Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Eve_84 wrote:Od dzisiaj jestem szczęśliwa posiadaczka L4
Podglądałam wczoraj Malutka na USG. Wszystko w porządku, szyjka twarda, mała ułożona poki co skośnie. Niestety moja waga +7kg
startowałam z 49kg i przyrost wagi jest w normie ale ja jestem od wczoraj w lekkim dołku. Jem normalnie, tyle co przed ciąża. Mniej sie ruszam, dlatego jak troche sie ochłodzi to zaczynam spacerować plus 2x w tygodniu fitness dla Mamusiek.
Miłego dnia Dziewczęta!
Chyba troszkę przesadzasz, normalnie kobieta w ciąży tyje 12 kg, i to wszystko jest dziecko i to co je otacza, zastanów się nad taką aktywnością, żebyś nie "przedobrzyła" +7 kg to jest dobra waga jak na ten okres ciąży... -
O matko, przeżywacie 7kg? Ja już mam 11kg na plusie a gdzie tam koniec!! A też jakoś wielce nie jem więcej, chociaż nie powiem, bo najwięcej przybyło mi na urlopie i w czasie miesięcznej przerwy od zajęć Aktywna Mama. Teraz wracam do ćwiczeń i mam nadzieję, że to co nagromadziłam do tej pory wystarczy maluszkowi i teraz już tylko on będzie rósł a nie mój tyłek
Ale rozumiem Cię Eve_84. Ja przed ciążą byłam raczej z tych chudzielców, 53kg miałam jak zaszłam w ciążę a i tak to była moja najwyższa waga w życiu. Te 11kg mnie dobiło i nie raz płakałam z tego powodu. Ciężko się przestawić na tycie, kiedy zawsze było się szczupłym mimo braku diet. Najważniejsze jest jednak zdrowie maluszkaA my do wakacji wszystko zdążymy zrzucić
Eve_84, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tinusia wrote:Ja zawsze byłam chudzielcem przy 170cm startowałam z wagą 50.5kg obecnie +11kg i chyba wszystko idzie w brzuch i cellulit wodny który nazbierał mi się nawet na łydkach
liczę że wszystko mi zejdzie po porodzie a jak nie to kumpel jest trenerem personalnym więc sie za mnie weźmie
zawsze trudno mi było przytyć choćby 1kg a teraz nie wiem skąd te 11kg ale sie tym kompletnie nie przejmuję jak patrzę na słodką buzie mojego synka w 4d
Ja mam właśnie tak samo, nigdy nawet kilograma nie umiałam przytyć. Ubrania wymieniałam, bo się zużywały albo wychodziły z mody, ale nigdy z powodu przytycia. Też mam celulit nawet na łydkach!! Może szczupłe dziewczyny muszą więcej nadrobić, żeby ciąża była zdrowa i nie mamy na to większego wpływu. Podobno tkanki tłuszczowej na pośladkach i w boczkach przybywa, żeby wzmocnić kręgosłup, co przy naszych wcześniejszych "ubogich" gabarytach ma swoje uzasadnienie, bo przecież dzieci osób szczupłych wcale nie są mniejsze, a dźwigać je trzeba
Jak urodzimy będzie zima, więc niedoskonałości można kamuflować ubiorem, a jak przyjdzie wiosna można się brać za siebie i na lato jak znalazł w bikini i na plażęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:40
revvelka, Tinusia, Eve_84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEve myślę, że nie powinnaś się przejmować teraz tymi kilogramami , bo nic z tym teraz nie zrobisz , ale narzekać na nie na forum możesz jak najbardziej i nie jest to żadna przesada :)Jak dla mnie ciąża to tak rozchwiany stan, że rzeczy , na które kiedyś bym nie zwróciła uwagi teraz potrafią urosnąć do rangi życiowego problemu - oczywiście na dzień lub dwa ale jednak.
Eve_84 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Nawet nie staram się Was nadrobić, jak zwykle nie mam czasu, bo mała jest strasznie teraz absorbująca. Mam tylko nadzieję, że u Was wszystko w porządku. Wybaczcie moje pojawianie się i znikanie, ale chyba już tak będzie, że będę tu zaglądąć raz na kilka tygodni.
U nas jak na razie wszystko w porządku. W tym tyg wybieram się na test z glukozą, a za 2-3 tygodnie usg w 3cim trymestrze. Dziewczyny miały ostatnio po 650g, następna wizyta 10 września. Ja na wadze mam jak na razie +6kg, ale czuję się jak bym miała +10kg. Wszystko idzie na razie w brzuch, choć wszyscy mówią, że brzuch mały jak na bliźniaki.
Muszę uciekać, bo córa się wybudza z drzemki.
Trzymam za Was kciuki i życzę miłego dniakwiatakacji, moniek90, alicja_, Madzisek, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Eve_84 wrote:Tez mam straszny cellulit i stawiam na wodę
Tak, wiem ze troche przesadzam.
też bym chciała żeby dziecko wyciągło i wrócić chociaż do wagi z przed ciąży ale czas pokaże
też mi się zrobił strawszny celulit na nogach i też stawiam na wode, ślady po skarpetkach długo się utrzymują co raczej świadczy o wodzie -
nick nieaktualnyHey dziewczyny, caly czas Was czytam ale nie mam czasu, żeby się udzielać
w międzyczasie zdążyłam się zareczyc i za 19 dni biorę ślub
nic jeszcze nie mam więc zaczyna się nerwowka w tym miesiacu też chcemy dokończyć wyprawke dla malego
Mikolaj jest zdrowy, 2 tygodnie temu mial 750g
poki co jest ulozony poprzecznie i licze na to, że się jeszcze ustawi wlasciwie:)
Tez mam cellulit wszedzie ale w ogole się tym nie przejmujeMatleena, bella88, kwiatakacji, moniek90, ania14, MeGi2986, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość
-
A ja sobie lezakuje na oddziale. Podaja mi magnez no spe i jeszcze cos w kroplowce ale nie wiem co
na szczescie te skurcze ustaly. Badaja krew i mocz i mam nadzieje ze wyjde niedlugo. Nudy przeogromne a ja nie jestem stworzona do lezenia
no ale wszysyko dla naszego synka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW cotygodniowych informacjach na belly właśnie przeczytałam: "W tym tygodniu rozpoczyna się trzeci trymestr ciąży. Większość kobiet do tej pory przybrała na wadze już pomiędzy około 7,5 a 11 kg i w ostatnim trymestrze przybędzie im jeszcze około 5 kilogramów. Regularny przyrost wagi trwa zazwyczaj aż do końca 36 tygodnia. " - więc dziewczyny które przybrały właśnie tyle w ogóle nie powinny się martwić - wszystko w normie.
-
nick nieaktualnylips wrote:No przy wpisie dowiedzialam sie tylko ze czas trudny do okrrslenia. Narazie leze grzecznie i nie pytsm bo pewnie jeszcze moich wynikow nie maja. Jutro moze sie dopytam. Jest nas 4 na sali ale mimo to nudno ze az zeby bola
Coś wiem o nudzie na sali..
Musisz wytrzymać dla maluszka.
Mi mąż później przywiózł komputer, więc miałam trochę lepiej - może u Ciebie też się sprawdzi?