WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Od dzisiaj jestem szczęśliwa posiadaczka L4 :-) Podglądałam wczoraj Malutka na USG. Wszystko w porządku, szyjka twarda, mała ułożona poki co skośnie. Niestety moja waga +7kg :-( startowałam z 49kg i przyrost wagi jest w normie ale ja jestem od wczoraj w lekkim dołku. Jem normalnie, tyle co przed ciąża. Mniej sie ruszam, dlatego jak troche sie ochłodzi to zaczynam spacerować plus 2x w tygodniu fitness dla Mamusiek.
    Miłego dnia Dziewczęta!

Chyba troszkę przesadzasz, normalnie kobieta w ciąży tyje 12 kg, i to wszystko jest dziecko i to co je otacza, zastanów się nad taką aktywnością, żebyś nie "przedobrzyła" +7 kg to jest dobra waga jak na ten okres ciąży...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, przeżywacie 7kg? Ja już mam 11kg na plusie a gdzie tam koniec!! A też jakoś wielce nie jem więcej, chociaż nie powiem, bo najwięcej przybyło mi na urlopie i w czasie miesięcznej przerwy od zajęć Aktywna Mama. Teraz wracam do ćwiczeń i mam nadzieję, że to co nagromadziłam do tej pory wystarczy maluszkowi i teraz już tylko on będzie rósł a nie mój tyłek :D

Ale rozumiem Cię Eve_84. Ja przed ciążą byłam raczej z tych chudzielców, 53kg miałam jak zaszłam w ciążę a i tak to była moja najwyższa waga w życiu. Te 11kg mnie dobiło i nie raz płakałam z tego powodu. Ciężko się przestawić na tycie, kiedy zawsze było się szczupłym mimo braku diet. Najważniejsze jest jednak zdrowie maluszka :-) A my do wakacji wszystko zdążymy zrzucić :D

Eve_84, kwiatakacji lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki zycze wszystkim udanych wizyt. Ja dzis tez wizytuje o 16:20 26 tc i 3 dni obecnie ;)

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie martwcie się dziewczyny ja startowałam z 75 i już mam 82 kg i pewnie dojdę do 90 Liczę na to, że waga mi zejdzie po karmieniu piersią ;)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:19

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorszy dla mnie jest ten celullit...ciekawe czy to głównie tłuszcz, czy woda zbierana w organizmie.

relgh371b3i8nmn1.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:15

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:28

l22ntv73ogvn473k.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Ja zawsze byłam chudzielcem przy 170cm startowałam z wagą 50.5kg obecnie +11kg i chyba wszystko idzie w brzuch i cellulit wodny który nazbierał mi się nawet na łydkach :D liczę że wszystko mi zejdzie po porodzie a jak nie to kumpel jest trenerem personalnym więc sie za mnie weźmie :P zawsze trudno mi było przytyć choćby 1kg a teraz nie wiem skąd te 11kg ale sie tym kompletnie nie przejmuję jak patrzę na słodką buzie mojego synka w 4d :)

Ja mam właśnie tak samo, nigdy nawet kilograma nie umiałam przytyć. Ubrania wymieniałam, bo się zużywały albo wychodziły z mody, ale nigdy z powodu przytycia. Też mam celulit nawet na łydkach!! Może szczupłe dziewczyny muszą więcej nadrobić, żeby ciąża była zdrowa i nie mamy na to większego wpływu. Podobno tkanki tłuszczowej na pośladkach i w boczkach przybywa, żeby wzmocnić kręgosłup, co przy naszych wcześniejszych "ubogich" gabarytach ma swoje uzasadnienie, bo przecież dzieci osób szczupłych wcale nie są mniejsze, a dźwigać je trzeba :-)
    Jak urodzimy będzie zima, więc niedoskonałości można kamuflować ubiorem, a jak przyjdzie wiosna można się brać za siebie i na lato jak znalazł w bikini i na plażę :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:40

revvelka, Tinusia, Eve_84 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve myślę, że nie powinnaś się przejmować teraz tymi kilogramami , bo nic z tym teraz nie zrobisz , ale narzekać na nie na forum możesz jak najbardziej i nie jest to żadna przesada :)Jak dla mnie ciąża to tak rozchwiany stan, że rzeczy , na które kiedyś bym nie zwróciła uwagi teraz potrafią urosnąć do rangi życiowego problemu - oczywiście na dzień lub dwa ale jednak.

Eve_84 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Nawet nie staram się Was nadrobić, jak zwykle nie mam czasu, bo mała jest strasznie teraz absorbująca. Mam tylko nadzieję, że u Was wszystko w porządku. Wybaczcie moje pojawianie się i znikanie, ale chyba już tak będzie, że będę tu zaglądąć raz na kilka tygodni.
    U nas jak na razie wszystko w porządku. W tym tyg wybieram się na test z glukozą, a za 2-3 tygodnie usg w 3cim trymestrze. Dziewczyny miały ostatnio po 650g, następna wizyta 10 września. Ja na wadze mam jak na razie +6kg, ale czuję się jak bym miała +10kg. Wszystko idzie na razie w brzuch, choć wszyscy mówią, że brzuch mały jak na bliźniaki.
    Muszę uciekać, bo córa się wybudza z drzemki.

Trzymam za Was kciuki i życzę miłego dnia :)

kwiatakacji, moniek90, alicja_, Madzisek, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez należę do tych szczupłych i od początku ciąży każdy kilogram mnie cieszył :) przed ciąża moja waga stała w miejscu chyba z 15 lat. Teraz jest 8kg na plusie.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Tez mam straszny cellulit i stawiam na wodę :-)

Tak, wiem ze troche przesadzam.

też bym chciała żeby dziecko wyciągło i wrócić chociaż do wagi z przed ciąży ale czas pokaże :)
    też mi się zrobił strawszny celulit na nogach i też stawiam na wode, ślady po skarpetkach długo się utrzymują co raczej świadczy o wodzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, caly czas Was czytam ale nie mam czasu, żeby się udzielać:) w międzyczasie zdążyłam się zareczyc i za 19 dni biorę ślub <3 nic jeszcze nie mam więc zaczyna się nerwowka w tym miesiacu też chcemy dokończyć wyprawke dla malego :) Mikolaj jest zdrowy, 2 tygodnie temu mial 750g <3 poki co jest ulozony poprzecznie i licze na to, że się jeszcze ustawi wlasciwie:)

Tez mam cellulit wszedzie ale w ogole się tym nie przejmuje :)

Matleena, bella88, kwiatakacji, moniek90, ania14, MeGi2986, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie lezakuje na oddziale. Podaja mi magnez no spe i jeszcze cos w kroplowce ale nie wiem co :) na szczescie te skurcze ustaly. Badaja krew i mocz i mam nadzieje ze wyjde niedlugo. Nudy przeogromne a ja nie jestem stworzona do lezenia :) no ale wszysyko dla naszego synka

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się lips A nie mówili dokładnie ile Cię będą trzymać? Leżysz sama na sali czy masz jakieś towarzystwo?

• lips Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przy wpisie dowiedzialam sie tylko ze czas trudny do okrrslenia. Narazie leze grzecznie i nie pytsm bo pewnie jeszcze moich wynikow nie maja. Jutro moze sie dopytam. Jest nas 4 na sali ale mimo to nudno ze az zeby bola

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cotygodniowych informacjach na belly właśnie przeczytałam: "W tym tygodniu rozpoczyna się trzeci trymestr ciąży. Większość kobiet do tej pory przybrała na wadze już pomiędzy około 7,5 a 11 kg i w ostatnim trymestrze przybędzie im jeszcze około 5 kilogramów. Regularny przyrost wagi trwa zazwyczaj aż do końca 36 tygodnia. " - więc dziewczyny które przybrały właśnie tyle w ogóle nie powinny się martwić - wszystko w normie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    No przy wpisie dowiedzialam sie tylko ze czas trudny do okrrslenia. Narazie leze grzecznie i nie pytsm bo pewnie jeszcze moich wynikow nie maja. Jutro moze sie dopytam. Jest nas 4 na sali ale mimo to nudno ze az zeby bola

Coś wiem o nudzie na sali..
    Musisz wytrzymać dla maluszka.
    Mi mąż później przywiózł komputer, więc miałam trochę lepiej - może u Ciebie też się sprawdzi? :D

‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ