WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lips Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki bogu mam telefon i ksiazke :) ale myslalam ze zbagstelizuja te moje skurcze ze to normalne a tu naprawde to naprawde powaznie to taktuja.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo dobrze, że nie zbagatelizowali sprawy, przynajmniej jesteś pod dobrą opieką i jesteś spokojniejsza. Gdyby Cię odesłali z kwitkiem tylko byś się niepotrzebnie zamartwiała, a tak pobadają Cię, powiedzą, że wszystko w porządku i wypuszczą :-)

Właśnie oglądałam Ekspres Reporterów i na koniec puścili dokument powstały przy kręceniu "Moje 600 gram szczęścia". Się popłakałam :-)

Widzę, że upały dają się we znaki, że żadna z wizytujących dziewczyn się nie odezwała :-) Ja też mam za sobą ciężki dzień, ale mąż skręcił meble do pokoju małej, malowanie skończone, pokój posprzątany, dywanik rozłożony :-) Cudo :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:

Widzę, że upały dają się we znaki, że żadna z wizytujących dziewczyn się nie odezwała :-) Ja też mam za sobą ciężki dzień, ale mąż skręcił meble do pokoju małej, malowanie skończone, pokój posprzątany, dywanik rozłożony :-) Cudo :-)

u mnie jest własnie po burzy i robi się troche chłodnej

zdjęcie pokoiku prosimy :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Witam sie po krótkiej przerwie, wypoczęta aż nadto że bezsenność mnie dopada. Kurcze przejechalismy £acznie 3000km, mam nadzieje ze Franus po porodzie bedzie dalej lubil podrozowac bo przynajmniej teraz odnioslam wrazenie ze mu sie podobalo:)
    My wczoraj tez juz skrecilismy meble, zostalo jeszcze lozeczko i ozdoby, ale pomalutku pokoj nabiera przytulnego nastroju:)
    Dziewczyny a jak Wasze samopoczucie??

Alicja co u Was, jak Sarka??

Lips odpoczywaj tam i oby sie Wami dobrze opiekowali.

My dzisiaj mamy wizyte, zobaczymy co lekarz powie na wyniki i ciesze sie juz na spotkanie z małym:)

Miłego dnia wszystkim:) rano ruszamy do lumpeksu licze na udane zakupy dla kropka;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i znowu nie nadrobie Was:) mam nadzieje,ze wszystko u Was wporzadku. Ja zaczelam III trymestr,patrze belly przestawil sie;) dziennik od nowa pisac trzeba ;)
    A ja jestem w szale szkolnym,Laura moja do I klasy idzie i jakos nie moge sie przyzwyczaic i martwie sie to tym to tamtym;) wstalam dzis o 6 rano:p a Ona na 10:45 ma do szkoly :) hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 07:32

alicja_, Matleena lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. My po wczorajszej wizycie padliśmy na łóżko :P nie było siły na nic od tej duchoty i gorąca, wieczorem jeszcze burza taka, że płot mi połamało ;/ Więc mój ginek powiedział, że wszystkie wyniki mam wzorowe, jeżeli chodzi o nereczki to poprostu mamy dalej obserwować i że faktycznie warto by było żeby mąż zrobił sobie usg żeby sprawdzić czy też nie ma 4 :P Potwierdził, że moje dziecko jest duże bo powinno na tym etapie siedzieć kilka centymetrów nad pępkiem a mój synuś jest pod samymi żebrami i dalej ułożony pośladkowo. pogadałam z nim trochę na temat porodu bo mi moja przyjaciółka powiedziała, że teraz przy wadze prognozowanej 4200 odrazu robią cesarkę to mówił, że to wcale tak nie jest. oczywiście jak dziecko ma mieć w okolicach 4,5 kg lub więcej to się nawet nie zastanawiają tylko kroją odrazu ale przy 4200 to zależy od lekarza który opiekuj się dziewczynom podczas porodu, i jeżeli są ładne skórcze, rozwarcie i widać że dzieciaczek schodzi do kanału to dają rodzić naturalnie, mówił że u mnie z małą jak poród poszedł tak gładko i szybko to spokojnie takiego maluszka powinnam urodzić i to jeszcze szybciej niż córkę ale będziemy narazie obserwować jak mały przybiera w trakcie ciąży i potem ocenimy jaka może być waga wyjściowa. mimo wszystko zaczęłam się obawiać takiego klocka :(

bella88, Mama-julka lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięliśmy Wiktorie żeby pooglądała braciszka a nasz mały uparciuch wtulił się buźką w łożysko jak w podusie i nic nie pokazał :P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane mnie tez trochę nie bylo. :)
    Ala jak tam malutka ?
    Gratuluje udanych wizyt jak zawsze !:*
    Mam dziś stres gdyż mam wizytę na 9.00 i to pierwsza po szpitalu i jakoś się stresuje !:/
    Wyprawka się "robi" ale jakoś bez szalu bo teraz musimy przyoszczedzic bo kupno auta zabralo trochę z konta :( ale mamy duży (kombi) samochód więc z dzidzia wszędzie możemy jechać :*
    Caluje i uciekam :*

Madzisek, moniek90, alicja_, kwiatakacji, Mama-julka lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) miłego dnia wszystkim i gratuluję udanych wizyt :)

Madzisek to niezłą zawieruche miałaś jak płot aż połamało. wow! a dziś jak u Was pogoda? bo u mnie chłodek i tak ma już zostać choc do połowy września.

I teraz pytanko bo na 13.09 planuje urodziny synka, ma być około 20-24 st C tylko nie wiem czy z deszczem czy nie, dwoje małych dzieci ma być i jeden 3 latek z rodziny reszta dorosłych i planowałam grila. Myślicie że lepiej zrobić co jednak w domu bo pogoda może już być różna czy grila i najwyżej się przenieść do domu jakby co? bo sama już nie wiem.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam po dlugiej przerwie zadowolona jak nigdy.Ucieklam z deszczowych Niemiec na 2 tygodnie do cieplutkiej Polski .Wy macie dosc upalow a ja tam bylam szczesliwa, ze troche sloneczka jeszcze zlapalam.I dokonczylam prawie cala wyprawke 3 m-ce przed .I co ja teraz bede robic :-) .
    Wczoraj mialam badania i moja malutka wazy 1020 gr. ,szyjka macicy sie troche skrocila do 3,3 ale to normalne podobno .No i podroz ktorej sie balam jak ognia a bylo naprade super ,w drodze powrotnej troche mi nogi spuchly ale po nocy przeszlo.

Madzisek, alicja_, MeGi2986, bella88, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt dziewczyny :)
    Justyna wedlug mnie grill to dobra opcja. Dzieci beda sr brykac na swiezym powietrzu,nawet maluchy jesli nie chodza jeszcze :) a przeniesc zawsze sie mozecie jak nastapi taka potrzeba :)
    Moj maz dzis wolne ma I mamy wizyte u poloznej,podobno jest nowa,bo poprzednia poszla na emeryture :) u nas juz od jakiegos czasu jest najwyzej 20 stopni I po wizycie w Pl bardzo bylam szczesliwa jak wrocilam do takich temp. :) na wspomnienie tych upalow robi mi sie slabo :) nic trzeba wstawac I nasiusiac w pojemniczek :)
    Milego dnia xycze wszystkim :*

justyna14, moniek90, Mama-julka lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    085a181700829842med.jpg

fab30ee8e20eb3camed.jpg

130c0b5708b01369med.jpg

823317376f3c05c4med.jpg

Madzisek, pati_zuzia, Kate4, MeGi2986, kwiatakacji, justyna14, ania14, bella88, Mama-julka lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że takie duże ale pierwszy raz wrzucałam zdjęcia na forum :D Pokoikowi brakuje jeszcze "duszy", jak się wstawi łóżeczko, powiesi firankę to będzie jeszcze lepiej, chociaż z mężem i tak jesteśmy dumni :-)

Wczoraj jeszcze zamówiłam naklejkę na ścianę, będzie ona przyklejona na lewo od okna nad paskami na żółtym :-) Tam też będzie postawione łóżeczko :-)
    A naklejka taka: http://pixers.pl/naklejki/ornament-ksztalcie-serca-45663473

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:50

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - info dot. szkoły rodzenia u Pani Grazyny - potwierdzony termin na 16.09.2015r. godz. 17:00 lub 18:30. Ja jestem zapisana na 18:30 :)

moniek90 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ dzięki za informację :-) Ja jestem w grupie na 17:00 :-) będziemy się mijać w korytarzu :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

Alicja co u Was, jak Sarka??

Dziękuję, że pytasz - u nas dobrze.
    Skurczy mam mniej. Już się nie mogę doczekać wizyty a to dopiero za 9 dni!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Witam kochane mnie tez trochę nie bylo. :)
    Ala jak tam malutka ?
    Gratuluje udanych wizyt jak zawsze !:*
    Mam dziś stres gdyż mam wizytę na 9.00 i to pierwsza po szpitalu i jakoś się stresuje !:/
    Wyprawka się "robi" ale jakoś bez szalu bo teraz musimy przyoszczedzic bo kupno auta zabralo trochę z konta :( ale mamy duży (kombi) samochód więc z dzidzia wszędzie możemy jechać :*
    Caluje i uciekam :*

Trzymam kciuki za wizytę!! :)
    U mnie wszystko ok, dziękuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    alicja_ dzięki za informację :-) Ja jestem w grupie na 17:00 :-) będziemy się mijać w korytarzu :-D

Ja niestety musiałam zapisać się na 18:30, bo na 17:00 mąż by nie zdążył z pracy.
    Na dodatek mieszkamy w Rybniku, więc Rybnik - Bytom - jest troche trasy, bo ponad 50km.

Ale na pewno się zobaczymy! :)

moniek90 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę hormonów ciążowych... znowu pewnie będę miała kilku dniowego doła od tak...

Justyna, też mi się wydaje że lepszy byłby grill, a w razie czego nie macie jakiegoś daszka, żeby pod nim rozpalić a siedzieć w domu?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ