X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Od dzisiaj jestem szczęśliwa posiadaczka L4 :-) Podglądałam wczoraj Malutka na USG. Wszystko w porządku, szyjka twarda, mała ułożona poki co skośnie. Niestety moja waga +7kg :-( startowałam z 49kg i przyrost wagi jest w normie ale ja jestem od wczoraj w lekkim dołku. Jem normalnie, tyle co przed ciąża. Mniej sie ruszam, dlatego jak troche sie ochłodzi to zaczynam spacerować plus 2x w tygodniu fitness dla Mamusiek.
    Miłego dnia Dziewczęta!

Chyba troszkę przesadzasz, normalnie kobieta w ciąży tyje 12 kg, i to wszystko jest dziecko i to co je otacza, zastanów się nad taką aktywnością, żebyś nie "przedobrzyła" +7 kg to jest dobra waga jak na ten okres ciąży...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, przeżywacie 7kg? Ja już mam 11kg na plusie a gdzie tam koniec!! A też jakoś wielce nie jem więcej, chociaż nie powiem, bo najwięcej przybyło mi na urlopie i w czasie miesięcznej przerwy od zajęć Aktywna Mama. Teraz wracam do ćwiczeń i mam nadzieję, że to co nagromadziłam do tej pory wystarczy maluszkowi i teraz już tylko on będzie rósł a nie mój tyłek :D

Ale rozumiem Cię Eve_84. Ja przed ciążą byłam raczej z tych chudzielców, 53kg miałam jak zaszłam w ciążę a i tak to była moja najwyższa waga w życiu. Te 11kg mnie dobiło i nie raz płakałam z tego powodu. Ciężko się przestawić na tycie, kiedy zawsze było się szczupłym mimo braku diet. Najważniejsze jest jednak zdrowie maluszka :-) A my do wakacji wszystko zdążymy zrzucić :D

Eve_84, kwiatakacji lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki zycze wszystkim udanych wizyt. Ja dzis tez wizytuje o 16:20 26 tc i 3 dni obecnie ;)

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie martwcie się dziewczyny ja startowałam z 75 i już mam 82 kg i pewnie dojdę do 90 Liczę na to, że waga mi zejdzie po karmieniu piersią ;)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:19

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorszy dla mnie jest ten celullit...ciekawe czy to głównie tłuszcz, czy woda zbierana w organizmie.

relgh371b3i8nmn1.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:15

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:28

l22ntv73ogvn473k.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Ja zawsze byłam chudzielcem przy 170cm startowałam z wagą 50.5kg obecnie +11kg i chyba wszystko idzie w brzuch i cellulit wodny który nazbierał mi się nawet na łydkach :D liczę że wszystko mi zejdzie po porodzie a jak nie to kumpel jest trenerem personalnym więc sie za mnie weźmie :P zawsze trudno mi było przytyć choćby 1kg a teraz nie wiem skąd te 11kg ale sie tym kompletnie nie przejmuję jak patrzę na słodką buzie mojego synka w 4d :)

Ja mam właśnie tak samo, nigdy nawet kilograma nie umiałam przytyć. Ubrania wymieniałam, bo się zużywały albo wychodziły z mody, ale nigdy z powodu przytycia. Też mam celulit nawet na łydkach!! Może szczupłe dziewczyny muszą więcej nadrobić, żeby ciąża była zdrowa i nie mamy na to większego wpływu. Podobno tkanki tłuszczowej na pośladkach i w boczkach przybywa, żeby wzmocnić kręgosłup, co przy naszych wcześniejszych "ubogich" gabarytach ma swoje uzasadnienie, bo przecież dzieci osób szczupłych wcale nie są mniejsze, a dźwigać je trzeba :-)
    Jak urodzimy będzie zima, więc niedoskonałości można kamuflować ubiorem, a jak przyjdzie wiosna można się brać za siebie i na lato jak znalazł w bikini i na plażę :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:40

revvelka, Tinusia, Eve_84 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve myślę, że nie powinnaś się przejmować teraz tymi kilogramami , bo nic z tym teraz nie zrobisz , ale narzekać na nie na forum możesz jak najbardziej i nie jest to żadna przesada :)Jak dla mnie ciąża to tak rozchwiany stan, że rzeczy , na które kiedyś bym nie zwróciła uwagi teraz potrafią urosnąć do rangi życiowego problemu - oczywiście na dzień lub dwa ale jednak.

Eve_84 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Nawet nie staram się Was nadrobić, jak zwykle nie mam czasu, bo mała jest strasznie teraz absorbująca. Mam tylko nadzieję, że u Was wszystko w porządku. Wybaczcie moje pojawianie się i znikanie, ale chyba już tak będzie, że będę tu zaglądąć raz na kilka tygodni.
    U nas jak na razie wszystko w porządku. W tym tyg wybieram się na test z glukozą, a za 2-3 tygodnie usg w 3cim trymestrze. Dziewczyny miały ostatnio po 650g, następna wizyta 10 września. Ja na wadze mam jak na razie +6kg, ale czuję się jak bym miała +10kg. Wszystko idzie na razie w brzuch, choć wszyscy mówią, że brzuch mały jak na bliźniaki.
    Muszę uciekać, bo córa się wybudza z drzemki.

Trzymam za Was kciuki i życzę miłego dnia :)

kwiatakacji, moniek90, alicja_, Madzisek, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez należę do tych szczupłych i od początku ciąży każdy kilogram mnie cieszył :) przed ciąża moja waga stała w miejscu chyba z 15 lat. Teraz jest 8kg na plusie.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Tez mam straszny cellulit i stawiam na wodę :-)

Tak, wiem ze troche przesadzam.

też bym chciała żeby dziecko wyciągło i wrócić chociaż do wagi z przed ciąży ale czas pokaże :)
    też mi się zrobił strawszny celulit na nogach i też stawiam na wode, ślady po skarpetkach długo się utrzymują co raczej świadczy o wodzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, caly czas Was czytam ale nie mam czasu, żeby się udzielać:) w międzyczasie zdążyłam się zareczyc i za 19 dni biorę ślub <3 nic jeszcze nie mam więc zaczyna się nerwowka w tym miesiacu też chcemy dokończyć wyprawke dla malego :) Mikolaj jest zdrowy, 2 tygodnie temu mial 750g <3 poki co jest ulozony poprzecznie i licze na to, że się jeszcze ustawi wlasciwie:)

Tez mam cellulit wszedzie ale w ogole się tym nie przejmuje :)

Matleena, bella88, kwiatakacji, moniek90, ania14, MeGi2986, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie lezakuje na oddziale. Podaja mi magnez no spe i jeszcze cos w kroplowce ale nie wiem co :) na szczescie te skurcze ustaly. Badaja krew i mocz i mam nadzieje ze wyjde niedlugo. Nudy przeogromne a ja nie jestem stworzona do lezenia :) no ale wszysyko dla naszego synka

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się lips A nie mówili dokładnie ile Cię będą trzymać? Leżysz sama na sali czy masz jakieś towarzystwo?

• lips Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przy wpisie dowiedzialam sie tylko ze czas trudny do okrrslenia. Narazie leze grzecznie i nie pytsm bo pewnie jeszcze moich wynikow nie maja. Jutro moze sie dopytam. Jest nas 4 na sali ale mimo to nudno ze az zeby bola

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cotygodniowych informacjach na belly właśnie przeczytałam: "W tym tygodniu rozpoczyna się trzeci trymestr ciąży. Większość kobiet do tej pory przybrała na wadze już pomiędzy około 7,5 a 11 kg i w ostatnim trymestrze przybędzie im jeszcze około 5 kilogramów. Regularny przyrost wagi trwa zazwyczaj aż do końca 36 tygodnia. " - więc dziewczyny które przybrały właśnie tyle w ogóle nie powinny się martwić - wszystko w normie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    No przy wpisie dowiedzialam sie tylko ze czas trudny do okrrslenia. Narazie leze grzecznie i nie pytsm bo pewnie jeszcze moich wynikow nie maja. Jutro moze sie dopytam. Jest nas 4 na sali ale mimo to nudno ze az zeby bola

Coś wiem o nudzie na sali..
    Musisz wytrzymać dla maluszka.
    Mi mąż później przywiózł komputer, więc miałam trochę lepiej - może u Ciebie też się sprawdzi? :D

‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ