje że Tobi się budzi razem że mną, bo wtedy jest najaktywniejszy a w nocy nigdy nie czulam, albo po prostu ciężko mnie do budzić :)

U mnie w mieście jest producent ubranek dla dzieci Bawena, też warto kupić, maja dobra cenę i super jakość bawełny, w necie niestety nie widziałam ich ubranek :(

Miłego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 08:52

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mamy wizytę u mojego doktorka i jestem ciekawa co on powie na te nasze 4 nerki. Zabieramy ze sobą Małą ale nie wiem czy dzisiaj będzie nam robił usg.

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) gratuluję wejścia w ostatni etap ciąży :) czas to leci jak szalony :)
    Kate spore już te Twoje dzieciaczki :) cieszę się, że wszystko dobrze u Was :)
    u nas po staremu, znów upały mnie wykańczają :/ chce już zimę :)

Kate4 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:28

kwiatakacji, bella88, MeGi2986, Mama-julka lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:19

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, a ja próbuje ukończyć pracę magisterską... Brakuje mi dosłownie moze 2-3 stron ale tak mi sie nie chce już... Głowę zaprrzata mi ciaża i praca, w domu tyle ciekawszych rzeczy do zrobienia, a do tego ten piekielny upał...
    Najgorsze jest to, że do poniedziałku lub wtorku powinnam złożyć prace w dziekanacie a tu takie problemy z motywacją...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Od dzisiaj jestem szczęśliwa posiadaczka L4 :-) Podglądałam wczoraj Malutka na USG. Wszystko w porządku, szyjka twarda, mała ułożona poki co skośnie. Niestety moja waga +7kg :-( startowałam z 49kg i przyrost wagi jest w normie ale ja jestem od wczoraj w lekkim dołku. Jem normalnie, tyle co przed ciąża. Mniej sie ruszam, dlatego jak troche sie ochłodzi to zaczynam spacerować plus 2x w tygodniu fitness dla Mamusiek.
    Miłego dnia Dziewczęta!

Eve nie przesadzasz trochę? przed ciąża byłaś chuda jak szczypior!!tych 7 kg i tak teraz u Ciebie pewnie nie widać!! ja mam w tej chwili ponad 72kg i co mam płakać przez to? liczyłam się z tym że jak zajde waga pójdzie w góre, moge mieć i 100kg a codziennie błagam Boga żeby moje dziecko urodziło się zdrowe, mamy wszytsko różowe ale jakby urodził się chłopiec to nic byle by był zdrowy!!
    nie ważne jak bede wyglądać juz się nie mogę doczekać kiedy w ramiona wezme swoje dzieciątko... tyle na nie czekałam
    znajoma przytyła 30kg w ciąży, widziałam ją nie dawno jest chyba miesiąc po porodzie i już jej chyba nic z tych kilogramów nie zostało :)

Tinusia wrote:
    Witam się... dość późno ;) pierwsza nieprzespana noc za mną :) o 4 obudził mnie głód i kopniaki więc chcąc nie chcąc zajadam się właśnie czekoladowymi muszelkami z mlekiem a mój mąż co się przebudzi to patrzy jak na wariatkę i coś pod nosem burczy o łakomczuchu :D siła wyższa tylko co tu robić jeszcze ze 3h? Może uda mi się przymknąć oko :)

też miałam dzisiaj ciężką noc ;/ po pierwsze wróciły upały i nawet nie czuć otwartego szeroko balkonu, po drugie piłam i siusiałam na zmiane chyba z 6 razy a po 3 chyba nie strawiłam kolacji ;/ cały czas mi się odbijało, cofało i tak jakby dusiło w przełyku, jakby mi się zmniejszał to chyba zgaga ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 10:43

‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ